אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,370 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מבקש חוות דעת לאוזניות Budget בגלל בעית תקציב של הדורש. למשל, ראיתי את אלה: https://or-labait.co.il/items/4263218-אוזניות-Lenovo-LP40-True-Wireless-לנובו חוות הדעת באינטרנט חלוקות, חלק אומר אחלה, חלק אומר שפתאום צד אחד משתתק וממשיך שוב לחיות לאחר מספר דקות. אז כאמור, אלה כאן הם רק לדוגמא. התקציב של הדורש (חייל בקבע אגב, ולא חייל שדה) הוא עד 300 ש"ח, הדרישות הן שמע טוב של שיחות וכמובן גם רמה סבירה של מוזיקה (אבל לא ברמה של מוסיקולוג תואר שני). כל הכבוד לצה"ל, תחי מדינת ישראל וכו' וכו'. תודה ושבת שלום 👍
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 16 עוקבים
- 24 תגובות
- 6 אלף צפיות
כן כן אני יודע שכנות טובה ופתרונות חוקיים וכו... שכחתם איפו אנחנו חיים כנראה. לפני שלוש שנים נפתח מתחת לחלון ביתי בר שבעל הבית שלו הוא חתיכת זבל, חצי מהשבוע מפעיל מוזיקה בקולי קולות ועושה מסיבות לפעמים עד 1-2 בלילה ואז עושים סגירה וגוררים כיסאות ושולחנות... חצי מהשבוע אני מתעורר בלילה מספר פעמים לפעמים אני לא עומד בזה ונוסע להורים שלי לישון על הספה בסלון. ניסינו לדבר עם בעל המקום בצורה יפה הוא שלח אותנו להתמיין כולנו ביחד כי לטענתו יש לו חברים בעיריה ואף אחד לא יגע בו. רשויות החוק חסרות שיניים, מתקשרים למשטרה אומרים תתקשרו לשיטור העירוני, מתקשרים לעירוני הם מגיעים נותנים לו קנס והוא ממשיך בשלו לפעמים אחרי נדנודים חוזרים ושבים יגיע שוטר ממשטרה כחולה אחרי שעתיים וי…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 889 צפיות
לקראת מעבר דירה אני צריך לפרק ארון קיר איכותי כך שבעוד 2/3 שנים ניתן יהיה להרכיבו מחדש. מעדיף להשאיר זאת בידי איש מקצוע. יש המלצות? כאמור הארון בחיפה ולא נראה לי שאוכל לניידו לנגר
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים יש ברשותי אוסף בולים סובייטים בעיקר, משנות ה-50 ו-ה-60. האם בימינו יש בכלל ביקוש לאוספים כאלו? האם אתם מכירים אספנים/ עסקים שרוכשים אוספים כאלו? מצרף כמה בולים לדוגמא
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שבת שלום אנשים , שאלה שמעניינת אותי ועלתה לי לראש . נשאר בערך 100K למשכנתא (החזר חודשי כ2000 שח) על דירה למגורים לא להשקעה , ותכף אמור להיכנס סכום של כ50K . השאלה מה לעשות? האם "להשקיע" את הכסף בקופג להשקעה הקיימת (יש בה כבר סכום גדול יחסית) ע"מ שהכסף יצבור תשואה מסויימת שנתית או להוציא מהקופת גמל סכום של 50 ולסגור את המשכנתא סופית? אשמח לשמוע המלצות מה כדאי לעשות ואשמח גם לקבל הסבר מדוע . תודה
הודעה אחרונה מאת FARM, -
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם בקרוב חוזה השכירות שלי נגמר ואני מתחיל לחפש אלטרנטיבות מה שאני מחפש זה דירת 2 חדרים, 40-50 מטר לצערי דירה ראויה בגבעתיים לא יורדת מ-5500 ש"ח לצורך הניסוי בלבד פזלתי קצת למערב בני ברק (ממש גבול רמת גן) דירות מקבילות סבירות של מרחק רחוב אחד מרמת גן ו3 רחובות מגבעתיים נסחרות ב-2300-2500 שקל שזה 60% פחות מדירה מקבילה בגבתעיים ואנחנו מדברים על מרחק של אולי 200-300 מטר השאלה שלי והיא רצינית לחלוטין האם לחילוני גמור יש התכנות לגור בבני ברק? האם גבול רמת גן זה באמת בני ברק כמו שאנחנו חושבים על בני ברק?
