Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש רכב אוטומטי אשר ישמש בעיקר את עצמי וזהו ולכן הוא צריך להיות קטן וצעיר.

התקציב 40-55 אלף ש"ח

אני מעוניין:

באמינות

בטיחות(כרית אויר, abs עם אפשר וכד')

סחירות

ביצועים אינם שיקול משמעותי מדי עבורי.

תודה מראש לכל המייעצים,

עמיר.

פורסם
אני מעוניין לרכוש רכב אוטומטי אשר ישמש בעיקר את עצמי וזהו ולכן הוא צריך להיות קטן וצעיר.

התקציב 40-55 אלף ש"ח

אני מעוניין:

באמינות

בטיחות(כרית אויר, abs עם אפשר וכד')

סחירות

ביצועים אינם שיקול משמעותי מדי עבורי.

תודה מראש לכל המייעצים,

עמיר.

אני אישית הייתי הולך על יאריס דור ראשון 1000 סמ"ק שנת 2000, הכי אמינה אבל יהיה לך בעיה קשה למצוא כזו (במיוחד כשמדובר בשנת הדגם הראשונה), במחירון רשום שיש אוטומטית אבל לפי מה שאני זוכר יש לה תיבה חצי אוטומטית ...

אופציות נוספות זה פיאט פונטו, תוכל לקנות כזו שנת 2000/2001 בגלל מחירון נמוך, אבל תקח בחשבון שזה פיאט והיא לא הכי אמינה ...

גם הפיאסטה או קליאו יהיו אופציות מצויינות ...

במקרה שלך הייתי שוקל קניה מהשכרה, תוכל להשיג רכבים ממש חדשים (שנת 2002/2001) אבל תקח בחשבון שרכב מהשכרה צריך לבחון ב-7 עניים ...

אז אם אתה רוצה אמינות לך על טויוטה, יהיה לך מאוד קשה למצוא אחת כזו אבל היא בטוח תהיה הכי אמינה ...

אם אתה פוזל לכיוון האירופאיות אז פיאסטה/קליאו/פונטו יעשו את העבודה אבל צריך לקחת בחשבון שהם לא הכי אמינות ...

תעשה נסיעת מבחן בכל הרכבים הנ"ל ותבחר מה שהכי מוצא חן בענייך ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני הייתי הולך על רנו קליאו 1200

יש היצע לא רע בשוק

נחשבת אוטו בטוח (4 כוכבים ב-NCAP)

סחירה יחסית

אפשר לקנות בתקציב של אפילו 2001 ואולי גם 2002 מציי רכב.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני אישית הייתי הולך על יאריס דור ראשון 1000 סמ"ק שנת 2000, הכי אמינה אבל יהיה לך בעיה קשה למצוא כזו (במיוחד כשמדובר בשנת הדגם הראשונה), במחירון רשום שיש אוטומטית אבל לפי מה שאני זוכר יש לה תיבה חצי אוטומטית ...

אופציות נוספות זה פיאט פונטו, תוכל לקנות כזו שנת 2000/2001 בגלל מחירון נמוך, אבל תקח בחשבון שזה פיאט והיא לא הכי אמינה ...

במקרה שלך הייתי שוקל קניה מהשכרה, תוכל להשיג רכבים ממש חדשים (שנת 2002/2001) אבל תקח בחשבון שרכב מהשכרה צריך לבחון ב-7 עניים ...

אז אם אתה רוצה אמינות לך על טויוטה, יהיה לך מאוד קשה למצוא אחת כזו אבל היא בטוח תהיה הכי אמינה ...

אם אתה פוזל לכיוון האירופאיות אז פיאסטה/קליאו/פונטו יעשו את העבודה אבל צריך לקחת בחשבון שהם לא הכי אמינות ...

רדרוז, ההודעות שלך ממש מעצבנות. אתה יוצא מנקודת הנחה ש"יפנית=אמין תמיד" ו"אירופאית=לא אמין תמיד", ואז אתה פשוט זורק שמות של מכוניות ולפי המוצא כותב שהן אמינות או לא.

"טויוטה בטוח תהיה הכי אמינה" ו"פיאסטה/קליאו/פונטו לא הכי אמינות" - די כבר!! איך אתה יכול לדעת?

יאריס מאוד קשה למצוא בתקציב הזה (ובכלל) ולכן הייתי יורד מזה.

פיאסטה מכונית מצוינת ואמינה, אבל הבטיחות איננה בטופ. לעומת זאת קליאו B ופונטו ספייס שתיהן בעלות 4 כוכבים ב-NCAP וציוד בטיחותי מספק ברוב הגרסאות. יש גם הרבה בשוק והסחירות טובה. כשתמצא אחת שתתאים לך, עשה לה בדיקה במכון וחזור אלינו עם התוצאות והמפרט שלה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רדרוז, ההודעות שלך ממש מעצבנות. אתה יוצא מנקודת הנחה ש"יפנית=אמין תמיד" ו"אירופאית=לא אמין תמיד", ואז אתה פשוט זורק שמות של מכוניות ולפי המוצא כותב שהן אמינות או לא.

