Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ילדי הראלי - כל הכבוד, הצלחתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת אחרי שקניתי את האוטו שלי החלטתי לעשות מעקב אחרי מחירי המחירון של ספורטיביות קטנות וקומפקטיות, לפי לוי יצחק. בחרתי לי מספר דגמים ובדצמבר 2003 בדקתי את המחירונים שלהם. בפברואר השנה עשיתי בדיקה חוזרת והשוויתי ירידת ערך באחוזים. היום, עם מחירון אוקטובר 2005, בדקתי שוב את התוצאות והפתעה עמדה לנגד עיני: הדגם היחידי שמחירו עלה מאז פברואר השנה הוא... פיז'ו 106.

לא אטריח אתכם במספרים מוחלטים ובחישובים סבוכים, אבל הנה מספר פרטים מעניינים:

1. במשך הכמעט שנתיים שעברו מ-12.03 עד ל-10.05 ירדו דגמי ה-106 בכ-20% בממוצע. דגמי הראלי, עם זאת, גם דור ראשון וגם דור שני, ירדו בממוצע בכ-10% בלבד. הגדילה לעשות הראלי מודל 98, שירדה ב-6% בלבד! (כ-2000 שקלים). בין פברואר לאוקטובר השנה עלתה הראלי בכ-2000 שקלים לדור הראשון וכ-4000 שקלים לדור השני. בקיצור - ילדי הראלי - הצלחתם להעלות את המחירון!

2. פיז'ו 306 בגרסאותיה הספורטיביות ירדה בממוצע ב-30% לאורך התקופה.

3. סיטרואן סקסו VTS (האוטו שלי) ירדה לאורך התקופה בכ-40% (!!) וכעת היא שווה בין 13,000 ל-17,000 פחות מאחותה התאומה 106 GTI/S16, כן כן... היא שווה גם ה-ר-ב-ה פחות מ-106 ראלי מאותן שנים (6000-8000 שקלים פחות). על מה אני מדבר... היא שווה פחות מ-106 ראלי דור ראשון...

4. סיטרואן ZX וולקן ו-16V ירדו בכ-20% בממוצע לאורך התקופה, פיאט פונטו טורבו ירדה בכ-25% לאורך התקופה, פולו 16V ירדה בכ-23% לאורך התקופה, מגאן קופה ירדה בכ-30%, קליאו RSI ירדה בכ-26%.

5. זהו בינתיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מצחיק שאתה מעלה את זה,

אתמול חשבתי על זה.

רוב תושבי הפורום הזה בכיינים סתם.

בזמנו תמיד נטען שעל הראלי מבוקש כ"כ הרבה מעל המחירון לא בגלל שזוהי מכונית עם יכולות על, אלא בגלל שבמחיר שלה אין לה מתמודדות שיכולות להציע משהו שמתקרב לזה. בזמנו זה אולי היה נכון, כל שאר האופציות היו יותר יקרות.

כיום זה ממש לא המצב, הראלי יקרה יותר למשל מה RSI. לא שאני טוען שה RSI עדיפה, פשוט פעם באמת לא היה מה לקנות בסכום של הראלי שיכול אפילו להתקרב להנאה שהיא נותנת

אז אם פעם היה תירוץ של "מה תביא במחיר הזה" - כיום יש יותר מתשובה אחת נכונה. נכון שהפולו 16V למשל נותנת תמורה שונה לחלוטין מהראלי מבחינה ספורטיבית ולכן זוהי לא תשובה שתתאים לכל אחד, אבל עדיין למי שמחפש את האופי של הראלי פחות או יותר יכול למצוא תחלופות מאוד נחמדות באותו אזור הסכומים של הכסף, בלי לשבור את הראש ולשלם סכומים מפגרים של 7K מעל המחירון.

306 שנתון אחד אחורה, איביזהGTI וכו' הם אחלה של תחלופות, ולטעמי גם עדיפות (עם כל הכבוד להתנהגות של ה 106ראלי...).

(סתם דוגמא, איביזה GTI קופרה שנת 98' עולה כמו 106GTI שנת 98'. כחדשות, האיביזה עלתה יותר... אם היה לי 40K ביד, לא הייתי מחפש אופציה אחת בלבד. הייתי מגוון בין ה 306, לאיביזה, ל GTI/ראלי106. שלושתן מציאות חבילה מעולה, והאמת שהראלי אפילו מציאה את החבילה הכי פחות אטרקטיבית. אז באמת שאין יותר מדיי סיבה להילה שהייתה פעם.).

הסקסו VTS למשל זה מקרה אחר לגמרי, והמחירון שלה עדיין לא מתקרב לעלות המתחרות שלה, ולכן עליה באמת שווה לשלם סכום נאה מעל.

רק מה,

משהו אחד אני חייב להבין.

מאז שאני מכרתי את הראלי שהייתה לי, מלפני כשנה וחצי, המחירון עלה בכ 3K ש"ח. לעומת זאת, כשאני החזקתי אותה, היא ירדה במשך שנה וחצי ממחיר שהיה 43K ל 27K. שזה 37% בשנה וחצי! אני חייב להבין מה גרם ללוי יצחק לשנות את המגמה מירידה של 37 אחוז בשנה וחצי, לעלייה של 10% בשנה אחת.

Back to the original - NC again.

