Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, קוראים לי יגאל, ואני מאיזור הקריות

בבעלותי סוזוקי סוויפט שנת 92 עם מנוע 1 ליטר ותיבה ידנית

הרכב אצלי מיום הקניה ומעולם לא ביקר במוסך (חוץ מדברים קטנים צמיגים וכאלה)

אני עושה לבד את כל הטיפולים הדרושים ומחליף לבד חלקים שעבר זמנם.

יש רק חלק אחד שאף פעם לא נגעתי בו וזה הקרבורטור, בעיקר מחוסר ידע ופחד להרוס.

בזמן האחרון התחלתי לשים לב שבימים היותר קרים של החורף האוטו סוחב פחות ומבזבז יותר דלק,

לאחר בדיקה גיליתי שהתריס של הצ'וק לא ניפתח עד הסוף במזג אויר קר גם אם המנוע חם.

אשמח לקבל עזרה והדרכה איך אני מכוון את הצ'וק החשמלי ואת הקרבורטור בכלל. (אני מניח שאחרי 13 שנה צריך לכוון אותו קצת)

רק בבקשה אל תפנו אותי למוסכים, אני רוצה לפתור את הבעיה בעצמי ובתיקווה גם ללמוד משהו מהסיפור הזה

יום טוב גם לך

פורסם

קרבורטור זה לא צחוק.

ה"תריס" לא צריך להסגר כאשר המנוע חם...

כיוון ללא מכשיר גזים, ממש בלתי אפשרי

אם אתה לא רוצה להכנס למוסך ,ומעוניין במקצוען מאידך>>

אז עדיף לנסוע לצביקה (מוסך קטן) בנתניה והוא יעזור לך במחירים נמוכים יחסית.

אני כמו שאר חברי הפורום יכולים רק להמליץ!

כל השאר- מה שתעשה לבד, זה נזק יותר מתועלת.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

על אף שיש לך מושג בענף הרכב ומגיע לך ח"ח על הטיפול לא סתם ויש סיבה מדוע לא נגעת בקרבורטוק ברכבך. רבים מטפלים ברכבם ולא נגעו בקרבורטורים כי יודעים הם את מהות הטיפול ואת הידע והמקצועיות הדרושה שצריך כדי לטפל בקרבורטור ברמה גבוהה.

יש כאלה שניסוי את מזלם קנו קיט שיפוץ וספריי קרבורטורים והתוצאות הלא מזהירות או הבעיות לא איחרו לבוא.

אתה מוזמן לבצע חיפוש ולראות על מקרים לכאן או לכאן.

מומלץ לטפל במכון קרבורטורים ולא במוסך, עלות הטיפול לא בשמיים.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

סיפור על קרבורטור (נא לקרוא כמו סיפור לילדים, זה הרבה יותר משעשע)

חכמולוג אחד אמר לעצמו: "מה כבר יכול להיות אם אני יפרק את הקרבורטור ויבצע ניקוי לבד???... הרי יש לי ידיים טובות...", הלך חכמולוגוס לרכבו פתח בורג פה, קפיץ שם והיה שמח וטוב לבב.

על פניו באמת זה מדגדג באצבעות לפרק קרבורטור, אבל לאחר שפירק את הקרבורטור, הרים אותו, הפך אותו ובום... כל הברגים הקטנים והקפיצים נפלו לרצפה...

חיש מיהר ידידנו בעל ידי הזהב אסף את קרביו של הקרבורטור ואץ לו רץ לצביקה (שם של מקצוען קרבורטורים גם בספרי ילדים).

חכמולוגוס: "אוייה לי צביקה כי פרקתי את הקרבורטור ואנני יודע איך לחברו מחדש, האם הוא מת או שניתן להחיותו?"

צביקה: "אמרתי לך טיפשוני שובבוני, עם קרבורטור לא מתעסקים (מי מתעסק זה צביקה...) , תן לי לבדוק מה עוללת לו ואראה אם אוכל לתקנו"

חכמולוגוס: "רק שתדע צביקה מורי ורבי חשבתי שאתה סתם מקשה עלינו ושזה לא סיפור לפרק קרבורטור"

חשב צביקה לעצמו ..."מתי יגמר כבר החופש הגדול..."

צביקה: "לא נורא חכמולוגוס, בשביל זה אני כאן כדי לתקן את הנזק הנוראי שגרמת"

המשיך לחשוב צביקה לעצמו..."אוף איזה מעאפן זה סיבך לי את החיים עם כל הקפיצים והביא לי הכל בשקית כמו איזה ילד שהיתפרק לו הלגו..."

כעבור מספר דקות הקרבורטור שב לקדמותו ונוקה ביסודיות,

מוסר השכל:

לך אל צביקה עצל ולמד דרכיו, או בשפה עממית עזוב אותנו באמא'שך גש לצביקה ותחסוך לנו

המקרה מבוסס על סיפור אמיתי (באמת מכר שלי ביצע את התרגיל הזה לעצמו), הדמויות שונו על מנת לתת לצביקה יותר כבוד

פורסם

Joni-R

סיפור חזק ביותר....יום יבוא ותעשה ממנו עוד כסף.

בכל מקרה לפותח השרשור...לומר לך מה צריך לעשות כדי לכוון או לנקות את הקרבורטור אני לא יכול לומר לך כי אין לי כל כך הרבה מידע על הקרבורטור שלך

אבל להמליץ לך ללכת לצביקה גם אני אמליץ לך מכיוון שאני הייתי אצלו (מרמת גן) והשירות והנסיעה היחסית ארוכה היתה שווה מאוד.

עד היום (חודשים לאחר השיפוץ) צביקה עוזר לי לטיפולים וכיוונים קטנים שאני יכול לבצע לבד-->עקב שינוי כיוון של אחד המוסכים שהייתי אצלו.

אפילו הייתי אצלו בשישי ל"מקצה שיפורים" והוא לא דרש ממני שקל.

אז לסיום רק אומר שוב אם זה מבחינת שירות, אמינות, מקצועיות ואדיבות אין מישהו שיכול להתחרות בצביקה!

פורסם

רוב תודות על השובות.

בהמשך לשאלתי מקודם: בדקתי את צריכת הדלק במשך שבוע לאחר ניתוק הצ'וק החשמלי והיא סבירה מאוד (6 וקצת ליטר למאה קילומטר בתנאי דרך בינעירוניים אך הרריים)

אני מניח שזה מראה שהקרבורטור פחות או יותר מכוון

הבעייה העיקרית כרגע היא הצ'וק

האם ישנו איזשהו בורג או דרך כלשהי לכוון את הטרמוסטט בצ'וק?

יום טוב גם לך

פורסם
Joni-R

גם אני אמליץ לך מכיוון שאני הייתי אצלו (מרמת גן) והשירות והנסיעה היחסית ארוכה היתה שווה מאוד.

עקפתי אותך. אני באתי אליו מיוקנעם! :wink:

• תוכן חדש...