Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה שרמת השירות בארה"ב היא טובה יותר מפה היא מהרעיון הפשוט: נותני השירות מאמינים בלקוח. אין חוכמות.

הם חושבים לטווח הארוך, ומבינים שלקוח מרוצה יחזור לפעם נוספת.

פה בעל עסק או נותן שירות מנסה לדפוק אותך עכשיו, המחר לא מעניין אותו.

מה עוד - מונופול. פה יצרן שיוצר מונופול מרשה לעצמו לדרוך על הצרכן הקטן.

אני יכול להעיד על שירות מחפיר מצד מוסך מרכזי של מאזדה, לא זכיתי ליחס רק בגלל שהיה חשוב להם לעשות בדיקה לרכבי ליסינג, ולי בתור לקוח פרטי לא נותר אלא להזרק לצד.

זו הייתה הפעם השלישית שנכנסתי למוסך מרכזי. פעם ראשונה, פעם אחרונה, ופעם אחת יותר מדי.

בארה"ב פשוט לא קיים דבר כזה...

ולסיום - קטע מתוך השיר: "אני מנייאק" של גיל קופאטש

"אני הולך לאכול כמו חזיר

ואני הולך לנגב את הפה

עם דגל ישראל

ואף אחד לא יגיד לי כלום

אתם יודעים למה?

כי אנחנו עם נבחר! זה למה!

שלוש מילים - עם נב-חר!

אמריקה, אירופה אסיה

הם יכולים לנפנף בתרבות שלהם כמה שהם רוצים

יכולים לדבר בנימוס על קונצרטים ותאטרון ואקולוגיה

ושלום ואחווה לעולם

וזה לא ישנה כלום

כי אנחנו עם נבחר, הבנתם?"

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לסביח בפרישמן, לעלי קרוון ביפו.

וזהו בערך.

סביח אוכלים ברמת גן.

וליפו אני לא אתגעגע גם אם אני אתקע בסיביר.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

יש לי הרבה מה להגיד!! נמאס לי מהמדינה המחורבנת הזאת! אין פה כלום.

ממשלה יש?לא

רכבים יש?לא

שירות יש?לא

תרבות יש?לא

אנשים טובים?לא

כבישים טובים?לא

כמה דברים שנתקלתי בהם בשבועים האחרונים:

1.הלכתי לשבעת הכוכבים בהרצליה לקנות כמה דגמים לאוסף. הבסתובבתי שם איזה רבע שעה ובחרתי 2 דגמים MB SLR 1:18 ו Hummer H2 1:18 יחד זה יצא 320 ש"ח.אמרתי לאישה שם "כמה הנחנה אני מקבל ? גם אני לוקח 2 דגמים וגם אני משלם לך במזומן" היא אומרת לי "אני לא עושה לך כלום. הנחות זה מסכום מכובד" אני אומר לה "מה זה סכום מכובד?" היא אומרת"לא 320" אני שוב שואל "מה זה סכום מכובד??" היא אומרת"מה זה משנה" אני כבר כועס ואומר "מה קורה איתך? את מבינה שאני לקוח כן? אני קונה בחנות שלך את צריכה לשרת אותי בנימוס" ואז היא אמרה"אתה לא עושה לי טובה שאתה קונה פה" ואז ממש כעסתי כבר "מה??" היא אומרת "אתה יכול ללכת מפה אתה לא חייב לקנות את זה" אני כבר ממש כעסתי! 2 הדגמים בידים שלי אני פשוט העפתי אותם על הרצפה והלכתי משם.

זה לא יאומן! בשביל 10% הנחה לא רק שלא קניתי בחיים שלי אני לא נכנס לחנות הזאת.

