Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיאטור כפול

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה שהכי מגניב פה שאנשים שבחיים לא ראו גריז מדברים על מקצוענות..

בלי להתייחס למישהו או משהו ספציפי כמובן..

סתם אנשים שמעידים על עצמם שהטיפול היחיד שהם עשו זה טיפול 10 אלף וצפיה בסירטוני יוטיוב חושבים שהם מבינים יותר מאנשים שלועסים קאמשאפטים לארוחת בוקר 

עריכה אחרונה על ידי גרנד פריקס
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגיד מה אתה רוצה?

שאלת שאלה.

קיבלת תשובות.

תחליט מה שאתה רוצה.

עדיין לא ענית לשאלה שלי.

מדוע הוא בחר לבטל?

האם זה היה לבקשתך ?

שאמרת לו שאין לך רצון לשלם על תיקון יקר?

פורסם

אני כבר כתבתי למעלה שבעניין זה הציבור צדק

אני לא ביקשתי אלא הוא הציע מיוזמתו ואחר שהוא אמר שזה עולה 700 שקל נטיתי לזרום איתו באופן זמני ולהזמין מחו"ל עד שמצאתי בחיזמא ב250 (כמובן עם משלוח לירושלים בלי להסתכן)

פורסם
לפני 9 דקות, גרנד פריקס כתב:

מה שהכי מגניב פה שאנשים שבחיים לא ראו גריז מדברים על מקצוענות

לבטל רכיב קירור למנוע בישראל, משהו שיצרן פיתח עם עשרות אם לא מאות אנשי מקצוע ששנות הידע והניסיון שלהם שווים פי מיליון מהמכונאי הזה,  ולומר שהוא לא חיוני כי הוא יודע לפרק ולהרכיב מנוע משהו שכל נער בן 14 שיעשה את זה מס' פעמים יצליח לא אומר כלום ולא מצביע על מקצוענות אלא להפך, על חאפריות וחוסר ענווה והכרה במגבלות. מכונאי זה פועל, זרוע מבצעת, לא זרוע מתכננת, אין לו שום הבנה בזה, אפס הבנה. על סמך מה הוא מחליט מה צריך ומה לא ברכב? הוא פשוט גאון מבוזבז, שיטוס ישר לאירופה לעבוד כמהנדס.

וזה אומר לך מישהו שנגע בגריז גם יש לו כמה סוגים על המדף.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 דקות, נירו72 כתב:

על חאפריות וחוסר ענווה והכרה במגבלות

זה חסרונות גדולים, אבל כמו שאמרת לא הופכים אותו ללא מיקצועי כי את העבודה כמכונאי הוא יודע לעשות מעולה,

והתפקיד שלי כלקוח הוא לבדוק ב7 עינים ולברר אם משהו לא נראה לי..

ובאמת שלא הייתי מצפה ממכונאי לשבת ולהתעדכן בכל חידוש שיוצא בכל רכב כי אחרת הוא היה נשאר בלימודים לעד..

ואפרופו כמה סוגי גריז אני כבר זמן רב מחפש גריז סגול קרמי ובאמזון לא הצלחתי להזמין הם משום מה לא רוצים לשלוח 

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, גרנד פריקס כתב:

אני לא ביקשתי אלא הוא הציע מיוזמתו ואחר שהוא אמר שזה עולה 700 שקל נטיתי לזרום איתו באופן זמני ולהזמין מחו"ל עד שמצאתי בחיזמא ב250 (כמובן עם משלוח לירושלים בלי להסתכן)

רוצה להבין.

החלפת הרדיאטור הדולף עולה אצלו 700 שקל ואתה אמרת יקר לי,

במקום בחרת ללכת על ראדיאטור שפורק מרכב בשטחים ( אולי גנוב?) ב 250 ש"ח (בלי להסתכן כמובן).

כמה הוא לקח ממך על פעולת ביטול הרדיאטור עצמה ?

האם עכשיו תבוא אליו עם החלק שקנית ב 250 ותבקש שירכיב לך?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

לא הבנת קניתי חדש לא מפירוק (אמנם סיני אבל בין כה מסתבר שבשלש שנים הקרובות הרכב ימשיך הלאה או יתפגר הוא כבר ב250 אלף עם נסועה של 40 פלוס בשנה) 

אני כבר החלפתי גם את הרדיאטור הגדול כי הוא טפטף כבר הרבה זמן ושילמתי על זה 500 וזה כולל פירוק כל החזית כולל גשר ופנסים 

התושבת של הקטן נשברה באותה סיטואציה שבו הוא התפוצץ (עליה על מדרכה בפראות..) וממילא הוא ירכיב לי אותו בחינם כי אין צורך שוב לפרק חזית אלא להשחיל מלמטה ולקבע צד אחד על התושבת שעדיין שם וצד שני עם איזה פלאח מתכת או משהו בסיגנון

• מעניין 1
פורסם
לפני 14 שעות, גרנד פריקס כתב:

חושב שהוא מקצוען על.. אם כי קצת חפפן.

אוקסימורון.

אולי מנוסה בדגמי הקונצרן אבל דואג לעצמו לעבודה בעקיפין. קרא את מה שנאמר מעלי. כל מילה נכונה ובמיוחד של @קיורטוש אוטומוטיב.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ממש לא אוקסימורון מקצוען על זה אדם ששומע את המנוע ל5 שניות ואומר לך שיש חופש בגלגל תנופה חפפן זה אדם ששוכח לחבר לך את הכבל של הפותחן של המכסה מנוע..

הוא עמוס בעבודה אני יכול לחכות יומיים בשביל שיהיה לי מקום ואגב לוקח אחריות על עבודתו מעל למקובל בסגמנט...

