Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע,אם לבד אתה לא מבין שאתה משלם הרבה על המכשיר הזה(בלי להתייחס למכשיר עצמו)

אז אין לי מה להסביר לך,אם בא לך לשלם 1,000$ דולר עליו בכיף,רק אני

מקווה שאתה לא חושב שצ'יפר עושים עליך רווח בכמה עשרות בודדת של אחוזים.

ועכשיו למה שכן מעניין אותי היא אם המכשיר באמת כזה טוב לעומת ה-4.4

ושאלתי היא האם שמעת,השוות בין ה-LX40.4 החדש לעומת ה-4.4 הקודם

באותו רכב על אותו הסט אפ?

כן.

פתחנו גם את שניהם. והם שונים לחלוטין.

הוצע לי ה-4.4 ב2900 שח חדש באריזה מהיבואן הרשמי. אך היתה לו בעיה להניע את הסט של RAINBOW ולמצות אותו. עם ה-40.4 התוצאה היתה אחרת לגמרי והיתה תחושה שהרמקול מנוצל ונדחף הרבה יותר טוב לכן התוצאה היתה טובה עשרות מונים.

בעניין המחיר אם אתה בוחר להתעלם מהעובדות או שאתה פשוט לא מצליח להבין... טרם הצלחתי להבין אם אתה קשה הבנה (באמת) או שיש לך אינטרס נגד צ'יפר.

אם המכשיר עולה בחול 570$ ולדעתך 4500 שח זה יקר אז אתה בבעיה ואולי תקום אתה ותקים חברה ותתחיל ליבא במחירי חול - תשבור את כל היבואים ותתעשר.

תייבא גם מרצדס שעולה בגרמניה או בארה"ב שלך 40$ ותמכור אותה באותו המחיר בניגוד ליבואן הרשמי שמוכר את אותה המרצדס ב-600 אלף שח.

סטארט אפ :) לא?

bavarian rules

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

VOODOO VOODOO שעל הקיר, תגיד לי מי מפרנס את כל העיר ?

VOODOO : אלו אותם האנשים שמאמינים בי....הם לא מבינים שאני עובד עליהם בעיניים !!

חבר'ה אתם באמת חושבים שמגבר ברמת HI END אחד, ישמע שונה ממגבר HI END שונה בעל הספק דומה ?

(בהתחשב בעובדה שמי שקונה מגבר ברמה כזאת בטח יעבוד עם איזה פרוססור חיצוני ולא יתחיל לשחק עם מברג בקרוס הפנימי של המגבר)

מגבר זה מגבר זה מגבר ושוב : זה מגבר מגברים ברמות האלו עומדים בהצהרות שלהם (ועולים עליהם) שני מגברי HI END שמוצהרים על 100RMS שיחוברו לפרוססור חיצוני על פלאט זאת אומרת שהם נתו מקבלים סיגנל חתוך ומעובד כבר, ורק מגבירים אותו (שניהם מכוונים זהה בגין....ואם שניהם מוצהרים 100RMS אז שניהם יתנו את זה בלי שום קליפינג (לפחות לא כזה שמיע) הריי בHI END עסקינן) - אני חותם לכם ששניהם ישמעו זהה לחלוטין, מי שלא מאמין...יכול ללכת להרוויח הרבה כסף אצל ריצ'ארד קלארק, חיפוש בפורום על מבחן עיוור שנעשה פה בין מגבר ברמה מאוד גבוה לאחד ברמה בינונית יוכיח לכם שמגבר לא משפיע על הצליל הוא רק מגביר אותו (כל עוד מדובר במגבר סביר שלא מביא הענות טופוגרפית, או קליפינג שמיע)

בקיצור לשאול "איך המגבר הזה נשמע ביחס למגבר ההוא" כאשר מדובר בHI END מול HI END זאת שאלה ש"דפוקה מהשורש" היא לא הגיונית בעליל !!

