Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

יונדאי גטס 1.6 GLS אוטומטית 2006 (לפני מתיחת פנים), בקרוב חוגגת את שנתה ה-20 ומגיע זמן לטיפול. 

כמעט 120,000 ק"מ, רובם המוחלט בנסיעה עירונית בתוך חיפה. מקרה קלאסי של רכב ישן עם נסועה נמוכה.

למזלי יש לי תיעוד טיפולים של הרכב מאז יומו הראשון, ואשמח להתייעץ לגבי שני נושאים עיקריים:

1. לא מצאתי שום תיעוד להחלפת שמן גיר. האם יש צורך בכך בגטס? ראיתי דעות לכאן ולכאן, שכן יש האומרים שההחלפה עלולה לגרום ליותר נזק מתועלת. 

אין שום בעיות בהעברת ההילוכים מלבד רעש קטן בהעברה בין הילוך 1 ל-2 בהנעה קרה (קורה פעם אחת בלבד ואחרי זה שקט עד להנעה הקרה הבאה).  

2. עברו 6 שנים, וקצת פחות מ-20,000 ק"מ מאז ההחלפה האחרונה של רצועת הטיימינג. כמה ההחלפה קריטית במקרה זה? האם שווה לא להחליף, לקחת את הסיכון שאולי הרצועה תיקרע תוך כדי נסועה, ופשוט לתקן את הנזק אחרי כן? האם תהיה פגיעה רק בראש מנוע או שהדבר עלול להרוס לגמרי את המנוע ולהשבית את הרכב? מה העלות - תועלת של כל אופציה?

כמו כן, אם יש עוד דברים שכדאי לשים לב אליהם בטיפול הקרוב, אשמח לשמוע.

פורסם

לגבי שמן גיר אני לא יודע,  יש עשרות או מאות דיונים בנושא עם דעות לכאן או לכאן ואין לי מה לחדש. 

לגבי הטיימניג, תחליף. אם הרצועה תיקרע אתה תזרוק את האוטו כי התיקון יעלה יותר ממה שהואטו שווה, אז אם אתה מעניין להמשיך להשתמש בו תחליף טיימניג. 

• מעניין 1

פורסם

לגבי טיימינג כבר רשמו לך. לגבי שמן גיר, בארץ סומכים על הוראות יצרן ששמן גיר זה לכל החיים. לא יודע, אני אצלי החלפתי ב-120 אלף ק"מ, טפו טפו טפו אין שום בעיות. לא יודע כמה ההוראות יצרן האלה רלוונטיות לאקלים שלנו, במיוחד שאתה אומר שהנסועה היא בתוך העיר ונסיעות קצרות.

פורסם
לפני שעה, hondacivic02es כתב:

אני אצלי החלפתי ב-120 אלף ק"מ, טפו טפו טפו אין שום בעיות.

זה לא רק 120 אלף כאן, אלא גם, כנראה, 20 שנה.

לפני שעה, hondacivic02es כתב:

לא יודע כמה ההוראות יצרן האלה רלוונטיות לאקלים שלנו, במיוחד שאתה אומר שהנסועה היא בתוך העיר ונסיעות קצרות.

לא יודע איך זה אצל כל היצרנים, אבל לפחות לחלקם יש פירוט הוראות שונות לתנאי נסועה שונים.

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, elera כתב:

זה לא רק 120 אלף כאן, אלא גם, כנראה, 20 שנה.

לא יודע איך זה אצל כל היצרנים, אבל לפחות לחלקם יש פירוט הוראות שונות לתנאי נסועה שונים.

נכון, הייתי צריך לחדד שההוראות יצרן של לא מחליפים שמן גיר זה הוראות של VAG.

פורסם
לפני 5 שעות, hondacivic02es כתב:

לגבי טיימינג כבר רשמו לך. לגבי שמן גיר, בארץ סומכים על הוראות יצרן ששמן גיר זה לכל החיים. לא יודע, אני אצלי החלפתי ב-120 אלף ק"מ, טפו טפו טפו אין שום בעיות. לא יודע כמה ההוראות יצרן האלה רלוונטיות לאקלים שלנו, במיוחד שאתה אומר שהנסועה היא בתוך העיר ונסיעות קצרות.

