Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית ביטוח - מיאטה 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסלח לי,

אבל יבואן שמייבא רכב, והזכיין באולם התצוגה של היבואן אינו מסכים לבטח את הרכב שזה עכשיו נקנה - זו הונאה לשמה!!

נניח אתה קונה רכב חדש. שילמת באת לאסוף אותו מהסוכנות. ופתאום מתגלה לך שאין דלק מתאים לרכב בארץ. הונאה או לא? ועוד איך! - בדיוק אותו סיפור!

אתה מוציא את היבואן כל-כך בסדר, שאני באמת מתחיל לחשוב ככה.

אם הוא מייבא מאזדה לאנטיס או MX זה לא משנה, עצם העובדה שיש לו זכיין ביטוחים בסוכנות זה אומר הכל. קנית? ביטחת.

אלון.

אני לא מסכים איתך

אני אסכים איתך עם סוכן הביטוח לא יסכים לבטח אותך בביטוח חובה. זה מקביל לחוסר בדלק מתאים וזה אכן לא תקין. ביטוח מקיף הינו ביטוח רשות שלכל מבטח יש את השיקולים שלו.

אם הסוכן ביטוח היה מסכים לבטח את המיאטה בביטוח מקיף והיה דורש 50,000 ש"ח לשנה. אז זה גם לא תקין והייתם מאשימים את מזדה בכך שהסוכן שלהם לא נותן מחירים מספיק טובים.

הביטוח מקיף למיאטה הינו בעייתי מבחינה סטטיסטית, אני גם היום, שיש לי ביטוח על הרכב, לא מצליח לבטח את הרכב לאחי הקטן (בן 20). במקומות שאפשר לבטח זה יעלה הרבה הרבה יותר. גם הביטוח שכן יש לי לא מכסה נזקים של השחתה בגג.

בעיה של היבואן :?: לדעתי לא. שאני חיפשתי לקנות רכב בדקתי קודם כל מה מחירי הביטוח ומה ההוצאות הכלליות. לא קניתי רכב וציפיתי שהיבואן ישיג לי ביטוח מקיף במחיר אפסי (ושיכלול גם גג וטיפולים תקופתיים)

וסך הכל. נכון שאנחנו בעד שיפור השרות אבל לא להגזים. אנחנו במדינת ישראל וקיים רכב בעייתי (מבחינת תאונות והשחתה), יבואן שלא ממש רוצה וחייב את המיאטה שלא מהווה חלק רווחי אצלו. אי אפשר לצפות שידאג גם לזה. או שאפשר לכפות את זה עליו אבל לא במחירים נורמליים מבחינתנו.

דרך אגב לפני כמה זמן היתה כתבה על רוכש מרצדס שלא הצליח לבטח את הרכב כי הוא גר בדרום. אני לא זוכר ששמעתי ביקורת על יבואן מרצדס ... ... ...

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניב,

גישה דפיטיסטית לא תסייע לנו בדבר. לו לא הייתי יודע על מה אתה נוהג ובן כמה אתה, הייתי חושב שאתה בעלים נלהב של לאנטיס ליסינג חבוט או, חו"ח, שליח בא בימים של רבינו אגמון. אתה גר בישראל וגישת חיים נוצרית מהסוג שאתה מקדם כאן בענייננו - לא תקדם אותנו.

אנשיו של היבואן מעיינים בפורום זה ואחרים ומעבירים ציטוטים לאנשי השיווק. ככה זה עובד, אני מכיר את זה ממקום עבודתי. ציטוטים הולמים גרמו לשינוי הגישה העסקית שלהם שאת תוצאתה אתה מניע כל בוקר בכיף.

יש לנו די שונאים בישראל. שנאה הנובעת מבערות מוטורית. אין כל צורך שמי מאברכי אגמון יצטט אחד מאנשינו ויוכיח לו בזה שאנו מפוצלים בדעותינו.

הקריאה שלי ליבואן היא קריאה של צרכן דפוק שמרגיש שלא נותנים לו את מה שמגיע לו. אני לא צריך לעשות את החישוב העסקי של היבואן. הוא יודע לעשות זאת היטב בעצמו ועובדתית- הוא שמע את הקולות והביא את המיאטה ובתצורה המועדפת עלינו. הוא ישמע את הקולות וירחיב את השירות ואת איכותו, כי הקולות מייצגים קהל מטרה ויעד שיווקי. בקיצור - עסקים.

אבי

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

שלום לכולם,

אני בעל הרכב שהתחיל את השרשת הזו, ועכשיו כבר יש לי כמה תובנות על הנושא (אני מבין בביטוח הרבה יותר ממה שהייתי רוצה), ואשמח לחלוק אותן אתכם (זה יעזור למי שרוצה לבטח MX5 חדשה).

דבר ראשון, לכל רכב שמבטחים קיים "קוד רכב", שזהה בכל חברות הביטוח ונקבע על ידי מחירון לוי יצחק (מדהים עד כמה מחירון פרטי משפיע על ביטוח כלל כלי הרכב בישראל!!!).

קוד הרכב של MX5 משנת 1995 ועד 2005 לא השתנה, ותמיד היה 588120. במשך שבוע שעבר, וגם בתחילת שבוע זה, חברות הביטוח ניסו להשתמש בקוד זה עם שנת 2006, ולא הצליחו לקבל מידע על הרכב.