פורסם

מר VOODOO אטאיסט המגברים,

הכל תלוי בשאר הציוד.

מגבר HIGH END כדבריך מול מגבר זול ישמע כמעט זהה בסט אפ זול.

לכשיתנה הסט אפ ההבדלים הרבה יותר משמיעים.

ד"ש לקלארק

"מגבר זה מגבר" LOL

bavarian rules

פורסם

אז בוא אתה החכם תסביר לי איך 4,500 שקל זה לא יקר?

למכשיר שעולה 500$ בחו"ל(ואתה לא חושב שצ'יפר קונים אותו במחיר הזה כיבואן)

והובלה עולה 100$ למכשיר בודד להובלה הכי יקרה של UPS או FED EX

(והלוא צ'יפר לא שולחים לעצמם מכשיר בודד בעלויות של צרכן)או שאת שלך מייבאים בצוללת גרעינית

שמעלה עלויות.

35% מס 175$ קח מחשבון ותבין שיש עליך יופי של רווח,לי אין יותר מדי כסף לממן דברים

כאלה לך אין בעיה,מעולה!

אל תנסה לשכנע אותי במשהו שאף אחד לא ישוכנע בו וזה שהמגבר הזה שווה 4,500 שקל.

וכן אני בספק אם ההבדלים בין שני המגברים כאלה גדולים כמו שאתה מתאר ובגלל זה גם שאלתי

אותך כדי לקבל את התשובה הכל כך לא קשורה,שהם "שונים לגמרי באופי הצליל שלהם".

פורסם

דובר על HI END מול HI END לא זול מול היי אנד

אתה טוען שמגבר של ג'אנסיס סידרת אדיו פיל שמפיק 150 וואט RMS ישמע שונה ממגבר היי אנדי ברמה מקבילה שמפיק גם הוא 150 וואט ?

אני מזכיר קרוסים כבויים - חיתוך חיצוני

הגברה נטו

אתה באמת מאמין שמגבר משפיע על אופי הצליל ?

פורסם
דובר על HI END מול HI END לא זול מול היי אנד

אתה טוען שמגבר של ג'אנסיס סידרת אדיו פיל שמפיק 150 וואט RMS ישמע שונה ממגבר היי אנדי ברמה מקבילה שמפיק גם הוא 150 וואט ?

אני מזכיר קרוסים כבויים - חיתוך חיצוני

הגברה נטו

אתה באמת מאמין שמגבר משפיע על אופי הצליל ?

בקצרה,

לכל מגבר יכולת דחיפה שונה מאחר וכמות הזרם המגיעה לרמקול אינה זהה בכל שיטות ההגברה.

אין אני מדבר על הספק.

לכן, כשמדובר ברמקול איכותי הנ"ל ישמע אחרת גין מגבר למגבר גם אם המדובר במגבר "היי אנדי" כדבריך.

בכל מקרה, אין לי שום עניין לפתח את הדיון הזה שמזמן סטה מהנושא.

לידיעתך, בסדרת אודיופיל של ג'נסיס לא קיימים מגברים הדרה הנ"ל היה סדרת רמקולים בלבד.

יש סדרת PROFILE אך היא איננה "היי אנדית" :-) (יופי של מושג) כלל... אם היא איכותית אך כנאה שלך מושגים שונים

bavarian rules

פורסם

חבל שאתה לא רוצה להרחיב כי זה נושא נורא מעניין הייתי מעוניין אם תוכל להרחיב קצת בנושא ה"שיטות הגברה שונות" כי אני מכיר A\B לקומפוננט...אז אני אמתין אם תרצה להרחיב - ואם לא...זכותך

בכל מקרה אני עדיין לא חושב שמגבר ברמה גבוה ישמע שונה מחברו הנמצא ממול, ואין פה בכלל מחשב כנס לפורום תפוז תקרא על כל אותם מבחנים עיוורים שהוכיחו את זה כבר

