Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עילה לתביעה כנגד משטרת ישראל (?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באחד הלילות לפני כ-3 חודשים, נסעתי במהירות של 86 קמ"ש, כך על פי הממל"ז הידוע לשמצה.

השוטר מיהר לקחת את רשיוני ולזמני להתייצב בתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריי - מבחינת השוטר- עוד "מופרע" שהוא הצליח להפיל. הגעתי ל"דיון" אצל הקצין - לחלקכם וודאי יצא חלק לקחת חלק ב"דיון" שכזה, והפלא ופלא, החליט הקצין לשלול את רשיוני ל 30 יום ולזמני למשפט.

אציין שהכביש המדובר הוא המחבר את בת ים לחולון- כביש בית הקברות, למי שלא מכיר - 3 נתיבים לכל כיוון נסיעה ואי תנועה מפריד לכל אורכו - ככה שמהירות של 80 קמ"ש פשוט נראית איטית בכביש הזה...

ובכן, לאחר שריציתי תקופה של כחודש ימים ללא הדבר האהוב עליי ביותר - נהיגה, פניתי לעו"ד שייצג אותי במשפט. שילמתי לעו"ד כשליש מהסכום הכולל - שהם כ-750 ש"ח והוא הגיש בקשה לדחיה של המשפט, והוא אמור להיערך בעוד כחודשיים.

ולעניין עצמו - הערב נסעתי בכביש שבו נתפסתי ומה אני מגלה, שבתחילתו של הכביש, מוצב שלט ובו רשום 60 קמ"ש. לאחריו, צומת מרומזר. אחרי הצומת - עוד שלט ובו שוב - 60 קמ"ש. ואחריו עוד צומת, שאחריה אין שום תמרור נוסף, וכעשרים מטרים מאותה הצומת (האחרונה) - עמדה הניידת שתפסה אותי.

העניין הוא שמדובר ב-31 קמ"ש מעל המותר (לאחר קיזוז של כ- 5 קמ"ש) - על פי הדוח המשטרתי שמציין כי נסעתי במהירות של 86 קמ"ש בכביש של 50...

אם כן הכביש הוא בעל הגבלת מהירות של כ 60 קמ"ש ולא 50!!! או שמא אני טועה?

הרי שאם ההגבלה היא 60 רישיוני לא אמור היה להישלל- אלא הייתי אמור לקבל קנס...

אציין כי התמרורים שם לא חדשים אלא מוצבים כבר ממזמן, זאת לאחר בירור קצר שערכתי במקום...

השאלה היא האם המהירות המותרת היא 60 או מהירות עירונית של כ 50 קמ"ש? או במילים אחרות - עד לאיזה מרחק חל תוקפו של תמרור המהירות האחרון שראיתי? אציין כי לאחר התמרור שרשום בו 60 לא מופיע אף תמרור נוסף עד לקטע שבו עמדה הניידת ואף לא לאחר הקטע הזה.

ולשאלה נוספת, בהנחה שיתברר כי אכן זו מהירות מוגבלת של 60 קמ"ש בכביש הזה, מה עושים?

תובעים את המשטרה? יש עילה מוצקה לתביעה שכזו? מה עם כל הנהגים שריצו עונש שלא היו אמורים לבצע?

אשמח לתגובות מועילות.

בתודה, סימון .

SPL - 143.6DB

"

פורסם

ומה תקף לגבי אחרי הצומת??? האם לא חייב להיות תמרור שמציין שתוקף התמרור הקודם פג? או תמרור המורה הוראה אחרת?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

לא, צומת מבטלת כל תמרור.

אחרי כל צומת צריך להיותתמרור חדש עם המהירות המתבקשת

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

כמו שנאמר החוקה של מדינת ישראל אומרת שצומת מבטל כל תמרור ובעצם מחזיר אותך לחוקת הבסיס (שטח עירוני 50 קמ"ש) התמרור היחיד !!!! שלא מבט צומת זה כניסה לשטח בנוי, אותו מבטל רק ! יציאה משטח בנוי !

