Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות רכב משומש, מדגם די ישן (סביבות שנת 95)

הבעיה היא שכל רכב שאני רוצה נראה בסדר, אבל בבדיקה הוא נופל על כל מיני בעיות מנוע, גיר וכו'.

השאלה היא האם יש דרך לדעת איזה אוטו כדאי לקחת לבדיקה, או שנגזר עלי להוציא 400 ש"ח עבור כל אוטו פוטנציאלי.

תודה,

יוני.

פורסם

אני יכול להציא לך לעשות את הדבר הבאה:

תשאל את המוכר האם האוטו ללא בעיות, והאם הוא מתחייב על זה?

במידה והוא לא מתחייב ומספר לך מה דפוק בו, אז תחליט אתה!

במידה והוא כן מתחייב אז תחתים אותו על דף שבו רשום שבמידה והאוטו בעל תקלות, הוא מתחייב להחזיר לך את הכסף של הבדיקה!

זה יכול לעזור..!

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

עצה מהירה, תמצא חבר שמבין וקח אותו איתך, וכמובן תחתים לפני הבדיקה את בעל הרכב על כך שהרכב לא עבר תאונה כלשהיא, ובאם הוא מסרב התשובה כבר ברורה..

דרך שניה היא קניה מטרייד אין של יבואנים, הרכים בדוקים (בד"כ הבדיקה אמינה), וניתנת אחריות על הרכב.

פורסם
תשאל את המוכר האם האוטו ללא בעיות, והאם הוא מתחייב על זה?

במידה והוא כן מתחייב אז תחתים אותו על דף שבו רשום שבמידה והאוטו בעל תקלות, הוא מתחייב להחזיר לך את הכסף של הבדיקה!
וכמובן תחתים לפני הבדיקה את בעל הרכב על כך שהרכב לא עבר תאונה כלשהיא, ובאם הוא מסרב התשובה כבר ברורה
ממני לא הייתם קונים אוטו, זה בטוח.

אני מטפל לבד ברכב שלי, מכיר בו, באופן אישי כל בורג, כולל כל בורג ושייבה בתוך המנוע, הגיר ומכלולים אחרים. את מה שאני יודע עליו אלף מכוני בדיקה ומוסכים לא ידעו בחיים. אם אני אספר לו את כל מה שאני יודע על האוטו שלי, הוא יצטרך לשבת מולי חודש, ואז אין שום סיכוי בעולם שהוא יקנה את הרכב כי הוא יבהל. אז הוא לא יקנה, וזה דווקא רכב מצוין, יחסית לרכבים אחרים מסוגו וגילו.

לעומת זאת, אם מישהו היה שואל את אשתי היא היתה אומרת שהאוטו פיקס, וגם מאמינה בזה. אז ממנה כן הייתם קונים.

וחבר שלי, שבלנדרובר שלו יש שלושה סינכרונים בגיר גמורים, והמנוע עובד על שלוש בוכנות, חושב שהאוטו שלו מתוחזק סוף הדרך. לך תבין. ממנו כן הייתם קונים רכב.

אני קניתי את רכב אחר שלי מאדם מבוגר, יד ראשונה. הרכב עבר בדיקה ויצא פיקס, ללא תאונות. נראה לכם שאני באמת סומך על מכון הבדיקה שהבדיקה שלהם מהימנה? ועכשיו אני אתחייב למישהו שהרכב באמת לא עבר תאונה? אין מצב כזה. אז לא הייתם קונים ממני את הרכב.

הגיוני, ללא ספק.

פורסם

דווקא מאדם שהיה מפרט לי את הבעיות ברכב הייתי מוכן לקנות (כמובן במידה והבעיות הן לא בסגנון "הוחלף סרן אחורי במקל מטאטא"), כי זה מעיד על יושר, וגם חוסך ממני את החיפושים, ומאפשר ליישר קו בצורה טובה יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הבעיה היא שכל רכב שאני רוצה נראה בסדר, אבל בבדיקה הוא נופל על כל מיני בעיות מנוע, גיר וכו'.

אתה צריך להבדיל בין "הזעות שמן" לבין "רק צילינדר אחד עובד".

יהיה קשה מאוד למצוא רכב משנת 95 שיעבור את הבדיקה ללא שום רג'קט.

גש עם הרכב למוסך או למכונאי לפני בדיקה במכון, ואם כבר אתה בודק את הרכב במכון, שאל את הבוחן מה חומרת הבעיות והאם הן סבירות לרכב משנתון כזה, או שבאמת מדובר בבעיה קריטית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
דווקא מאדם שהיה מפרט לי את הבעיות ברכב הייתי מוכן לקנות (כמובן במידה והבעיות הן לא בסגנון "הוחלף סרן אחורי במקל מטאטא"), כי זה מעיד על יושר, וגם חוסך ממני את החיפושים, ומאפשר ליישר קו בצורה טובה יותר.
לא בטוח שהיית קונה רכב כזה ממני, אם הייתי מפרט לך את כל הבעיות, למרות שאלו בעיות שבמכון לא היו עולים עליהן בחיים.

אם הייתי מספר לך שהמנוע כבר בחריטה שנייה, עם אוברסייז של 60 אלפיות, שזה האוברסייז האחרון. שבגיר החלטתי לוותר על החלפה של כל המיסבים, אלא החלפתי רק את המיסב התקול שנתקלתי בו-זה שהיה טבול במי ג'ורה, ורק שתי טבעות סינכרון שנראו במצב סופני, כי יצאתי מנקודת הנחה שהרכב עובר רק 2000 ק"מ בשנה, ורוב הסיכויים שאני אטביע שוב את הרכב בנחל שורק, ואהרוס חצי מהמכלולים לפני שהם יגיעו למוות טבעי מזיקנה, וממילא אני אהיה שוב בתוך הגיר, ואבחן שוב את המכלולים הפנימיים שלו. את כל זה המכונים לא יגידו לך, ומצד שני הם ימציאו תקלות שלא קיימות (מישהו ראה פעם טופס בדיקה שלא כתוב עליו "רעש ממערכת תזמון" ? ... ) .