אבל איש איש באמונתו יחיה

פורסם
חבל שאתה לא רוצה להרחיב כי זה נושא נורא מעניין הייתי מעוניין אם תוכל להרחיב קצת בנושא ה"שיטות הגברה שונות" כי אני מכיר A\B לקומפוננט...אז אני אמתין אם תרצה להרחיב - ואם לא...זכותך

בכל מקרה אני עדיין לא חושב שמגבר ברמה גבוה ישמע שונה מחברו הנמצא ממול, ואין פה בכלל מחשב כנס לפורום תפוז תקרא על כל אותם מבחנים עיוורים שהוכיחו את זה כבר

אבל איש איש באמונתו יחיה

פורום תפוז...

יופי של אינדיקציה.

תקבל הזמנה אישית, כשהמערכת תותקן סופית לשמוע במו אוזניך אמנם לא יהיו מגברים אחרים פרט לאלו שיהיו באוטו שלי אבל אני מניח שתוכל לתאר לעצמך מה יקרה אם תניח במקומך מגברים אחרים.

או שתגיע להתקנה עם מגברים איזה שתרצה ותנסה לתת להם להפעיל את הרמקולים ברכב :)

להזכירך לא מדובר בקומפוננט של לאנזר ואפילו לא FOCAL לצורך העניין.

מדובר ברמקולים בעיתיים להנעה אבל שוב, נראה שהכל נופל על אוזניים ערלות...

bavarian rules

פורסם
כן.

פתחנו גם את שניהם. והם שונים לחלוטין.

הוצע לי ה-4.4 ב2900 שח חדש באריזה מהיבואן הרשמי. אך היתה לו בעיה להניע את הסט של RAINBOW ולמצות אותו. עם ה-40.4 התוצאה היתה אחרת לגמרי והיתה תחושה שהרמקול מנוצל ונדחף הרבה יותר טוב לכן התוצאה היתה טובה עשרות מונים.

בעניין המחיר אם אתה בוחר להתעלם מהעובדות או שאתה פשוט לא מצליח להבין... טרם הצלחתי להבין אם אתה קשה הבנה (באמת) או שיש לך אינטרס נגד צ'יפר.

אם המכשיר עולה בחול 570$ ולדעתך 4500 שח זה יקר אז אתה בבעיה ואולי תקום אתה ותקים חברה ותתחיל ליבא במחירי חול - תשבור את כל היבואים ותתעשר.

תייבא גם מרצדס שעולה בגרמניה או בארה"ב שלך 40$ ותמכור אותה באותו המחיר בניגוד ליבואן הרשמי שמוכר את אותה המרצדס ב-600 אלף שח.

סטארט אפ :) לא?

אתה צודק.

המממ... 570$+ 100$ משלוח +33.6% מכס מביא אותנו ל895$=4045 ש"ח.

4500 ש"ח נשמע לי מאוד הגיוני.

צריך קצת רווח לא, אחרת כולם היו סוגרים את העסקים...אגב אם הנתונים הם נכונים ונניח שיבואן קונה את המגבר ב10% פחות ממה שהצרכן ישלם, אז בוא נגיד שיש לו רווח של 20-30% , נשמע לי עוד יותר סביר.

המחירים בחו"ל הם לא מדד לכלום.

אל תשכחו, שיבואן שמייבא מכולה לארץ, משלם עליה מראש, חודש וחצי לפחות לפני שהוא מתחיל למכור משהו מהמכולה הזאתי, אחרי שהוא השקיע עלייה עשרות\מאות אלפים.

ותאימינו לי שמנסיון, קשה לישון בשקט בלילה שהמכולה שלך בים....

מה עם הובלה+אחסנה של הציוד המיובא? זה לא כסף?

מה עם כל העובדים והרווח המינימלי על מנת לשרוד בכלל ...

קיצר, עד שלא תביאו מוצר אחד או שניים מחו"ל לא ממש תבינו למה המחירים יקרים.

