Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, חשבתי לשתף אתכם בסיפור המוזר שלי

על דוח שקיבלתי ועל תוצאות המשפט שהיה היום.

בחודש מאי 2003 בעודי קצין בקבע , נסעתי ברכב צבאי בעיר מודיעין.

בצומת מסויימת עצרה אותי שוטרת (שהתברר אח"כ שהיא מתנדבת)

אשר התחבאה במקום שהנהגים לא יכולים לראות אתה ועצרה שם מס' מכוניות על אותה העבירה.

וטענה כנגדי שלא עצרתי בתמרור עצור.

אני כמובן טענתי שעצרתי (באמת עצרתי!) והיא רשמה כך בדברי הנהג.

מבואס מאוד נסעתי לדרכי, כמה ימים אח"כ שסיפרתי ביחידה על הדוח נאמר לי

כי אפשר וחובה להמיר דוחות משטרה רגילה במקרה שמדובר ברכב צבאי לדוח משטרה צבאית.

שולחים את הדוח וכרטיס עבודה למקמצ"ר והם עושים את השאר.

שמח וטוב לב ביצעתי את האמור- ושבועיים לאחר מכן קיבלתי מכתב שהדוח בוטל והועבר לטיפול מקמצ"ר.

אצו רצו להם הימים, אני סיימתי את חמש וחצי שנות השירות הביטחוני שלי

והרחקתי לאוסטרליה לטיול ארוך.

אבל! יום בהיר אחד בעודי מלטף קנגרו או שותה בירה VB עם איזה מאייט

הגיע אלי מכתב זימון לבית-משפט צבאי בגין העבירה הנ"ל.

מכאן הדברים התגלגלו לאט מאוד (במיוחד באשמתי)

והיום (שנתיים וחצי אחרי) בשעה מוצלחת הגעתי לבית המשפט הצבאי לתעבורה ביפו.

איתי הגיע גם השוטרת\מתנדבת אשר נתנה את הדוח.

נכנסנו אל האולם,

אני מצוייד בתמונות+סרטוט של הצומת+המלצות מקצינים בכירים

קו ההגנה שלי היה למעשה העובדה שממקום בו עמדה השוטרת לא ניתן בכלל לראות את קו העצירה

השופט העלה אותה להעיד - היא טענה שאיננה זוכרת את המקרה בברור.

על המקום נתן השופט גזר דין- וזיכה אותי מאשמה בלי ששמע את דבריי.

המסקנו שלי לאלו מכם שנתקלים במקרה דומה של דוח לא צודק:

1. תמיד תציינו ותידרשו מהשוטר לכתוב שאתם טוענים כי לא ביצעתם את העבירה!

זו זכותכם המלאה ואם לא תעשו זאת ניתן לשפוט אתכם שלא בפניכם.

2. גלגלי הצדק במדינה עובדים לאט, לאט מאוד! אז לפעמים כדאי לנצל זאת לטובתכם

לך תדע עם השוטר שעצר אותך היום בעוד שנה שנתיים לא ירד מהארץ ישב בכלא או השד יודע...

3. ולמי מאיתנו שהוא בצה"ל - כל דוח שנכתב לרכב צבאי לא יכתב כדוח רגיל אלא כדוח פנימי

באם הוא בכל זאת נכתב כדוח אזרחי יש לפנות למקמצר ולהפוך אותו לדוח צבאי.

לסיכום- אין לי ספק שהיה לי מזל- כי למרות הכל בבית-משפט אזרחי רגיל

זו היתה מילה של אזרח מול מילה של שוטרת

ולא מילה של קצין עם עבר צבאי חיובי מול מילה של אזרחית משועממת שמציקה בשעות הפנאי.

ועוד דבר- אני בז לאותם אנשים שבשעות הפנאי שלהם מתנדבים להציק לנו האזרחים.

אותם מתנדבי משטרת התנועה לא מסייעים למניעת הקטל בדרכים,

בזה שהם מתחבאים מאחורי עמוד וחושבים שהם ראו מישהו לא עוצר בעצור.

שילכו למשמר-אזרחי ויעמדו במחסום - זה יועיל לבטחון!

סעו בזהירות, זה הכי חשוב!

פורסם

כל הכבוד על המאמץ. השתלם בסופו של דבר.

אגב, הטכניקה הזו טובה גם לאזרחות. לדחות את המשפט הרחק לעתיד, ובעוד כמה שנים השוטר כבר ישכח מהמקרה ויהיה קל להפיל אותו על דוכן העדים.

אבל אני לא בטוח לגבי עניין העברת הדו"ח מאזרחי לצבאי.

אתה בטוח שאם תופסים רכב צבאי עושה עבירה כלשהי (פרסה אסורה, אי-איתות, או אפילו עבירות חמורות יותר) - זה לא ייחשב בנקודות של הרישיון נהיגה, אלא יהיה משפט צבאי עם עונש צבאי בלבד?

Back to the original - NC again.