"טויוטה בטוח תהיה הכי אמינה" ו"פיאסטה/קליאו/פונטו לא הכי אמינות" - די כבר!! איך אתה יכול לדעת?

פיאסטה מכונית מצוינת ואמינה, אבל הבטיחות איננה בטופ. לעומת זאת קליאו B ופונטו ספייס שתיהן בעלות 4 כוכבים ב-NCAP וציוד בטיחותי מספק ברוב הגרסאות. יש גם הרבה בשוק והסחירות טובה. כשתמצא אחת שתתאים לך, עשה לה בדיקה במכון וחזור אלינו עם התוצאות והמפרט שלה.

רוני

תראה רוני, אני מכיר כמה אנשים שמצטערים על היום שקנו קליאו, אחד מהם במקרה נמצא פה בפורום ככה שאתה לא יכול להגיד שאני מדבר שטויות ...

למה אין כיום פונטו בצבא ??? כי כולם הוחזרו אחרי שנמצאו שהם מאוד מאוד לא אמינות !!! אז איך אתה רוצה שאני אגיד על רכב כזה שהוא אמין כאשר הצבא קנה אלפי פונטואים (שלא תגיד שזה מקרה בודד) והחזיר אותם כי הם פשוט לא יצאו מהמוסך ...

אין מה לעשות, יפאניות פשוט יותר אמינות מאירופאיות, אומנם הפערים לא גדולים כמו שהיו פעם אבל יש עדיין פער ...

כמובן שאי אפשר להגיד את זה על כל המכוניות, יש מכוניות אירופאיות שיותר אמינות מיפאניות אבל הפונטו והקליאו בטוח לא יותר אמינות מהיאריס ...

בוא אני אתן לך דוגמא, את איציק שנינו מכירים טוב, ואפילו אצלו בעבודה הוא אומר שיש פי 3 יותר חלפים לאירופאיות מאשר ליפאניות !!! ליפאניות כמעט ואין חלקים תחליפיים, יודע למה ??? כי כשנהרס לך חלק פעם ב-10 שנים לא אכפת לך לשלם פי 2 ממחיר של תחליפי אבל כשאתה צריך להחליף כל כמה שנים אז בטח שאתה תנסה לחפש מה שהכי זול ...

תראה, למישהו שמחפש אמינות אני בחיים לא הייתי ממליץ קליאו או פונטו, הם אכן יתנו יותר אבזור, יופי, בטיחות (לא בטוח לגבי זה), נוחות וכו' אבל אמינות ממש לא ...

אאאאההה, אוקיי, עכשיו כל מי שישאל על פיאט קופה, 106 GTI וכו' אני אמליץ לו לא ללכת עליהם מכיוון שקשה למצוא אותם :twisted: ...

לפי דעתי היאריס שווה את המאמץ והיא גם תהיה הרבה יותר אמינה, היא גם תשמור על הערך שלה הרבה יותר טוב מקליאו/פונטו ...

פורסם

לא הבנת את כוונתי. אני לא טוען שאירופאיות אמינות באותה המידה, הן לא. אני מסכים. אבל יש הבדל בין להגיד באופן כללי ובין באופן פרטני. יכול מאוד להיות שתמצא אירופאית זולה לאחזקה, אמינה וטובה. הפיאסטה היא דוגמה טובה לכך. גם הפונטו אמינה בשימוש סביר (תאמין לי שהשימוש שלה בצבא לא נקרא שימוש סביר, מה גם שבהחלט יש עוד פונטואים בצבא. ואני אפילו יודע כמה עולה להחזיק אותן).

בנוגע לקליאו - אני מכיר כמה קליאו B ללא תקלות. אין שום סיבה שקליאו 1200 למשל תהיה לא אמינה. מה שבטוח - עלויות האחזקה שלה זולות ביותר, והיא מכונית טובה ובטוחה יותר מהרבה מקבילות שלה (בתקציב...)

ויאריס - תאמין לי שקשה למצוא. שאל את גיא, למשל. ואני מכיר עוד שני אנשים שחיפשו הרבה זמן ולא מצאו. מצד שני באמת לפעמים יש מציאות. בחורה שאני מכיר הרימה טלפון בשש וחצי בבוקר ביום שישי ליאריס שפורסמה בעיתון. תוך 4 שעות האוטו היה אצלה, כשכל אותו הזמן מתקשרים עשרות אנשים לבעלת הרכב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בחורה שאני מכיר הרימה טלפון בשש וחצי בבוקר ביום שישי ליאריס שפורסמה בעיתון. תוך 4 שעות האוטו היה אצלה, כשכל אותו הזמן מתקשרים עשרות אנשים לבעלת הרכב...

