Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.
ביום שישי עשיתי תאונה בפגיעה אחורית אחרי שהנהג הנפגע עצר ולא הספקתי לעצור.
נראה כי הפגיעה היא בעיקר בחלקים החיצוניים, אך מכיוון שרכבו חדש אני מבין שחלקי החילוף יקרים.
עצרנו בצד כדי להחליף פרטים ובגלל גילו המבוגר לקח מעל שעה עד שהעברתי לו כל מה שהוא ביקש (צילום רישיון, צילום של הרכב, אישור שלי על התאונה וצילום של הביטוח שלי).
והגענו להסכמה שנלך למוסך שהוא בוחר יום ראשון (מוסך מורשה שהוא בחר).
הלכנו לשם והמוסכניק אמר לנו שהוא מעריך שהנזק הוא בין 15-20 אלף שקל אבל הוא יכול לתת הערכה רשמית ולתקן את הרכב רק שבוע אחרי ביום שני ושצריך לתת על זה מקדמה, שנינו הסכמנו ואני ששילמתי את המקדמה במלואה.
הנפגע הגיע למוסך לפחות 3 פעמים עוד לפני המועד שהוסכם הטריד אותם, רב איתם וביטל את התיקון.
עכשיו אני מפחד שהבן אדם לא קשיר מנטלית, ושעד יתבצע התיקון מהביטוח ייצטברו עוד נזקים לרכבו ואני אשלם מחיר מוגזם.
יש לי רק ביטוח חובה, ויש לי סרטונים של הרכב שלו, מה כדאי לי לעשות במצב הזה?

פורסם

אתה מפעיל ביטוח? אם כן, זה לא משנה לך, תיקון ב-5000 ש"ח או 50000 ש"ח יגררו אותה השתתפות עצמית ועליית פרמיה. תן לסוכן הביטוח שלך לטפל בעניין.

חברות הביטוח לא פרייריות, הן יודעות.לטפל בהונאות.

לא פחות חשןב - תקן גם את הרכב שלך. התיקון נכלל באותה תביעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם לא שמתי לב למשפט האחרון שלך - אין לך ביטוח רכוש.

נראה לי שמצבך יותר גרוע ממה שאתה חושב:

1. הערכת המוסך מסתמכת רק על מבט חיצוני. הנזק האמיתי יתגלה רק כשיתחילו לפרק את הרכב ולגלות את השכבות הפנימיות, יתכן שיש נזק נסתר.

2. אם הנפגע חכם הוא יזמין שמאי להערכת הנזק.  זה על חשבונך, עניין של עוד כ-1,000 ש״ח (ידע כללי, כל שמאי וכל עבודה מתומחרים בנפרד). לטובתך - ברוב המקרים השמאי יודע להבחין בין ״מוקדי נזק״ שונים.

3. שמאי יכול לקבוע ירידת ערך. אז אם הרכב שווה 100,000 ש״ח ונקבעת ירידת ערך 3% תחוייב בעוד 3,000 ש״ח. תיאורטית - לפי התיאור שלך הסיכוי קטן מאוד - השמאי יכול לקבוע גם פסילת הרכב והורדה מהכביש, ואז תחוייב בערכו לפי מחירון לוי יצחק משוקלל.

4. אני מקווה שהצילומים שלך באיכות מספקת. מבחינה זו סטילס עדיפים על סרטונים, אבל זה מה שיש. שמור את הסרטונים והצילומים עם גיבויים. את תגיע למשפט זה יהיה תייעוד המצב מיד לאחר התאונה.

5. למד את הלקח, שאילו היית קורא כאן היית מכיר מקודם: לא מתניעים רכב בלי ביטוחי חובה וצד ג׳ בתוקף. את ערך הרכוש שלך אתה מכיר, אבל אם תפגע ברכב יקר או בתשתיות העלות יכולה להיות בקלות מאות אלפי שקלים. עד כה ״חסכת״ פרמיה של שנה ותשלם פי 10-20, בקלות יכולת להגיע לפי 10 מזה.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכל ההודעה, בעיקר שני דברים שרשמת צדו את תשומת ליבי:

1) לא עשית ביטוח צד ג'   ?

2) אתה חושש שהנהג המבוגר לא כשיר מנטאלית ?

פורסם

הוא גם נאלם ונעלם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...