פורסם

אני לא מכיר את המקרה שלך, אבל אני יודע שהרבה מתנדבים עושים עבודה טובה מאוד בשמירה על החוקים הנכונים.

גם שמירה על עצירה בעצור, גם שמירה על אי מעבר באור אדום ועוד הרבה עברות חשובות שנעקפות על ידי המתנדבים הינם עברות שחשוב להקפיד עליהן.

לא אומר מה היה במקרה שלך אבל סך הכל אין מה לבוז לבן אדם שמקדיש משמנו הפנוי כדי לעזור לעקיפת החוק בצורה שהוא מאמין בא...

אם לי היו נותנים בזמנו לחלק דוחות (בזמנים שבהם גם אני התנדבתי וניסיתי לעצור נהגים סוררים), הייתי יותר משמח לתפוס את הנהגים שעושים את העברות השנואות עלי (אור אדום, גניבת תור בכביש וכו) וללמד אותם לקח של כמה שקלים טובים ...

פורסם

המרת דוח צבאי לאזרחי זו לא אופציה! זה חובה.

שוטר אזרחי לא אמור לכתוב דוח רגיל לרכב צבאי אלא דוח פנימי שמועבר למקמצ"ר.

בזה אני בטוח וראיתי גם אז מכתב של מפקד משטרת התנועה בעניין.

אבל אתה טועה במחשבה על העונש-

שופט בבית משפט צבאי לתעבודה יכול לשלול לך את הרשיון האזרחי! בפועל ועל-תנאי,

להטיל עליך כנס וכמובן להכניס אותך לכלא.

עומדות לפניו דרכים רבות יותר לענישה מאשר בבית דין אזרחי.

ואציין כי אינני גיבור גדול שמתאגה כי הצליח ל*יין את המערכת...

אני פשוט הצלחתי לקבל את הצדק המגיע לי מה שלא קורה במדינה בד"כ.

את העבירה הנל באמת שלא ביצעתי- ופשוט היה לי מזל.

לגבי המתנדבים- זו דעתי האישית בלבד, אולי היא קיצונות טיפה.

אין בכוונתי לפגוע באיש ואני מתנצל בפני מי שימצא עצמו נפגע מדעותי.

פורסם

אני גם כן בדעה שלך לגבי המתנדבים הם משועממים מאודד מאוד לגבי הקנסות הם כבדים מידי לתשלום והמשטרה לא מתחשבת במצב של היום דלק ביטוחים בעיות כלכליות וכל זה. לדעתי הם צריכים לרשום אזהרות ובעבירה שניה מאותו סוג ירשם דו"ח השוטרים הם סתם בני-ז***ת ומגיע לכל אלה שסתם ניטפלים ומחפשים לדפוק דוחות להישרף ואת הכסף על הדו"חות שנרשמים סתם אני מאחל ממש מכל הלב לאותו שוטר שיוציא את אותו הסכום על הבריאות שלו ושל משפחתו

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

לעומרי, לא נפגעתי ולא כלום, אני פשוט חושב שיש הבדל בין אנשים שנמצאים במשמר האזרחי וכו מתוך שיעמום, ולפעמים מחפשים איפה הם יכולים לזיין.

מצד שני יש המון אנשים שמגיעים לשם כדי לסייע, אנשים אוהבי רכב ונהיגה שמחפשים לתפוס את האנשים שבאמת עושים עברות שמפריעות לנהגים.

לפי דעתי יש המון הבדל בין שני הסוגים ועקב כך מגיע התייחסות שונה.

אני בתור מתנדב לא הייתי נותן דו"ח לרכב שמאוד האט בעצור אבל לא עצר לגמרי, בהנחה שהוא היה מסתכל ונזהר מאוד, מצד שני הייתי בחפץ לב נותן דו"ח למישהו שלא עצר בכלל ולא נתן זכות קדימה.

למר רנו, אל תשכח שחלק מעברות התנועה שנעשות יכולות לגרום למוות, אני ראיתי היום מונית שנוסעת למרות עצור, גורמת לבלימת חרום בשניה האחרונה וכמעט תאונה, אז נכון הנהג מונית פשוט מיהר ולא הסתכל לראות שמגיע רכב, רק הפעם השניה שזה יקרה לו זה יכול להרוג מישהו, ונראה מה אתה תגיד עם תבוא המשפחה ותאמר "למה בעבירה הראשונה לא עשו כלום"

על עברות צריך לשלם! אין לך כסף לשלם? אל תסע ברכב או שאל תעשה עברות תנועה.

אני שאני צריך לשלם על עברות המהירות שלי (ממוצא של עבירת מהירות לשנה עד שנתיים ...) אני חורק שיניים ומשלם, בלי תלונות. חוק זה וק ואני עברתי עליו בהנחה שאולי אני אשלם. אני בחיים לא אומר שמי שרשם לי את הדו"ח שיאלץ להוציא את הכסף על בעיות בריאות.

