אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,370 נושאים בפורום הזה
-
היי חברים אני מתגורר ביחידת דיור שכורה במשך כשנתיים וחצי, לאחרונה (כנראה בגלל הגשמים) החל להופיע עובש במטבח ובחדר של הילד (קירות ותקרה) כמובן גם בחדר אמבטיה ששם היתה חגיגה, להערכתי בעקבות חוסר איוורור החלל. ניקיתי את הכל עם אקונומיקה, לאחר שבועיים חזר בחלק קטן מהמקומות וזה מטריד כי אוטוטו מגיעה יורשת נוספת למשפחה והצודקת כבר מפצירה לסדר את זה. שאלות: 1 - האם צבע נגד עובש יעזור או שזה בלוף? 2 - האם יש פתרון יעיל יותר? 3- האם להתקטנן עם בעל הבית בעלויות?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
השיחה שבכותרת התרחשה ביני לבין חבר כאשר המלצתי לו לראות את הסדרה. ארקיין זאת סדרה חצי מצוירת חצי 3D שעלתה לנטפליקס לפני כחודש. אני אישית מופתע שאין מסביב לסדרה הייפ מטורף כמו שהיה מסביב למשחקי הדיונון מכיוון שהיא נמצאת בטופ כמעט בכל אתרי הרייטינגים, אפילו בRT הSCORE הוא 97% AUDIENCE ו100 TOMATOER ואני מבין למה, שבועיים עברו מאז שצפיתי בסדרה ואני עדיין באופוריה ממנה וכל מי שאני מכיר שראה אותה מיידית נהפך לפאן. בקיצור ראיתם? מה דעתכם? למה אף אחד כמעט לא שומע על הסדרה הזאת? https://www.rottentomatoes.com/tv/arcane_league_of_legends/s01
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
כשאני צופה בוידאו אני אוהב להריץ קטעים מתים הרבה פעמים. הבעיה שב2160P זה פשוט נתקע הרבה פעמים במקום לרוץ קדימה מהר כמו ב1080P. Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz 16GB NVIDIA 1050 GTX SSD INTEL 500GB השאלה אם אפשר לשפר ביצועים פה בעלות נמוכה יחסית. או שהמעבד זה הצוואר בקבוק ? מי בעצם טוחן עומס בהרצת תוכן 2K או 4K?
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם אנשים יקרים. אני מנסה להגיש תביעה קטנה נגד- מחסני חשמל. אך קיבלתי מכתב מבית המשפט כי הכתובת שמסרתי אינה תקינה וכתב התביעה חוזר. ומוטלת עליי האחריות לאתר את הכתובת הנכונה. האם מישהו כאן יכול לעזור לי באיתור הכתובת הנכונה לטובת העניין? אני קצת אבוד. תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, נכון לעכשיו בתחילת חודש פברואר אתחיל לעבודה בבנק כבנקאי טלפוני, בגדול אני כבר יודע על רוב התנאים וסדר היום, האם יש כאן אנשים שעוסקים בעבודה הזאת? לפי מה שהבנתי השכר די נמוך למרות שמדובר בעבודה בבנק שדרשה דיפלומה, מדובר ב-36 ש''ח לשעה... טוענים שיש בונוסים אבל אני לא אוהב להסתמך על זה כמקור הכנסה אמין, יש דמי הבראה, משכורת 13, וקרן השתלמות לאחר שנה, והשכר השעתי עולה גם לאחר שנה של עבודה ל-38 אם אני לא טועה. מאמין שהשכר החודשי יעמוד על כ-7.5-8 אש''ח בחודש. לוקח בחשבון שבבנק גם יש אפיקי קידום פוטנציאלים אבל ההכנסה בכל זאת נשמעת נמוך ממה שציפיתי. שאלה נוספת, המסלול יהיה אשדוד-ראשון לציון ורוב הזמן אתנייד בתחבורה ציבורית, האם מקום עבודה מחוייב לשלם…
