Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר-טוב,

היום ניסיתי להשיג שמן של חברת MOTUL עבור גולף שנת 2000 העונה לשם 8100 X-CESS 5W40 בדרגת איכות SL סינטטי 100 אחוז.

המחיר שביקש הייבואן עבור מיכל של 4 ליטר הוא 370 שקל !! מה יש בשמן הזה שאין בשמנים של ESSO או LM.

האם ניתן להשיג את השמן הזה במחיר סביר ?

קישור לאתר של הייבואן:

http://www.motul.co.il/cars_frame.html

איזה כייף לי :)

פורסם

אם זה ממש סנטטי סינטטי אז המחירים יקרים זה ידוע.

אם זה סינטטי פשוט כמו LM וESSO המחרים בהתאם.

האמת שדעתי זאת הגזמה.

על מותגים משלמים!

פורסם

בשביל מה אתה צריך להשקיע על שמן סינטטי מלא שההוראות יצרן לרכב שלך הם 10-40 חצי סינטטי. אלא אם כן נקלעת לחורף קשה במיוחד (ולא נראה לי שראית אחד כזה השנה)

JDM :twisted:

פורסם

לפני חודשים שידרגתי את השמן לסינטטי מלא בצמיגות 5W40 בדרגת איכות SM של חברת LM.

אני מחפש שמן טוב יותר על-מנת לפנק את הרכב שלי.

פורסם
בשביל מה אתה צריך להשקיע על שמן סינטטי מלא שההוראות יצרן לרכב שלך הם 10-40 חצי סינטטי. אלא אם כן נקלעת לחורף קשה במיוחד (ולא נראה לי שראית אחד כזה השנה)

לפי הידוע לי (בדקתי), צ'מפיון משתמשים בסינטטי מלא 5W40 של VALVOLINE.

למיטב ידיעתי (לא בדקתי) ייצאה הוראה להשתמש בסינטטי מלא מהיצרן.

Veni Vidi Vici

פורסם

מצטרף לשאלה לגבי מקום לרכישה של שמנים במחירים שפויים.

מה שאני מחפש זה שמן של LM 10W40, באיזור כ"ס\רעננה\הרצליה\הוד השרון\פ"ת והסביבה.

מישהו מכיר?

under construction..

פורסם

מרק לדעתי אתה צריך ללכת בכיוון ULTRA HELIX של חברת SHELL.

שמן מומלץ בכל העולם המחיר שלו נמוך משמעותית והביצועים שלו טובים מאוד.

פורסם

שלום KD2,

אני חושב שבהחלפת השמן הקרובה אני העבור לשמן תוצרת ESSO בדרגת צמיגות 5W40 בדרגת איכות SJ סינטטי מלא.

השמן זמין לקנייה אצל 'צנטרל' בתל-אביב הוא קיבל משלוח של מספר ארגזים השמן עומד בדרישות קונצרן VW 502.00.

כרגע קיים ברכב שמן 5W40 של LM סינטטי מלא, אני רוצה לנסות משהו אחר מכיוון שיש לי הרגשה שאחרי המעבר לסינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 של LM המנוע מעט רועש לטעמי או לשנות לצמיגות 10W40.

לפני המעבר לסינטטי היה לי ברכב שמן מינרלי וגם חצי סינטטי בדרגת צמיגות 15W40.

השימוש בשמן המינרלי וגם החצי סינטטי יצר שכבת לכלוך על פקק המילוי של השמן למרות שהרכב הוא יחסית חדש כ-45000 קילומטר (גולף).

לאחר המעבר לסינטטי מלא לא נוצרת שכבת לכלוך על פקק המילוי אבל עדיין מוקדם להסיק מסקנות מכיוון שעברו רק 1500 קילומטר.

פורסם

זה זהמנוע רועש לא אומר שצריך לשנות ל10W40 במיוחד ברכב כל כך חדש וגם בגלל שאין שום קשר למספר הנמוך אלה בהנעה קרה.

השמן של ESSO הוא גם טוב אבל לפי ההודעה הראשונה נראה שאתה קופץ יותר גבוה.

קודם כל תעשה בכלל חישוב האם ההשקעה שווה לך...

הרכב פרטי?

אתה לא מתכוון להחליפו בשנים הקרובות?

נוסע הרבה?

נוסע "חזק"?

לפעמים החסכון בטיפולים יכול להגיע למחיר מנוע מפירוק עם קילומטרז נמוך.

פורסם

היי,

הרכב הוא שלי ואני נוסע רגוע על 140-120 קמ''ש ואני לא מתכוון להחליף את הרכב בקרוב.

הרכב לא רואה מוסך מכיוון שאני מבצע בעצמי את הטיפולים.

הסיבה שעברתי לשמן סינטטי איכותי היא לשמור על המנוע ולהאריך את חייו ועדיין מרווח הטיפולים נשאר כפי שהיא 10K-15K.

פורסם

זהו שכנראה שאתה לא תהנה מחיוו הארוכים של המנוע כי הוא יעשה את ה250K שלו עם שמן הרבה יותר גרוע.

אם הייתה לך טויוטה הייתי אפילו אומר 500K.

לכן אני אומר שיש כאלה שלא מוצאים לנכון להשקיע כי הם מחזיקים את הרכב עד 150 אלף ומחליפים.

שלא תבין אותי לא נכון אני בעד שמנים איכותיים ומשתמש רק בשמנים איכותיים אבל זה לפעמים לא משתלם.

אני בהתחלה לא קיבלתי את זה אבל זה עובדות בשטח.

גם יש לקחת בחשבון שLM לא שמן גרוע הוא דווקא איכותי.

פורסם

ולמה שהמנוע לא יאריך חיים גם עם שמן של ESSO לדוגמא בצמיגות 10-40 חצי סינטטי ?

לדעתי גם לטווח הארוך השחיקה לא תרד גם עם שמנים איכותיים בצמיגות 10-40 ואפילו להפך .

JDM :twisted:

• תוכן חדש...