2. רציתי לשדרג את המכשיר שלי ל w800 בסלקום. התקשרתי לשרות לקוחות לברר קצת פרטים. אז הם ראו שאני מדבר 31 שעות בחודש אני לקוח עסקי....אני שואל כמה זה יעלה לי לחודש?הנציג עונה 90 ש"ח לחודש ו5 ש"ח החזר במקרה שאתה מדבר מעל 800 דקות בחודש.אני אומר מה? 5 ש"ח החזר אתה עושה צחוק? אני מדבר 31 שעות בחודש אני לקוח זהב! זה מה שאני מקבל? הנציג הזה אומר לי אתה חושב שאכפת לי כמה אתה מדבר? זה המחיר אתה משדרג או לא? משם אני כבר לא יכתוב מה קרה כי השרשור ינעל בטח :lol:

יש עוד מקרים רבים שאין לי זמן לכתוב עליהם. בשנים האחרונות תמיד חשבתי שאולי אני יעבור לארה"ב. בחצי שנה האחרונה אני יודע שאני עוזב את המדינה המסריחה הזאת. נמאס לי מכל החרא הזה פה.

במחיר שקניתי פה את הטרייל בלייזר אני יכול לקנות לעצמי קורבט וsilverado משומשת לטיולי שטח.

זה כבר לא אולי. השאלה היא מתי? ואני עוזב כנראה בעוד כ שנה וחצי.

Big Chevy

פורסם

אוקיי, בואו נמשיך את המשחק הזה.

לפני חודש בדיוק, נכנסתי לסוכנות של חברת ההשכרה Dollar ברחוב 82 בניו-יורק, עם שובר משולם מראש ומאושרר לשכירה של מיני-וואן לשבוע. בפנים קיבלה אותי הפקידה במבט חמוץ, והסבירה לי שאין להם מיניואן. הסברתי שיש לי הזמנה משולמת מראש שהם אישרו אותה. זה לא ריגש אותה, והיא הסבירה לי שיש עוד שמונה אנשים לפני, וגם להם אין לה אוטו כי עשו over booking - שאחזור אחה"צ לבדוק אם משהו הגיע. היא לא היתה מוכנה אפילו להתקשר אלי כשיגיע רכב, וגם לטלפון הם לא עונים. מדיניות החברה.

התקשרתי לעמליה סוכנת הנסיעות שלי. זה היה יום שישי אחה"צ בארץ והיא היתה בדרך לאירוע משפחתי. היא התקשרה לענת מ sixt ששריינה את ההזמנה, וענת חזרה אלי לנייד בניו יורק ואמרה לי לגשת לכל סוכנות רכב, לקחת איזה רכב שאני רוצה, והם ישלמו את מלוא השכירות. וכך באמת היה.

לא חסרות דוגמאות לכל הכיוונים. מי שכלכך רע לו פה, שיעזוב - זה לא בית סוהר.

נמרוד

פורסם

נימרוד שלא תבין לא נכון... ארה"ב זה לא גן עדן גם שם יש מספיק דוגמאות רעות.

יש לי סיפורים גם רעים למשל על חברת הובלת שהובלנו משלוח יקר של סחורה מהארץ שהיה אמור להגיע למחסן מסויים במרילנד, בסופו של דבר החברה שלחה אתה משלוח למקום אחר בכלל בטעות.

כדי להוביל למקום הנכון היא דרשה תשלום נוסף שלא הגיעה לה, בנוסף לא רק זה כשהמשלוח הגיע בסוף למחסן שלנו הם זרקו אותו בחוץ והלכו במקום להכניס אותו פנימה כמו שנקבע מראש... ככה שלא הכל שחור או לבן!

העניין ועצם הויכוח הוא שאחוז המקרים האלה בארה"ב נמוך משמעותית ובעוד פה זה נחשב נורמה שם זה היוצא דופן.

פורסם

הסיבה היחידה לדעתי זה ששם אין את הישראלי המכוער.

בארהב לצורך הדוגמא תקבל את כל השירות ומכל הלב - וזה למה? כי האמריקאים בד"כ לא משקרים\מתחמנים\מעלימים או איך שתקראו לזה

יש שם אמון מלא בין לקוח לבעל העסק

עד שמגיע הישראלי הראשון.

דוגמא?