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מגן רוח של הרכב שלי (סוזוקי) נפל כי ההדבקה נחלשה. מבקש המלצות לפסי דבק שמתאימים להדבקת מגן הרוח - מאתר עליאקספרס (או אחר) תודה
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מקפיא ליבהר, בן 12 בערך, פתאום הפסיק לקרר. הזמנתי "טכנאי". שאלתי אם הוא יודע מה הבעיה, אמר ברור. זה האוברלוד. פירק, עקף, אילתר וחינטרש ובסוף אמר "הנה, עובד". אין תצוגה, אין בקרה. לא פירק את הרכיבים הישנים, הלביש עליהם איזה קומבינה מעלי. שאלתי אותו אם אין בקרה איך התרמוסטט יפסיק, שלא יהיה קרח? אמר "שים שעון שבת, ידלק ייכבה". קיצר, אמרתי לו פרק כל מה שעשית, תחזיר בדיוק איך שהיה. התבכיין, בסוף פירק. ראיתי שהתעצבן ותכנן במחשבה גם איך לעשות נזק, אז עצרתי אותו לקראת הסוף ו"גירשתי" אותו. שילמתי גם כמה שקלים כדי שיסתלק בלי טענות. To make a long story short, בעבודה עם רב מודד, פירוק ובדיקה, וידאתי שאין…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
האם יש פה מהנדסים בקהל? לא כאלה שכותבים קוד ומקמפלים , אלא ממש כאלה שיודעים לחשב עומס וכדומה. הבעיה מורכבת ולא פשוטה.. לכולם ברור שהכי קל זה פשוט לשפוך המון בטון ולפתור את הבעיה, אבל אני אוהב להתחכם ולהבין מה עושים. אז ככה. מדובר על קיר תמך לאורך 25 מטר , ההפרדה היא בן 2 מגרשים של 500 מטר לבית בודד כל אחד מהם. ברוב הקו הפרש הגבהים הוא רק חצי מטר.. בנקודה מסויימת המגרש הגובה עולה ב 3 מטר , ואז הפער הוא 3.5 מטר. כמה מטרים בודדים (עדיין לא ברור - אבל זה גג 3 מטר) אחר כך המגרש הנמוך גם עולה 3 מטר ושוב הם חוזרים לחצי מטר . ואז בסוף יש שוב הפרש של 2 מטר . המהנדס שלח תיכנון של רגלים להפרש של 3 מטר ולהפרש של 1 מטר. השאלות: 1) …
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התופעה מוכרת: בית ישן שסבל מבעיות אטימה בגג (השטוח). בעיית האטימה טופלה אבל לאחר כשנתיים רואים אותותיה: הברזל ביציקה שהיה חשוף הרבה זמן ללחות החליד, התנפח ושבר את הבטון תחתיו, בד"כ ישירות על ראש הדיירים 🙂 הפתרון הוא טיפול בברזל, הרבצה של בטון (לא טיח או משהו שמכיל סיד) ואז גימור (קלסימו או כל שפכטל אחר). השאלה שלי היא, לאחר ניקיון כל המתפוררים למיניהם והחלודה מהברזלים, כיצד מומלץ כיום לטפל בברזל? האם ממיר חלודה הוא טוב או שיש חומר ייעודי? למותר לציין שאין לבעל הדירה אפשרות להגיע אל מעל הברזל לצורך טיפול, כי מעל יש את התיקרה עצמה כמובן. הנגישות היא רק אל החלקים התחתונים של המתכת, כי רק הם חשופים לדייר. זה בהחלט יהיה פתרון של חצי קלאץ', אבל זה מה יש. הוא לא מתכ…
