Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה שנה המגאן? ואיזה תצורה? (4/5/3 דלתות)

במידה ומדובר על גרסת ה5 דלתות - אז זה ממש פשוט לעשות את זה לבד (בייחוד אם זה המגאן הראשונה. לגבי מגאן 2 אני לא מכיר).

בכל מקרה... אני לא סגור על מחיר התקנה של 6X9, אבל אני יודע שבאוטו דיפו אמרו לי ש50 שקל עולה להתקין HU חדש.... כלומר ה6X9 כולל העבודה - לא אמור לעלות לך יותר מ150 שקל לדעתי...

יש לי מגאן 97 5 דלתות - והתקנתי רמקולים אחוריים ביחד עם חבר בלי ללכת לשום מוסכים.

כל מה שאתה צריך - זה מסור ג'קסון (מסור מאונך), מקדחה ועט סימון כלשהו...

אתה פשוט מוציא את המגש האחורי (שעשוי מסוג של קרטון מעובד ודחוס כזה), מסמן איפה אתה רוצה שהרמקולים שלך ישבו, מסמן את הצורה על המגש עצמו (אלפיסה) (קח בחשבון שהאליפסה צריכה להיות טיפה יותר קטנה מהקצוות החיצוניים של הרמקול (מן הסתם), קודח חור איפשהו במרכז של האליפסה (כדי להחדיר את הג'קסון), ומהאמצע מתחיל לנסר עם הג'קסון כלפי חוץ (רצוי בתנועת ספירלה - כדי שתשתלב בקלות רבה יותר לתוך הציור של האליפסה). אתה פשוט צריך להיות זהיר ולעשות את העבודה בעדינות... זה הכל. (צירפתי לך תמונה של מה שאני מתכוון)

אם במקרה הרמקולים שלך זה פיוניר - אז הם אפילו מביאים לך שבלונה של הצורה של 6X9 שצריך לנסר (זה על קרטון של האריזה עצמה).

במידה ואין לך פיוניר - אני בטוח שלמישהו כאן בפורום יש שבלונות כלשהן... או שמקסימום תכין אחת בעצמך...

בכל הנוגע לחיווט - זה כבר החלק הפשוט - צריך להוביל את זה בתעלות שבצידי הרכב (בד"כ מתחת לגומיות של הדלתות)....

ואני מניח שאתה יודע איך לחבר את הרמקולים לHU שלך... :wink: תקן אותי אם אני טועה (אם אני טועה, אז לך למוסך או לחבר שמבין בזה - שהם יעשו את העבודה:-P )

רמקול.JPG

בברכה!

יונתן.

פורסם

תודה רבה, אני מדבר על מגאן 5 דלתות של שנת 98

אתה יכול להסביר יותר בפירוט על איך להעביר את החוטים מהמגש האחורי עד ה HU ?

ובאיזה חוטים כדאי להשתמש ? ועוד דבר, עשית חיבור מהיר לחיבור ניתור הרמקולים לחוטים (בשביל לשלוף את המדף) ?

פורסם

אוקיי... מצויין! אם אני לא טועה, דגם 98, עדיין היה בתצורה הראשונית (עם הפנסים האחוריים המושחרים, נכון?) אם כן - אז מדובר באותו רכב.

בנוגע לכבלים - אני פשוט מציע לך ללכת לכל חנות אלקטרוניקה רגילה, ולבקש כבל בשביל רמקולים (ותגיד למוכר איזה הספק בRMS יש לרמקולים שלך). הוא כבר יביא לך מה שמתאים. בעקרון לא מומלץ כבל דק מדי, אבל גם עבה מדי יהיה מיותר... לך על משהו סביב הקוטר 1.5-2.5 מ"מ (כולל הבידוד) לכל חוט.

אם אתה רוצה להיות מ-מ-ש בטוח, אתה תמיד יכול להגיע לחנות סטריאו לרכב ולבקש כבל לרמקולים... ואז קרוב לוודאי תשלם כמה שקלים יותר, אבל תקבל כבל שקוף ויפה :wink:. (תראה אם זה מתאים לך)

לגבי העברת החוטים - יש מלא אפשרויות, והכל תלוי איפה יותר נוח לך להעביר, או איפה יש לך עוד כבלים שעלולים להפריע (למשל במידה ויש לך מגבר ועובר אליו כבל מתח מהמצבר - אז רצוי לשים את כל כבלי האודיו בצד השני של הרכב, על מנת למנוע רעשים והפרעות שונות מהשדה החשמלי שיוצר כבל המתח).

ככה זה מותקן אצלי: (כרגע המערכת לא כל כך מסודרת כי אני מחכה לרכוש מגבר אחרי שהחזרתי את הקודם שלי).

על המדף עצמו - תבחר בעצמך איך מתאים לך לחבר את החוטים... אני חיברתי כמו שאתה רואה - ולמדף - קדחתי חורים פצפונים שדרכם השחלתי אזיקונים דקים.

