Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין, מעניין, אל תדאג, מעניין. אשמח לעדכון, וגם ללינק עבור העור בבקשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 12 שעות, ברווז כתב:

ללינק עבור העור בבקשה.

האמת שהרצועת עור ממש לא מיוחדת, קניתי משהו מהלינק הזה, ב3.5 דולר. לגמרי באופן אקראי. 

https://a.aliexpress.com/_c37739GH

יש לי רצועה טובה של sharpal בבית שאני צריך להוריד ממנה את הדרעק הירוק שהשתמשתי עד עכשיו. הרצועה הזו קניתי סתם לניסויים

יום טוב גם לך

פורסם

תודה על הלינק. זו אחלה דרך למכור שאריות חומר. :lol:

לעצמי הכנתי משהו דומה עם שארית מהעור שאני עובד איתו (מכין לעצמי כל מיני דברים מעניינים). 

ובכנות, אני לא יודע אם אני מעדיף סטרופ עור או סתם קרש MDF עם משחה. לא מצאתי יתרון בולט לאחד מהם. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

האם יש עדכון בבקשה? 

הגיע? ניסית? תובנות? אשמח לשמוע. 

פורסם

הגיע, שמתי על רצועת עור טובה שהייתה לי אחרי שניקיתי אותה מהדרעק הירוק שהיה עליה קודם. 

כמובן ששמתי שיכבה עבה מידי, אבל ניחה, זה ירד עם הזמן. 

תובנות אין לי עדיין יותר מידי, יצא לי להשחיז סך הכל סכין מטבח אחת קטנה. לא יכול לומר שאני מרגיש בהבדל עם או בלי הסטרופינג. 

צריך לשים מתחת למקרוסקופ, לראות אם יש הבדל לפני ואחרי.

הרצועת עור שהגיעה מרגישה די זוועה. מודבקת על חומר רך, וגם הרצועה עצמה מרגישה כמו שעם יותר מאשר עור

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Igalz כתב:

אני בזמנו ניסיתי עם מעונת השחזה והגעתי לתוצאות לא משהו בכלל בהשוואה להשחזה "ממפעל". יש כאן כמה תמונות תחת המיקרוסקופ:

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
לפני 10 שעות, Igalz כתב:

תובנות אין לי עדיין יותר מידי, יצא לי להשחיז סך הכל סכין מטבח אחת קטנה. לא יכול לומר שאני מרגיש בהבדל עם או בלי הסטרופינג. 

כמו שחשבתי. 

מה התהליך שלך של ההשחזה עצמה? ציוד? 

מתחת למיקרוסקופ אתה תראה אני מניח הבדל, אבל לא גדול במיוחד. 

בגדול, מאד בגדול, ההשחזה עצמה משפיעה מאד. כל עוד אתה מקפיד על גריטים נכונים ולא קופץ יותר מדי למעלה אלא מקפיד "על הנהלים", מסיים עם גריט גבוה מאד, ומקבל פני שטח מבריקים, ההבדל בין הסטרופ לבין משחת יהלום לבין שילוב יהיה זניח. 

השחזות תחזוקה מבחינתי אפשר להתחיל עם גריט 1200 או 1500 ולסיים ב-3000. טכנית אפשר לסיים גם ב-1500 וזה יהיה סבבה כמו שעשיתי הרבה שנים עד שרכשתי את האבני יהלום. אין תלונות על החדות גם עם 1500 (וסטרופינג).

לפני 10 שעות, Igalz כתב:

הרצועת עור שהגיעה מרגישה די זוועה. מודבקת על חומר רך, וגם הרצועה עצמה מרגישה כמו שעם יותר מאשר עור

יש בפייס כמה קבוצות של יוצרי סכינים (וגם כמה אינדיבידואלים) שמוכרים אביזרי סטרופינג בין היתר. 

אישית, רכשתי עור לעבודות עור בעבר, אז היה לי ממה להכין רצועה שכזו. בעבר רכשתי איפה שהוא, מתי שהוא, מתקן סטרופינג יעודי (עם ידית למתיחת הרצועה).

Timor G&F 56J Adjustable Sharpening Strop. German Made.

ובסוף השתמשתי הכי הרבה בחתיכת קרש MDF עם משחה ירוקה עליו.

אם היינו קרובים גיאוגרפית (אני חיפאי, מזיכרוני אתה מהמרכז) הייתי מקפיץ לך אחד עם רצועת עור מתאימה.

• תוכן חדש...