Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה באמת מאזדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מערכת ההנעה הכפולה תורמת לא רק ליציאת הרכב מהמקום, היא תורמת גם לאחיזתו של הרכב בסיבובים,(לא במידה כל כך גבוה אך תורמת) וכן גם תורמת לאחיזה בעליות ובנוסף לתאוצה בימי גשם ואף לעליות בתקופות גשומות.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן, זה מופיע בתקנון האתר... "הפתיחה חשובה, היא חברתך. שמור עליה, נצור אותה - ונקה אותה יומית".

בגלל זה רוב חברי האתר נוהגים בעגלות עם 103 כ"ס :wink:

לא שאני חובב גדול של הרכב הזה, אבל...

אני לא יודע באיזה מאזדות אתה נסעת בזמן האחרון, אבל לדעתי ה-6 (לא בגרסת ציי רכב) נראית מצויין

מבפנים - עליה של כמה רמות לעומת ה-323. פלסטיקים איכותיים, צבעים נעימים ועיצוב נעים (במיוחד בגרסת פרימיום).

כנ"ל לגבי המיאטה - מתפרקת מבפנים היא ממש לא.

מתפרקת? נו באמת.

אם כבר לעומת ה-626
פורסם
אני מצטרף אל GOLF בבקשה שלו ..

בנוסף SENDA נתתי רק דוגמאות, זה לא הכל.. אבל למה שלא תתפוס תחת עלי כי אני צעיר?

כי אני לומד בבצפר!!!! כן בצפר!! נוח לרשום.. ודרך אגב, אני כבר סיימתי ללמוד.. מה לעשות

שבאיסיקיו עם כל החברים, אין לי זמן לרשום בית ספר, אז אני רושם בצפר..

וזה לא סתם בצפר, כיתה יא'. ;-) אני את הבגרות שלי בלשון, כבר עשיתי!

***אם כל כך לא נוח לך לרשום , אתה מוזמן לכתוב במקום אחר. בפעם הבאה שתעבור על כללי הפורום בצורה כזו , תקבל ריתוק 30 יום. הרס"ר.****

בכל מקרה, זה לא רק העניין, כששאלתי לפני הרבה זמן כאן בפורום אנשים, איזה אוטו לקחת, מאזדה 6 או B4 (או עוד הרבה רכבים היו.. היה גם אקורד וכו' וכו'), אנשים דירגו את הB4 במקום הראשון, כן, רוב האנשים רצו לקחת B4, בפועל זה לא מה שקורה, ואני כבר קיבלתי את התשובה לשאלה הזאת..

משהו עם צאן ועדר..

תודה! ;-)

קודם כל לא אמרתי מילה על הבצפר שלך ...

שנית כל אני שמח שזה כבר יא ... זה בהחלט משנה את כל הדעה שלי עליך :mm_tongue .

אני לא תופב עליך תחת כי אתה צעיר, אני אולי קצת מלגלג כיאתה רושם דברים טפשיים למדי וכנראה שאין לך שום ניסיון עם מכוניות (משום גלך הצעיר), וכך גם חסרה לך קצת יכולת שיפוט עצמאית

ובצורה מנומסת אני אתחיל לפרט:

אף אחד לא יטען של B4 יש הנאה כפולה. הנאה אפשר לרשום על רכב הנעה אחורית או על אימפרזה טורבו למניה. לא לB4. ההנעה הכפולה שלה לא משרתת כיף גדול יותר אלא פשוט יציבות ובטיחות.

דבר שני, אנשים פה הם ממש לא מדגם מייצג, לפי האנשים פה, אחוז גבוה מהאוכלוסיה היה נוהג ברכבי ספורט וחובב ספורט מוטורי.

מה שקטרה מעבר לעדר (שגם זה קיים) שלחלק גדול להאוכלוסיה היא בעלת צרכים שונים מהמיעוט פה בפורום.

הם רוצים רכב אמין (יפני), הם רוצים רכב שכיר (נמכר בהמונים, מזדה, מוביל לאפקט העדר) ובאופן כללי הקושי שלהם להכריע בין רכבים כאלו ואחרים גורר אותם למה שהם רואים מסביבם.

חוץ מזה לפי כל הכתבות, המזדה 6 פרימיות פשוט נתנה יותר תמורה לכסף. יש טובות יותר עם איבזור נחות, יש נוחות יותר עם שם של אמינות נחותה, יש המן סוגי אבל המזדה, בעיקר בשל יכולת המיקוח שלה, נותנת רכבים טובים ומאובזרים במחיר נמוך יחסית.