בקיצור המקום בו נתפסת הוא 50 קמ"ש לצערי

ונחש מה ? הם לא סתם עומדים שם........ולא 50 מטר קודם לפני התמרור

פורסם

לרגע לא חשבתי אחרת...

אני מודה שהופתעתי לראות את השוטר קופץ מאחורי העץ ומסנוור אותי עם הפנס שלו אחרי שלא עצרתי לגמרי בתמרור עצור, אבל הייתי ממש בשוק כשהבלינקו הזה התחיל לצרוח עלי ברצף: "תגיד לי אתה לא רואה את התמרור עצור הזה? למה לא עצרת? מאיפה באת? לאן אתה נוסע? תן לי רשיונות! מה יש לך להגיד? שלא ראית את התמרור או שלא ראית את הקו על הרצפה? תחשוב מה היה קורה אם היה מגיע אוטו במהירות..." - כל זה (ואפילו יותר) בנשימה אחת...

מה כ"כ כואב להם לדבר בנימוס? (אני יודע שהשאלה הזו תגרור אחריה תשובות ציניות) גם ככה הם תפסו "עבריין", אז גם לצרוח עליו כאילו הוא רצח מישהו? :confused:

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

עם כל הסימפטיה, מבחינת החוק היבש השוטר צודק. העדר התמרור אמור שאתה למעשה נתפסת נוהג בשטח עירוני בו מותר לנהוג במהירות של 50 קמ"ש. "כל הכבוד" לשוטר שהצליח במארב - למשטרת התנועה יש מומחיות כזו לתפוס אותנו לאו דוקא היכן שמסוכן, אלא היכן שקל יותר. כמו שיהודה ברקן היה אומר "חייך אכלת אותה"

פורסם

לפותח השרשור,אם בדו"ח כתוב לך שנתפסת על 86 קמ"ש,זה אומר שנסעת על 91 קמ"ש, כי בדו"ח מציינים את המהירות לאחר הפחתת 5 קמ"ש (טווח סטייה).

כך שגם בהנחה שבאמת המהירות המותרת שם הינה 60 קמ"ש,אתה חרגת בעצם ב-31 קמ"ש מהמותר (על כן הפסילה).

לגבי הכביש המדובר,אכן כביש ידוע לשימצה,וגם אני קיבלתי בו דו"ח על מהירות לפני איזה שנתיים, צולמתי במהירות 71 קמ"ש,ושילמתי על "התענוג" 250 שקלים.

אין מה לעשות,זה כביש שבאמת אין כל סיבה (למעט החוק......:wink: ) לנסוע בו ע ל60 קמ"ש,או 50, לצורך העניין,כי הוא רחב,די פנוי בכל שעות היום,ועם שטח הפרדה, אבל מה לעשות,זה כביש עירוני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בכל אופן, ציינת שהניידת עמדה 20 מטר אחרי הרמזור נכון? זכור לי מאחד האתרים שפורסמו פה בעבר שיש מינימום מרחק שבו השוטר יכול לכוון עלייך (מה שאומר למעשה שאם אני צודק אתה הגעת לפני הרמזור במהירות שהלייזר תפס אותך והשוטר ייחס את זה לאחר מעבר הצומת)

ייתכן שזה המצב?

בברכה,

אבי.

פורסם

התמרור של המהירות הוא "מהירות מיוחדת". לכן שיש 60 אז זה מיוחד 60 קמש ושאין תמרור במידה והכביש עירוני אז המהירות חוזרת להיות 50, במידה ובין עירוני המהירות 80/90

ככה זה משטרה, הם עומדים בכבישים גדולים שבכיף אפשר לפתח מהירות ולנסוע מהר ובכוונה מכניסים כסף לקופת המדינה, כאילו שאנחנו לא משלמים מספיק מיסים, כל מה שאפשר לעשות הוא להיזהר!

