Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הבנתי כי הדופן החיצונית של הצמיגים מתייבשת יותר מהפנימית עקב שמש. הייתי רוצה לדעת מבחינה מקצועית האם מותר להפוך צמיגים על הג'נטים לאחר שנתיים בערך? הצמיגים הם ללא כיווני נסיעה. והאם זה יכול להיות לא בטיחותי עקב רשת הפלדה שבתוך הצמיג ש"התרגלה" לכיוון נסיעה מסויים?

תודה.

פורסם

לפני כמה שנים, לא על הרכב הפרטי שלי, מישהו הפך לי זוג צמיגים מצד ימין לצד שמאל, בלי להוריד אותם מהג'אנט (ז"א שכיוון הנסיעה שלהם התהפך).

לצמיגים לא היה כיוון נסיעה - אך לאחר תקופה מאוד קצרה, הצמיגים החלו להתפורר לגמרי (!!) עד לרמה כזו שניתן היה לראות את רשת הפלדה קרועה מול העיניים !

אני לא ממליץ להפוך בצורה כזו את כיוון הנסיעה של הצמיג, מה גם שזה לא נותן שום דבר ! הכתף עדיין נשארת כתף חיצונית ואין שום הבדל מבחינת בלאי. מה יתן לך צמיג שמסתובב לצד השני ? כלום.

אם כבר רוצים לשפר, אפשר להוריד את הצמיג מהג'אנט ולשים אותו על הג'אנט השני (באותו הסרן) תוך שמירה על אותו כיוון נסיעה. בכך משיגים בלאי שווה / ניצול מלא של הכתפיים של הצמיגים הקדמיים.

הפתרון היותר קל: להחליף צמיג קדמי עם צמיג אחורי (על אותו צד של הרכב ! - דוגמא; קדמי ימני עם אחורי ימני).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במקום לשחק עם פאזל וצמיגים והצלבות והיפוכים מחליפים צמיגים בייחוד עכשיו עם בוא החורף.עם הדופן שחוקה מעניין מה עם מצב הסוליה ואם השחיקה לא שווה בדוק כיוון פרונט.

איך שמר אמר החיים שלך שווים פחות מ1500 שקל?

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אתם שוכחים שבמדינה מוצצת הכסף הזאתי יש אנשים שבשבילם 1500 שקל זה המון כסף, ובמקום לבזבז אותו מעדיפים להתקמבן.

זה לא תוצאה של אי אחריות לחיים

אלא תוצאה של חיים במדינה הארורה הזאתי.

פורסם

אם אין לך 1500 שקל לדבר מהותי ובטיחותי מהמעלה הראשונה כמו צמיגים - סע באוטובוס.

או שאולי אתה חושב שבגלל שזה הרבה כסף - אז הצמיגים יתחשבו בך ולא יתפוצצו?

חד וחלק

עם רכב לא משחקים בקאקי.

אתה רוצה למות? קפוץ מהחלון.

לא על חשבון עובר אורח אחר בכביש.

פורסם

אתם מפספסים פה משהו לדעתי..

הוא לא דיבר על הפיכת כיוון נסיעה אלא על החלפת הצמיגים בין הג'אנטים (ככה לפחות אני הבנתי).

למעשה מה שקורה הוא שכיוון הנסיעה של הצמיד לא משתנה פשוט הצד הפנימי של הגלגל הימני הופך להיות הצד החיצוני של הגלגל השמאלי והגלגל השני על אותו עיקרון...

זה מותר?

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

הוא לא דיבר על הפיכת כיוון נסיעה אלא על החלפת הצמיגים בין הג'אנטים (ככה לפחות אני הבנתי).

למעשה מה שקורה הוא שכיוון הנסיעה של הצמיד לא משתנה פשוט הצד הפנימי של הגלגל הימני הופך להיות הצד החיצוני של הגלגל השמאלי והגלגל השני על אותו עיקרון...

זה מותר?