23112005.jpg

את החוט משם - העברתי דרך הצד של הנהג - אל מתחת למושב האחורי.

23112005001.jpg

ומשם לתוך תעלות הצד (הכבלים השחורים):

23112005002.jpg

תשים לב שבשביל להכניס את זה לשם - תצטרך להוציא את הבורג שנמצא בתוך הפלסטיק האפור (מצד שמאל):

23112005003.jpg

ואח"כ לפתוח את הפלסטיק הזה שמסתיר מתחתחיו עוד בורג:

23112005004.jpg

עכשיו לחלק הטריקי - להעביר את החוטים דרך קורת הB:

תשים לב שכשאתה מעביר אותם שם, אתה לו חוסם/מפריע למנגנון של חגורות הבטיחות. תשתדל לשים את הקבלים מתחתיו.

23112005005.jpg

מהצד השני של הקורה - תבקש שמישהו יעזור לך "לתפוס" את הכבל כשאתה משחיל אותו (יקל עליך מאוד ת'עבודה).

23112005006.jpg

אתה מעביר הלאה בתעלה, עד לידית פתיחת מכסה מנוע, אותה תצטרך להוציא בשימוש בכוח מתון (עדיף להשתמש במברג כדי לשלוף אותה, אבל תיזהר לא לשבור משהו)

23112005007.jpg

23112005008.jpg

וזהו....

משם אתה מעביר את הכבלים מתחת להגה - איפה שנוח לך - רק תשים לב שהחוטים לא יפלו למטה ויפריעו לנהיגה... משם אתה צריך להעביר את הכבל לתושבת של הHU - שזה דיי לא מסובך - כי אין שום מחסומים בדרך (למעט הרבה מאוד חוטים).

קח טיפ: לך הפוך - תשחיל איזה חתיכת כבל מהצד של הHU כלפי מטה - עד שתראה אותה מבצבצת מהצד התחתון של ההגה -> תקשור את הכבל של הרמקולים לחתיכת הכבל - ותתחיל למשוך בעדינות... כשתצליח - תפרום את הקשר ו....זהו! יש לך כבל שאותו תחבר לHU!

בהצלחה! ומומלץ מאוד לעשות את זה עם עוד מישהו שיוכל לעזור לך.

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן שוב תודה, עזרת לי הרבה, יש לי את הדגם הישן של המגאן (כמו שלך)

אני אשמח גם להסבר לגבי איך לחבר את הרמקולים למערכת עצמה (חוץ ממה שכתוב בחוברת הוראות)

ואיך ניתן להתקין את הרמקולים האחוריים בצורה מוסתרת ?

פורסם

תראה... בעקרון חיבור הכבלים לHU מתבצע לפי ההוראות שקיבלת עם הHU... לפי הצבעים השונים...

הכבל שאתה צריך לקנות הוא כבל כפול (פלוס ומינוס), אז הוא יסומן בצורה כלשהי (בין אם יהיה כתוב + ו- לכל אורכו, ובין אם על אחד מהחוטים יהיו כתובים הנתונים של הכבל והשני יהיה חלק)... בכל מקרה, תחליט לעצמך איזה מהם יהיה הפלוס ואיזה המינוס, ולך לפי זה בהתמדה... לכל אורך החיבורים, ואותו דבר בשני הרמקולים.

בHU צריכים להיות לך 4 זוגות של חוטים בצבעים שונים. (נגיד סגול+סגול שחור, ירוק+ירוק שחור, אפור+אפור שחור, לבן+לבן שחור)

אתה צריך את האלה של הרמקול השמאלי אחורי, והימני אחורי. ברגע שאתה מוצא אותם, אתה מחבר פלוס לפלוס, מינוס למינוס ו...זהו!

רק תשים לב שאתה לא מבלבל פלוסים ומינוסים, כי אז זה ישמע זוועה ודיי חלש (במידה וטעית, אתה כבר תרגיש את זה בסאונד).

לגבי הסתרת הרמקולים האחוריים... אני מניח שיש הרבה דרכים מתוחכמות...

יש אחת שחשבתי עליה אצלי: במגש הזה, במרכז יש אזור שהוא יותר שקוע (שבו אתה תצטרך גם להתקין את הרמקולים)... אז חשבתי להדביק/לתפור/לחבר בצורה כלשהי - מעליו יריעת בד מאותו סוג כמו זה המכסה את כל המגש. בצורה כזו - המגש יראה חלק לחלוטין (בלי שקעים או בליטות), ולא יראו את הרמקולים בכלל...

אבל זה דיי מסובךבייחוד ביחס למה שיש לי עכשיו - שזה חתיכת בד/מפת שולחן ישנה ומכוערת במיוחד (בצבע ירוק-דהוי) שפשוט שוכבת על הרמקולים! ודוחה אנשים! :-D

בברכה!

