Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, saar5555 כתב:

אני מכיר מישהו כזה. שסיפר לי שעייפות וזה, הוא לא שם לב, הקליד מספר אשראי ופשוט גנבו לו כמה אלפים מהעו"ש, או על חשבון כרטיס האשראי שלו. 

אבל אם זה על כ.א, הוא לא יכול לדבר איתם כי יש ביטוח?

לבנק אי אפשר להוציא ממך כסף אלא אם כן אתה נותן קוד שקיבלת ב SMS - מניח שזה בכל הבנקים ככה?

פורסם
לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

אבל אם זה על כ.א, הוא לא יכול לדבר איתם כי יש ביטוח?

אולי. אני חושב שכן. 

ולגבי הבנק, אין לי מושג. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מהבנק, כשאני רוצה להעביר כסף, נשלח אלי SMS האם אני מאשר.

זה לא קורה במידה והעברתי כבר לאותו אדם כסף בעבר.

לדעתי, הנוכלים יודעים את זה והם לא חמים על חשבון הבנק.

מה שהם רוצים, זה פרטי כרטיס אשראי, יכול להיות שהעדיפות לא MAX לדעתי כי MAX עולים עליהם מהר (לפחות ממה שאפרט בהודעה הזו).

אני מעולם לא הזנתי את כ.א במקום שלא צריך, אבל כן שילמתי מים, חשמל, גז, עליאקספרס, אמזון, DHGate, KSP, ועוד כל מיני אתרים, ונוכלים הצליחו לדוג את הפרטים שלי פעמיים.

שילמתי גם באתרים אחרים שהיה להם דילים לישראל מ UK, וגם מאיזה אתר חולצות ב USA שאמור להיות אמין, שכחתי את השם.

(כמובן שבשנים האחרונות אני משלם בעליאקספרס רק בפייפל, באמזון אין פייפל כידוע, וגם ב DHGate, וגם ב KSP אין)

פעם אחת הזמינו מונית ב USA אפשהו, MAX עלו על זה ושלחו לי SMS ליצור איתם קשר.

פעם שנייה, עשו עסקה קטנה מעבר לקו הירוק, משהו בערבית, ו MAX שוב שלחו לי SMS - בשישי בערב.

אין לי מושג מה קורה אצל ישראכרט או אצל אמריקן אקספרס, מניח שיש להם גם מחלקות לזה.

פורסם

אולי @Be roo תדע לענות לגבי ביטוח וכאלו? 

לפני שעה, גולדן191 כתב:

כי מדובר בעבודה, תזכור, יש כאלה שלא אכפת להם מהעבודה כי אפשהו הם רוצים שיפטרו אותם.... בבית שלו, לדעתי, הוא לא היה נוהג ככה.

הנה בשבילך השוס. 

מדובר היה בבעלת העסק. אשתו, לפחות, של בעל העסק. 

אז... :rofl: כן.

לפני שעה, גולדן191 כתב:

שמע, אם אתה אומר לי, מישהו התחיל ללמוד להחליף פילטרים ושמן לבד ברכב. עשה את זה פעם אחת, פעמיים, בפעם השלישית לא בדק טוב אם הבורג למטה סגור והייתה נזילה, אני אומר לך וואלה לא הייתה וודאות מההתחלה שהוא יודע לעבוד כמו מכונאי.

לא חושב שהבנת את הכוונה שלי. 

הכוונה הייתה באופן כללי מאד ולא ספציפית למשהו מסויים. 

אני למשל, אתה לא יכול לדמיין לעצמך את כמות הקדיחות שעשיתי בעץ לאורך השנים. 

לומר שאני מומחה בקדיחה בעץ? אני לא יכול. עדיין פה ושם העץ מתפצלח לי. החור לא יוצא איפה שאני רוצה אותו בצד השני. אני לא יכול לומר למישהו אחר בוודאות שיעשה את החור במרחק X מהקצה העליון ו-Y מהדופן, כי יש אולי עוד שיקולים שאני לא יכול לראות (כמו למשל הצורך במקום בשביל ההברגה...). 

יש מצבים בודדים שאני אתייחס לעצמי כאל "מומחה" במשהו ספציפי. 

אני משתדל בעצמי לא להתנהל בוודאות של אני יודע- כי אני תמיד לומד. 

לא תמיד מצליח לי. כן? אבל משתדל...

לפני שעה, גולדן191 כתב:

אני קצת מעל 35, להבנתי אתה קצת מעל 45, אני מסכים שיש הפתעות, אבל אינטרנט זה משהו שאתה חי אותו, כמו שאתה חי אוכל כמעט.

הפתעת אותי האמת. ופגעת בול אצלי.

לפני שעה, גולדן191 כתב:

כמה זמן שמעת כבר את המונח ש"אנשים מכורים למסכים"? לפחות מ 2013 נכון?