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
זהו, הפעם הגיע תורי. היה לנו במשך שנים מקרר אמנה שהאמת - קצת עיצבן. למרות המותג המכובד. משהו בסידור הפנימי לא היה נוח. לאחר מכן מספר תיקונים שהחזיקו - עד היום. (זה תמיד קורה בסופ"ש...) בכל אופן אנו מבקשים להמשיך בקו הזה של מקפיא תחתון. הבוסית התרגלה וזה נוח לה. הבעיה העיקרית שלנו היא המקום. הגומחה שיש כרגע היא עובדה מוגמרת, מידות המקרר יכולות להיות בגובה 185 בלבד (רוחב 88 ועומק 80). מה מומלץ כיום בסגמנט הזה - או אולי יותר נכון לחפש מה לא מומלץ? במוצרי בקו אני לא נוגע. לא יודע, יש לי סלידה מהמותג הזה. מה לגבי הסינים החדשים שנכנסו לשוק בשנים האחרונות? למשל מידאה? הייסנס? כל הסינים שכבר לא מסתירים את זה שהם מסין? מה לגבי בר מים? ההכנה קיימת זה מכבר. ה…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אם מדינות היום שלבים במשחק מחשב, מדינת ישראל הייתה Ultra-Nightmare בקטע של אסרטיביות. אני לא כזה, אני לא נוהג לצעוק על אנשים ותמיד מנסה להיות נחמד (בגבול הטעם הטוב), מה שגורם לכך שרוב הפעמים אני מקבל תשובות בסגנון של "כן כבר מגיע" "אוי לא הספקתי" "הכל טוב אל תדאג" וכדומה. זה נושא שכואב לי כבר מספר שנים וניסיתי (ועדיין מנסה) לדבר עם פסיכולוגים על זה, ואומנם זה נחמד והכל טוב, לא משתנה הרבה. אני יודע שקאוצ'ינג זה חצי אמת-חצי וודו, אבל אולי בן אדם שיתן לי בעיטה בתחת יעזור יותר. ולכן אני פונה לחברי הפורום, ובעיקר לכאלה שמכירים קאוץ' טוב או מכירים מישהו (מדרגה ראשונה, לא חבר של חבר של בן דוד) שמכיר קאוץ' טוב. אשמח להמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת raiden, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אין אף תשובה מוסמכת ולכן מקווה שמישהו מפה ידע
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הזמנתי מייבש כביסה מאתר מוכר. בתחילת השבוע חברת השליחויות הענקית (סלע לוגיסטיקה) שלחה לי הודעה בה אני בוחר את תאריך האספקה. בחרתי להיום בין 14-18. קיבלתי אתמול סמס שהמייבש יגיע בין 11-13. עשיתי סידורים מתאימים ודאגתי שמישהו יהיה בבית בשעות אלו. 13:45 טלפון - המשאית התקלקלה. המשלוח לא יגיע היום. אציין רק שבבוקר קיבלתי סמס עם אפשרות לעקוב אחרי המוביל וזה לא עבד. אז לדעתי או שלא הייתה כוונה או יכולת לספק את זה היום. או שהמשאית הייתה מקולקלת מהבוקר אבל בכל זאת התקשרו רק ב-13:45. האם במקרה של קלקול משאית כביכול אני עדיין זכאי לפיצוי?
