Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בלוטות הלימפה הן חלק ממערכת החיסון. בנוסף, יש להם קשריות (סוג של צינוריות) המגיעות לכל הגוף.

למיטב הבנתי זה מאפשר לתאים הסרטניים להתפשט בכל הגוף בצורה יותר קלה (תלוי באיזה שלב הסרטן נמצא) + פוגע במערכת החיסון.

ההחלטה על סוג הטיפול תלויה בסוג התא הסרטני (תא סרטני מסוג הודג'קין, תא סרטני שאיננו-הודג'קין וכו'), השלב בו התא הסרטני נמצא, האם יש גרורות ועוד.

כמו כל בעיה רפואית -> הכי נכון, לשאול את הרופא (אונקולוג) המטפל. הוא מכיר את מצבו המדוייק של המטופל, ויודע מה הפרוטוקול הטיפולי המתאים למצב זה (אני מדגיש, אני מתבסס על ידע כללי מלימודיי. אינני קשור בכלל לתחום האונקולוגיה -> אני אח מוסמך).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

"סרטן בלוטות הלימפה" ובמונת המקובל, לימפומה, הוא קבוצה גדולה מאד של מחלות שונות, החל במחלות עם התקדמות איטית וכלה במחלות עם מהלך סוער.

גם הטיפול יכול להיות עם תופעות לואי משמעותיות, ועשוי להיות מושפע גם ממצבים רפואיים אחרים.

על כן צריך לקבל ייעוץ אישי מהמטולוג או אונקולוג המומחה בתחום, ואם רוצים - חפנות לחוות דעת נוספת, אחרי שהצטבר כל המידע הדרוש.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שספריאל כתב ואף מילה מעבר. 

אנשים יכולים לספר פה מניסיונים, אך כל אדם וכל מחלה היא מעט שונה, ובהחלט לאדם ומצבו הרפואי הבסיסי והמסגרות שלו יש השפעה על הפרוגנוזה וההתמודדות. צריך רופא מומחה שידע להסתכל על התמונה הגדולה, להסביר מה שיש לדעת ולענות לכם על השאלות, קשות ככל שיהיו. אולי מישהו יוכל להמליץ. 

לא חשוב בכלל: בלוטות לימפה זה מיסנומר מאוד שגור ומקובל. אין בגוף בלוטות לימפה רק קשריות. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מאחל החלמה לחולה

ממליץ להתייעץ עם טובי המומחים , במידת היכולת הכספית ,  ללמוד בעצמך על מה שקורה במידת האפשר כדי להיות שותף לדיונים ולהחלטות. 

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ברור שרופא זאת הכתובת

וכל מה שיכתוב כאן מישהו שאינו רופא קח בערבון מוגבל (מאוד) אם בכלל, כולל מה שאני אכתוב להלן.

גילוי נאות: אין לי שום ידע מקצועי, כל מה שאני מכיר זה מליווי צמוד של בן משפחה שחולה בלימפומה.

כמה נקודות:

1. וודא שהחולה מטופל בבית חולים טוב (הדסה עין כרם למשל. כמובן שיש עוד טובים, את הדסה אני מכיר)

2. כדי לאבחן נכון לוקחים ביופסיה מהתאים הסרטניים ורק אז תדעו איזה סוג זה בדיוק. כן הודג'קין לא הודג'קין וכו'.

3. רק לאחר קבלת התוצאות הרופא ההמטולוג יגבש תוכנית טיפול. למשל איזה פרוטוקול כימו להשתמש וכו'.

4. בדרך כלל זה מבוצע באישפוז יום. התסמינים לא נעימים אבל רבים החולים שמצליחים לשמור על שגרה כמעט מלאה. וזה חשוב מאוד להחלמה (גם הנפשית)

5. סרטן זאת המחלה הכי "נתמכת" מבחינת ביטוח לאומי, קרהות פנסיה, ביטוחים פרטיים, קופות החולים, ועמותות לרוב.

היעזרו בכל מה שאפשר כדי לצאת מזה בריאים ושלמים.

החלמה!

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

היום היה בטיפול

זה מסוג הודג'קן

לצערי, לא מוכן לבוא לירושלים ומטופל באשקלון בבית חולים ברזילאי.

אחוזי החלמה- הרופא אמר 60%. מרגיש טוב אחרי הטיפול היום.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

מה עשו לו? BEACOPP?

אישית אני לא סובל את ברזילי, והחוויה שלנו שם היתה נוראה. אין בכך להשליך כמובן על כל בית החולים או הצוות המסור, אני מדבר אך ורק על זווית הראיה הצרה שלי עם הניסיון האישי שלי.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

גם בתוך הודג'קין יש סוגים שונים המגיבים באופן שונה לטיפולים שונים. מאוד תמוהה האמירה של הרופא לגבי אחוזי ההחלמה. 

ממליץ לכם לדאוג לתו נכה מראש. כמו כן לבצע התאמות בבית, לפנות לעובדת סוציאלית ומרפאה בעיסוק שתדיע לביתו ותדע להמליץ על התאמת הבית.

במחלקה בה הוא מטופל אמורה להיות אחות וע.סוציאלית שיעזרו לכם לטפל בכל הדברים, לרבות ניירת.

רפואה שלמה.

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 11 שעות, avargel כתב:

מה עשו לו? BEACOPP?

אישית אני לא סובל את ברזילי, והחוויה שלנו שם היתה נוראה. אין בכך להשליך כמובן על כל בית החולים או הצוות המסור, אני מדבר אך ורק על זווית הראיה הצרה שלי עם הניסיון האישי שלי.

בכל בית חולים יש מחלקות טובות ומחלקות גרועות וגם בהכי טוב אין דבר כזה שאין פאשלות.

באורטופדית בברזילי עשו עליי מספר פעמים עבודה מעולה (לדברי אנשי מקצוע שראו את התוצאות), עיניים שם מצויינת ועוד כמה מחלקות. מצד שני כשאוחסנתי שם עם אבנים בכליות לא היה קשר בין מה שנכתב במכתב השחרור למציאות.

מול זה סבתא שלי (אישה מרותקת למיטה) התייבשה וכמעט מתה בבלינסון ודוד שלי שהיה מושתל אושפז אחרי אירוע מוחי קל בפנימית בתה"ש כי לא היה מקום בנוירולוגית ומת תוך שבועיים מזיהום.

בכל מקרה בנושא סרטן לא הייתי סומך עליהם כי הם קטנים מאוד בתחום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חמי מטופל מזה כ4 שנים בסורוקה, עשה מגוון טיפולים, האחרון שבהם היה בתה״ש טיפול car t שלא צלח כי חזר.

באהבה אני אומר, לא לסמוך על כלום.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...