אגב, דוגמא קטנה, תחשבו איך סט קומפננט שעולה בארץ 2500 ש"ח, (מורל לדוגמא), עולה בחו"ל 900-1100 דולר?

אתם חושבים שהם עושים את ההשוואה למחירים בארץ, תחשבו שוב.

ובקיצור,לדיון הנ"ל.

2 מגברים ברמה גבוהה אפילו סדרה חדשה מול ישנה של אותו יצרן עם אותם נתונים זהים, על אותו כיוון עם אותו סטאפ, על אותו רכב.

99.9% שיישמעו אותו דבר לחלוטין, אלא אם היה איזה פגם\עיוות במגבר בסדרה הקודמת,ועכשיו היצרן תיקן את הבעיה.

כל עוד מדובר על מגברים באותה רמה, לא ניתן יהיה להבדיל.

אבל אם תשימו מגבר זבל סיני, שמעוות לאורך כל ספקטרום התדרים, מול מגבר שהעיוות שלו הוא נמוך עד כדי לא שמיע, אז כנראה שתוכלו להבדיל ...

וגם את זה ניתן לטשטש, זה לא אומר שצריך להתחיל לקנות זבל סיני מעכשיו, פשוט תקחו את כל ההצהרות של המגברים הפשוטים הערבון מוגבל.

בשעה שמגברים כמו גנסיס,ארק-אודיו,זאפקו,אודיסון,מקינטוש וכו' בד"כ עומדים בהצהרות שלהם, ואפילו עוברים אותם בשקט.

בין 2 רכיבים יהיה קשה מאוד להבדיל, אך כאשר כל המערכת היא עם רכיבים איכותיים יותר ישמעו הבדל ברור.

under construction..

פורסם

ניר - זפקו וג'נסיס הסדרות הכי גבוהות לצורך העיניין שניהם נותנים 100 וואט RMS לאותו קומפוננט על אותו רכב באותה התקנה אותו איתום (קיצר...סוויץ' שמקפיץ בינהם) קרוס על OFF קרוס חיצוני חותך לשניה...ללא שינוי בין מגבר למגבר בשניהם מכוון הגיון (ע"י סקופ) בצורה כזאת שיוציא הספק זהה הלכה למעשה

אתה חושב שישמע הבדל ? אתה חושב שמגבר משפיע על גוון הצליל (שוב...מגבר נטו ולא מעגלי החיתוך שלו) ?

פורסם

greenmonster, צודק במאה האחוזים בעניין היבוא!

המחיר פשוט הגיוני לחלוטין.

בעניין ההשוואות ברמות המחירים הללו מתחיל להיות הבדל שמיע כמובן שחייבים להיות מצויידים ברמקולים ברמה גבוהה , ככל שהרמה כל כך ההבדלים בין המגברים מתחילים להיות יותר ויותר ברורים.

עתיד ידידי, מגברים בהחלט משפיעים על גוון, ורזולוציה וכמובן עוד פרמטרים.

כל זה כמובן ברמות הגבוהות כאמור.

אחרת התעשייה הזו כלל לא היתה קיימת.

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם
אתה צודק.

המממ... 570$+ 100$ משלוח +33.6% מכס מביא אותנו ל895$=4045 ש"ח.

4500 ש"ח נשמע לי מאוד הגיוני.

צריך קצת רווח לא, אחרת כולם היו סוגרים את העסקים...אגב אם הנתונים הם נכונים ונניח שיבואן קונה את המגבר ב10% פחות ממה שהצרכן ישלם, אז בוא נגיד שיש לו רווח של 20-30% , נשמע לי עוד יותר סביר.

המחירים בחו"ל הם לא מדד לכלום.

אל תשכחו, שיבואן שמייבא מכולה לארץ, משלם עליה מראש, חודש וחצי לפחות לפני שהוא מתחיל למכור משהו מהמכולה הזאתי, אחרי שהוא השקיע עלייה עשרות\מאות אלפים.