בגטס יש הוראות להחליף שמן גיר ומסנן

• מעניין 1
פורסם

היום בשעה טובה הרכב עבר טיפול גדול, שכלל בין היתר החלפת שמן גיר.

לרוב את החלפים אני קונה בעצמי ומביא למוסך אבל הפעם לא מצאתי שמן גיר בתקן הדרוש בחנויות החלפים באזורי אז סמכתי על המוסך.

לפני תחילת הטיפול וידאתי איתו בבירור שהוא ימלא שמן בתקן SP3 כפי שצריך.  אפילו הראתי לו תמונה, והוא אישר ואמר שיש להם את השמן והוא ישתמש בו.

לאחר כמה שעות, כשאספתי את הרכב, גיליתי  אני רואה שהם מילאו שמן מסוג אחר, מתקן DEX-3. מחיפוש קצר באינטרנט הבנתי שזה מאוד לא מומלץ ועלול להזיק לגיר. כמובן שדרשתי שינקזו וימלאו מחדש שמן בתקן המתאים (שהיה להם במלאי...). 

מה שכן, בסופו של דבר אי אפשר לנקז את כל השמן, ועשינו רק החלפה אחת (ניקוז קרטר ומילוי דרך המדיד), ככה שככל הנראה עדיין נשאר שמן מהתקן השגוי במערכת.

אשמח לעצות המומחים:

1. כמה זה באמת גרוע לנסוע עם תערובת שכוללת שמן לא מהתקן הנכון, ספציפית בסוג גיר והשמן הנ"ל?

2. כמה נורא המצב הנוכחי, והאם כדאי לי לחזור למוסך לאחר שהרכב יסע, להחלפה נוספתעל מנת לנסות לנקז כמה שיותר שמן לא מתאים מהמערכת? 

פורסם
לפני שעתיים, Yuvalino כתב:

מחיפוש קצר באינטרנט הבנתי שזה מאוד לא מומלץ ועלול להזיק לגיר

תצרף בבקשה את הלינק או ההסבר שממנו קראת שזה לא מומלץ ועלול להזיק לגיר. אני קורא דברים אחרים מחיפוש של כ-5 דקות.

פורסם

מה שמסוכן זה ששמו לו שמן שלא מתאים, כיאה למוסכים. הוסיפו לעושת את זה למרות שיש להם במלאי ולמרות שהוא דרש מהם, כי הם יודעים טוב יותר מהיצרן.

נבלות.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, גולדן191 כתב:

תצרף בבקשה את הלינק או ההסבר שממנו קראת שזה לא מומלץ ועלול להזיק לגיר. אני קורא דברים אחרים מחיפוש של כ-5 דקות.

אמנם לא מצאתי מאמר או כתבה בהם כתוב שספציפית מילוי שמן DEX-3 ביונדאי תגרום לנזק ישיר, אבל ממה שהצלחתי לקרוא וללמוד השמן בתקן SP-3 לא רק נחשב יותר עמיד ואיכותי, אלא בעיקר מכיל תוספים מיוחדים שנועדו להפחית חיכוך. לעומת ה-DEX-3, שמסתמן כשמן גיר יותר פשוט ללא הפחתה של חיכוך. למיטב הבנתי היעדר תוספי החיכוך האלה עלולים לגרום לפעולה פחות חלקה ולפגיעה באורך זמן...

קישורים שמבססים פחות או יותר מה שטענתי:

קישור מהפורום: 

"נוזל בתקן DEX 3 מתאים לממסרות של לפני כ 15 שנים , ומבצע את פעולת יצירת הלחץ בבוכנות הממסרה .

אבל - נקודות השבירה שלו בחום גבוה , וההצמדות בטמפרטורה נמוכה וגבוה מאוד , לא טובים , וגם הבלאי שלו יותר מהיר .