ה 10K הפרש שציינת לא ממש נכונים כיוון שה B4 2000 מתחרה עם המזדה 6 2000. ופתאום ה 6 הרבה יותר זולה ...

בכל אופן אני מקווה שבקרוב יהיה לך את המבחן שבדק את גבולות האחיזה (אמרו שהיה בהגה) ואם יהיה לך שאלות נוספות שינוסחו בצורה נורמלית אני אשמח לענות.

נ.ב דווקא ה 6 החדשה (לפי כתבי הרכב) איבדה הרבה מהיתרונות שלה ועקב כך כבר פחות נחשבת עדיפה ...

פורסם

איבדה הרבה מהיתרונות? אני לא בטוח.

היא קיבלה תיבת הילוכים חדשה בעלת 5 הילוכים קדמיים, שיפור באיכות הפנים+עידכונים שלדעתי עשו לה רק טוב מבחוץ.

המתלים פחות נוקשים מבעבר=יותר נוחה אבל עם זאת היא לא איבדה מהיכולת הדינמית שהייתה לה קודם.

זה לפחות ע"פ מה שקראתי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מערכת ההנעה הכפולה תורמת לא רק ליציאת הרכב מהמקום, היא תורמת גם לאחיזתו של הרכב בסיבובים,(לא במידה כל כך גבוה אך תורמת) וכן גם תורמת לאחיזה בעליות ובנוסף לתאוצה בימי גשם ואף לעליות בתקופות גשומות.

מערכת הנעה כפולה תורמת לאחיזת הרכב בזמן האצה (כל זמן שאתה לא מעביר כוח לגלגלים לחוקי הפיסיקה לא משנה איזו הנעה יש לרכב...), בסיבובים, בעליות, בירידות, בכל מזג אוויר, אבל רק כשאתה מאיץ. דרך אגב, במכונית לא חזקה היתרון הזה בתנאי אחיזה טובים הוא זניח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הישראלים מעדיפים מזדה כי:

1. הם לא מבינים במכוניות. אני לא אהבתי את ההתנהגות של מזדה 6, מבחינת עיצוב פנימי היא דווקא לא רעה בכלל.

2. תופעת העדר (ראה סובאו לאונה בשנות ה90) בדיוק כמו לנטיס.

3. שלא יתקלקל.

4. ליסינג ליסינג ליסינג

5. ישראלים מתלהבים מאובר אבזור גאדטים מה שנקרא ופחות האוטו עצמו. ברור שיש איבזור מינימלי שעליו לא מוותרים (ראה פונטו, אפילו מראות חשמל אין לה)

אחרי השיפור המנועי של סובארו אכן התיבה האוטומטית שלה מסרסת את המנוע. (ראו הבדלים בהאצה 0 ל100 בB4 ידנית לעומת אוטומטית, הפרש של 2 וחצי שניות כמדומני, הפרש עצום. לדעתי היום סובארו עם המנועים החדשים רק שווה בגרסה ידנית. וכאן שוב נכנס עניין של הבנה במוטוריקה ומכוניות ואהבת חווית הנהיגה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
ההנעה הכפולה לא תרמה הרבה לסובארו B4 מנוע 2.0 ליטר.

בכתבה שקראתי נדמה לי בהגה (אוכל לבדוק זאת מאוחר יותר) הם עשו השוואה בין השניים (שניהם בגרסאת ה-2.0 ליטר) על כביש רטוב. והמאזדה עם ההנעה הקידמית יצאה הטובה ביותר מבחינת האחיזה לעומת הסובארו. אומנם הנעה כפולה אך לא מספיק תורמת.

כמו כן מבחינות רבות הם עוד אהבו את המאזדה יותר מאשר הסובארו.

לדעתי מאזדה עשו שינוי ניכר מאוד בתחום האחיזה בשני המחליפות שלהם, המאזדה 3 והמאזדה 6.

יותר מאוחר כשאהיה בבית אוכל לדעת בדיוק באיזה מגזין זה בוצע ולהעלות ממנו סקירות קצרות ועיקריות לגבי היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן.

אומנם ההנעה הכפולה של ה-B4 מסרסת קצת את הרכב, אבל בכביש רטוב מאוד קשה לי להאמין שהמאזדה תהיה עדיפה באחיזתה פשוט מהסיבה שההנעה הכפולה של סובארו פועלת מצויין דווקא במקרים של חוסר אחיזה או כביש רטוב.

פורסם

מי שחובב פה מאזדה יהנה .

ושלא יתפלא למה אחרי 60 אלף קילומטר הדשבורד נמצא בידיים שלו.