הודעה אחרונה מאת MiG, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לפורום הכל יודע. חבר גר בשכירות. יש לו מזגן מהגיהנום בסלון, מזגן קטן עם (מן הסתם) מנוע בחוץ. המזגן עושה המון רעש בתוך הבית ומוציא מלא רוח כשמכוונים אותו על חום (וגם קצת חום). מבחינת בעל הבית זה תקין, מבחינת החבר אין מוצא עם בעל הבית אפילו שהציע להתקין מזגן חדש ומודרני בהשתתפות של חצי העלות. החבר רוצה להשבית את המזגן הענתיקה כך שלא ישתלם לתקנו. Normande, אם זה משנה. אל תשאלו כמה כ"ס כי אין לו מושג. אז איך מקלקלים מזגן?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יש לי 2 חדרים שבהם אני מעונין להתקין כאלה. הבעיה היא שחנויות הטמבור והאינטרנט מלאים בגלאים, רובם מצהירים לתקינה של מכון התקנים והמחירים בפערים גבוהים. לא כל כך אכפת לי לשלם 40 ש"ח או 90 ש"ח ליחידה, כי כאמור מדובר רק בשני גלאים. העיקר שיהיו מכשירים איכותיים. אשמח לשמוע ולקבל רעיונות. מדובר במכשיר שאמור לא להיכשל בזמן אמת. כמו כן לכמה זמן בערך מחזיקה סוללה באחד כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
אבא שלי כבן 75 משתמש במחשב ישן שלי של דל שמאותת על סיום דרכו ובקושי נדלק. הייתי נותן לו את המק אייר שלי אבל לצערי הוא בישראל ואני בארה״ב. הוא משתמש במחשב שלו בעיקר למסחר און ליין בבורסה (קניה ומכירה), וורד וכו׳. הוא לא צריך מכונת משחקים שיכולה לשגר טילים לחלל. דרישות: מחשב בסיסי, חדש, PC, רצוי עם SSD. התקציב: עדיף לא גבוה, פשוט בגלל שאין לו צורך ביותר מידי טכנולוגיה. אז נגיד 3000 ש״ח, גמיש. גודל: 14״ או 15״ אזור רכישה: אחת מהרשתות הגדולות, בחיפה. לא מתנייד איתו כמעט בכלל, 99.99% מחובר לחשמל. אשמח לקבל המלצות מחברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת קאררה, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי מרשם שניתן לי בבדיקת ראיה לפני מספר שנים. בדקתי שוב את הראיה לפני פחות משנה ונאמר לי שאין שינוי. עם זאת - עם המשקפיים שרכשתי ע"פ המרשם תמיד ראיתי פחות חד בעין ימין מאשר בעין שמאל. המרשם שלי הוא כדלהלן: ביצעתי "ניסוי" והרכבתי את המשקפיים שלי בצורה הפוכה כך שעדשה שמאל על עין ימין ונהפוכו. אכן בצורה הזו אני רואה טוב יותר בעין ימין ופחות טוב בעין שמאל. האם ע"פ ה"ניסוי" והמרשם מעלה ניתן פשוט להעתיק את הגדרות עין שמאל לעין ימין?