פורסם

קניתי את הרכב בפבואר, שהמחירון היה 24

קניתי כמה ימים אחרי שהמחירון עלה מינואר,בינואר הוא היה 23 אלף!!!

במרץ למשך תקופה של שלשה חודשים,המחירון היה 25 אלף!!!

וכיום המחירון הוא מינוס 500 ממה שהיה לפני שלשה חודשים!! (המבין יבין...)

מדהים.. (-:

אני מדבר על המחירון של XS שנת 97 3 דלתות ידנית.

והמחירון של הראלי דור שני שנת 97 הוא מה שהיה לXS לפני שלשה חודשים...

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

שמעו, אני לא יודע איך יצחק לפי מחשב את המחירון שלו אבל הבנתי שזה לפי עצה וביקוש .

ואם זה באמת לפי עצה וביקוש אני באמת לא מבין איך המחיר של ה306 קבריולט יורד כל הזמן כי אם כל יום לפחות 5 (!!) אנשים מציקים לי שאני ימכור להם את האוטו ושאני נוסע לתל אביב המספר מוכפל בריבוע

אז לפי דעתי המחירון של יצחק לוי שווה לת*ת !

יוגב

פורסם

הכל נובע מביקוש, מה גם שהראלי מחליפות ידיים בתדירות גבוהה לפי מה שידוע לי.

היום לקבל מחיר מחירון על רכב הוא לא מקרה נפוץ מאוד. כל הכבוד לראלי על שמירת ערך מצויינת!!

פורסם

משהו אחד אני חייב להבין.

מאז שאני מכרתי את הראלי שהייתה לי, מלפני כשנה וחצי, המחירון עלה בכ 3K ש"ח. לעומת זאת, כשאני החזקתי אותה, היא ירדה במשך שנה וחצי ממחיר שהיה 43K ל 27K. שזה 37% בשנה וחצי! אני חייב להבין מה גרם ללוי יצחק לשנות את המגמה מירידה של 37 אחוז בשנה וחצי, לעלייה של 10% בשנה אחת.

בשנת 92 מכרתי רנו 5 טורבו , מחיר המחירון היה 29K ש"ח ,אני פרסמתי בעיתון ב-35K ש"ח .

חודש לאחר מכן מחיר המחירון היה 35K ש"ח

זה מסביר על מה מסתמך המחירון

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

יו! עכשיו אני יכול להיות מיליונר! אני ימכור את הראלי וזהו אני יכול לצאת לפנסיה..

אני לא חושב שאף אחד מחברי הפורום אחראי לזה שהראלי נשארת במחיר סביר אלא פשוט לוי יצחק המושחט בסופו של דבר כי מסתכל על מה שהולך בשוק.

דבר שני קורה מצב מצחיק שהראלי עוד מעט מתקרבת למחירון של 205 GTI ולא הגיוני שרכב בהפרש של 3-6 שנים יעלה אותו דבר!

פורסם
רק מה,

משהו אחד אני חייב להבין.

בן, ילדי הראלי גרמו לו לשנות את המגמה :smile:

רוני, מה שהכי מדהים זה שכנראה בגלל סמל שונה הסקסו סובלת מירידת ערך נוספת של 13K ו 17K

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אי אפשר להאשים את לוי יצחק בזה, השיטות שלו (וכל שיטה סטטיסטית בכלל) מפסיקות לעבוד ברגע שמדובר במאסות קטנות מאוד של רכבים (שימו לב לתחום המחקר של הפרופסור הישראלי שזכה כעת בפרס נובל - מעניין מתי אחד הדוקטורנטים שלו יעשה עבודת מחקר על שוק ה106 ראלי ;) ).

אז מה, הוא ישמיט אותם מהמחירון?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
שמעו, אני לא יודע איך יצחק לפי מחשב את המחירון שלו אבל הבנתי שזה לפי עצה וביקוש .

ואם זה באמת לפי עצה וביקוש אני באמת לא מבין איך המחיר של ה306 קבריולט יורד כל הזמן כי אם כל יום לפחות 5 (!!) אנשים מציקים לי שאני ימכור להם את האוטו ושאני נוסע לתל אביב המספר מוכפל בריבוע

אז לפי דעתי המחירון של יצחק לוי שווה לת*ת !

יוגב

לא בדיוק, זה תלוי במי מהחברים שלו ומהמשפחה שלו רוצה לקנות אוטו החודש, ומי רוצה למכור..

לפי זה מחשב כבודו יצחק את המחירון שלו..

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

חבר'ה... רגע רגע!

אתם טוענים שהרכבים הספורטיביים שלכם יורדים במכה - נסו (ברצינות) ליצור קשר עם יצחק ולהסביר לו למה המדדים שלו לא נכונים לגבי מכוניות ספורטיביות. למה רכבים כאלה מבוקשים מאוד אך לאו דווקא דרך העיתונים - ולמה הם צריכים להיות שווים יותר. כן כן, במכתב מסודר. לכו תדעו מה זה יוליד.

לשבת ולבכות לא יעזור הרבה.

נ.ב רק לעשות את זה אחרי שאקנה את מה שכתוב לי בחתימה...

נ.ב II אולי אני אשקול לעשות זאת אחרי שאקנה משהו מעניין גם אני... בינתיים טוב לי (יחסית) עם הסיוויק.

• תוכן חדש...