Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?  

93 הצבעות

1. 1. רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?

• כן, שיהנה וילמד
    • לא, חבל עליו וחבל על האוטו
    • ל-106 ראלי יש שלדה מטורפת!!

פוסטים מומלצים

פורסם

*עריכה: רצית סקר? קיבלת. - רוני*

אני רוצה ומקווה שכל חברי הפורום ינסו לענות לי על השאלה (סקר) זה.

האם לדעתכם זה מומלץ או נכון שנהג חדש שבקושי יש לו חצי שנה רשיון ינהג על רכב חזק כדוגמת: (נא לנמק אם אפשר).

205 GTI.

106 GTI.

106 ראלי.

וכל מכוניות האצ'בק החמות שנכללות בקטגוריה הנ"ל.

תודה. 8)

החיים הם סחיטה של המצערת.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי כן

נהג חדש אמור לדעת לינהוג על אוטו ולתפעל אותו נכון

וזה לא משנה אם זה אוטו מהיר או לא

אז בהתחלה שיסע רגיל ואז לאט לאט יוציא את היכולות מהאוטו

פורסם

לדעתי זה לא חכם שנהג חדש ינהג בכזה אוטו.

ואני מדבר מנסיון...יש לי רשיון 4 חודשים בערך, ויש לי ראלי....ותאמין לי זה מסוכן ומגיעים לפעמים למצבים מסוכנים...יש כאלה שממש יסתכנו ויקרה להם משהו....צריך קודם נסוין.

Back to the original - NC again.

פורסם

שני דברים קטנים - לא הוספתי אפשרות של "תלוי ב..." כי כולם יבחרו אותה. לפעמים צריך לתת גבולות לאנשים, שיבחרו בין שחור ולבן :)

וגם - לחסרי ההומור מביניכם - האפשרות השלישית הינה בדיחה ותו לו, חמידת לצון, שעשוע, הומור בריטי אריסטוקרטי ויהיר, וכן הלאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שני דברים קטנים - לא הוספתי אפשרות של "תלוי ב..." כי כולם יבחרו אותה. לפעמים צריך לתת גבולות לאנשים, שיבחרו בין שחור ולבן :)

וגם - לחסרי ההומור מביניכם - האפשרות השלישית הינה בדיחה ותו לו, חמידת לצון, שעשוע, הומור בריטי אריסטוקרטי ויהיר, וכן הלאה.

רוני

האפשרות השלישית? שילדה מטורפת? אתם עדיין זוכרים את זה?!?!!! מאז שאמרתי את זה על ה MI 16...לא על הראלי....איך אתם זוכרים לי את זה עדיין...:)

Back to the original - NC again.

פורסם

אני לא רואה סיבה שנהג חדש ינהג ברכב ספורטיבי כדוגמת אלה שרשומים בהודעה למעלה.

106 ראלי/XSI או 205 הן אומנם רכבים חזקים יחסית אבל הן נהיגות מאוד ואם אותו נהג חדש הוא בנאדם עם ראש על הכתפיים אז הכל יהיה בסדר.

מישהו שלא חושב וינהג בלי לחשוב קצת יאבד מהר מאוד את הראש, את הרכב וחס וחלילה את חייו.

:-)

פורסם

נסיון לא מצביע על יכולת בנהיגה ולכן יכולת הנהג היא לא רלוונטית. מה שכן רלוונטי הוא הבגרות והיכולת להכיר בסיכונים וקבלת אחריות. וכל אחד מכם שקופץ עכשיו ואומר אני בוגר, רק תחשבו איך הייתם לפני שנתיים וכמה אתם שונים היום.

מכונית ספורטיבית יכולה לנשוך וחזק. זה לא משחק, זה כביש ציבורי. לקיחת סיכון מיותר תגמר רע מאוד. גם אם אתם חושבים שאתם נהגים מהירים ומיומנים החוכמה היא לא להכנס למה שאי אפשר לצאת ממנו.

מנסיוני האישי מומלץ אופנוע. ואם שרדתם, אז אתם מספיק בוגרים. ואם יש לכם ספק שתשרדו אז תתרחקו בינתיים ממכוניות ספורטיביות כי המפתח להשרדות הוא בגרות ושליטה עצמית.

תקופת ההבשלה כנהג ואדם שונה אצל כל אחד. סעו בזהירות.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

לדעתי יש פה עניין של ניסיון ובגלל זה לא נראה לי שזה טוב להתחיל

ישר מרכבים אם יכולות כאלו.

מצד שני לפעמים אני רואה נהגים שמסוכנים גם אל מה שהם נוהגים

ובטח שלא לדבר על הרכבים הנ"ל.

בסוף הכל תלוי בבן אדם.

פורסם

אני מסכים עם זאב. אם כי אני יכול להגיד שישנם צעירים שבהחלט מסוגלים להתמודד מבחינת בגרות נפשית עם רכב ספורטיבי, הרוב המוחלט בוודאי לא יכול. אם אתם צעירים ונוהגים במכונית ספורטיבית ועדיין לא עשיתם תאונה - באמת כל הכבוד, זה נדיר.