הודעה אחרונה מאת car_me, -
- 9 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
סהלן ואהלן. המכשיר נירכש בינואר 2016, כלומר עובד על בסיס כמעט יומי (!) במשך כ- 6 שנים. אתמול בהפעלה שלו השמיע קול יללה, ומייד חשדתי במסבים. מסבים? אין קל מזה, השווצתי בפני זוגתי. פתחתי היום את הנבלה, ודווקא המסבים ניראים בסדר, למרות שאי אפשר לדעת בבטחון. מצד שני, מה שניראה כמו קבל - התנפח. כמו כן יש חלודה. מה שאני יודע בוודאות - המכשיר כבר לא אטום ונכנסת לחות, כלומר יש לרכוש את כל האטמים. דבר נוסף שכבר אבצע כי הקרביים בחוץ וזה שווה את הכסף - פחמים חדשים (וגם ניקוי, כמובן). כמובן כמובן שארכוש את כל מכלול לוח המתגים עם הקבל הסורר. אין לי כוחות להחליף רק קבל. אבל - למישהו יש רעיון מדוע הוא מילל כמו ינשוף חולה? ולמה הקבל בכלל התפגר לו? יש קשר ללחות? בקי…
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי, יש לי קונה לרכב שרוצה לבצע העברת בעלות מחר ואת התשלום הוא רוצה לעשות בהעברה בנקאית רגילה. כל המשא ומתן + בדיקה התנהלה מול גיסו של הקונה ולא הקונה עצמו. הגיס גר בישוב שלי. אני מעונין לבצע העברת זהב בשביל השקט הנפשי וביום שישי הסניף שלו סגור. משמע אי אפשר. הוא טוען שיוכל להגיע למקום מגורי (הוא גר בבת ים ואני בשומרון) רק מחר. החשש שלי מביצוע העברה בנקאית רגילה ביום שישי היא שפעולה תתבצע רק ביום ראשון ולא ברור לי אם בזמן הזה אפשר לבטל אותה וזה סיכון שלא בא לי לקחת. קצת בעייתי לי לוודא את זה עם הבנק בשעה כזאת אז האם מישהו יודע אם באמת קיים סיכון כזה? האם מישהו פה מכר רכב בהעברה רגילה ולא זהב?
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
כמו בתמונה הזאת
הודעה אחרונה מאת anonport, -
אמיצים ואמיצות, הזמנתי לביתי הבכורה סמארטפון מאנגליה. הגיע מטען בצורה בריטית. הפין של הארקה גבוה מדי. לאישתי גם מטען בריטי ומתאים. הם שינו התקן שם מעבר לים? אוהד
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מנסה להבין למה הפחים של eko כל כך יקרים? המחירים משמעותית יקרית לעומת פחים פשוטים
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הלכתי לפתוח עוד חשבון בנק הנציג ניסה לפתוח את החשבון והודיע לי שהוא לא מצליח כי יש בעיה בת.ז "כנראה כי לא הפעלתי אותה" הסברתי לו שהתעודה הזאת איתי כבר שניםועשיתי איתה המון פעולות במערכות ממשלתיות והכל עבר בהצלחה אמר שאולי הבעיה אצלהם אבל זה לא נראה לו כי פתחו כבר חשבונות היום. התקשרתי למשרד הפנים, שלחו לי קישור "להפעיל את הת.ז" נכנסתי, אין שום הערה על ת.ז שלא מופעלת גם קשה לי להאמין שבמשך שנים הגשתי תביעות במערכת, נרשמתי למערכת ממשלתית, שער עולמי, מענקים וכו' וכולם קיבלו את הת.ז חוץ מהמערכת שלו. מה אני יכול לעשות?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב לשוכני העוף. ילדים בני 7. מברשות של Braun/Oral B. עד היום השתמשנו בראשים מסוג Sensi Ultra Thin. בביקור אצל שיננית לפני כשבוע היא ציינה שהראשים הללו רכים מדי וכבר לא מתאימים לגילם, וצריך לעלות דרגה אחת למעלה - "לקנות את אלה הכחולים". שזו הגדרה מאוד מדוייקת, שכן יש בערך עשרה סוגים של ראשים ואני חושב שכולם בוריאציות שונות של כחול. בקיצור, אשמח להמלצות מה מתאים לילדים בגיל זה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
לפי האתר שלהם, התוקף הוא 8 שנים מיום הייצור. למה יש בכלל תוקף?
הודעה אחרונה מאת Boltik, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אשמח להמלצה או דיס-המלצה, אם מניסיון אז עוד יותר טוב, עבור מפזר חום ("מזגנית" ) מתוצרת MYUBI כמו בקישור הזה. תודה רבה לעונים.
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום וברכה. אודה לעזרתכם בהמלצה למנעולן אמין באיזור גוש דן. התקלה - בעייה במנגנון של דלת כניסה "פלדלת". (לא מתכוון לטפל לבד). חן חן.