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, גרנד פריקס כתב:

שלא הייתי מצפה ממכונאי לשבת ולהתעדכן בכל חידוש שיוצא בכל רכב

למה לא? זו בדיוק הנקודה שבה נופלים ״טובי המכונאים״ בהחלט גם המנוסים שבהם.

כשיצרן משיק מנוע חדש , כמה מוסכים מתמחים שאינם ברשת היצרן לומדים את המנוע ? יש בהחלט כמה אבל לצערינו הם לא רבים.

אני מכיר מקרוב מוסכים כללים מנוסים מאוד בדגמי קונצרן מסויים עד הרגע שבו נתקלו במנוע חדש שגרם להם לשלוח את הלקוח לרשת היבואן, יותר נכון למרכזי של היבואן שגם שם לקח לא מעט זמן לעלות על התקלה ולזהות את החלק התקול.

לפני 1 דקה, גרנד פריקס כתב:

ממש לא אוקסימורון מקצוען על זה אדם ששומע את המנוע ל5 שניות ואומר לך שיש חופש בגלגל תנופה חפפן זה אדם ששוכח לחבר לך את הכבל של הפותחן של המכסה מנוע..

הוא עמוס בעבודה אני יכול לחכות יומיים בשביל שיהיה לי מקום ואגב לוקח אחריות על עבודתו מעל למקובל בסגמנט...

לבטל מכלול זה על אותה סקאלה, לדעתי. 

לקיחת אחריות זה בהחלט דבר מבורך.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, גרנד פריקס כתב:

הרדיאטור הגדול כי הוא טפטף כבר הרבה זמן

אם הבנתי נכון, אתה לא ממהר לתקן דברים.

לפני 2 דקות, גרנד פריקס כתב:

באמת זה למידה תוך כדי תנועה אבל מכלל הסיפורים כאן בעבר לא נראה שמוסכי יבואן נקיים מזה..

יש להבחין בין מורשה יבואן או בבעלות יבואן. לצערי מהיכרות יש הבדל.

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם

זה לא רכב שלי זה של חבר שטיפלתי לו בזה מאלף ועד ת אין אפשרות להכריח אנשים לא להזניח זה היה סיבה להחליף כבר גם אותו 

שלי מטופלים ברמה קיצונית ולעולם לא ראו ולא יראו בעז"ה מוסך הכל לבד

• לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, גרנד פריקס כתב:

זה חסרונות גדולים, אבל כמו שאמרת לא הופכים אותו ללא מיקצועי כי את העבודה כמכונאי הוא יודע לעשות מעולה,

והתפקיד שלי כלקוח הוא לבדוק ב7 עינים ולברר אם משהו לא נראה לי..

ובאמת שלא הייתי מצפה ממכונאי לשבת ולהתעדכן בכל חידוש שיוצא בכל רכב כי אחרת הוא היה נשאר בלימודים לעד..

ואפרופו כמה סוגי גריז אני כבר זמן רב מחפש גריז סגול קרמי ובאמזון לא הצלחתי להזמין הם משום מה לא רוצים לשלוח 

תשמע, לא לבטל מערכות ברכב שקבע היצרן, במיוחד לא משהו שקשור לקירור זה לא משהו שצריך יום לימודים ארוך וקריאת ספרים ופורומים, זה באמת בסיסי. יכול להיות שהוא מכונאי טוב ביחס לישראל. ראיתי מאות סרטונים של שיפוצים מהעולם, אתה מצפה ממוסך ברמה לסטנדרטים שרואים בחו"ל ומקנאים. אומר לעצמך "ככה בדיוק אני רוצה שזה יהיה!" מכונאי ברוב הארצות המתקדמות זה לימוד מינימום כמו תואר ראשון, ובוודאי ובוודאי שאתה כל הזמן צריך ללמוד ולהתעדכן, במיוחד במוסך נישה ולא בכללי שזה הרבה יותר קל.

כל טכנאי ומכונאי חייב להתעדכן, אחרת הוא לא רלבנטי. וטכנאי מחשבים לא צריך? טכנאי מקררים? מזגנים שעברו לאינוורטר? אם אתה רוצה להשאר רלבנטי אתה חייב להתעדכן. דרך אגב בציוד מוסך אם אתה מקצועי יש לך תוכנות מוסך שעובדות אונליין וכל בעיה כל קוד יש פתרונות ויש אופציות ליעוץ כולל תמונות והסברים כמו למפגר. רק מה, הן באנגלית. 

המצב בעולם מבחינת הזמנות לישראל כולל באיביי ואמזון קטסטרופה. סגרו את ישראל מאז המלחמה ומחקו אותנו. עד שמוצא משהו שורף שעות ולפעמים בכלל לא מוצא. ואם מוצא קורה שנאלץ לשלם משלוח פי כמה מהמוצר עצמו בלית ברירה. נאלצתי לשלם שבוע שעבר על בורג שעולה 10$ 50$ משלוח. על השייבה מתחתיו ועוד 2, 15$, משלוח שוב 50$. כמובן ממוכר אחר כי לכל אחד יש משהו ולכן לא יכול לאחד הזמנות ולהוזיל. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 24 דקות, גרנד פריקס כתב:

תושבת של הקטן נשברה באותה סיטואציה שבו הוא התפוצץ (עליה על מדרכה בפראות..) וממילא הוא ירכיב לי אותו בחינם כי אין צורך שוב לפרק חזית אלא להשחיל מלמטה ולקבע צד אחד על התושבת שעדיין שם וצד שני עם איזה פלאח מתכת או משהו בסיגנון

זה כבר בגדר אילתור מוצלח ככל שיהיה, מעיד שמה שחשבתי הוא בגדר הנכון.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...