אתה מבין כמה זמן עבר?

וואו. לא חשבתי על זה אפילו. 

מעניין כמה מכורים חדשים נולדו מאז :rofl:

לפני שעה, גולדן191 כתב:

אני מכיר הרבה אנשים. לא מכיר אף אחד שהזין פרטי אשראי במקום שלא היה צריך. לא מכיר נעקצים. זה נדיר לדעתי.

לדעתך. 

יש עובדות (שחלקן הובאו בשרשור) שמצליחות להוכיח שזה הרבה פחות נדיר ממה שאתה חושב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

עדיין פה ושם העץ מתפצלח לי

כי אתה עובד עם עץ לא איכותי אולי? בסרטון שאתה מלמד איך לעבוד עם עץ אני לא חושב שהעץ שם ברמה סבירה.

לפני 6 דקות, ברווז כתב:

לא תמיד מצליח לי. כן? אבל משתדל...

שמע, בעל הדירה הוא הנדימן ברמה גבוהה, ראיתי עבודות שלו בבית, ופשוט אם לא הולך לו חור X בעץ הוא יעשה עוד כמה לגיבוי.

זה תחום שהוא לא שחור ולבן

זה לא כמו לקדוח בקיר!

בטח שאתה מומחה בקדיחות בעץ, בקיר אני גם חושב, אבל בעץ בטוח לדעתי.

אבל זה גם יותר קל להיות מומחה בעץ, אם אף אחד לא רואה מה קורה איפה שקדחת

נבקע לך עץ במקום X? אתה זז ל X ועוד ס"מ ומבריג זה לא בעיה.

ברור שעדיף חורים מובילים אבל לא תמיד חובה.

אם זה מקום שיראו את העץ, חובה חורים מובילים. בפרויקט שעשינו שפרסמתי בפוסט השני אף אחד לא רואה.

לפני 10 דקות, ברווז כתב:

יש עובדות (שחלקן הובאו בשרשור) שמצליחות להוכיח שזה הרבה פחות נדיר ממה שאתה חושב.

אנחנו רחוקים מלקבוע אחוזים, אם האחוז שנפלו בזה הוא 0.01% זה נמוך מאד.

אבל כולנו צריכים להיזהר.

לפני 11 דקות, ברווז כתב:

אבל כולנו צריכים להיזהר.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 8 דקות, גולדן191 כתב:

הכתבות שצירפתי אי שם בעמ' 3, להוציא את זו מ-YNET, מדברות על אחוזים גבוהים בהרבה.

פורסם
לפני 3 דקות, Tom_22 כתב:

הכתבות שצירפתי אי שם בעמ' 3, להוציא את זו מ-YNET, מדברות על אחוזים גבוהים בהרבה.

מעניין.

אבל בתכלס, מה שמעניין אותי, כמה מתוכם מקבלים את הכסף חזרה - MAX שולחים SMS ליצור קשר, וכו'.

לפני 30 דקות, ברווז כתב:

מדובר היה בבעלת העסק. אשתו, לפחות, של בעל העסק. 

מוזר, מטורף קצת. הזוי חחח

פורסם
לפני 54 דקות, גולדן191 כתב:

MAX

כל חברות האשראי.

במהלך השנים בוטלו לי ולבני משפחתי לפחות 10 כרטיסים בגלל ניסיונות הונאה - וזה כולל גם כרטיסים שמעולם לא הוזנו לרשת. ככל הנראה יש נוכלים שמג׳נרטים מספרי כרטיסי אשראי. לחברות האשראי אלגוריתמים מתוחכמים לאיתור הונאות, ובנוסף הדיווח המיידי על עסקות וה-2FA מצמצמים מאוד (אבל לא מאיינים) את הסיכון.

ובעניין זה כמה הערות:

1. לפחות חלק מחברות כרטיסי האשראי יוצרות כרטיס חלופי בגוגל/אפל פיי מייד עם ביטול הכרטיס החשוד.

2. זו אחת הסיבות שבגללה אני נוהג להמליץ על ריבוי כרטיסי אשראי.

3. בכל חשד לאטרוע הונאה לבטל, או, לפחות, להקפיא את הכרטיס החשוד דרך האפליקציה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, גולדן191 כתב:

כי אתה עובד עם עץ לא איכותי אולי?

מה הקשר?

קרה, קורה ויקרה עם בוק, סיבית, סיבית מצופה, אורן (משטחים), אורן (פלטה עבה יחסית), אגוז (טוב עוד לא קרה לי עם האגוז, אבל לגמרי בקלות יכול לקרות- אני יודע את זה כי התפצלח לי כל החלק בטיפה עומס. לא היה שם אפילו בורג אחד דווקא- טבעת יחסית דקה עם דופן קטנה מדי וחור גדול מדי, אבל הבנתי מה העץ ירצה לעשות).