- 5 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם יש לי שאלה שהפתרון יחסית פשוט, אבל בגלל שיש כל כך הרבה אפשרויות אז הסתבכתי: אז ככה, אני מתגורר בבית פרטי והרשת שלי היא אלחוטית (עם קליטה מעולה בכל הקומות), במרתף נמצא חדר העבודה שלי שגם נהנה מאינטרנט אלחוטי. לאחרונה אישתי התלוננה על הרעש שעושה הNAS שלי ודרשה להעביר אותו לחדר העבודה (עד עכשיו היה בסלון מחובר לraouter). וכאן מתחילה הבעיה, במרתף אין לי אפשרות לחבר את הNAS לחיבור LAN נורמאלי, והאופצויות היחידות שנשארו לי שזה או להפוך אותו לאלחוטי (ניסתי עובד על הפנים), או בעזרת LAN דרך החשמל (גם ניסיתי עם fritz ו DEVOLO) ובוא נגיד ככה לא מרוצה. עכשיו האם אפשרי לקנות Bridge שיהיה אפשר לחבר אליו את הNAS ואם כן איזה כדאי בשביל …
הודעה אחרונה מאת elad18, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני מספר חודשים עברתי לקרן פנסיה של הלמן אלדובי. אחרי כמה חודשים הם עברו למיטב דש. המעסיק שלי מפריש אבל אני לא רואה את הכסף. הם אומרים שהמעסיק לא משייך כבר דיברתי איתם, הם דיברו עם המעסיק, לא טופל דיברתי איתם לא מעט פעמים ואני כבר לא יודע מה לעשות. המעסיק אומר מבחינתו שהוא מפריש (ובקרן הקודמת שהייתי לא היה שום בעיות) השאלה שלי אחריות של מי זה ולמי אפשר להתלונן על הקרן פנסיה
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
אהלן, אשמח להמלצה מניסיון למצלמת רשת. המצלמה תשמש לשיחות זום בלבד (הרצאות שאני מעביר וישיבות צוות). לא סטרימינג ולא שום דבר אחר. תעבוד כשעתיים, 5 ימים בשבוע. לא עומס גדול מדי. דברים שאשמח אליהם, אבל לא דיל ברייקר: 1. שתהיה 1080P. זה לא חובה וגם 720P זה סבבה, אבל המינימום זה 720P. 2. שיהיה מיקרופון. לא קריטי בכלל בכלל בכלל, אבל יכול להיות נחמד. 3. שתהיה אמינה (ולכן שואל מניסיונכם). 4. אני לא בקיא בזה, וכנראה שזו דרישה טיפשית, אבל בכל זאת אכתוב שאשמח לאחת שמתחברת עם חיבור USB ולא צריכה שקע או משהו. לא נראה לי שזה הרבה דרישות ולפני שאני מזמין את הזבל הרנדומלי מגוגל במאה שקלים, הייתי פשוט שמח לדעת אם יש למי מכם ניסיון עם אחת. תוד…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, יש בתי חולים: שערי צדק ברזילי לנסיעה יומיומית ממררז תל אביב (נאמר עזריאלי). כרגע הוויז מראה לי שההלוך למי שיוצא בשעה 07:00 נוסע 45 דקות (נשמע טוב מכדי להיות אמיתי) לשערי צדק ולאשקלון. אם יוצא 06:30 אפילו קצת פחות. החזור (נניח 15:00 - 16:00) מראה לי אותו דבר באשקלון ו55 דקות משערי צדק. שניהם נראים לי טובים מדי, אז הנחתי שזה בזכות הקורונה. מי שנסעו את הנסיעות האלו לפני הקורונה או בהפוגות שבין הסגרים, יודעים לייעץ?
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
ירושלמים, התפקדו!!! 1 2
מאת yuvk-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
איפה יורד כרגע שלג? לאן לקחת את הילדים? גילה? המלצות בבקשה, גם מניסיון שנים קודמות. כן, כן, אני יודע שההמלצה הכי טובה היא, תשאר בבית.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הזמנתי חדר שינה חדש לילדים, הגיעו מתקינים להרכיב את המיטות, השולחן והכוורת עבדו עבדו עבדו בחדר - על רצפת פרקט, עשו הרבה מאוד רעש ביקשתי להזהר על הפרקט - אז ביקשתי. במיטות יש ארגז, מרים את הארגז והוא משתפשף במיטה, אומר למתקין, הוא מנסה ומנסה, עושה את זה עוד פעם ועוד פעם, ואז מתחיל לדחוף חזק את הדלת של הארגז כאילו זה יעזור לו בסוף הוא מצא "קומבינה" - שם 2 אומים בין הארגז למיטה כדי שזה לא יגע אחד בשני. בסוף העבודה אני מגלה שאת הפלטות עץ בצידי המיטה התקינו עקום ב-2 המיטות ועכשיו קשה לי להכניס את המזרון למיטה יש כתמים ושפשופים על הפלטות שאי אפשר לנקות/להוריד אחת הפלטות בכוורת (במקום גלוי) קיבלה "שבר" בציפוי והרצפת פרקט עם ס…
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה היכולות שאני צריך להציג או מה בעצם עושים כחלק מגבייה? יש לי הבנה מסוימת אבל לא בטוח לגבי זה.. תודה לעונים
סרטן בבלוטות הלימפה.בן 70. מסוכן? אחוזי החלמה? מהלך הטיפול? זמן הטיפול? מה יקרה לגוף? 1 2
מאת eladns- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש המלצה על מכשיר טוב? אין צורך שיהיה אלחוטי
הודעה אחרונה מאת method, -
ביטוח בריאות
מאת om2- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתעניין על ביטול בריאות. איכשהו הגיעו אליי מסוכנות "לין". הצעה מאוד מפתה. ביטוח לי ולאישתי (32, 30) ול3 בנות ב100 לחודש. נשמע זול מדי. יש מישהו שמבוטח ויכול להגיד מה בערך המחירים האמיתיים?
