Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שיש לזה משקל מסויים, אבל פחות ממה שנוטים לחשוב. מה גם שמדובר בתהליך וחינוך השוק.

לאורך זמן סביר שהשוק יבין ליד הנוספת אין משמעות אמיתית והתמחור יהיה בהתאם.

אבל גם אם לא עדיין מוטב להפסיד 10,000 עוד שלוש שנים בשביל להרויח 15,000 עכשיו

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
razi_pazi לא הייתי בונה על דבריך, כי מנסיוני - הדברים לא מתנהלים כמו שאתה מתאר.

נראה לי שאתה מדבר הרבה עם אשתי. גם היא אומרת לי את המשפט הזה....

פורסם
אני מניח שיש לזה משקל מסויים, אבל פחות ממה שנוטים לחשוב. מה גם שמדובר בתהליך וחינוך השוק.

לאורך זמן סביר שהשוק יבין ליד הנוספת אין משמעות אמיתית והתמחור יהיה בהתאם.

אבל גם אם לא עדיין מוטב להפסיד 10,000 עוד שלוש שנים בשביל להרויח 15,000 עכשיו

-------------------------------------------------------------------------------------------

יש עניין נוסף שחובה לבדוק - התייחסות חברת הביטוח לרכב במקרה טוטל לוס.

האם חברת הביטוח תשלם לבעל הרכב מחירון בניכוי 10% או מחירון בניכוי 18% - כאילו היה בבעלות ליסינג תפעולי.

אם המצב השני קורה בפועל, רוכש רכב יד שנייה 0 קילומטר חשוף לסיכון נוסף מבחינה ביטוחית - תשלום נמוך משמעותי מהצפוי.

פורסם

אני לא בקיא בסוגיה הביטוחית אבל קשה לי להיות מוטרד מזה שהביטוח משלם פחות עבור רכב שהוקנה שילם עבורו פחות.

אצא מנקודת מוצא מחמירה שהביטוח מוריד 22 אחוז והרכישה התבצעה בהנחה פחות. אז נכון, בעת טוטאל לוס הקונה הפסיד כמה אלפים. אבל עם כל הכבוד זה לא בדיוק התרחיש המתבקש.

יותר הגיוני שיקנה בהנחה משמעותית וימכור בהפחתה מסויימת ולאורך הזמן רק ירויח מכך שלא קנה מהיבואן (זאת כל עוד ההנחה משמעותית)

פורסם

יש רישום במחירון לרכב ליסינג אפס קילומטר, והורדה קבועה. מציע להתייחס לזה כנקודת פתיחה לפחות בעת מכירה. הקונה הראשון יקח בחשבון שהקונה הבא בתור יבקש הורדה גבוהה יותר. מעבר לזה, גם הקונה הבא חשוף לאותו סיכון ביטוחי.

פורסם

אבל יש גבול כמה שווה הפיקציה הזו....

נניח אתה כעת קונה של רכב משומש ושוקל אחד משני רכבים מאותו מודל בדיוק. נניח שמחיר המחירון זהה וכולם מוכרים וקונים במחירון. איכות התחזוקה זהה.

אחד שנת 2013 50,000 ק"מ מהיבואן

שני 2014 35,000 ק"מ נרכש דרך אלבר כיד שניה 0 ק"מ.

על פניו, כל הטהרנים צריכים להתלבט מה לרכוש כי בתיאוריה מדובר בשתי הצעות זהות על פי המחירון וכו. אבל תהרגו אותי, אני לא מבין מי הדביל שבמצב כזה בכלל מתלבט. ברור שקונים את החדש יותר עם הפחות ק"מ.

פורסם

רזי פאזי - מסכים. ובהחלט בהינתן הנחה יפה כמו שיש לפעמים ב0 ק״מ. זה פשוט יותר משתלם. גם אם על דף נייר שאתה לא מסתכל עליו אף פעם כתוב 01 במקום 00.

פורסם
אבל יש גבול כמה שווה הפיקציה הזו....

נניח אתה כעת קונה של רכב משומש ושוקל אחד משני רכבים מאותו מודל בדיוק. נניח שמחיר המחירון זהה וכולם מוכרים וקונים במחירון. איכות התחזוקה זהה.

אחד שנת 2013 50,000 ק"מ מהיבואן

שני 2014 35,000 ק"מ נרכש דרך אלבר כיד שניה 0 ק"מ.

על פניו, כל הטהרנים צריכים להתלבט מה לרכוש כי בתיאוריה מדובר בשתי הצעות זהות על פי המחירון וכו. אבל תהרגו אותי, אני לא מבין מי הדביל שבמצב כזה בכלל מתלבט. ברור שקונים את החדש יותר עם הפחות ק"מ.

נו, אבל מה שאתה אומר זה בדיוק העניין. אם הליסינג 0 קמ היה נמכר קרוב למחיר של הפרטי, הרוב היו מעדיפים את הפרטי. כשיש לך הפרש של שנה וקילומטרז׳ נמוך יותר, בהחלט אפשר לשקול, כמובן ככל שיש את הניירת המקורית שמוכיחה שהוא נקנה כ 0 קילומטר.

• תוכן חדש...