לאחר שביקרתי בסוכנות "דלק מוטורס" בת"א ודיברתי עם ויקטור, מנהל אולם התצוגה, שפנה ללוי יצחק התברר שהם שינו את קוד הדגם של MX5 משנת 2006 למספר 588121. הבעיה היא שמכיון שדלק מוטורס העבירו להם את המידע יחסית קרוב לסגירת גיליון נובמבר, האוטו יתפרסם רק בגליון דצמבר (כך שלא ניתן לראות פרטים עליו בגליון שיצא היום).

אחרי שקיבלתי את המידע המהפכני הזה, פניתי לסוכני הביטוח שעבדתי מולם, וביקשתי שיעדכנו את חברות הביטוח שיש להשתמש בקוד הרכב החדש.

הבעיה הנוכחית היא שכנראה לא פשוט להוסיף רכב חדש למחשבים של חברות הביטוח (מסתבר שלעדכן שנה זה יחסית קל, אבל להוסיף קוד רכב חדש זה לא כ"כ), וכנראה שהן גם לא מאוד לחוצות לעשות את זה (אני בטוח שכשהמאזדה 3 הגיע הקוד היה במערכת תוך פחות מיום...).

אני מאוד מקווה שמחר הסיפור כבר יסתיים (נראה שאבטח ב"המגן"), וביום חמישי כבר יהיה לי את הרכב -- רק שבוע אחרי שהוא כבר מוכן במגרש של דלק מוטורס עבורי :sad:.

בנוגע לחברות שאינן מבטחות MX5: כל הביטוחים הישירים לא מכירים בכלל את האוטו (מוביל לשיחות טלפון מצחיקות כשהם מנסים לשכנע אותי לוותר על הMX ולבטח מאזדה 5).

הפניקס דווקא הסכימו לבטח אותי אבל בסכומים מאוד גבוהים 13000-14000 מה שלא בא בחשבון.

יש כל מני חברות שמוכנות לבטח גג קשיח אך לא גג ברזנט (הכשרת הישוב, לדוגמה) ודי הרבה חברות לא מוכנות לבטח מכוניות פתוחות בכלל (לדוגמה כלל).

בכל מקרה, נראה שמצאתי סוכנות שכן מוכנה לבטח כלי רכב כאלה, ועושים מאמצים רבים (אל מול הבירוקרטיות המעצבנות של "לוי יצחק" וחברות הביטוח), כך שמי שמתענין מוזמן לפנות אלי.

זהו, בתקווה לסוף השבוע הזה כבר יהיה לי את האוטו.

לירן.

פורסם

בגלל זה טוב לעבוד מול סוכן אישי.

לי יש את הסוכן הקבוע של המפשחה (ושל העסק) וכבר בהתחלה, שעדיין לא היה לי מחיר לביטוח או חברה שאני אהיה מבוטח בא, קיבלתי ממנו אישור לנסיעה בביטוח זמני, כלומר החברת ביטוח העיקרית שלו ביטחה אותי עוד לפני ההסכמה על הסכום.

אחר כך לקח עוד חודש שלם בערך של ויכוח, מציאת חברות ביטוח מקבילות עד שהגענו למחיר שלנו ומאז אני מבוטח רישמית (כמובן שחברת הביטוח גבתה כסף מהתחלת הביטוח שעוד לא היה ידוע מחיר וכו אבל זה ברור). מחיר סופי - 5200 ללא השחתה של הגג.

עוד חודשיים אני אמור לחדש את הביטוח ובינתיים דיברתי איתו כבר והוא אומר שאם אני מראה לו פוליסה של הרכב הזה במחיר זול יותר, אני מקבל הצעה דומה לפחות (נהג מעל 24 3 שנים ללא תביעות).

אני ממש מעריך אותך על האיפוק :-)

תחדש

פורסם
בגלל זה טוב לעבוד מול סוכן אישי.

לי יש את הסוכן הקבוע של המפשחה (ושל העסק) וכבר בהתחלה, שעדיין לא היה לי מחיר לביטוח או חברה שאני אהיה מבוטח בא, קיבלתי ממנו אישור לנסיעה בביטוח זמני, כלומר החברת ביטוח העיקרית שלו ביטחה אותי עוד לפני ההסכמה על הסכום.

אני בהחלט מסכים. הייתה לי מיאטה שנת 2004, שאותה ביטחתי אצל סוכן שמבטח די הרבה בעלי מיאטה.

מכרתי אותה לא מזמן, ואת המיאטה החדשה (מבין הראשונות שנמסרו, כפי הנראה) קיבלתי ביום ראשון הזה, לאחר קבלת אישור זמני ממנו.

כמו שמספר אנשים ציינו, הבנתי ממנו שיש בעיה לקבל מחיר מחברות הביטוח.

היום נצפתה בחניה של מקום העבודה שלי ביהוד מיאטה 2006 לבנה.

לא נראה לי שהוא נוסע בלי ביטוח :)

איזה צירוף מקרים, אני עובד ביהוד :wink:

עומר

פורסם

עומר

וגם יש לך טעם רע בצבעים, באמת צירוף מקרים :lol:

רוני, שחיסל כרגע את סיכוייו (המועטים ממילא) לסיבוב

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עומר

איזה צירוף מקרים, אני גר ביהוד

(אפשר לדעת איפה אפשר לראות את האוטו?;))

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לכל המתענינים (תודה!), סיימתי לבטח את האוטו, ועכשיו הוא כבר אצלי :smile:

בסופו של דבר ביטחתי ב"המגן" עבור 6300 ש"ח, אצל סוכנות שעשתה עלי רושם טוב מאוד.

מי שרוצה מוזמן לפנות אלי, ואתן את המספר שלהם.

לירן.

• תוכן חדש...