Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג פרטי

roee
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בThe Marker מתפרסמת כתבה על ליסינג פרטי, שיוצע על ידי ניו-קופל.

בכתבה מצויין שכבר מספר שנים מופעל כזה שירות על ידי אלבר, וגורמים אחרים.

אני מניח שמדובר על ליסינג מימוני בלבד (כמקובל בארה"ב למשל) ולא תפעולי (כמו של חברות ההיי-טק).

שאלתי היא - כמה מכם נתקלו בעסקאות כאלו?

כמו שאני רואה את זה, זו עסקה מוצלחת למדי. הרי ברכישתך רכב, אתה מממן את כל עלותו, ולא רק את עלות התקופה בה תשתמש בו (כלומר מחיר הרכישה בניכוי מחיר המכירה שלו לאחר שלוש שנים, נניח). הליסינג המימוני עונה בדיוק על הבעיה הזו.

בכלל, במקום כמו ישראל, בו מחירי המכוניות אסטרונומיים והן שומרות על ערכן היטב, עסקאות כאלו, על פניו, נראות סופר משתלמות.

מישהו ניסה את זה? וספציפית, מישהו יישם את זה על מכוניות "מיוחדות" (נגיד, WRX, שלא לומר STI)?

סתם תוהה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שנים רבות ליסינג מימוני נהוג. כעקרון, אפשר לקבל מימון על כל רכב בישראל, כולל S600L או 760Li אם אתה יכול לשאת בהוצאות, קל וחומר למכוניות כמו WRX.

חוץ מאלבר יש הרבה חברות מימון, כמו דורנט, פמה וכו'...

הנה לינק שיעזור לך:

http://www.pama.co.il/Calculators.asp?CALCTYPE=2&ProdId=1

Піскун Святослав Михайлович

פורסם

ליסינג פרטי הוא למעשה לקיחת הלוואה ממקור אלטרנטיבי.

עלות האשראי גבוהה מאשראי בנקאי, והחברה תמיד דואגת קודם לכך שהיא תרוויח (ע"ח הלקוח כמובן)

קניה פרטית תהיה כמעט תמיד זולה יותר.

לסכום: אם הבנק מוכן להלוות לך כסף, קח הלוואה בבנק במקום לקחת את הכסף מצד שלישי שהלווה את הכסף מהבנק ועשוה עליך סיבוב נוסף.

אם אין לך את הכסף והמשאבים לקנות רכב חדש או שהבנק מסרב להלוות לך כסף, קנה משומש או המתן עד שתחסוך די כסף...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ZVIT, אם אני הבנתי נכון, מה שהוא אומר הוא שהסכום שאתה לווה מחברת הליסינג הוא בעצם ההפרש בין מחיר הקניה לבין מחיר המכירה העתידי הצפוי, ולא את כל הסכום כמו רכישת רכב חדש.

אם זה באמת כך, יש בעניין כדאיות מסויימת.

יובל.

פורסם
ZVIT, אם אני הבנתי נכון, מה שהוא אומר הוא שהסכום שאתה לווה מחברת הליסינג הוא בעצם ההפרש בין מחיר הקניה לבין מחיר המכירה העתידי הצפוי, ולא את כל הסכום כמו רכישת רכב חדש.

אם זה באמת כך, יש בעניין כדאיות מסויימת.

יובל.

אתה משלם את הריבית על כל הסכום, גם אם נדמה לך שלווית פחות. אתה למעשה נושא בעלות הריבית של כל מה שלא שלמת כמקדמה.

וכמו שכבר אמרו במקומותנו - אין ארוחות חנם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אתה משלם את הריבית על כל הסכום, גם אם נדמה לך שלווית פחות. אתה למעשה נושא בעלות הריבית של כל מה שלא שלמת כמקדמה.

וכמו שכבר אמרו במקומותנו - אין ארוחות חנם.

לכן רשמתי "אם זה באמת כך". היתה לי הרגשה שמשהו פה לא מדוייק...

פורסם
יש מחשבון בכל מיני אתרים .. בעקרון את הכסף ששלמת במשך 3 שנים אתה זורק לפח אם אתה לא קונה את הרכב במלואו ... וזה יוצא הרבה כסף.

זו ירידת הערך של רכב חדש, איך שלא תסתכל על זה (רכישה פרטית או ליסינג) מדובר בהרבה כסף....

