Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידות הצמיג 

205/60 R16 92 H 

עשו שנתיים ו 25000 קמ

כעת יש מישלין פריימסי 4

שתי צמיגים צריך להחליף אז כבר חושב להחליף רביעייה

עשו שנתיים ו 25000 קמ

מחפש צמיג גם איכותי אבל ברמה אחת פחות (חושב עוד שנה להחליף רכב)

מה האופציות שיש?

פורסם

למה אתה צריך להחליף רק 2? 

ואם אתה שוקל להחליף את הרכב, למה להחליף את כל הרביעייה?

בעבר כשחיפשתי צמיגים באיכות סבירה ובמחיר נוח, המליצו לי פה על דנלופ אם אני זוכר נכון. מבחינתי זו הייתה ירידה באיכות מהקונטי הקבועים שלי ומאד לא אהבתי את הצמיגים. אבל הרכב הוחלף איתם עליו.

טום_22, אני עונה מראש- לא זוכר! איזה צמיגים רכשתי :lol: אתה כל פעם שואל אותי את זה כשאני מדבר על זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש תקר במקום שתיקנו אבל בורח אוויר

צמיג שני התאריך ייצור שלו ישן יותר (בזמנו החלפתי רק אותו בגלל מקרה חירום)

וצריך לנהוג איתו בשנה הקרובה 

אני לא רוצה צמיג מחברה לא מוכרת אבל להשקיע במינימום האפשרי 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי במצב דומה לפני מספר שבועות - היו לי פאלקן ze310, הקדמיים הייבשו אחרי שנתיים, החלפתי אותם לקלבר hp5 (שהועברו לסרן האחורי). ההבדל בין מצבי למצבו של פות״ש הוא שאני יודע שהזוג השני יצריך החלפה לקראת החורף (שמתי תזכורת בזיכרון) הנסועה שלי קטנה מאוד, ושאיני מתכוון להחליף את הרכב בזמן הנראה לעין.

כיוון שלפות״ש נסועה גבוהה משלי, אני מניח שחלק משמעותי במהירויות גבוהות, וכיוון שלא בטוח שהוא יחליף את הרכב בקרוב, הגישה של להחליף רביעיה בהחלט סבירה.

אגב, ברווז, לפני הרבה שנים קיבלתי דנלופ על רכב חדש, הם היו איומים. מן הסתם הדגם נעלם מזמן, הזכרון הרע נשאר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ברוב המוחלט של המקרים בעד החלפת כל הרביעייה (ככה אני עושה ברכבי). מעולם לא החלפתי רק 2 צמיגים. תמיד 4.

במקרה של פות"ש, כשצפוייה החלפת מכונית, זה משנה קצת את התמונה- מצריך מחשבה נוספת לגבי הכדאיות לדעתי. 

בגדול, לדעתי אתה לא תטעה אם תבחר בחברה מוכרת כלשהי, כל עוד לא תלך על משהו סיני זה יהיה בסדר. רק אל תפתח יותר מדי ציפיות, כי עם מחיר נמוך, גם התוצאות לא להיט. השינמוך שעשיתי חתך את המחיר לחצי (הצמיגים הקבועים שלי עולים סביב 500 לאחד, הדנלופ עלה 250) אבל גם האחיזה הייתה מאד לא טובה. 

פורסם
לפני 57 דקות, עדי-אל כתב:

יש תקר במקום שתיקנו אבל בורח אוויר

זוהה בוודאות שמקום התקר הוא הבעייתי (מעבר למיקום שלו שמראש כנראה פוסל את הצמיג)? ולא למשל הונטיל?

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

עשו שנתיים ו 25000 קמ

זה בוטנים עבור הפרימסי. אם אין איזשהו יובש קיצוני בצמיגים האחרים או בעיות אחרות, אין שום בעיה להמשיך איתם.

הצמיג הבעייתי הוא קדמי או אחורי? השני שאתה שוקל החלפה שלו הוא המקביל לו? מה תאריך הייצור שלו? הוחלף באותו הזמן?

זוג הצמיגים התקינים, האם הקודים עליהם אכן 92H בכולם (מבין שזו הדרישה ברשיון, אבל בדוק פרטנית על גביהם פרטנית)? ובהתאם לנ"ל, מותקנים קדימה/אחורה?

לפני שעה, ברווז כתב:

בעבר כשחיפשתי צמיגים באיכות סבירה ובמחיר נוח, המליצו לי פה על דנלופ אם אני זוכר נכון. מבחינתי זו הייתה ירידה באיכות מהקונטי הקבועים שלי ומאד לא אהבתי את הצמיגים. אבל הרכב הוחלף איתם עליו. טום_22, אני עונה מראש- לא זוכר! איזה צמיגים רכשתי :lol: אתה כל פעם שואל אותי את זה כשאני מדבר על זה.

אולי הגיע הזמן אבל שתפסיק להתייחס למקרה הזה מ-2017 ולא ממש רלוונטי כיום, ועוד פחות ללא התייחסות לדגם ספציפי.

כבר הרבה זמן שלא הומלץ בפורום על צמיגים של דנלופ (אם כבר אז ההפך), למעט מקרים פרטניים אולי ודגמים מאוד ספציפיים.

ומצד שני, לאחרונה נכנס לשוק דגם שלהם שאולי יחזיר עטרה ליושנה, ובינתיים עם אופק חיובי. אם כי לא ראיתי באתרים בארץ במידה המדוברת.

פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

הצמיג הבעייתי הוא קדמי או אחורי? השני שאתה שוקל החלפה שלו הוא המקביל לו? מה תאריך הייצור שלו? הוחלף באותו הזמן?

זוג הצמיגים התקינים, האם הקודים עליהם אכן 92H בכולם (מבין שזו הדרישה ברשיון, אבל בדוק פרטנית על גביהם פרטנית)? ובהתאם לנ"ל, מותקנים קדימה/אחורה?

הצמיג הבעייתי הוא ימין קדמי. נכנס מסמר ולטעמי היה במקום גבולי בין הסוליה לדופן

השני הוא שמאלי אחורי והוחלף חודשיים-שלוש אחרי בגלל מסמר בדופן אבל הוא חצי שנה יותר ישן

פורסם

אתה יכול להעלות תמונה של מיקום התקר הגבולי?

שואל שוב, האם זוהה בוודאות שהדליפת אוויר ממנו היא מאזור תיקון התקר?

להבהיר, השמאלי אחורי הוא לא זה שגם חטף תקר, אלא הצמיג אותו החליף, כן? בכל מקרה, לא הייתי מוטרד מדי מהפרש הגיל.

מה שכן, נשמע שאתה צריך לבחון את תוואי הנסיעה שלך, כדי למנוע תקרים חוזרים כאלו.

שואל גם שוב, האם קוד 92H מתקיים בפועל בכל הצמיגים הנוכחיים?

בהתאם לנ"ל, יהיה אפשר להתקדם.

פורסם
לפני שעה, Tom_22 כתב:

אולי הגיע הזמן אבל שתפסיק להתייחס למקרה הזה מ-2017 ולא ממש רלוונטי כיום

אני?! אתה כל פעם שואל אותי את אותה השאלה :rofl:

פורסם
לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

אתה יכול להעלות תמונה של מיקום התקר הגבולי?

שואל שוב, האם זוהה בוודאות שהדליפת אוויר ממנו היא מאזור תיקון התקר?

להבהיר, השמאלי אחורי הוא לא זה שגם חטף תקר, אלא הצמיג אותו החליף, כן? בכל מקרה, לא הייתי מוטרד מדי מהפרש הגיל.

מה שכן, נשמע שאתה צריך לבחון את תוואי הנסיעה שלך, כדי למנוע תקרים חוזרים כאלו.

שואל גם שוב, האם קוד 92H מתקיים בפועל בכל הצמיגים הנוכחיים?

בהתאם לנ"ל, יהיה אפשר להתקדם.

כולם H

לא זוהה. אני משער כי זה כבר תקופה יורד ואני מנפח ביום העצמאות נכנסתי לבדוק ולא מצאו בבדיקה עם מים

אני לא יכול לצלם כי אני לא זוכר במדויק 

אבל אתמול ניסיתי לנפח ב2 תחנות שונות ולא הצלחתי

פורסם

כנראה ב 2 תחנות (שאחת מהם עם 2 משאבות) לא היו תקינות אז פחדתי שיש בעיה רצינית בצמיג

מה שכן יש דליפת אוויר קבועה 

קוד העומס זהה (וכמובן המידות)

פורסם

זה רק מגביר בעיני את החשד לגבי בעיה בונטיל. אני מציע (שוב) לבחון את זה או פשוט להחליף אותו לגמרי (הונטיל עצמו והגומי) ולראות אם יש שינוי.

מבחינת החלפת צמיגים, לדעתי קצת חבל יהיה להחליף יותר מ-2 צמיגים. מה שגם אז נשמע שיהיה לך צמיג אחד שבסה"כ בסדר ולא יהיה לך מה לעשות איתו (אלא אם יכול לאחסן אותו למקרה הצורך או להשתמש בו כספייר בגודל מלא, כתלות בקיים כעת ברכב).

אם אכן קוד העומס 92 בכל הצמיגים, מציע לדבוק גם בהחלפת זוג בקוד הזה ולא לרכוש כאלו עם קוד 96 (והפרימסי 5 העדכני נראה שמגיע רק איתו. אולי תוכל עדין למצוא 4/4+ עם קוד 92 - אולי אפילו משומש במצב טוב ואז אפשר להחליף אחד). מבחינת הנחיות מקצועיות, בהחלפת זוג, אלו עם הקודים הגבוהים יותר (מהירות ו/או עומס) מקומם בציר האחורי (אם כי בעבר, מבחינת קוד עומס, נאמר שכל ה-4 צריכים להיות זהים).

נקסן N'Blue HD Plus, קלבר דינקסר HP4 (לא ראיתי בארץ HP5, אבל תבדוק), פאלקן ZE310, הנקוק K425/K435 (יתכן ומגיעים בתצורת OE, שזה לא בהכרח רע, אבל גם לא בהכרח עדיף ואולי עם עומק חריצים ראשוני קטן יותר), גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, קונטיננטל אולטרה-קונטקט, סאווה/דביצ'ה HP2, ואולי עוד כמה אחרים שעומדים בתנאים. תבדוק מה קיים בפועל, קבל הצעות נוספות וחזור להתייעצות אם צריך.

פורסם

אני נוסע על זוג אחורי hp5 אם כי במידה 205/50R17. אז הדגם קיים בארץ. הייצור אאל״ט 3325 וקודי העומס והמהירות גבוהים מהנדרש ברישיון.

גם המישלין פרימסי 5 ברכב של אישתי עם קודים גבוהים מהנדרש. וגם הפאלקן שהתקנתי לפני 2.5 שנים ברכב שלי. כנראה בעייות אספקה בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...