נוזל בתקן SP3 ו הסינטטים החדשים , עומדים בתנאים יותר קשים , נקודות שבירה גבוהות יותר ולאורך זמן רב יותר

נקודות היצמדות /מניעת החלקת ממסרה בטמפרטורה נמוכה בתחילת נסיעה , וגבוה בחום רב יותר טובה.... התוצאה - DEX 3 - יאבד מתכונותיו מהר יותר החלקה וושריפת הנוזל , יצירת משקע דמוי לק והרס גומיות ומחזירי שמן בממסרה ומעבר לא טוב בקווי הלחץ ובבוכנות, ובסופו גם שחיקת מצמדי הממסרה . זה תהליך הלוקח זמן , והנזק יגרם בסופו"

ובכללי מקריאה באתרי היצרניות של שמני SP-3, כתוב ברוב האתרים שהוא אכן מכיל תוספים ובעל תכונות מיוחדות:

https://engineswork.com/fluid-compatibility/atf-sp-iii-transmission-fluid-equivalent.html?utm_source=chatgpt.com#key-characteristics-of-atf-sp-iii

"ATF-SP III is a specialized type of automatic transmission fluid primarily designed for Hyundai/Kia and Mitsubishi vehicles...

The formulation of ATF-SP III is engineered to offer optimal frictional properties, thermal stability, and anti-wear characteristics. ...it caters directly to the specific needs of Hyundai and Mitsubishi automatic transmissions, which can be different from the requirements of other automakers. These transmissions have unique designs and materials, requiring a specialized fluid for optimal performance. "

https://totachi.com/catalog/lubricants/atf-cvt/atf-sp-iii/

https://www.mannol.de/products/atf-premium-quality-line/mannol-atf-sp-iii

"The high-technology combination of additives ensures good antifriction properties for gear couplings and required friction properties for friction elements thus ensuring a significant fuel economy, a continuous and smooth transmission shift and an extended service life of all transmission elements. It ensures a coordinated and smooth operation of clutches"

בסופו של דבר פחות או יותר עניתי לעצמי - המסקנה היא שמומלץ לבצע שוב החלפה על מנת לוודא שאכן רוב השמן במערכת יהיה בתקן המתאים. עם זאת, אני רוצה להאמין שהגיר לא יהרס תוך זמן קצר, מכיוון שככל הנראה שכמו שהמוסך בו הייתי , יש לא מעט מוסכים שבכלל לא מודעים (או מקפידים) על ההבדלים בשמני גיר, וסביר להניח שיש מאות אם לא אלפי רכבים על הכביש שנוסעים עם שמן גיר לא מתאים עשרות אלפי ק"מ בלי תלונות...

בכל זאת, אשמח לשמוע עוד עצות ודעות מניסיון שלכם.

עריכה אחרונה על ידי Yuvalino

פורסם
לפני 20 דקות, Yuvalino כתב:

"נוזל בתקן DEX 3 מתאים לממסרות של לפני כ 15 שנים , ומבצע את פעולת יצירת הלחץ בבוכנות הממסרה .

אבל - נקודות השבירה שלו בחום גבוה , וההצמדות בטמפרטורה נמוכה וגבוה מאוד , לא טובים , וגם הבלאי שלו יותר מהיר .

נוזל בתקן SP3 ו הסינטטים החדשים , עומדים בתנאים יותר קשים , נקודות שבירה גבוהות יותר ולאורך זמן רב יותר

נקודות היצמדות /מניעת החלקת ממסרה בטמפרטורה נמוכה בתחילת נסיעה , וגבוה בחום רב יותר טובה.... התוצאה - DEX 3 - יאבד מתכונותיו מהר יותר החלקה וושריפת הנוזל , יצירת משקע דמוי לק והרס גומיות ומחזירי שמן בממסרה ומעבר לא טוב בקווי הלחץ ובבוכנות, ובסופו גם שחיקת מצמדי הממסרה . זה תהליך הלוקח זמן , והנזק יגרם בסופו"

אני מצאתי את הפוסט הבא:

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/diaqueen-diamond-sp3-replacement.386906/

kschachn כותב שם כך:

"ATF SP-III is essentially the old DEXRON-III. That's no longer a valid license and has been superseded by DEXRON-VI. You can still find "DEXRON-III like" fluids that would be suitable, or just buy DEXRON-VI which is superior in every way."

הוא רשום בפורום שם משנת 2005 ויש לו מעל 34K הודעות.

2 אנשים מנסים להגיד לו שהוא טועה, אחד מהם עם אותם מספר הודעות כמו שלו בערך. ואחד עם עשירית מכמות ההודעות שלו אך רשום משנת 2002.

ככה שאני חושב שאתה צודק, תבצע עוד החלפה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...