ותאימינו לי שמנסיון, קשה לישון בשקט בלילה שהמכולה שלך בים....

מה עם הובלה+אחסנה של הציוד המיובא? זה לא כסף?

מה עם כל העובדים והרווח המינימלי על מנת לשרוד בכלל ...

קיצר, עד שלא תביאו מוצר אחד או שניים מחו"ל לא ממש תבינו למה המחירים יקרים.

אגב, דוגמא קטנה, תחשבו איך סט קומפננט שעולה בארץ 2500 ש"ח, (מורל לדוגמא), עולה בחו"ל 900-1100 דולר?

אתם חושבים שהם עושים את ההשוואה למחירים בארץ, תחשבו שוב.

ובקיצור,לדיון הנ"ל.

2 מגברים ברמה גבוהה אפילו סדרה חדשה מול ישנה של אותו יצרן עם אותם נתונים זהים, על אותו כיוון עם אותו סטאפ, על אותו רכב.

99.9% שיישמעו אותו דבר לחלוטין, אלא אם היה איזה פגם\עיוות במגבר בסדרה הקודמת,ועכשיו היצרן תיקן את הבעיה.

כל עוד מדובר על מגברים באותה רמה, לא ניתן יהיה להבדיל.

אבל אם תשימו מגבר זבל סיני, שמעוות לאורך כל ספקטרום התדרים, מול מגבר שהעיוות שלו הוא נמוך עד כדי לא שמיע, אז כנראה שתוכלו להבדיל ...

וגם את זה ניתן לטשטש, זה לא אומר שצריך להתחיל לקנות זבל סיני מעכשיו, פשוט תקחו את כל ההצהרות של המגברים הפשוטים הערבון מוגבל.

בשעה שמגברים כמו גנסיס,ארק-אודיו,זאפקו,אודיסון,מקינטוש וכו' בד"כ עומדים בהצהרות שלהם, ואפילו עוברים אותם בשקט.

בין 2 רכיבים יהיה קשה מאוד להבדיל, אך כאשר כל המערכת היא עם רכיבים איכותיים יותר ישמעו הבדל ברור.

סופסוף אנשים שמבינים עניין ולא מקשקשים שאין הבדל בין מגבר של V12 וכו' ובין גנסיס,ארק-אודיו,זאפקו,אודיסון,מקינטוש וכו' (מישהו הזכיר Mikmik)?!

הפורום חוזר להיות הגיוני!!!

ולפותח הת'רד - אין לך כל סיבה להתעצבן. כך בחשבון שלא מעט מ"שוכני" הפורום התחילו לגלות עניין באודיו לרכב רק לאחר שהם גילו את הפורום הזה וגם זה - לא ממזמן...

פורסם
סופסוף אנשים שמבינים עניין ולא מקשקשים שאין הבדל בין מגבר של V12 וכו' ובין גנסיס,ארק-אודיו,זאפקו,אודיסון,מקינטוש וכו' (מישהו הזכיר Mikmik)?!

הפורום חוזר להיות הגיוני!!!

ולפותח הת'רד - אין לך כל סיבה להתעצבן. כך בחשבון שלא מעט מ"שוכני" הפורום התחילו לגלות עניין באודיו לרכב רק לאחר שהם גילו את הפורום הזה וגם זה - לא ממזמן...

ebari!

הפורום חוזר למוטב!!!

כן ירבו :)

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם
ניר - זפקו וג'נסיס הסדרות הכי גבוהות לצורך העיניין שניהם נותנים 100 וואט RMS לאותו קומפוננט על אותו רכב באותה התקנה אותו איתום (קיצר...סוויץ' שמקפיץ בינהם) קרוס על OFF קרוס חיצוני חותך לשניה...ללא שינוי בין מגבר למגבר בשניהם מכוון הגיון (ע"י סקופ) בצורה כזאת שיוציא הספק זהה הלכה למעשה

אתה חושב שישמע הבדל ? אתה חושב שמגבר משפיע על גוון הצליל (שוב...מגבר נטו ולא מעגלי החיתוך שלו) ?