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבת שלום, וו הלישה של המכשיר שלנו במצב של צבע מתקלף מהיציקה. אני מניח ששנים של ניקוי במדיח אחראים למחדל. האם קיים כיום פריט after-market לא צבוע? שיהיה עמיד גם הוא? או שפשוט קונים וו לישה ממחלקת החלפים? (בטח ירצו בארץ מאות אלפי דולרים - אז אשמח לרעיון היכן לרכוש אינטרנטית במחיר שפוי).
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אחרי שנים שבהם כשהיה לי זמן מת הייתי שולף את הנייד ומתחיל לגלול בפייסבוק\אינסטגרם נפטרתי מהאפליקציות האלו כי התחלתי להרגיש ממש מכור. כעת בכל פעם שאני ממתין למישהו\בנסיעה כל שהיא או סתם בסיטואציה חברתית שבה כולם בפלאפון (עצוב אני יודע) פשוט אין לי מה לעשות. אני אוהב כל מה שקשור למדעים\טכנולוגיה\פיננסים\כלכלה\DIY ולא אוהב פוליטיקה\חדשות\"תרבות" וכו'. מחפש אפליקציה\אתר מעניינים שאוכל לקרוא בהם על מגוון נושאים לטעמי, אפשר באנגלית או בעברית, והכי חשוב שלא יהיה מלא בתוכן זבל ממומן ופרסומות כמו YNET, כלכליסט וכו'. נתקלתי לאחורנה בMorning Brew שיכול להיות מעניין אבל לצערי אין להם APP. אשמח לשמוע מה הייתם מציעים לי.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קנינו את הדירה בסוף 2016. מםתח התקבל בסוף 2017. איפשהו במרץ 2017 הוועדה המקומית, החליטה שכל דירה בעיר יכולה להתרחב בעד 25 מר (ודירות גג בעד 60 מר, אבל לא רלוונטי לענייננו) כמובן שאף אחד לא עשה עם זה כלום, לא בבניין שלי ולא באף בניין בעיר. אני רואה שהטילו מס השבחה בסדג של 10k שח על דירות דומות לשלי שנמכרו, והשאלה אם יש איך למזער את זה? אני מניח שחוות דעת הנדסית שתעיד כי אצלי בדירה לא ניתן לממש, תפטור אותי מעולו של זה(וכך אממן את שיפוץ המנוע בסיטרואן😂) מכירים מישהו שניתן לפנות אליו לצורך הנל? כמה אמורה לעלות חוות דעת כזו?
הודעה אחרונה מאת ay115, -
- 6 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני מחפש מקום אמין ומוכר באיזור המרכז, עם מלאי זמין של Playstation 5 ואחריות רשמית של ישפאר. יש כזה?
היי, עובד בעבודה משרדית הכרוכה בשימוש ב2 הידיים ,הקלדה, מענה והוצאת שיחות . נעזר במקל הליכה מילדות (עקב cp מולד) . לפני כחצי שנה הופיעו כאבים קלים באמה שלא ייחסתי להם חשיבות- וזו העות הכי גדולה בדיעבד שעשיתי לאחר חודשיים מאומצים בעבודה שכללו כ10 שעות עבודה מדי יום , איבדתי תחושה חלקית בזרת ובקמיצה. הכאבים באמה התחזקו והופיעו גם כאבים חזקים בזרת -שילוב מוזר של כאב ותחושה מופחתת-מאוד מפחיד. לאחר בדיקה עצבית ו-3 ביקורים אצל מומחים פרטיים של היד והתלבטות קשה ,החלטתי לעשות ניתוח לשחרור העצב האולנרי במרפק. לאחר הניתוח ,הכאבים עברו לגמרי אך התחושה באצבעות טרם חזרה. הרופא המנתח ,מצד אחד אומר שזה תהליך ארוך ומצד שני לא מפנה להמשך טיפול מסוג …
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
סים דור 5
מאת mrmiki1234- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן מחפש המלצה על ספק + דיל (אם יש סוכן) לחבילת דור 5 בצורה הכי פשוטה שיש . לא צריך הרבה נפח, רק מהירות טובה ושירות טוב.. מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SlowRide
- Markm4
- NickName1
- Satori
- Stangg
- Michazzz
- aviaviavi
- hondacivic02es
- איציק נ.
- T_A
- yuvk
- romansah