בארהב יש מדיניות החזרת מוצר ללא שאלות עד 14 יום וקבלת מזומן ביד.

מישהו שאני מכיר נסע לטיול - קנה מצלמה - צילם 14 יום והחזיר.

המוכר (דווקא יהודי מ B&H) קלט מיד את התרגיל אבל לא היה לו מה לעשות.

הדבר הזה כמעט ולא קיים אצל האמריקאים.

רמת המוסר העצמי שלהם גבוהה מאד ורואים את זה בכל מקום

גם בכביש

גם בתור

גם בסופר

וגם בדיסנילנד:-)

לכן הם גם מחויבים לשירות.

ואם כבר

זכורני מקרה של עמידה במשך יותר משעה בתור לדיסנילנד בשקט מופתי ללא קללה או דחיפה אחת.

לפתע נשמעים צעקות מאחור במבטא ים תיכוני "איקסיוז מי,אקסיוזמי מוב מוב"

אחרי כמה שניות מגיחים כמה ישראלים

מעיפים מבט - קולטים ואומרים:"אחי אתה ישראלי לא? בוא בוא גבר תראה איזה לפלפים אלה מפחדים לפתוח את הפה,בוא איתנו אנחנו כבר עולים..."

פורסם

תודעת שרות מתחילה באזרח הקטן שהוא כולנו למעשה, כולנו מקבלים שרות גרוע ואנחנו נותנים שרות שכזה. כל מי שנותן "שרות טוב" ו"מעל הסטנדרט" "הישראלי הטיפוסי" יטפס עליו עד שיחנוק אותו...

למה? ככה זה האופי שלנו, אם יש משהו טוב אנחנו חונקים אותו עד שיוצא לו המיץ... עיין ערך "פארים לאומיים"... מישהו ביקר בפארק בחו"ל?

הלכתי לטיול בפארק בשוויץ, מקום נידח, ממש חור, הלכו לידי שני מבוגרים עם כלב, כשהכלב חירבן, הם אספו את זה, עטפו בשקית ושמו בתיק (אחרי שעטפו בעוד כמה שקיות).... איך זה נעשה בארץ?

מספיק לבקר אחרי יום האצמעות ביער בן-שמן כדי להבין "מיהו ישראלי"....

עוד סיפור... היה לי פלאפון של נוקיה ברשת אונג'. סבבה... יום בהיר אחד מיתקשר אלי נציג מכירות ומשכנע אותי לשדרג. OK...

הוא הגיע אלי הביתה ומתחיל להציג את מרכולתו וממליץ על פלאפון מסוג 5410... פלפון מופלא עם כל השיכלולים (פנס, מצלמה וכו')...

אני מסביר לנציג כי כל מה שחשוב לי היא היכולת של הפלאפון לדבר ללא דיבורית (רמקול חזק) ושהבטריה תחזיק להרבה זמן...

הוא כמובן משכנע אותי שזה הפלפון בשבילי... ואומר שאם אני לא מרוצה ממנו אני יכול להחזיר אותו תוך 14 יום...

טוב, אז מהיום הראשון אי אפשר היה לדבר עם הרמקול, המיקרופון לא קולט את הדברים שנאמרים והבטריה מחזיקה בקושי יום...

אני מיתקשר אחרי כמה ימים ומבקש את הפלאפון הישן שלי חזרה. לא פיצוי, לא שידרוג בחינם, כלום, את מה שהיה שלי לפני השידרוג...

נעליים!!! יחס כזה משפיל אל קיבלתי בחיים שלי! בחיים שלי לא קראו לי רמאי, ועוד כמה פעמים ובכמה גרסאות!!! ורק אחרי שאימתי לתבוע אותם על הפרת חוזה, ושלחתי מיכתב חתום ע"י העו"ד שלי הם החליפו לי את הפלאפון לאחד שיותר מתאים לצרכים שלי (ובדיאבד גם עולה פחות!). אז אני שואל, אם חברה שמשקיע מיליונים בפירסום ויחסי ציבור ולא משקיעה שקל ביחסי אנוש, לאן נגיע?!