אלו רק דוגמאות, היפותטיות, דמיוניות, לצורך הדיון, אבל הן מבהירות שאין שום סיבה שאני אתחייב לספר לקונה על כל מה שידוע לי, כי אין שום מצב שברכב אחר, אצל מישהו אחר, הדברים האלה היו מתגלים לו, ומאידך אין שום הגיון שאני אתחייב לשלם על בעיות שהמכון ממציא.

אגב, בתשובה לשאלה המקורית: יש לא מעט אתרים, וגם כאן בCF, שבהם יש כתבות שמסבירות איך לבדוק רכב בעצמך, כדי להשאיר למינימום את חוסר הוודאות שאיתו הולכים למכון בדיקה.

פורסם

קודם כל אני אישית מעדיף בן אדם שמספר דוגרי מה הבעיות ולא מטייח, אני אגיע איתו לעמק השווה וכולם יהיו מרוצים. לגבי בדיקות במכון - הבנתי מזמן שעבורי מדובר בבזבוז משווע של 400 ש"ח וכך ניסית להסביר גם למי שקנה ממני רכב, לא תמיד זה הועיל.

אני דוגל בפילטור ראשוני טוב : מוכר שמרגיש לי אמין וה"בטן" לא אומרת לי להתרחק, היסטוריית טיפולים או קבלות על טיפולים, רכב שלא נראה שליקקו אותו במיוחד למכירה, רכב שרשום על שם המוכר וכו'

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני בכלל לא רואה הגיון לקחת אוטו שנת 94/95 למכון.

בזבוז כסף.

אוט מכזה שנתון תמיד יצא עם רג'קטים. זה אוטו ישן,שעבר הרבה.

כמו שנאמר, קח איתך חבר שמבין, שינהג קצת על האוטו וימליץ לך האם לקנות.

פורסם

אגב, בתשובה לשאלה המקורית: יש לא מעט אתרים, וגם כאן בCF, שבהם יש כתבות שמסבירות איך לבדוק רכב בעצמך, כדי להשאיר למינימום את חוסר הוודאות שאיתו הולכים למכון בדיקה.

אתה יכול בבקשה לצרף לינקים לאתרים כאלו ?

וחוץ מזה - אולי אתה מוכר את האוטו :-)

פורסם

אחרי מ"ס רכבים שלקחתי לבדיקה ויצעו שחורים ותוצעות מוזרות - מצד אחד כתוב המנוע חלש וגמור מצד שני הבודק אומר שזה לא נורא. אני כבר לא סומך על הבדיקות והרכב שקנתי נבדק במוסך ופחח בנפרד ע"י אנשים שאני סומך עליהם

אני לא אומר לך לעשות את זה אבל גם זו אפשרות

חוץ מזה מכוני בדיקה כותבים המון דברים כדי לבטח את עצמם במקרה של תקלה, הרעש במערכת השסתומים ואכילת השמן הם רק חלק מזה.

תמצא רכב שאתה אוהב קח אותו לבדיקה וסכם עם הבעלים שהוא יתחשב בעלות התיקונים המוצעת לכל התקלות שימצאו.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

זה מזכיר לי שבאו זוג נחמד לראות את הרכב שלי ,ששווה בערך 10 אלף.התלהבו חבל על הזמן מכל הרכב.

והוא התעקש שאני אתחייב לשאסי,הסברתי לו שאני לא יד ראשונה ואני בעצמי לא לקחתי את הרכב לבדיקה שקניתי אותו,ולכן אני לא יכול להתחייב, אבל כמעט ב 100 אחוז שאין תאונות שאסי.

יודעים מה וגם אם יש שריטה קטנה בשאסי(אני לא מדבר על מכה שריתכו חצי אוטו),כמה זה כבר משנה לרכב כזה זול ? 20 אחוז מהערך מקסימום?אם בכלל...

ביג דיל ,בשביל זה לא שווה לקחת לבדיקה.ובטח שלא להתעקש על שאסי ולבטל עיסקה .

אנשים חולי נפש. זה לא מה שאמורים לחפש ברכב ישן וזול כל כך.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
אתה יכול בבקשה לצרף לינקים לאתרים כאלו ?

יש כאן בCF את השרשור הזה:

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=10819

קרא אותו היטב והורד גם את הקובץ שמדובר עליו בתגובה 2 .

אני כתבתי בזמנו במדור הטכני של ג'יפולוג כתבה על בדיקת CJ . חלק קטן מזה, בקטע הטכני, רלוונטי גם לרכבים פרטיים, והמחירים לא רלוונטיים בכלל. גוגל יתן לך תוצאות נוספות, במיוחד אם אתה לא נעול על עברית.

וחוץ מזה - אולי אתה מוכר את האוטו

האופנוע מחליף ידיים בימים הקרובים.

את הג'יפ כנראה הבת שלי תקבל בירושה. הוא לא הולך להיפרד מאיתנו ביובל הקרוב.

הקנגו מהעבודה, והקורולה תישאר איתנו עוד לפחות שנה, אז תחליף אותה קורולה חדשה יותר, וכבר יש תור ארוך של מקורבים שמחכה לרגע המכירה . :wink:

• תוכן חדש...