רוני

ב-6 וחצי בבוקר היא צלצלה ??? וואי, איזה נואשות ...

מי בכלל ער בשעות האלה (אני הולך לישון בכאלה שעות) ???

פורסם

יש היצע לא רע בשוק

סחירה יחסית

בהצלחה.

אני לא מצאתי במחירון קליאו 1200 אוטומטית, האם בכל זאת יש דבר כזה?

פורסם

טוב, אולי נעשה פה קצת סדר.

יפניות מול אירופיאיות. נכון היפניות יותר אמינות, אבל לא בצורה מוחלטת וזה לא אומר שכל האירופאיות לא אמינות ודגם אחד לא אמין לא אומר ששאר הדגמים לא אמינים באותה מידה.

אני אתן דגמא, אני יודע שבזמן האחרון, יש עוד מספר לא מצומצם של אנשים, כמוני עם בעיות ברנו קליאו, כל הבעיות, שאני שמעתי עליהן, מתמקדות ב1.4 לרוב בדגם האוטמטי- הבעיות העיקריות הן בעיות הצתה וגיר.

למרות זאת אני מכיר מספר בעלי קליאו 1200, שאין להן שום בעייה ומרוצים מאוד מהאוטו.

ועכשיו לעניינו, אני הייתי ממליץ על הפיאסטה, רכב נח נחמד, עם רמת בטיחות סבירה (3 כוכבים). מגיעה עם 2 כריות אוויר, וגםפ אם זה לא נוגע לך מהנה לנהיגה.

עוד אופציה כמו שהוזכר פה היא טויוטה יאריס, אבל שוב, קשה למצוא.

פורסם

יש היצע לא רע בשוק

סחירה יחסית

בהצלחה.

אני לא מצאתי במחירון קליאו 1200 אוטומטית, האם בכל זאת יש דבר כזה?

יש אבל רק חדשה (חצי אוטומטית), ובטח לא מציי רכב וגם כיון שלא כתבת שאתה מחפש אוטומטית, אז כל ההתייחסות של השאר היתה גם היא לרכבים ידניים.

אם ברצונך לקנות מכונית אוטומטית תצטרך להסתפק בקליאו 1.4 1999/2000 או

בדייהטסו שרייד

במקרה זה פיאסטה או פונטו לא באות בחשבון עקב חוסר בגיר אוטומטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כתבתי שאני מחפש רכב אוטומטי בתחילת שאלתי.

עם כך אז רק הקליאו והשרייד רלבנטיות? אין עוד משהו טוב?

פורסם

קראת בכלל את ההודעות שרשמו עבורך ?

לך תכין שיעורי בית, קודם כל:

הכנס לקישור הזה, ב-YnetCenter, של מחירון לוי יצחק.

בחר מהרשימה הזו (מכונית קטנה, אוטומטית, בין 40 ל-55 אלף ש"ח) את המכוניות

שנראות לך וחזור הנה להתייעצות ממוקדת יותר.

תראה לאיזה ויכוח גרמת... :wink:

הויכוח שאני נגמר.

אגב, רוני, עזוב את העניין, אתה מדבר לחירש. :roll:

דניאל

MCS 2008

פורסם

קראת בכלל את ההודעות שרשמו עבורך ?

לך תכין שיעורי בית, קודם כל:

הכנס לקישור הזה, ב-YnetCenter, של מחירון לוי יצחק.

בחר מהרשימה הזו (מכונית קטנה, אוטומטית, בין 40 ל-55 אלף ש"ח) את המכוניות

שנראות לך וחזור הנה להתייעצות ממוקדת יותר.

תראה לאיזה ויכוח גרמת... :wink:

הויכוח שאני נגמר.

אגב, רוני, עזוב את העניין, אתה מדבר לחירש. :roll:

דניאל

אני ממש לא חירש, רוני רשם בדיוק מה שאני רשמתי ...

יש אירופאיות שלא נופלות באמינותן מהיפניות ודוגמא טובה זה הפוקוס שמצטיינת באמינותה לעומת הלאנטאיכס שהיא ממש לא שיא האמינות (וגם לא שיא הנוחות וגם לא שיא העיצוב ולכן היא גם לא שיא המומלצת וכו') ...

אני מסכים שצריך לשקול כל רכב לגופו אבל בכלליות יפאניות יהיו הרבה יותר עמידות ואמינות מאירופאיות ...

ולרוני בקשר לצבא, הצבא זה אכן לא שימוש סביר אבל עדיין זה נראה מראה על עמידות של רכבים וה-205 והמגאן הראו שם חסינות מצויינת ולכן מגיע להם כל התשבוחות (עכשיו הגיע תורה של האסטרע, מעניין איך היא תשרוד את הצבא) ...

תאמין לי שאם הצבא היה משתמש בקורולות המצב שלו היה הרבה יותר טוב מבחינה כספית :wink::lol:

• תוכן חדש...