מי מכם לא עשה שטויות כשהיה צעיר יותר? (ואני לא פונה לבני ה-20 פלוס כאן).

אני עשיתי הרבה שטויות ב"צעירותי" (המוטורית). גם עשיתי שתיים שלוש תאונות קטנות בעקבות זאת, ואפילו אחת יותר גדולה (פרונט מעוך לפאסאט, בלי קצה שלדה).

גם אחרי שלמדתי לשלוט על הרכב כמו שצריך (בעיקר בזכות הרכב הספורטיבי הראשון שלי, אני מודה) - עדיין עשיתי שטות ונכנסתי מהר מדי לסיבוב רטוב - דבר שנגמר בתוך עמוד.

לדעתי נהג חדש צריך להשתפשף קצת בנהיגה לא ספורטיבית. ללמוד לאט לאט על מכוניות סלחניות. (ו-205GTI למשל - היא ממש לא סלחנית). כדאי שהוא יעבור קורסים לנהיגה ויתמיד בניסיונות לשפר את עצמו לפני שהוא משפר את הרכב שלו. (יש לציין שאני דווקא לא מתמיד בזה בעצמי :? ). רק אח"כ כדאי שיקנה לעצמו מכונית ספורטיבית. ואני יכול להגיד שאחרי שלמדתי על בשרי ועל בשר הפאסאט, ה-306 עשתה לי וליכולות הנהיגה שלי רק טוב. היא הייתה כלי לימוד פשוט מעולה.

זהו, בערך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה תלוי באופי של הבן אדם .

יש אנשים שלא יודעים איפה המגבלות שלהם .

יש אנשים שכן .

הזמן מלמד אותך איפה המגבלות שלך .

בואו נישבור מיתוס , רכב ספורטיבי לא נושך יותר , אלא פשוט המגבלות שלו גבוהות יותר , ואז אם מאבדים שליטה אז זה קריטי יותר.....

איבוד אחיזה של רכב ספורטיבי הוא במהירות יותר גבוהה מרכב שאינו ספורטיבי מן הסתם .

אה.... ורק רציתי לציין שאכן השלדה של הראלי מטורפת , אבל למה אמרתם "רכב חזק כדוגמא : ".....

106 ראלי.....

זה לא רכב חזק בכלל . אני אודה למנהלים אם ימחקו אותו מהרשימה .

:wink:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אה.... ורק רציתי לציין שאכן השלדה של הראלי מטורפת , אבל למה אמרתם "רכב חזק כדוגמא : ".....

106 ראלי.....

זה לא רכב חזק בכלל . אני אודה למנהלים אם ימחקו אותו מהרשימה .

:wink:

ניתן להם לחיות באשליה? :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בתור אחד שחווה חוויה מתקנת ויש לו ההזדמנות להיות כאן שוב ולבחור ברכב חדש ...

אני לא הייתי ממליץ לנהג חדש לעלות על רכב "ספורטיבי" , ההמלצה שלי היא לקבל נסיון קצר וללמוד את התחושות של הרכב בכללי את השליטה הבסיסית ברכב .

כל טעות שתעשה ברכב שאינו ספורטיבי לרוב תהיה בעלת תוצאה פחות הרסנית מפני שלרוב הרכב עצמו "חלש" יותר או אינו מאפשר ...

זה בדיוק כמו ברכיבה על אופניים ... קודם מתחילים עם גלגלי עזר ... נוסעים קצת ... לא נופלים כי ישנה תמיכה וביטחון עצמי נרכש בגלל אותה תמיכה .

לאחר תקופה כזו או אחרת וצבירת ביטחון מורידים גלגל ונשארים רק עם אחד ... עד לרגע שבו מרגישים ביטחון ואת היכולת לשלוט באופניים .

אני מקווה שהעברתי את המסר ... :wink:

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

הנושא הוא שמכונית ספורט או לא מכונית ספורט הוא לא רלוונטי בכלל. הרי כל אחד יכול לקחת את הלאנטיסומאטית של אבא/אמא ולחשוב שהוא שומאכר ולבדוק את תוצאות הריסוק של NCAP. הרי 105 כ"ס על טון זה מספיק כדי להגיע למהירות של 180 קמ"ש, עד כמה שהיא לא עצלה.

אז אולי ראלי תגיע לשם יותר מהר, או GTI. מה גם שלראלי יהיה יתרון - אותה פנייה ניתן לקחת ביותר בטיחות מאשר עם לאנטיס נגיד.

אז בכלליות אני מסכים לגמרי עם זאב, ומוסיף שלא צריך מכונית ספורטיבית כדי להוכיח שאתה לא בשל לנהיגה כלל. רק דבר אחרון - נדירים מאד אותם נהגים חדשים שלא עשו תאונה. אני לא מאמין שיש יותר מ5% מכלל הנהגים החדשים שלא עשו תאונה בשנים הראשונות לרשיונם.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תוכן חדש...