Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פיאט אונו מודל 95.

לא מזמן הוחלפו סוויץ, מצבר,משאבת דלק, אלטרנטור, פלאגים, והסטרטר עובד טוב מאד.

ועדיין יש לי בעיות להניא באופן דיי אקראי. לפעמים זה בבוקר, לפעמים זה בערב, לפעמים זה בצהריים.

איפה יכולה להיות בעיה?

ניסיתי ל"כוון" כך שתיהיה את הבעיה והמוסכניק יוכל לבדוק בזמן התקלה, אבל כמו שכולם יודעים. כש"צריך" זה לא קורה.

לרוב אחרי כמה ניסיונות הרכב מתניע, או אחרי שנותנים לו כמה ניסיונות ואז מנוחה של כמה דקות.

בנוסף אני מרגיש לאחרונה כאילו יש לי פחות כוח, אבל יכול להיות שזה פסיכולוגי.

תודה רבה מראש

רום.

אופס, טעות שלי, אשמח אם אפשר להעביר לפורום תמיכה טכנית.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

שאתה אומר "לא מניע" - מה הכוונה?

יש סטארטר תקין, המנוע מניע ונכבה מיד?

אין סטארטר כלל?

יש סטארטר רגיל, אבל המנוע לא עושה סימנים של הנעה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מודל 95, הזרקה S70.

ומצב מספר 3, הכל "תקין" יש סטרטר, החשמל עובד והמנוע לא נדלק. לפעמים וגם זה לא תמיד, אם אני "מקפיץ" אז הוא נדלק.

מה יכול לגבור לבעיות בהארקה?

אופל קורסה 2003

פורסם

לא רוצה לגנוב לך את האשכול,אבל יש לי בעיה דומה (בערך), לפעמים שאני מתניע אז הוא מתניע במכה ולפעמים אני צריך להישאר על מצב סטרטר כ10-20 שניות בשביל שהוא ישמיע לי את קול ההתנע,ואז נשאר לי רק ללחוץ על הגז.

מישהו יודע מה יכול להיות הבעיה?

פורסם

לאדון פיאט אונו הבעיה היא או מחשב הדיג'יפלקס (מחשב הצתה) או עוד בעיה שישנה בפיאט הזרקה היא באיזור המצערת. לחבר עם פיאט כמו שלך היה האוטו פעם מניע פעם לא ושלא היה מניע נתינת מכה באיזור המצערת ואיפה שהפרפר כנראה שהאוטו היה מניע. עד שאנחנו עלינו על זה והוחלף חיישן במצערת, במוסך לא עלו על זה.

ואדון בוגי מן לא יפה לגנוב שרשורים, אצלך בסיאט יש קרבורטור וממנו נובעת הבעיה והיה ואם יש לך בעיות בהנעה אז אתה צריך ללכת לטפל בקרבורטור אצל מומחה.

יונתן

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

בדרך כלל בעיה כזאת נובעת מ 2 אפשרויות:

1. הארקת מחשב הצתה דיג'יפלקס פגומה ובצע חיפוש ותמצא הסברים שלי לבדיקתה.

2. חיישן נמ"ע וסל"ד (חיישן הצתה או חיישן גל ארכובה) פגום ולכן לפעמים אינו פועל ומכיון שהתקלה היא רגעית קשה למדוד החיישן ולכן לפעמים נוקטים בשיטת החלפתו לנסיון בלבד אצל מוסך שיש לו כזה תקין לנסיון.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

את עניין הארקה אני יבדוק בהקדם.

ורק בכדי לוודא שהבנתי נכון, מודדים התנגדות בין המינוס של המצבר לגוף הקירור של המחשב. עד 1.5 אוהם, תקין. (?)

אופל קורסה 2003

פורסם

אכן, מדידת ההתנגדות הניבה תוצאה של מעל 300 אוהם.

הבעיה עכשיו:

כשהייתי במוסך (שני מוסכים) הם סירבו ממש לבדוק את האוטו ואמרו ישר "זה או מחשב, או משהו אחר, אי אפשר לדעת עד שאין את הבעיה באותו הרגע".

למה הם לא בדקו הארקה? אני מפחד ללכת למוסך ובמקום שיבדקו שוב הארקה ויסדרו את זה (אם זאת הבעיה) וישר יגידו לי להחליף מחשב.

מישהו מכיר חשמלאי טוב, אמין ומקצועי באיזור המרכז (פ"ת)?

אחרי שבדקנו אצלך , אני חושד שאין מגעים בין החיבורים, אני מציע לך לבדוק בקפידה. הניע לך בפמגש במזל :smile:
האמת שלא ממש במזל, רק חצי :)

מטיפ של מוסכניק שאמר לי לנסות לקרר את המחשב כמה שיותר ואז האוטו מתניע.

אופל קורסה 2003

פורסם

פעולה הבאה הנה לנסות ולשפר את חיבור ההארקה אל המחשב בצורה הבאה (אתה או חשמלאי רכב:

נתק את מחבר החוטים אל המחשב.

קלף מעט וגלה את סיבי הנחושת מהחוט השחור (חוט הארקה) והלחם אליו חוט (שחור) ובודד המקום.

לקצה החוט הנוסף חבר והלחם אוזן עם חור בקוטר 6 מ"מ.

חבר את הקצה עם האוזן אל מרכב הרכב באום המחבר את מחדשב הדג'יפלקס אל גוף הרכב או באום המחבר לגוף את סליל ההצתה.

חבר המחבר בחזרה אל מחשב הדג'יפלקס.

בצע שוב מדידית התנגדות בין קוטב המצבר השלילי לבין גוף צלעות הקרור המתכתי של מחשב ההצתה, דיג'פלקס. אם ההתנגדות תקינה אז פתרת הבעיה ואם היא נותרה גבוהה, אז קיים נתק פנימי בתוך המחשב ויש להחליפו.

אם אתה מחליף למחשב משומש מפרוקי רכב, יש לבודקו גם כך.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...