חוץ מאמינות מנוע וגיר אין למאזדה כלום חברה זבלה שבזבלה.

שיגיעו לרמה של טויוטה וסובארו אז אולי הם יהיו חברה טובה חוץ מזה לקנות מאזדה ב160+ אלף שקל

זה פשוט להיות פראייר.

ושקודם כל שיגיעו לרמה מסוימת בכלל אם הם יכולים.

פורסם
מי שחובב פה מאזדה יהנה .

ושלא יתפלא למה אחרי 60 אלף קילומטר הדשבורד נמצא בידיים שלו.

חוץ מאמינות מנוע וגיר אין למאזדה כלום חברה זבלה שבזבלה.

שיגיעו לרמה של טויוטה וסובארו אז אולי הם יהיו חברה טובה חוץ מזה לקנות מאזדה ב160+ אלף שקל

זה פשוט להיות פראייר.

ולאבא שלי יש מכבש והוא ידרוס את אבא שלך!

אתה תסלח לי אם אני לא אענה לך?

פורסם
הישראלים מעדיפים מזדה כי:

1. הם לא מבינים במכוניות. אני לא אהבתי את ההתנהגות של מזדה 6, מבחינת עיצוב פנימי היא דווקא

גדול.... מי שקונה מיאטה לא מבין במכוניות!

מי שקונה מאזדה 5 למשפחה המורחבת לא מבין במכוניות!

מי שקונה RX8 לא מבין במכוניות!

צודק, מי שקונה מאזדה פשוט לא מבין במכוניות.!!! (אגב, אני נגעלתי מהמתלים המוקשחים באקורד, ולכן אני קובע שמי שקונה אקורד לא מבין במכוניות!)

מי שחובב פה מאזדה יהנה .

ושלא יתפלא למה אחרי 60 אלף קילומטר הדשבורד נמצא בידיים שלו. בוא נשאל כמה מיליוני לקוחות מאזדה אם הם נשארו עם הדשבורד ביד.

חוץ מאמינות מנוע וגיר אין למאזדה כלום חברה זבלה שבזבלה. נכון, כולל את המיאטה שהיא זבלה שבזבלה וכולל את ה-RX8 שהיא האמא של הזבלות.

זה פשוט להיות פראייר. לרמות של סובארו? אתה מתכוון לסובארית שיצרו בזמנו? או לג'סטי?

אני מקווה שאתה לא מבלבל בשכל גם לתא"ל שיושב לידך!

הרבה לפני ההתפלאות שלך ושל שאר הקשקשנים פה מה-B4, עומדת לה המונדיאו שללא אותה בעיית העדר וחוסר ההבנה הישראלית הייתה מדורגת הרבה מעל.

ההתקדמות האדירה של מאזדה החלה בזכות פורד... אז אולי גם הפוקוס (רצפת ה-3) והמונדיאו (חולקת רכיבים זהים ל-6) הם זבלה שזבלה??

אגב זבלה, בתור אחד שה"ניק" שלו זה vectra, הייתי שומר את המילה הזאת בלב!

אמיר.

פורסם

BMW אתה צודק שמונדאו זה אוטו טוב ואפילו בן ז*** אני מת על האוטו הזה פשוט אין עליו.

אבל כאשר אתה אומר שהוקטרה זבלה ....אז באמת אתה לא מבין במכוניות שמאזדה או פורד או סבוארו חוץ מהגרמניות יגיעו לרמה הכי קטנה של הוקטרה אז תרשום פה שהוקטרה זבל.

ובתור אחד שתפר עם וקטרה לא מעט יפניות שמתפארות בשמם בכביש.

ובאמת מי שקונה מיאטה ב200 אלף שקל לא מבין באמת במכוניות.

או RX8 שאני לא יודע את מחירה אבל בטוח שהוא גבוהה גם לא מבין במכוניות .

אם אתה באמת חובב יפניות ולא גרמניות אז תשנה תניק למאזדה 6 או 3 אפילו.

פורסם

בקיצור מה שאני מציע זה להגיד למנהל שיסגור את השרשור הזה כי זה לא מגיע לשום מקום כבר.

כל אחד והמחשבה שלו כי גם ככה אי אפשר לשנות לאף אחד פה כלום..

פורסם
בקיצור מה שאני מציע זה להגיד למנהל שיסגור את השרשור הזה כי זה לא מגיע לשום מקום כבר.

כל אחד והמחשבה שלו כי גם ככה אי אפשר לשנות לאף אחד פה כלום..

למה? דווקא נחמד לראות איך אתה עושה מעצמך אידיוט בפרהסיה.

• תוכן חדש...