אם ההצעה מספיק אטרקטיבית והיא כביכול לשלם רק על ירידת הערך בלבד, ברור שזה עדיף מלשלם על כל ה"חבילה" ולקנות בפרטי (רכישת הרכב כחדש, ירידת הערך המצטברת, מחיר המכירה וכל הבלגאן שבדרך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

zvit, אין כל עוררין על כך שמבחינה כלכלית טהורה, הכי משתלם להכנס לסוכנות עם שני קווקזים חמושים אזוקים למזוודות עם מזומנים, להניח אותן על השולחן ולקבל הנחה בדרך.

אבל מבחינה ריאלית, זה לא אפשרי לרבים.

אז עושים פשרות. גם הלוואה היא סוג של פשרה, ואני לא בטוח שיותר טובה; הריבית היא רק צד אחד של העניין. נכון, בליסינג יש ריבית על כל הסכום, אבל אתה עדיין משלם פחות החזר חודשי מדי חודש - זה מפנה לך כסף לדברים אחרים. בנוסף, אתה לא צריך להתעסק עם המכירה של הרכב בתום התקופה, ואני בטוח שהם גם מציעים חבילות ביטוח בעלות סבירה.

למשל, עסקה שניתנת על WRX, על ידי "דורנט" (www.dorent.co.il):

2313 ש"ח החזר חודשי (כולל ביטוחים, 1700 ש"ח ללא), למשך 36 חודשים

מקדמה של 61K

רכישה בסיום התקופה בערך של 78K

נערך בשביל לומר שמעל נכתב כי המחירים אינם כוללים מע"מ..

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

שורה תחתונה, אם צריך מימון עדיף מבנק שיש לו הסכם עם היבואן-

זה הכי זול.

כמו שZVIT אמר,העסקות עם חברות מימון איך שלא הופכים אותם,

יקרות הרבה יותר.

הם לוקחים מרווחי ביטחון על הירידת ערך וגם מתמחרים את התשלומים

עם ריבית הרבה יותר גבוהה מבנק.

אני לקחתי הלוואה שקניתי את הB4, אז לקחתי הלוואה בפריים (יש לי

רק עוד שנתיים וחצי לשלם:-) ) ובחברות ליסינג זה היה P+8%!!!

הם לא אומרים לך מה הריבית רק מה התשלומים..

צריך להבין טיפה ממש טיפה במימון כדיי לראות בדיוק כמה שוחטים שם..

פורסם

כל הרעיון הוא ליסינג מימוני, רק הפריסה קצת שונה.

כמו שכתב ZVIT אין כאן שום שוני מלקיחת הלוואה וקניית הרכב.

פשוט כאן פורסים לך את התשלומים באופן שונה.

את הריבית תשלם, את ירידת הערך אתה תספוג, אבל מבחינה תזרים

המזומנים יהיה לך ראש קצת יותר רגוע...

פורסם

ROEE,

שים לב שהעסקה על WRX שנת 2005!

אם תלך לסוכנות ותעשה את הכל עם הבנק שהיבואן עובד איתו

יצא לך הרבה יותר זול! בוודאות!

וגם WRX 2005 אתה תקנה בפחות מ200K..

פורסם

כן, גם נכון. סובארו ידועים בהנחות המפליגות שלהם למודלים של סוף שנה...

בכל מקרה, אני חתום על חוזה לרכב חברה לשלוש שנים הבאות, כך שגם אם ליסינג פרטי משתלם (ולא נראה שהוא משתלם, מהדיון הזה), זה לא עוזר לי :wink:

פורסם

לדעתי אתם מתבלבלים בין ליסינג מימוני למימון בנקאי או ע"י חברה חציונית.

בליסינג מימוני מדובר על רכישת הרכב ע"י חברת הליסינג, רישום הרכב על שמה ושכירות של ה"קונה", גם בחוזה עצמו של ליסינג מימוני הוא רשום בניסוח של שוכר ומשכיר.

לעומת זאת במימון בין אם זה בנקאי או חברה חיצונית, בעל הרכב רוכש בעצמו את הרכב ע"י כסף שקיבל מהממן והרכב משועבד לממן, והוא לא רכושו של הבנק אלה רק "נכס" משועבד.

הייתרון בליסינג מימוני הוא החזר חודשי נמוך משמעותית, רק עם בונוס של "אופציית רכישה" שהיא גבוהה במיוחד אם מחשבים את כל העלויות גם יחד.

במימון, בדומה לכל הלוואה, אתה חייב להחזיר את הכסף ואז מתבטל השיעבוד.

• תוכן חדש...