Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככל הנראה התקבלה ההחלטה למכור את הסניק, ממש לא בלב שלם, רק הפורום הזה יודע כמה אני אוהב אותה, והיא באמת מבחינתי הרכב המושלם למשפחה שלי, אבל כנראה שהגיע הזמן להתחדש. הבעיה היא שהמחירים הפכו להיות הזויים: אם כשהסניק היתה חדשה לא העזתי אפילו להסתכל על רכבים באזור ה 180 אלף (שהיה ב 2016 מחיר המחירון של הסניק והפיקאסו 7 מושבים לדוגמה), וחיכיתי למבצעים שיורידו קצת את המחיר (בסניק זה קרה בפיקאסוהם די נצמדו למחירון), היום מעבר לזה שאין רכבים שאינם ג'יפונים, המחירים שלהם מסתובבים באזור ה 200 אלף לסינים וממשיכים משם לאזור ה 230 לקוריאנים ו 250 לדברים כמו הטיגואן.

אם כשקניתי את הסניק הייתי סגור לגמרי על הרכב, הפעם אני מאוד מבולבל. שתיהן נראות נאות מבחוץ ("נאות", לא "יפות"), והליפ מוטור בצבע בטון עם חלונות כהים נראית אפילו יותר מנאה, ושתיהן נראות כאילו עיצב אותן ילד בן 5 מבפנים: קונסולה מרכזית "צפה" מעל מעין חלל לא נגיש מתחתיו, ששם מתחבאים גם שקעי ה USB, מושבי "דמוי עור" בצורות כאלו או אחרות (עם "דמוי אלקנטרה" בליפ), תפירה בכל מיני צורות חסרות קשר בריפוד הדלתות, הגה מרובע מאוד מוזר בג'ילי, וקצת פחות מרובע אך לא פחות מוזר בליפ, כפתורים שלא אומרים כלום על ההגה בשתיהן, ומתגים מוזרים לפתיחת החלונות שעובדים הפוך מההיגיון ונראים כאילו נקנו אצל הדוד עלי. הליפ מוסיפה על זה תפעול של ה-כ-ל מהמסך שמצליח להיות גם לא ברור וגם מבלבל, בג'ילי יש כמה כפתורים פיזיים, ויש שם גם V2L ו V2V שאין לי מושג אם ומתי אפשר להשתמש בזה. בג'ילי יש גם אפשרות לרכוש גלגל ספייר בתוספת תשלום שאין בליפ.

מצד שני, בטווח המחירים של 180-200, מבחינת אבזור באמת יש בהן הכל, דבר שגורם לאירופאיות באותו מחיר להראות קמצניות להחריד.

אז עשיתי נסיעות מבחן - קצרות יש לציין - גם בג'ילי סטאריי וגם בליפ מוטור C10, ויצאתי עם מסקנות מעורבות. ה C10 יותר "חשמלית", עם מנוע ICE שמשמש רק כגנרטור ו... הנעה אחורית! היא היתה היותר נעימה לנסיעה, יותר שקטה במצב החשמלי, הטווח החשמלי המוצהר שלה יותר גדול וגם מנוע הבנזין שלה יותר שקט. מצד שני אין בה חלון נפתח בגג (קריזה שלי, החלטתי שאני צריך כזה), ובעיקר מסך השליטה בה מעצבן עד בלתי נסבל, שולט על כל דבר, והוא עובד כמו החיקוי הסיני של טסלה שהוא: לא אינטואיטיבי בכלל, מסובך ומעצבן. הג'ילי היתה סבבה לנסיעה, מעט יותר רועשת, הרגישה פחות חזקה במצב החשמלי (ובכלל), ולשחק ע המזגן או הווליום תוך כדי נסיעה הרבה יותר נוח.

לא באמת נהניתי לנהוג באף אחת מהן, שתיהן היו בסדר, ומה שכן אני שונא רכבים גבוהים, ולטפס כדי להיכנס אליהן, ואז לרדת מהמושב כדי לצאת מהאוטו לא היה לי נעים, מניח שאיכשהו מתרגלים לזה.

ואז חזרתי לאופציה שתמיד יושבת לי בראש, וולוו V60 T8, ראיתי אחת כזו ב 140000 ש"ח, שנת 2021, בדיוק הסטייל שלי: אלגנטי, מפואר, אירופאי, חזק מאוד, סטיישן, אבל כשיורדים לפרטים אז זה לקנות מראש רכב שהוא כבר בן 5, הטווח החשמלי שלו קצר (40 ק"מ), ואין לו קירור למושבים (מושבי עור ביום קיץ חם = כוויה).