זו הבעיה בארץ, יש פירסום, אבל אין גב ואין יחסי אנוש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בלי להיות גזען או משהו... בארה"ב עדיף שתגיד שאתה ישראלי מאשר רוסי... לא אוהבים שם רוסים במיוחד מהרבה סיבות חלקם היסטוריות אבל זה סיפור אחר לפעם אחרת.

פורסם
אוקיי, בואו נמשיך את המשחק הזה.

לפני חודש בדיוק, נכנסתי לסוכנות של חברת ההשכרה Dollar ברחוב 82 בניו-יורק, עם שובר משולם מראש ומאושרר לשכירה של מיני-וואן לשבוע. בפנים קיבלה אותי הפקידה במבט חמוץ, והסבירה לי שאין להם מיניואן. הסברתי שיש לי הזמנה משולמת מראש שהם אישרו אותה. זה לא ריגש אותה, והיא הסבירה לי שיש עוד שמונה אנשים לפני, וגם להם אין לה אוטו כי עשו over booking - שאחזור אחה"צ לבדוק אם משהו הגיע. היא לא היתה מוכנה אפילו להתקשר אלי כשיגיע רכב, וגם לטלפון הם לא עונים. מדיניות החברה.

התקשרתי לעמליה סוכנת הנסיעות שלי. זה היה יום שישי אחה"צ בארץ והיא היתה בדרך לאירוע משפחתי. היא התקשרה לענת מ sixt ששריינה את ההזמנה, וענת חזרה אלי לנייד בניו יורק ואמרה לי לגשת לכל סוכנות רכב, לקחת איזה רכב שאני רוצה, והם ישלמו את מלוא השכירות. וכך באמת היה.

לא חסרות דוגמאות לכל הכיוונים. מי שכלכך רע לו פה, שיעזוב - זה לא בית סוהר.

נמרוד

אני חייב להסכים עם נמרוד בקשר לניו יורק , יצא לי להיות בניו יורק יותר מפעם אחת לאחרונה, ואכן זה נכון, אנשים גסי רוח בכל מקום, ובמיוחד במקומות תירותיים, מאוד לא אופייני לארה"ב ואולי פה התשובה, כמה אמריקאים באמת יש בניו-יורק.........:wink:

פורסם

כמה דברים שנתקלתי בהם בשבועים האחרונים:

1.הלכתי לשבעת הכוכבים בהרצליה לקנות כמה דגמים לאוסף. הבסתובבתי שם איזה רבע שעה ובחרתי 2 דגמים MB SLR 1:18 ו Hummer H2 1:18 יחד זה יצא 320 ש"ח.אמרתי לאישה שם "כמה הנחנה אני מקבל ? גם אני לוקח 2 דגמים וגם אני משלם לך במזומן" היא אומרת לי "אני לא עושה לך כלום. הנחות זה מסכום מכובד" אני אומר לה "מה זה סכום מכובד?" היא אומרת"לא 320" אני שוב שואל "מה זה סכום מכובד??" היא אומרת"מה זה משנה" אני כבר כועס ואומר "מה קורה איתך? את מבינה שאני לקוח כן? אני קונה בחנות שלך את צריכה לשרת אותי בנימוס" ואז היא אמרה"אתה לא עושה לי טובה שאתה קונה פה" ואז ממש כעסתי כבר "מה??" היא אומרת "אתה יכול ללכת מפה אתה לא חייב לקנות את זה" אני כבר ממש כעסתי! 2 הדגמים בידים שלי אני פשוט העפתי אותם על הרצפה והלכתי משם.

זה לא יאומן! בשביל 10% הנחה לא רק שלא קניתי בחיים שלי אני לא נכנס לחנות הזאת.