גורל, כבר אמרתי שלא ישמעו הבדל.

כלומר, ברמות הללו גם אם יש איזה עיוות קטן, לא בטוח שנוכל להבחין בו.

ולSTI,

אני לא ממש בטוח שתוכל לשמוע הבדל בין מגבר של גנסיס 2 ערוצים שמוציא 100 וואט RMS נקי,מול מגבר של זאפקו בהספק זהה, כמובן שהכל מותקן על אותו רכב,עם אותו סטאפ וכיוון זהה.

סה"כ גם אם יש הבדל לא בטוח שתוכל להבחין בו עם האוזן האנושית.

אגב סתם משהו קטן שיכול לסתור את כל העניין.

אם יש לך מגבר שמעוות בתדר מסויים ,כלומר עיוות שמיע בלבד, והמגבר שאותו אתה משווה לא מעוות באותו תדר ספציפי, יש סבירות שתוכל להבחין בזה, ואם אתה מכיר את המגבר שלך ואת השיר המתנגן , יש סבירות שתוכל לזהות את המגבר שלך.

ויש גם עוד דבר, יכול להיות שמגבר אחד בעל ספקטרום תדרים צר יותר ממגבר אחר, ויש צלילים שפשוט לא תשמע עם מגבר אחד ועם המגבר השני אתה תשמע אותם.כמובן תלוי עם הרמקול שלך עובד בתדרים הללו.

אני יכול להגיד לך שיש קטעים בשירים שאני ממש מכיר טוב שאני בד"כ מכוון איתם מערכות, שאני עובד עם קומפוננטים ברמה גבוהה כמו מורל אלית או הייבריד למשל, אני שומע פתאום צלילים שלא שמעתי בהרבה קומפוננטים אחרים,אותו דבר קורה לי גם באודיו בייתי כיוונתי אצל אחי את המערכת ברכב, אחרי ששמעתי אצלי בבית, והטוויטר ברכב, יודע לעבוד עם תדרים שאצלי בבית פשוט הרמקול לא עובד איתם ולכן שמעו ברכב צלילים שלא הכרתי.

ככל שטוויטר יותר מפורט ככה תוכל לשמוע דברים באופן יותר חד ותוכל להבחין פתאום בדברים שלא שמעת לפני כמו מיתר רופף ועוד כל מיני דברים משעשעים.

מגבר שהגבול העליון שלו הוא נגיד 20KHZ, לא תשמע שום צליל בתדר גבוה מזה, מצד שני לא תמיד האוזן שלך תוכל להבחין בתדרים כאלו גבוהים, אז באופן עקרוני, מגבר על תחום עליון של 30KHZ, ישמיע את אותם תדרים שהמגבר השני לא יכול.ולכן יש הבדל ,פשוט בד"כ הוא לא שמיע.

אבל האוזן שלנו היא המגבלה היחידה.

under construction..

פורסם

greenmonster, עם כל הכבוד למורד על שלל דגמיהם הנ"ל אינן רמקולים ברמה גבוהה.

אתה מוזמן לשמוע את המערכת המותקנת אצלי ברכב (רמקולים מסדרת ה-PLATINUM של RAINBOW)- סט של מעל 3500 דולר בארה"ב

כמו כן גם בעניין המערכות הביתיות, אתה שוב מוזמן לשמוע מערכת שעולה יותר מהאוטו שלי (ברצינות)- ראה חתימה.

http://car.rainbow-audio.de/products/introduction.php?lan=2&pro=1&lin=2

http://www.mbl-germany.de/english/start.html

אל תזלזל... אל תבין אותי לא נכון, אבל באמת עם כל מה ששמעת עדיין לא שמעת כלום בטח שלא דברים רציניים בייחוד בבית.

taipei1_500x331.jpg

BMW330i

פרטים בה"פ

• תוכן חדש...