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
לפני התקנת מזגן מיני מרכזי. קראתי קצת ברשת וראיתי שמומלץ להתקין כניסת אוויר חוזר. מצד שני לא זוכר אף בית עם מיני מרכזי שיש לו כזה. זה חובה גם במזגנים של היום? איך מתקינים את זה? צריך תעלה לאורך הקיר? זה כלול בהכנות של הקבלן? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
יש פה עוסקים פטורים? עוסקים מורשים? כמה שאלות על הוצאות מוכרות, דיווחים,פנסיה וגמול-קרן השתלמות 1 2
מאת arik100- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אז פתחתי עוסק פטור יש מספר נושאים שאני רוצה להבין בהם יותר טוב 1. הוצאות מוכרות - 100%, וחלקיות 2. מדרגות המס השונות, מה קורה במידה ואני עובר את ה100K בשנה? 3. פנסיה, גמול, וקרן השתלמות, וכמה אני יכול להימנע מתשלום מס על ידי הפרשה עודפת לפנסיה (קרן השתלמות הבנתי שאני רק לא משלם מס רווחי הון בהוצאה של הכסף). 1. איזה הוצאות מוכרות לגמרי? אם אני העבודה שלי היא בחוץ מלקוח ללקוח, האם אני מקבל החזרים על הביטוח? דלק? שימוש רכב? אוכל בחוץ? כלי עבודה? הבנתי שגם אפשר להכיר בחדר מהדירה כולל ארנונה מים וכו' 2. אני צריך לעבור להיות עוסק מורשה? לפתוח עסק בע"מ? 3. האם בתור עצמאי אני פשוט בוחר חברת פנסיה ופותח אצלה תיק? מה נח…
הודעה אחרונה מאת arik100, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, שבת שלום אתחיל מזה שאני יודע שיש מערכות מוכנות בעלי להשקיה אוטומטית, הבעיה שכולן עובדות לפי טיימר ואני מחפש משהו שיעבוד לפי מפלס מים. מדובר במשהו חובבני ולא ברמה המקצועית, לכן כל הצעה תתקבל בברכה =] בגדול הרעיון נבע מזה שיש משרד בשיפוץ עם מטבחון קטן, המטרה היא שכל הנוזלים שיוצאים מהמטבחון ילכו לסוג של גיגית מחוץ למשרד ולא לביוב, והמטרה היא שברגע שהמים מגיעים למפלס מסויים המערכת תתחיל לפעול ולשאוב ממנה מים בעזרת 2 משאבות אקווריום פשוטות (5V) עם צנרת שתעבור היכן שנדרש. נכון לעכשיו הזמנתי סוג של חיישן מים שנועד להתריע קולית ברגע שהחיישן שלו נוגע במים, הוא עובד על סוללה 9V אז הוזמנה סוללה נטענת, לסוללה יתחבר פאנל סולארי אשר יטעין אותה באופן "קבוע". …
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
בזמן האחרון האלגוריתם של יוטיוב מפציץ אותי בסרטונים על הכנת אוכל אוזבקי מסורתי - סמסה, פילאף, ועוד כאלה: https://youtu.be/8o3zPs679Z0 עכשיו בא לי לנסות את זה. מן הסתם לא אטוס לאוזבקיסטן עכשיו, אבל האם יש בארץ מסעדות שמגישות את הדברים האלה? גיגול קצר נתן לי כמה מסעדות - "אוזבקיסטן" בפתח תקווה, "סמרקנד" בתל אביב, "בוכרה" בנתניה, זה הכי קרוב אליי (כפ"ס). מישהו אכל שם ויכול לתת חוות דעת? המלצות למקומות נוספים?