המחיר הוא החלטה עסקית של בעלת החנות, והיא לא חייבת לעשות לך שום הנחה. באת עם מנטליות של שוק לחנות שאינה נמצאת בשוק ואינה דוגלת בתנאים הסביבתיים של שוק, ולכן התעצבנת, ויש לאמר בחוצפה מסויימת. רוצה הנחה? בקש בנימוס. לא נותנים? תגיד תודה, ותשאיר את הדברים בצורה מנומסת. אף אחד לא חייב לך שום דבר. בארה"ב האהובה שלך היו מעיפים אותך לקיבינימט.

2. רציתי לשדרג את המכשיר שלי ל w800 בסלקום. התקשרתי לשרות לקוחות לברר קצת פרטים. אז הם ראו שאני מדבר 31 שעות בחודש אני לקוח עסקי....אני שואל כמה זה יעלה לי לחודש?הנציג עונה 90 ש"ח לחודש ו5 ש"ח החזר במקרה שאתה מדבר מעל 800 דקות בחודש.אני אומר מה? 5 ש"ח החזר אתה עושה צחוק? אני מדבר 31 שעות בחודש אני לקוח זהב! זה מה שאני מקבל? הנציג הזה אומר לי אתה חושב שאכפת לי כמה אתה מדבר? זה המחיר אתה משדרג או לא? משם אני כבר לא יכתוב מה קרה כי השרשור ינעל בטח :lol:

כנ"ל. סלקום החליטה שככה משתלם לה. לא מתאים לך, אתה מוזמן לעבוד לחברה אחרת.

עושה רושם שאתה לא מבדיל בין שירות לתמחור, שני מושגים שהקשר ביניהם פשוט לא קיים. כמו כן, אתה מתנהג בגסות רוח וילדותיות כשאתה לא מקבל את מה שאתה רוצה, בניגוד ללקוח האמריקאי הטיפוסי שלא יתחיל לצעוק, אלא פשוט ימצא מישהו שיתן לו את התנאים שהוא רוצה.

זה כבר לא אולי. השאלה היא מתי? ואני עוזב כנראה בעוד כ שנה וחצי.

דרך צלחה, ותזכור שבארה"ב הקטעים הישראליים עובדים עד לנקודה מסויימת. אתה יכול לשאול את הישראלים בעלי חברת ההובלות, ובעלי חברת המנעולנים, שיושבים בכלא על הונאת לקוחות (בשיטה הישראלית) בדיוק עד איזה נקודה זה עובד. על להיות לקוח גרוע לא תגיע לכלא, אבל ימצאו דרך להבהיר לך את הנושא.

Big Chevy

5 תווים יא עיוני

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הזמנתי פעם מאיביי ארצות הברית, מדבקה לרכב, כשהגיעה המדבקה, הסתבכתי איתה ובסוף זרקתי אותה, החלטתי לומר למוכר שלא הצלחתי להדביק אותה, שלחתי לו אימייל, הוא אמר בלי שום שאלות וטענות - אני שולח לך אחת בחינם עם הוראות איך להדביק.

עוד מקרה: הזמנתי מאיביי 2 סירנות לאזעקה, אמרתי למוכר שאני אבדוק,אם זה מה שאני צריך אז בכיף,אח"כ ראיתי שזה לא ממש מה שאני רוצה, שלחתי למוכר אימייל שזה לא מתאים לי , הוא עמד על כך שהוא יישלח לי 2 סירנות כולל משלוח עליו רק בשביל שאני אראה אותם ואתן לו חוות דעת עליהם.

עוד מקרה:הזמנתי פעם חלק לסובארו, בעצם לא הזמנתי,רק שאלתי את המוכר אם יש לו את החלק, הוא כבר הספיק לפרק אותו ולשלוח לי תמונות של הפירוק ולא רק זה, הוא פירק לי גם את כל מה שנילווה לאותו חלק ואני בכלל רק שאלתי אותו, בסוף רכשתי את החלק והוא שלח לי את כל המנגנון שנילווה אליו בטענה שאין לו מה לעשות עם זה גם ככה.

בחול יש אנשים מזן אחר, אנחנו זן נדיר, זן מעפאן, דפוקים מהיסוד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...