בקיצור, אני בכנות מבולבל.

פורסם

אם אתה מחפש חיזוק והשתתפות בצער, אז אני מחזק ומשתתף בצערך. אם אתה מחפש עצה שימושית, אז חסרים פה כמה פרטים. למשל: על מה מבוססת ההחלטה ללכת על חשמל/היבריד, למה חדש מהניילונים ולא בן 5-10 (לאור כל השינויים לרעה שעברו על תחום הרכב בתקופה הזאת), ואילו שיקולים נוספים מנחים אותך ואת המשפחה בתהליך הבחירה?

למי שלא מכיר את הקונטקסט - נראה שהרכב היוצא הוא רנו סניק 2016 שנרכש חדש מהסוכנות. לא עברתי על כל השרשור הרלוונטי כדי לגלות מה הסיבה להחלפה, אך על פניו רכב בגיל דומה מיצרן אחר עשוי לתת יותר אמינות/בטיחות/שירותיות/כוח מבלי לרדת ברמת הארגונומיקה או להתמכר למסכי מגע. למישהו כמוך זה נשמע כמו כיוון פעולה הרבה יותר רציונלי מאשר להצטרף למירוץ החימוש, הסטטוס והמימון של הישראלי הממוצע.

פורסם

בגיזרת החדשות, יש לך את הדיפאל S05  פלאג-אין הייבריד ב155,000. 

בהכירי (ווירטואלית) את רמת הפדנטיות שלך, אתה לא תצליח לרכוש רכב יד 2 בישראל. 

מה גם שאתה מחזיק מכוניות למשך 10 שנים, כך שירידת הערך פחות אכזרית. 

אם אתה בודק - אשמח שתחזור עם רשמים. 

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 8 שעות, Fazer כתב:

ואז חזרתי לאופציה שתמיד יושבת לי בראש, וולוו V60 T8, ראיתי אחת כזו ב 140000 ש"ח, שנת 2021, בדיוק הסטייל שלי: אלגנטי, מפואר, אירופאי, חזק מאוד, סטיישן, אבל כשיורדים לפרטים אז זה לקנות מראש רכב שהוא כבר בן 5, הטווח החשמלי שלו קצר (40 ק"מ), ואין לו קירור למושבים (מושבי עור ביום קיץ חם = כוויה).

אם זה מה שיושב לך בראש, אף צעצוע סיני לא ישתווה לחוויה של הוולבו.

היא יפהפייה, יש לה פינישים ופרטים ברמה גבוהה, יחודית, חזקה.

אתה טוען נגדה לגבי הטווח החשמלי - 

כי אם אתה מחפש לחסוך בהוצאות יומיומיות, אז יש רכישות אחרות לשקול.

לפני 52 דקות, avargel כתב:

בהכירי (ווירטואלית) את רמת הפדנטיות שלך, אתה לא תצליח לרכוש רכב יד 2 בישראל. 

ועכשיו תחשוב שאתה, fazer או כמה אחרים פה מוכרים את הרכב שלהם - המשפט הזה עדיין תופס?

יש אחלה רכבים משומשים בישראל. רק צריך לחפש.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

קניתי לא מזמן אחת, בת שלוש , שמורה באופן "יוצא דופן" הנילונים עדיין על המושבים האחוריים, מלפנים ללא רבב וכמובן נכנסה מיד לציפוי ננו לשמירה על הצבע...

אז צריך לחפש, אבל יש מכוניות יד שניה שמורות היטב בארץ.

פורסם

פולסטאר צפופה יחסית מבחינה פנימית,

ואם פותח השרשור מחפש אחת כחדשה אבא של הכלה שלי מוכר אחת, באמת שמורה באופן מושלם (מניח שידרוש כהרגלו מעל המחירון).

פורסם

אם הוא יורד מסניק, הריפטר ירגיש לו כמו משאית קטנה. כל נושא שיכוך הרעשים והוויברציות שם ברמה אחרת לגמרי מרכב נוסעים יעודי, אפילו במרצדס סיטאן. 

אני מאד מחבב את הקונספט של טנדרונים לשימוש משפחתי, אבל מנסיון של כמה כאלה בהשכרות ארוכות מבין שזה מוצר נחות משמעותית בהיבט של חוויית משתמש. 

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, avargel כתב:

הדיפאל S05 

מעניין, לא חשבתי על זה, תודה.