תחשבו לפני שאתם מדברים. סך הכל השוטרים שומרים על החוק ונחנו עוברים על החוק. אפשר לומר שהם נטפלים לדברים פחות חשובים, סך הכל אנחנו עדיין לא היינו בסדר (ואני לא מדבר על המקרה ספציפית שאולי כן הנהג היה בסדר).

לגילוי נאות תקופת ההתנדבות שלי היתה קצרה מאוד ולפני כ 6 שנים, אני לא המשכתי בא כיוון שלא נתנו לי לבצע את מה שהאמנתי בו (חלוקות דוחות תנועה לנהגים חולרות - נסיעה נגד כיוון התנועה, גניבת נתיבים וכו העדיפו שאני אשרת בתור סייר ל"הפגנת נוכחות")

פורסם

senda - אתה יודע מה, יש צדק גדול בדבריך!

כל המשתוללים למניהם באמת באמת צריכים לחטוף.

ויש לא מעט כמוהם.

ונהג שלא עוצר בעצור בפעם הבאה יהרוג- וזו עובדה!

ואני כן מאמין שקנס כבד כן יגרום לאחד שמשתולל שלא לעשות את העבירה הזו שוב.

ושיטת הניקוד החדשה גם כן תדאג לכך שלאט לאט העבריינים שבכביש יפחתו.

ואם יש ספק, בנוגע לביצוע עבירה- מילה משוטר במקום כנס גם כן תועיל.

ויכול מאוד להיות שהתנדבות למטרה הזו היא באמת דבר חשוב ומועיל.

אך עם זאת,

כאחד שמעולם שוטר לא ויתר לו על דוח.

כאחד שמקבל דוח חניה בכחול לבן באמצע הלילה....

כאחד ששוטרת מתנדבת חשבה שהוא לא עצר וגררה אותו לבית-משפט.

אני אישית לא אתנדב,

כי אני מאמין שכאשר אתה לובש מדים (בכל צבע וגוון) נאטם לך חלק מהשכל-

ושיקול הדעת שלך נהיה צר.

ואתה עלול לפגוע יותר מאשר להועיל.

ואני גם משוכנע שהרבה מהמתנדבים לא באים רק כי אכפת להם

(חלקם קיבלו יותר מידי מכות בילדות, לחלקם איבר קטן ,חלקם אוהבים כוח וחלקם אנשים קטנים )

והחלק הזה המצטייר בעיני כרוב - הוא הבעייתי ולטעמי הם רק מזיקים.

אני חוזר בי מדבריי הראשונים על המתנדבים, אחרי הכל באמת אסור להכליל.

ובנוגע למשטרה ולשוטרים - זה כבר סיפור אחר.

העיקר שננהג בזהירות!

פורסם

אני חושב שאטימות השכל זה דבר שמגיע מהבית. המון שוטרים ומתנדבים ראיתי עם גישה מחורבנת שבאמת רק מזיקה.

ומצד שני ראיתי שוטרים שויתרו לי על עברות מסויימות והיו נחמדים.

אני בהחלט יכול להבין אנשים שנגד מתנדבים, לטעמי המשטרה בארץ רק פוגעת בעצמה באופן הטיפול שלה במתנדבים ובתלונות נגד שוטרים.

אני חושב שעם הרבה יותר מתנדבים, דאגה ליחס נורמלי למתנדבים ושל המתנדבים, ביצוע משימות חשובות ולא משימות שנועדו רק לדפוק כסף ודוחות ... בסופו של דבר היו לנו כבישים יותר טובים, מתנדבים אייכותיים (במקום הקקות שיש היום), ועלויות נמוכות יותר למשטרה.

כבר ראיתי מתנדבים חולי כוח, כאלו שעושים נזק כדי להרגיש חזקים, נוהגים בפראיות רק כי יש תרוץ והאמת. זה ממש החליא אותי. אני מבין למה אנשים חושבים עליהם ככה.

חבל ...

פורסם

אני מדבר על עבירות קלות ולא על עברות שיכולות לגרום למוות אני למשל חטפתי כנס כי פניתי משמאל לימין ה2 הנתיבים פנויים ולא גרמתי לשום סכנה וגם חצי מהרכב עמד על הנתיב השמאלי דפק לי קנס שילמתי אין מה לעשות אבל אחד ז*ל כמוהו היה נופל לי ביידים על אזרחי הייתי גומר לו תחיים

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

אני שמח שלא נדפקת בסופו של דבר היה לך ההההההההמממממממממווווווווווווןןןןןןןןןן מזל בדרך כלל השוטרים לא שמים קצוץ על מה שאתה אומר ורושם את הדו"ח.

חוץ מזה בקשר למתנדבת אתה צודק שהיא לא עוזרת אי שם במחבוא אבל לצערינו אם לא היו מתנדבים היה המצב בקנטים לגמרי פשוט צריך לדעת במה להתמקד ואיפה...

• תוכן חדש...