אני יכול לתת לך עוד אלפי מקרים דומים כאלה ואחרים

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
לפותח השרשור,אם בדו"ח כתוב לך שנתפסת על 86 קמ"ש,זה אומר שנסעת על 91 קמ"ש, כי בדו"ח מציינים את המהירות לאחר הפחתת 5 קמ"ש (טווח סטייה).

כך שגם בהנחה שבאמת המהירות המותרת שם הינה 60 קמ"ש,אתה חרגת בעצם ב-31 קמ"ש מהמותר (על כן הפסילה).

לגבי הכביש המדובר,אכן כביש ידוע לשימצה,וגם אני קיבלתי בו דו"ח על מהירות לפני איזה שנתיים, צולמתי במהירות 71 קמ"ש,ושילמתי על "התענוג" 250 שקלים.

אין מה לעשות,זה כביש שבאמת אין כל סיבה (למעט החוק......:wink: ) לנסוע בו ע ל60 קמ"ש,או 50, לצורך העניין,כי הוא רחב,די פנוי בכל שעות היום,ועם שטח הפרדה, אבל מה לעשות,זה כביש עירוני.

ההפחתה אינה בגין "סטיה" אלא כי ככה פסק בית המשפט בפסיקה תקדימית שצריך לקחת ריזיקת ביטחון

ההרשעה שלך מבוצעת לפי המהירות פחות הפחתה

זאת אומרת שאם נסעת 91 קמ"ש בכביש בו מותר 60, ההרשעה שלך תתבצע כאילו המהירות שלך היא 86 ולא כאילו היא 91 אחרת מה הרעיון בהפחתה ? כל הקטע של הפחתה זה לתת לך להנות מהספק שהמכשיר העלה קמ"ש\שתיים ולא תחטוף שלילה במקרה גבולי - זאת אומרת שבמצב הנוכחי כדי לחטוף שלילה בתחום עירוני, אתה צריך לנסוע 36 קמ"ש מעל המותר אפילו שהחוק שולל מ31 קמ"ש

פורסם

לכל המגיבים, תודה.

בכל אופן, מהירות נסיעתי שנמדדה הייתה 86, ונרשמה כ 81 לאחר ההפחתה, כך שאם הכביש הוא מקסימום 60 - הרי שזוהי לא שלילה. לגבי ההצעה למרחק שבו עמדה הניידת מהצומת יש בזה משהו אבל יהיה קשה להוכיח את זה. בכל מקרה - נדפקתי...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

רגע אחד - בדוח שקיבלת צריכים להיות רשומים כמה דברים משמעותיים למשפט

א.השוטר רשם 81 אחרי הפחתה

או פשוט 81 קמ"ש כי אם הוא רשם 81 קמ"ש בלי לציין שהוא הפחית...תפנה לתובע הוא במקום ימיר לך את זה 750 שקל תחת אישום של 76 קמ"ש

דבר נוסף : צריך להיות רשום מרחק המדידה !!

תראה מה מרחק המדידה תלך למקום שבו עמדה הניידת (רשום בדו"ח המיקום המדוייק של הלכידה - זה איפה שעומדת הניידת לא איפה שאתה נתפסת) ותמדוד - אם מרחק המדידה גדול ! ממרחק הניידת מהצומת שוב : פנה לבד לתובע עם הראיות האלו והוא יבטל את כתב האישום

אם אתה יכול לסרוק את הדו"ח ברזולוציה טובה ולהעלות זה יהיה טוב

פורסם

אלוהים ישמור..אני גר בכביש הזה...תמיד נוסע במהירות 70-80 שם.....

חשבתי שכבר הפסיקו לעצור שם נהגים...

שאלה,עצרו אותך לפני בית הקברות או אחרי?

DSCF901111111105_resize1.jpg
  • תוכן חדש...