Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליטת רדיו בקיה ספורטאז

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיה מוזרה - קיבלתי ספורטאז לונג אורבן. הקליטה של הרדיו פשוט על הפנים. מלא רעשים. כמעט בכל התחנות. יש שם מסנן רעשים - זה לא עוזר. מישהו נתקל בדבר הזה?  

פורסם
לפני 27 דקות, moz1 כתב:

בעיה מוזרה - קיבלתי ספורטאז לונג אורבן. הקליטה של הרדיו פשוט על הפנים. מלא רעשים. כמעט בכל התחנות. יש שם מסנן רעשים - זה לא עוזר. מישהו נתקל בדבר הזה?  

כנראה שיש לך בעיה באנטנה. לך למי שמתקין אביזרים ומערכות יפתור לך את זה.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, moz1 כתב:

זה רכב חדש מהיבואן…

יש כמה אופציות. נתחיל מהקל. ניסית לעדכן את מערכת המולטימדיה דרך האינטרנט? בכל מקרה זה רכב חדש, אתה צריך לפנות לקיה. זו בהחלט בעיה ולא משהו שאמור להיות. מניח שהמערכת מולטימדיה זו התקנה מקומית, אולי משהו שקשור לזה, או להתקנה בארץ של משהו נוסף כמו מערכת מיגון, חיישני חניה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

הדרך הפשוטה לעקוף הבעיה היא להאזין לרדיו דרך האינטרנט.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה תמיד אפשרי, אבל מבאס שברכב חדש אי אפשר לשמוע רדיו נורמלי. היה לי אאוטלנדר וראב 4, ואף פעם לא נתקלתי בדבר כזה. 

פורסם

מה שאתה מתאר כאן, זה נעילת תחנות רדיו לפי תקן אמריקאי.

דגמי ה"לונג" מיוצרים עבור צפון אמריקה, ונעילת התדרים שם שונה מאשר אצלנו. 

אין לך הרבה מה לעשות בנידון, אלה להוריד את האפלקציית ALLFM לפלאפון , ולחבר את הסלולארי ב- AA או CP .

פורסם
בתאריך 31.5.2026 בשעה 11:26, moz1 כתב:

כן, כבר במסירה נאמר לי שהרדיו לא משהו.
יוסי ענה במדוייק - הרכב במקורו מיועד לשוק צפון אמריקה, בדגש עם השוק הקנדי (יש מדבקה בדופן דלת הנהג שם תראה את הזיהוי)

image.png.42fd82fc1a606fb539c950f199ab533e.png

שכמו בארצות הברית התחנות הן במרווחים זוגיים , לכן יש אילוץ תכנתי להנעל על תדרים אי זוגיים כמו 96.3, 95.5, ודומים. לעומת זאת על 96.6 ,100,102,103 אין בעיה אבל העקיבה האוטומטית בעת שעוברים אזורי כיסוי בין משדרים הרדיו מתקשה לעקוב והקליטה לא משהו.

הוספת האיתוראן ככל הנראה גם היא אולי מוסיפה.

הפתרון, רדיו אינטרנטי. 

image.png.cbc923d98cfabea8bf194ddbb0585852.png

https://b2motorsport.co.il/product/התאמת-תדרי-רדיו-לרכב/

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא חושב שהבעיה ההבדל בין האי זוגי לזוגי בין אירופה לארה"ב  אם העבירו את הרדיו לתדרים זוגיים, משהו שקיים ברוב מערכות המולטימדיה בימינו במצב רגיל או מצב טכנאי. לאחר מכן לא אמורה להיות בעיית קליטה כשזה כבר על הערוץ ולא אמור לחפש תדרים אי זוגיים משהו שכבר עשיתי מס' פעמים ומעולם לא סבלתי מבעיה לאחר מכן. לא שולל שמסיבה כלשהי התכנון היה לקוי ולא חשבו, אבל זה די משהו שהוא סטנדרטי בתעשיה כבר עשרות שנים ולא תכנון רכיב חדש שיש מה לטעות בו. העולם מזמן עבר לתכנון אוניברסלי ולא מקומי.

אני עדיין בדעה שצריך לבדוק אם אין בעיה נקודתית באקזמפלר הספציפי הזה מול היבואן או בעלי רכב נוספים ופורומים. אם הייתי צריך להמר מאיפה הבעיה, הייתי אומר שכתוצאה מהתקנה מקומית משהו נותן השראה לחוט האנטנה וגורם הפרעות, או בעיה כלשהי באנטנת סנפיר.

• מעניין 1
פורסם

ככל הידוע לי נושא הרדיו הרועש מופיע אצל כל בעלי הדגם (לא יודע לגבי הדגם הקצר) .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 דקות, zaf כתב:

ככל הידוע לי נושא הרדיו הרועש מופיע אצל כל בעלי הדגם (לא יודע לגבי הדגם הקצר) .

לא מכיר את הדגם, סומך עליך בנושא. אם זו בעיה סדרתית צריך לבדוק אם יצא עדכון למולטימדיה שפותר את הנושא. יוצאים לפעמים עדכונים שפותרים בעיות גם במולטימדיה.  אופציה נוספת שמגבר הרדיו הפנימי במולטימדיה חלש, ו/או באנטנת סנפיר.  בעיקרון אנטנת סנפיר זה משהו שנועד לאסתטיקה, מבחינת קליטה היא נחותה מהאנטנות הישנות הנשלפות. הפתרון שמצאו זה מגבר אות פנימי באנטנת סנפיר, ובמולטימדיה. אם יש בעיה באחד מהם, יכולה להיות בעיה. עדכון תוכנה יכול לעזור במולטימדיה עצמה. אם כי גם לא שולל שאותה התקנה מקומית מתבצעת אצל כולם כי זה מתבצע באותו מקום, ולכן משכפלים את הבעיה. אין לי אמון גבוה במיוחד בהתקנות מקומיות.

פורסם

אני עם הלונג כבר כמה חודשים טובים
שנים שאני מאזין רק דרך האפליקציה rlive באפל דרך ה CP
בכל מקרה הקליטה בארץ מחורבנת, דרך האפליקציה קליטה מושלמת

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זוכר שפעם באחד הרכבים שלי פתאום אחרי החלפת מצבר או משהו כזה הרדיו עבר לתקן התדרים האמריקאי. חפרתי איפשהו בהגדרות ופתרתי את זה.

אני מניח שזה אפשרי גם כאן אפילו שהרכב מיועד לצפון אמריקה. אני זוכר שבדקתי בזמנו והרכב שהיה לי כלל לא נמכר בצפון אמריקה. לא בהכרח שאין הגדרה לתדרים שלנו. 

פורסם

הרדיו פועל בתדרים אירופאים זאת לא הבעיה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...