פורסם

היה לך אי פעם פיצוח עם עץ סנדוויץ' שאתה לא מבריג על הקצה? או אורן? אבל אורן קשיח לא כמו בסרטון שלך, לא אורן ענתיקה

לפני 2 דקות, sperial כתב:

כל חברות האשראי.

במהלך השנים בוטלו לי ולבני משפחתי לפחות 10 כרטיסים בגלל ניסיונות הונאה - וזה כולל גם כרטיסים שמעולם לא הוזנו לרשת. ככל הנראה יש נוכלים שמג׳נרטים מספרי כרטיסי אשראי. לחברות האשראי אלגוריתמים מתוחכמים לאיתור הונאות, ובנוסף הדיווח המיידי על עסקות וה-2FA מצמצמים מאוד (אבל לא מאיינים) את הסיכון.

ובעניין זה כמה הערות:

1. לפחות חלק מחברות כרטיסי האשראי יוצרות כרטיס חלופי בגוגל/אפל פיי מייד עם ביטול הכרטיס החשוד.

2. זו אחת הסיבות שבגללה אני נוהג להמליץ על ריבוי כרטיסי אשראי.

3. בכל חשד לאטרוע הונאה לבטל, או, לפחות, להקפיא את הכרטיס החשוד דרך האפליקציה.

לג'נרט כ.א זה לא משימה בלתי אפשרית?

המון מספרים יש שם, מספר אשראי, תוקף, 3 ספרות מאחורה

פורסם

מספרי כרטיסי אשראי נוצרים לפי כללים ברורים, וכנראה שלא תמיד נדרש CVV. האירוע האחרון שהיה לי היה מישהו שניסה לבדוק (לא לחייב) את מספר כרטיס האשראי שלי באיזה אתר משחקים (או הימורים) בברזיל. לפני הרבה שנים מישהו ניסה לחייב את הכרטיס. של אישתי בחנות תכשיטים בלונדון (ככל הנראה זיוף של כרטיס פיזי, אבל אני לא סגור על זה) - אבל זה היה לפני ימי ה-EMV. ועוד כמה סיפורים דומים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סנדוויץ זה כמעט בלתי אפשרי לפצלח, הוא בנוי בצורה שלא ממש מאפשרת את זה. במקום פיצלוח, יש פיצוצון. תשאל אותי איך אני יודע :lol:

פורסם

איך אתה יודע? עבדת עם אימפקט מהר מדי?

לפני 9 דקות, sperial כתב:

מספרי כרטיסי אשראי נוצרים לפי כללים ברורים, וכנראה שלא תמיד נדרש CVV. האירוע האחרון שהיה לי היה מישהו שניסה לבדוק (לא לחייב) את מספר כרטיס האשראי שלי באיזה אתר משחקים (או הימורים) בברזיל. לפני הרבה שנים מישהו ניסה לחייב את הכרטיס. של אישתי בחנות תכשיטים בלונדון (ככל הנראה זיוף של כרטיס פיזי, אבל אני לא סגור על זה) - אבל זה היה לפני ימי ה-EMV. ועוד כמה סיפורים דומים.

אבל אתה לא יודע אם זה בגלל שיש לו מכונת פיצוח או בגלל שהזנת את הכ.א באיזה אתר שנפרץ נכון?

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

מספרי כרטיסי אשראי נוצרים לפי כללים ברורים, וכנראה שלא תמיד נדרש CVV

ומה עם תוקף הכרטיס?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

ציינתי - חלק מהכרטיסים מעולם לא הוזנו לרשת, וגם לא שימשו לתשלומים שלא בגיהוץ, כך שלא אמורים להשמר בשום מאגר מידע, בוודאי כזה שאינו מוצפן.

כנראה שכיום עם ה-EMV, ועוד יותר עם שירותי גוגל ואפל יש שכבות הגנה נוספות.

@פינדר לא יודע. האירועים היו מוזרים ביותר. זה לא כרטיס שנגנב ועשו בו עיסקת טאפ של 35 אג׳ (גם זה קרה לי). 

אגב, מתוך הניסיון כרטיסי אשראי מונפקים סריאלית, כך שיתכן שאפשר לנחש את תאריך התפוגה כמו עליה לכביש לפי מספר רישוי. אישית רוב כרטיסי האשראי חיים פחות מתאריך התפוגה של ההנפקה הראשונה (סביב 6 שנים)

אבל גם אם מדובר בגניבת מאגר מידע - מה שחשוב הוא שחברות האשראי מספקות לא מעט שכבות הגנה. לעיתים מופרזות שגורממות למשתמשים תקלות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

• תוכן חדש...