אני לא ממליץ להפוך בצורה כזו את כיוון הנסיעה של הצמיג, מה גם שזה לא נותן שום דבר ! הכתף עדיין נשארת כתף חיצונית ואין שום הבדל מבחינת בלאי. מה יתן לך צמיג שמסתובב לצד השני ? כלום.

אם כבר רוצים לשפר, אפשר להוריד את הצמיג מהג'אנט ולשים אותו על הג'אנט השני (באותו הסרן) תוך שמירה על אותו כיוון נסיעה. בכך משיגים בלאי שווה / ניצול מלא של הכתפיים של הצמיגים הקדמיים.

הפתרון היותר קל: להחליף צמיג קדמי עם צמיג אחורי (על אותו צד של הרכב ! - דוגמא; קדמי ימני עם אחורי ימני).

איציק

12345

פורסם

מישהו שמבין.

רבותי אני רוצה להזכיר לחלק מכם כי אני לא ביקשתי שיחנכו אותי ויגידו לי כמה החיים שלי שווים, אלה רק שאלתי האם מותר להפוך צמיגים בין ג'אנטים ללא הפיכת כיוון נסיעתם זאת בכדי להאריך את אורך חיי הצמיג.

ותאמינו לי כי הצמיגים שאני מדבר עליהם הם בני שנתיים ובמצב מצויין.

אבל בכל אופן תודה על הדאגה!

זה מותר?

פורסם
אתם שוכחים שבמדינה מוצצת הכסף הזאתי יש אנשים שבשבילם 1500 שקל זה המון כסף, ובמקום לבזבז אותו מעדיפים להתקמבן.

אם המדינה כה ארורה, כלשונך - אתה יותר ממוזמן לעבור למדינה אחרת.

שמעתי שבצרפת בימים אלו יש קרנבל...

פורסם
מישהו שמבין.

רבותי אני רוצה להזכיר לחלק מכם כי אני לא ביקשתי שיחנכו אותי ויגידו לי כמה החיים שלי שווים, אבל בכל אופן תודה על הדאגה!

אף אחד לא התיייחס אליך באופן ישיר אלא בכללי לאחר שאחד המכובדים כאן הזכיר את הכסף כערך עליון.

פורסם

לא טוב לך - אתה יותר ממוזמן לחזור למקום ממנו באת.

לפני שבועיים חזרתי מחודש בארה"ב.

אחלה מכוניות,

בניינים יפים.

אבל אתה יודע מה? אין כמו בישראל.

בירוקרטיה, שחיתות, חוסר סדר, חוסר הגיון, חוסר הגינות.

אבל שלנו.

פורסם

בירוקרטיה, שחיתות, חוסר סדר, חוסר הגיון, חוסר הגינות.

אבל שלנו.

צודק ב100 אחוז!

יהודים עם שאוהב לבכות ולהגיד בכל עת עד כמה רע לו.

ובקשר לצמיגים אפשר להחליף אבל לדעתי זה לא יתן כלום.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
מישהו שמבין.

רבותי אני רוצה להזכיר לחלק מכם כי אני לא ביקשתי שיחנכו אותי ויגידו לי כמה החיים שלי שווים, אלה רק שאלתי האם מותר להפוך צמיגים בין ג'אנטים ללא הפיכת כיוון נסיעתם זאת בכדי להאריך את אורך חיי הצמיג.

ותאמינו לי כי הצמיגים שאני מדבר עליהם הם בני שנתיים ובמצב מצויין.

אבל בכל אופן תודה על הדאגה!

בסה"כ מנסים לדאוג לשלומך הצמיג זה הקשר של החיים שלך עם הכביש ...

בנושא ההצלבה לא מומלץ להפוך צד מה שכן אתה יכול לעשות הוא להעביר את האחוריים -קדימה באותו הצד (הקידמיים תמיד נשחקים יותר) וזה רק לאחר שבעל מקצוע מהימן בדק את הצמיגים.

את החדשים אתה מרכיב מאחור וסע לשלום ! :beerchug:

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

• תוכן חדש...