הודעה אחרונה מאת superb, -
כל יום סביבות 4-5 בבוקר מתחיל קרנבל בחדר השינה, ולא מהסוג שאני חולם עליו. הדלת עוברת מסכת עינויים של שריטות, קפיצות על הידית, התנגשויות ומה לא. לישון אי אפשר. אנחנו גרים בשכירות בדירה עם דלתות ישנות של פעם. הכיוון הוא להחליף רק את הדלת בחדר השינה לדלת מהזן החדש, מה שחשוב הוא כמה שיותר בידוד בכמה שפחות השקעה. ראיתי למשל שחמדיה מציעים מחיר של 2000 ש"ח עבור דלת אחת שזה די מטורף. המלצות לחברה אחרת יותר זולה? תודה!
הודעה אחרונה מאת falou, -
אני רוצה לשים בבית אל פסק לא יקר, כדי שיפעיל ראוטר ואולי שניים-שלושה מסכי מחשב לזמן מה, במקרה של הפסקת חשמל. מה האופציות שלי?
הודעה אחרונה מאת Boltik, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן מחפש המלצה על מכונת כביסה של 10 ק'ג, עד 1400 סל'ד, מחברה טובה.. ראיתי כמה של בוש בזאפ. מישהו מכיר דגם מומלץ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ברשותי שידת החתלה במצב מעולה רק שהמגירות שלה עם הזמן התחילו להיפתח מעצמן. הוחלפו פעם אחת כמה מן מסילות אבל נראה שהן לא החזיקו זמן רב מעמד. האחריות מן הסתם נגמרה מזמן. האם ישנן מסילות איכותיות אותן ניתן לקנות והאם הדבר בכלל משתלם כי מבחינת עלות שידה כזו חדשה עולה כ1000 ש"ח. זו השידה: https://www.ibabylove.co.il/product/שידת-החתלה-לתינוק-גיה-רהיטי-סגל/?gclid=CjwKCAiA0KmPBhBqEiwAJqKK41WP3UugPPw-vZxgbIvhIKfTHRc4vPPzx1kNT6uG6flaNL13SHqU5BoCDyEQAvD_BwE תודה
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעקבות המצב העולמי והחשש שלי שמלחמה באוקראינה תפיל את המדד, האם לדעתכם כדאי להקטין חשיפה ולשנות את התוכנית של התיק הפנסיוני למסלול אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, יש לי כ-200 אלף ש''ח אותם אני משקיע בגמל להשקעה. ראיתי שמ-300 יש חברות שמאפשרות לפתוח תיק השקעות, אחרות מאפשרות רק בחצי מיליון! יש כאן מישהו עם תיק השקעות? האם זה יותר כדאי מקופת גמל למי שהסכום זמין בפניו? הבנתי שגם תיק השקעות מושקע באחוזים מסוימים במניות וחלק באגחים ועוד כל מיני דבר שאני לא ממש מבין בהם, וגם לו יש דמי ניהול, בדומה לקופת גמל, היכן ההבדלים?
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלומות. אני לומד בזום (כמו כולם), עם מחשב נייד ישן למדיי (לנובו משנת 2015 או 16 אאל"ט). עמדת הלימודים שלי מאד קרובה לראוטר כך שזו לא הבעייה. כמו כן גם הקליטה במחשב מסומלת כקליטה מלאה (כל הקווים). לא ניתן לחבר את המחשב הנייד לכבל כדי לשפר את האינטרנט. האם יש דרך לשפר את הקליטה של המחשב בכל זאת? מגבירי טווח מיותרים לדעתי כי הטווח פה לא מהווה גורם (מרחק של אולי 2 מטר מהראוטר, בשטח פתוח, באותו חדר). הזום די מגמגם לי. אודה לכל מחשבה וכיוון. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -