Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם!

רציתי לשתף אתכם בחוויה שבקניית רכב חדש מהחברה. לפני כשבועיים קנינו רכב חדש, מאזדה 3 (אדומה), גרסת קומפורט 1.6 ליטר וביום חמישי קבלנו אותו. כאשר התעמקתי די הרבה והרהרתי האם באמת סכום כולל של 135,000 ש"ח (לא חסרים דברים שאפשר לעשות עם כזה סכום), האם באמת מצדיק את הקניה, גרם לי להתחרט ולהיות מאוכזב משהו. הרי אי אפשר בארצינו לשמור על רכב חדש גם אם תעמוד על המשמר ותבדוק, תשגיח, תנקה, תטפח, תלטף וכן הלאה... מכיון שזה ידוע בארץ שאין תרבות נהיגה ובטח ובטח שלא על התחשבות ברכבים של הזולת. (האוטו עוד לא 24 שעות אצלינו וכבר איזה טנדר דאג להיצמד לי לתחת בחניה בת"א, לצערי עיר מגוריי). אוטו, ובמיוחד לא רכב משפחתי, הוא אינו לוקסוס ואינו חוויה עילאית אלא דרך להגיע מנקודה לנקודה, ואני יודע שאני לא בא לחדש לאף אחד כלום לגבי שיטת המיסוי והרישוי כאן בארץ לגבי 120 אחוזים נוספים לשוויו האמיתי של הרכב.

לא באתי להתבכיין ולא באתי לפתוח תרד חולף שיינעל תוך יום-יומיים, אני באמת מנסה לחשוב על אישזהו מאבק לגטימי שאנו - האזרחים העמלים, זורקים את מיטב כספינו כמו פראיירים על דבר שאמור להיות בסיסי ואלמנטרי כמו בכל מדינה מתוקנת בעולם.

קראתי כבר ואני מודע לנושא של העלאת מהירות הנסיעה בארץ ועובדה שכבר עושים משהו בנידון כי יש מה לעשות, קבלו לינק - http://www.netcar.co.il/petitions/p.asp ואם לא חתמתם, אם אתם בעד כמובן - תחתמו.

הייתי פשוט מעוניין לשמוע פתרונות, מענות, הצעות למאבקים, מה אפשר לעשות נגד כל הבירוקרטיה המושחתת הזאת, איך להציל לפחות חלק מהכסף שאנו האזרחים תורמים למשרד האוצר, לממשלה ושריה וכמובן - לחברות הרכב. בינינו, רכב זה רק פ-ח ועוד עם כל התאונות שיש בארץ ערך הרכב רק יורד ויורד ובחיים לא מתקרב אפילו ל"עסקה משתלמת".

שוב, אני יודע שאני לא הראשון ובטח לא האחרון אבל נמאס פשוט מהמדיניות הזאתי, ואני יודע שיהיו כאלה שיטענו שאין מה לעשות, אני מאמין שאפשר לעשות משהו והיו דברים מעולם...(למי שבא להסתלבט על ההודעה אז לא תודה, אל תגיב).

אז אם יש לכם חזון ואתם מאמינים שיש מקום לשינוי - המעט שאתם יכולים לעשות זה להגיב.

בברכה, ליאור.

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מה לעשות :evil: ככה זה! במחיר שאתה קונה בארצנו יונדאי טוסון אתה קונה caynne בארה"ב וחוסך איזה 10 אלף ש"ח :x 160 אלף ש"ח לcaynne!!!! ממש ממש קשה לקנות אוטו טוב בארץ, לדעתי דבר לא ישנתה בשנים הקרובות

פורסם

התגובה הטובה ביותר היא לפגוע בכיס הן ליבואנים והן לממשלה שכן 2 הגורמים הם המרווחים הגדולים ממצב הזה.

אם נצא במרד צרכנים שבו לא יקנו רכבים חדשים במשך מספר חודשים פתאום תראו איזה "מבצעים" יהיו ואולי אפילו הפחתה במיסים על רכבים.

יש להנהיג מרד צרכנים.

פורסם

תשמע זה חוק.....כמו כל חוק אחר אתה חייב לשלם מס....בין אם זה 50 אחוז על הכסף שאתה מרוויח מהעבודה או בין אם זה 120 אחוז על האוטו שאתה קונה,אין לך ברירה זה מה שאתה צריך לשלם על מדינה סוציאלית,ורק שתדע אנחנו לא הכי גרועים למשל במדינות סקנדינביה לא משנה במה תעבוד ועד כמה תהיה חכם השכר שלך לא יהיה יותר גבוה משל מישהו בעל השכלה נמוכה ממך.

בקיצר אין מה לעשות אם זה לא טוב לך ואני לא רוצה להגיד את זה בהתנשאות תעזוב את הארץ

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

ובדיוק בגלל זה כבר שנים שלא רק שלא מורידים מסים - אלה מעלים אותם.

(במקום להוריד את המס על מכוניות פרטיות לאותה רמה של הטנדרים ורכבי העבודה - העלו את המס של רכבי העבודה לרמה של המכוניות הפרטיות.. וזה עוד לא הכל, יש עוד בדרך..)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

במקום לתת סיבות למה לא ישנו את המדיניות - תחשבו על סיבות שיכולות לעזור ולסייע ע"מ שיהיה אפשר כן לעשות איזשהו צעד ולהתחיל באיזשהו מרי...

פורסם

תחשבו היבואן מרוויח עלינו 100%

והמדינה לוקחת 70%

ומע"מ 17%

ועמלות ובטיח...

אין מה לעשות זה ארץ הקודש

אני הייתי מציע להכנס ביבואנים שיורידו מהנתח של היבואנים

כבר יש להם מספיק הון

צריך עכשיו להחזיר לציבור האומלל

פורסם

יש כמה דברים שאפשר לעשות ויש כמה דברים שלא.

הגורמים העיקריים למחיר הגבוה של המכוניוות הם:

מיסים, חברות הליסינג, העדר תחרות אמיתית.

ביחס למיסים אז אמר כאן מישהו שזה החוק. אגב, היו הורדות מיסים בארץ בימי ארידור העליזים...(תחילת שנות השמונים).

חברות הליסינג: הרכב שקנית יקר כי יש לו דגם זול יותר ובטוח פחות שמיועד לחברות הליסינג. לפחות בתקשורת אנחנו קוראים על סבסוד צולב שמאפשר ליבואנים למכור רכבים בזול על חשבון הלקוח הרגיל.

העדר תחרות אמיתית: כל עוד לכל יבואן יהיה סוכן אחד, לא תהיה תחרות אמיתית והמחירים יהיו גבוהים.

אז ביחס לסעיף הראשון, ככה זה...אף ממשלה לא ירדה מהשלטון בגלל מיסי הרכב ובגלל שהיא לא משקיעה מספיק בתשתית התחבורתית. הרי לממשלה לא אכפת מהבטיחות שלי ושלך. רק כשהכסא יתנדנד מתחתיו של שר האוצר או שר התחבורה, כלומר שנושא הרכב יהיה בעל משמעות אלקטורלית (ליום הבחירות) ייעשה משהו כי זה מה שחשוב למערכת הפוליטית.( אגב, מילים אלו טובות גם לנושא הזהירות בדרכים....).

חברות הליסינג והעדר תחרות: זאת צרה שקשורה בכך שאנחנו אחרי הכל שוק קטן וקל לשלוט בו. אז זה לא שוק חופשי ורק אם תהיה תחרות חופשית ויבואנים שונים יוכלו לייבא את אותו סוג רכב, אז יירדו המחירים. מה שאני כן רואה זו התחלת תחרות בין חברות הליסינג והייבואנים. נראה איך זה יתפתח.

בכל מקרה גם כאן המפתח בידי הממשלה אבל אין לה אינטרס להלחם בזה כי (עבור לסעיף 1).

בקיצור, מה האזרח יכול לעשות? לא הרבה. נתנחם בכך שחברות הליסינג לפחות שינו את שוק המשומשות מהקצה אל הקצה והפכו אותו לאיכותי יותר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

חבל באמת שיבואני הרכב לא מנסים להתחרות אחד בשני, למשל חברה כמו סאאבשידוע שלא רוכשים הרבה רכבים ש החברה הזאת לא מנסה להתחרות ולא מנסה אפילו ללכת לקראת הלקוח ומייבאת רכבים שיש בכמויות ושזוכים להצלחות מסחריות כמו הלאנטיס בזמנו... זה אגב, אפשרי בכלל לייבא למשל דגמים של יונדאי כאשר קיים כבר יבואן רשמי של יונדאי? אין ליונדאי המקורית בלעדיות או משהו כזה? יש שוק חופשי בכלל בדברים הללו?

פורסם

שלילי בזנטי!

יבואני רכב הם מונופוליסטים בכל מה שקשור לרכבים שלהם.

אתה לא יכול לפתוח עסק ליבוא רכב מסוימים בארץ ללא אישור מהיבואן.

אלה אם הוא נותן לך זיכיון לכך...

פורסם
שבת שלום לכולם!

רציתי לשתף אתכם בחוויה שבקניית רכב חדש מהחברה. לפני כשבועיים קנינו רכב חדש, מאזדה 3 (אדומה), גרסת קומפורט 1.6 ליטר וביום חמישי קבלנו אותו. כאשר התעמקתי די הרבה והרהרתי האם באמת סכום כולל של 135,000 ש"ח (לא חסרים דברים שאפשר לעשות עם כזה סכום), האם באמת מצדיק את הקניה, גרם לי להתחרט ולהיות מאוכזב משהו.

מה שאתה מתאר זה מקרה קלאסי של דיסוננס קוגנטיבי.

זה יעבור לך עוד יום יומיים... גג שבועיים...

תתחדש!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מה זה בכלל?

אין מצב שזה יעבור לי גם עוד חודשיים... זה מבעס אותי כל פעם שאני מעיף מבט על האוטו ומרגיז בטירוף...

פורסם
בינינו, רכב זה רק פ-ח ועוד עם כל התאונות שיש בארץ ערך הרכב רק יורד ויורד ובחיים לא מתקרב אפילו ל"עסקה משתלמת".

שוב, אני יודע שאני לא הראשון ובטח לא האחרון אבל נמאס פשוט מהמדיניות הזאתי, ואני יודע שיהיו כאלה שיטענו שאין מה לעשות, אני מאמין שאפשר לעשות משהו והיו דברים מעולם...(למי שבא להסתלבט על ההודעה אז לא תודה, אל תגיב).

ליאור, תעשה לעצמך טובה ותכניס את זה טוב-טוב לראש: רכב הוא לא מנייה בטוחה שתפיק לך כסף. אם אתה רוצה להרוויח כסף על הרכב שלך תקנה איזה 106 רעלי ותמכור אותה למישהו מהפורום.

מפתיע אותי כל הזמן הרצון של הישראלים לקנות רכב עם "שוק" טוב. דחילאק! רק קניתם רכב ואתם כבר חושבים על המכירה? :roll:

בישראל אגב, רכב המכוניות נשמר באופן טוב יחסית.

בארצות כמו ארה"ב ובריטינה, תוך 3-4 הרכב מאבד יותר מ50% מערכו.

ובנוגע ללוקסוס: המשפחה שלך קנתה רכב שכוווווווווולם קונים. והוא ברמה טובה מאוד יחסית למה שיש היום בשוק (רק חבל שהוא 1.6), אל תתפלא על המחיר הגבוה שדלק מוטורוס "דפקו" לכם. הם עושים זאת בגלל אנשים כמוכם, שבאים לקנות רכב חדש מהסוכנות (התגשמות החלום המוטורי הישראלי).

אם הייתם קונים משהו משומש (ויש!), הייתם משלמים כמה עשרות אלפי שקלים פחות.

** שום חלק מההודעה הזו לא התייחס להצעה שלך, אלא רק להגיגים שלך בנוגע לערך הרכב **

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

לפי דעתי צריך להתחיל בחרם מסויים נגד הבירוקרטיה והמיסוי הכבד והלא-שפוי, במיוחד במדינה שכזאתי, שהמצב הכלכלי בכי רע...צריך לארגן איזושהי הפגנה לדעתי, מחאה מסויימת.

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

• תוכן חדש...