יונתן.

פורסם

ומה לגבי הכנה למגבר ? (את המערכת והרמקולים עדיין לא רכשתי, אני מתכוון לרכוש בימים הקרובים)

היום אני לא מתכוון לחבר מגבר אבל יכול להיות שאחבר מגבר בעתיד ואם אני כבר מבצע את ההשחלה של החוטים אני ארצה לדעת איזה חוטים אני צריך להשחיל בנוסף בשביל מגבר ?

פורסם

תצטרך למשוך עוד כבל מתח מהמצבר אל המגבר (שאותו תצטרך לשים בצד השני של הרכב), ולהתקין בו פיוז.

כבלים של RCA מהמגבר לHU, וכבל Remote מהמגבר אל הHU...

תצטרך עוד כמה כבלים קצרים, אבל אותם אין צורך למשוך דרך כל הרכב... (כמו כבל מינוס למגבר, או חוטים קצרים לרמקולים האחוריים - במקום הארוכים שמשכת מהHU)...

אני לא ממליץ לך להתעסק עם כבלים מיותרים כרגע....

כשתקנה מגבר - אז תתחיל לחשוב על עוד כבלים... בינתיים - מה שהראתי לך אמור להספיק.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אתה צודק, שנגיע לגשר נפוצץ אותו...

תודה רבה לך יונתן, עזרת לי מאוד

אגב, איזה מערכת ורמקולים התקנת על המגאן ? והאם אתה מרוצה ממנה ?

ולגבי טוויטרים, כדאי להתקין אותם על הדשבורד במיקום של הרמקולים עליו ?

פורסם

כרגע יש לי HU של סוני מדגם: Sony CDX-M9905X

קומפוננט קדמי: של מורל-מילניום (הסדרה הישנה שמקבילה לפולס)

אחוריים: מורל 6X9 פולס

סה"כ אני מאוד מרוצה מהסאונד... למרות שאחרי טעימה של מגבר באוטו - הגברה של המערכת בלבד כבר לא מספיקה לי קצת... (היה לי מגבר במשך כשבועיים, שהיה לו איזה פאק בחיבורים, ובסוף החזרתי אותו לחנות).

את הטוויטרים לא הייתי ממליץ לך לשים בתוך ה"תאים" שלהם בדש (אתה מדבר על הפלסטיקים הפינתיים עם הגריל) - אלא - על התאים האלו!

העניין הוא שאם אתה שם אותם בתוך התאים, אז כמעט כל הטווח תדרים שלהם נבלע ולא מגיע אליך...

אני נורא לא רציתי לפגוע בדש בהתחלה - אבל בסוף קדחתי שני חורים קטנים בתוך ה"גרילים" האלה שאמורים לכסות את הטוויטרים - וחיברתי לשם את הטוויטרים (את החוטים העברתי דרך חור שלישי שקדחתי בכל אחד מהם).

בברכה!

יונתן.

פורסם

ואיזה טוויטרים ?

אגב, מה הגודל של הרמקולים שנכנסים בדלתות הקדמיות ?

והאם כדאי להכניס עוד 2 רמקולים קדמיים "בפלסטיקיים בצידי הד"ש" ולמקם את הטוויטרים במקום אחר ? או שזה יהיה חסר ערך להוסיף עוד 2 רמקולים קטנים ?

פורסם

מה ז'תומרת איזה טוויטרים?

יש לי סט קומפוננט של מורל-מילניום - והטוויטרים הם חלק מהסט...

בעקרון - אני לא סגור על זה - אבל יכול להיות שתוכל לדחוס שם בלחץ זוג רמקולים של 4"... ונגיד את הטוויטרים לחבר למשולשים הקטנים בדלתות - איפה שמתחברות מראות הצד... או על הקורות A. אבל כל אלה דורשים

קידוחים "כואבים" בפאנלים של האוטו - תראה אם זה מתאים לך... (לי בינתיים לא).

חוצמזה - יש טעם לדחוס שם עוד רמקול - רק במידה והוא חלק מסט של קומפוננט 3 חלקים! ובמידה ואפשר לחבר אותו לקרוס-אובר שמפצל לתדרים נמוכים/אמצעיים/גבוהים (כמו למשל הסט ELATE המהולל, של מורל)... אחרת זה סתם יהרוס.

בדלתות הקדמיות אתה יכול להכניס כל סטנדרט של רמקולים! 4", 5.25", ו6.5" (יכול להיות שגם "6 - אבל לא ניסיתי). את שלושתם היה לי ושלושתם נכנסים. רק שבגודל 6.5 - צריך לשבור שם איזה שני פינים קטנים בפלסטיק - שאני עד היום לא הבנתי מה לעזאזל היה הייעוד שלהם... (אבל זה רק במידה והרמקול לא נכנס למקום בגללם).

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...