לפני 11 שעות, yahaga כתב:

אני רק שאלה. שקלת חשמלי מלא? 

אין לי חניה בבית, ואין לי טעינה בעבודה, אז זה לא רלוונטי. חושב שאם הייתי הולך על חשמלי מלא, הכסף שלי היה הולך לממן את הטילים של מאסק.

לפני 12 שעות, itaysamurai כתב:

אתה טוען נגדה לגבי הטווח החשמלי - 

כי אם אתה מחפש לחסוך בהוצאות יומיומיות, אז יש רכישות אחרות לשקול.

אני ממש לא מחפש לחסוך בהוצאות, לפחות עד שיפטרו אותי יש לי דלק על חשבון העבודה :-) מה שכן, נסעתי בטסלה של חבר, עמדנו בפקק, יושבים בשקט, המזגן עובד, שקט לגמרי, והיה בזה משהו קסום. גם הנסיעה החשמלית השקטה היתה לי ממש כיפית, ואני התחלתי לפנטז על לסוע לעבודה וחזרה בשקט על חשמל ולעמוד בפקקים בלי רעש מנוע. קצת התאהבתי בקונספט :-) 

לפני 12 שעות, itaysamurai כתב:

אם זה מה שיושב לך בראש, אף צעצוע סיני לא ישתווה לחוויה של הוולבו.

היא יפהפייה, יש לה פינישים ופרטים ברמה גבוהה, יחודית, חזקה.

אתה צודק, אבל T8 בתקציב שלי יהיה שנתון 2021 בערך, שזה כבר אוטו בן 5, בשלב שמתחילות כל מיני הוצאות לא צפויות - ויש לה ריפודי עור שבקיץ זה סיוט - אבל כאמור אתה צודק, האוטו הזה הוא בדיוק מה שאני מחפש.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 21 שעות, Fazer כתב:

ואין לו קירור למושבים (מושבי עור ביום קיץ חם = כוויה).

לעניין הנ"ל;

את הוולבו אני לא מכיר, אבל מניסיון עם מאזדה cx-5 בעלת מושבי "עור" (זה לא באמת עור, אף אחד כבר לא משתמש בעור אמיתי. מצד שני, זה ממש לא הסקאי המגעיל של פעם) - כן, בקיץ זה חם במגע ראשוני אבל ממש לא כוויה. ואחרי כמה דקות של מזגן, אתה בכלל שוכח מזה. 

מה שכן, אצלי הריפודים בצבע לבן, שאולי זה קשור לעניין. אם יש לך אפשרות, בדוק את זה, יכול להיות שתופתע לטובה. 

• רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, Fazer כתב:

.

אני ממש לא מחפש לחסוך בהוצאות, לפחות עד שיפטרו אותי יש לי דלק על חשבון העבודה :-) מה שכן, נסעתי בטסלה של חבר, עמדנו בפקק, יושבים בשקט, המזגן עובד, שקט לגמרי, והיה בזה משהו קסום. גם הנסיעה החשמלית השקטה היתה לי ממש כיפית, ואני התחלתי לפנטז על לסוע לעבודה וחזרה בשקט על חשמל ולעמוד בפקקים בלי רעש מנוע. קצת התאהבתי בקונספט :-) 

אתה צודק, אבל T8 בתקציב שלי יהיה שנתון 2021 בערך, שזה כבר אוטו בן 5, בשלב שמתחילות כל מיני הוצאות לא צפויות - ויש לה ריפודי עור שבקיץ זה סיוט - אבל כאמור אתה צודק, האוטו הזה הוא בדיוק מה שאני מחפש.

יש לחשמל את הקטע שלו, אני לא מאוד סובל בטסלה של אשתי, אבל לעצמי לא אקנה כרגע.

מנותק, סינתטי וכבד מדי בשבילי.

לגבי וולבו בת 5, אם אתה שורד רנו בת 10, אני חושב שהכל קטן עליך :)

אני לא שומע על תקלות. וגם, כולה בן 5. 

בטוח יש כאלה עם 60-80 אלף ק"מ, זה כלום, בטח בעבור האיכויות הרבות שלה.

עור בקיץ הוא לא ביג דיל, היו לי בכמה צבעים, גם השחור לא נורא. בסוף אנחנו נוהגים לבושים, אז מקסימום קצת בקצה הירכיים.

יכול להגיד לך שגם אצלי עברו מחשבות עליה.

• מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...