Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, ברווז כתב:

image.thumb.png.a58d6ef9edb9bf91c60bf3512528d1f7.png

ניסיתי להיכנס לקישור ונראה שהדף הוסר. אז יכול להיות שהתלונה של ברווז אכן הועילה.

image.thumb.png.6e1236d4b7b0e2075452c5000ba2828c.png

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

צריך לחכות לאנשי הסייבר, מי יש לנו כאן שמבין בזה? @GTאי@dorshtתגובתכם בבקשה?

אני איש תוכנה, לא סייבר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 שעות, גולדן191 כתב:

אם יש מישהו ערירי שלא רואה טלויזיה ולא מכיר פישינג, צריך להיות גוף במדינה שיידע אותו על כך. לא ייתכן שהמבוגרים מופקרים על ידי אנשים רעים.

:shock:

:rofl::rofl::rofl:

ברוך הבא לישראל. 

לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

אנחנו לא מעניינים את האנשים שיוצרים את הפישינג מבחינת המחשב שלנו, או הראוטר, או הסמארטפון.

מה שמעניין אותם זה כרטיס האשראי שלך או חשבון הבנק שלך. הם מניחים שאין לך כלום על המחשב שיעניין אותם,

א-מאיפה אתה יודע מה הם מניחים?

ב-לא חסרות אפשרויות של קוד זדוני שיודע לשלוף נתונים כמו ססמאות לחשבון בנק שלך.

ג-אני לא מתייחס כבר אפילו שמתקפות סייבר זדוניות של הוצאת מידע נטו לשימוש בסחיטה למשל. זה די נפוץ גם בתקופה האחרונה, במלחמה. 

לפני 5 שעות, eladts כתב:

ניסיתי להיכנס לקישור ונראה שהדף הוסר. אז יכול להיות שהתלונה של ברווז אכן הועילה.

image.thumb.png.6e1236d4b7b0e2075452c5000ba2828c.png

צ'מע יש לך בי3ים יותר גדולות משלי, לא ניסיתי בכלל להיכנס לקישור הזה :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

ברווז תודה שדיווחת על זה

אבל מצד שני זה קצת כמו לדוג עבור מישהו ולא ללמד אותו לדוג

אנסה לברר האם יש שירות שמלמד זקנים להזהר מפישינג 

אגב, אני לא מכיר אף מבוגר או זקן, גם בן 90, שהיה נכנס ללינק שמבוסס על "did.li" וסומך על זה, כולם יודעים שלינקים מסתיימים ברוב המקרים ב .co.il בארץ. ומי שלא, חייב הדרכה, ז"א שיקח הדרכה בעצמו. או שהמדינה צריכה גם להתערב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אתה מכיר הרבה אנשים שקוראים את כתובת הלינק לפני שהם לוחצים עליו? 

ככה בדיוק נופלים בפח. 

וההדרכות השונות לא תמיד עוזרות. 

אתה לא מבין עד כמה האוכלוסייה הכללית יכולה להיות סתומה בלחץ. 

ראיתי די והותר אקזמפלרים מנצנצים בימי חיי. 

נקודה למחשבה. 

זה שאתה מבין ויודע, זה מצויין; זה שבסביבה הקרובה שלך, מכירים ויודעים- זה לא פחות ממדהים. 

אתה הוא החריג. לא כולם מבינים את זה כמו שאתה מבין את זה. 

כמו שאני אשאל אותך על הרגלי הזיווג של מקרל פרסי ומה שונה בינו לבין פורל נהרייתי.

מול כמו שאני אשאל אותך על משוואת בעירה של פחמימה פשוטה כמו מתאן, שתוכל לצטט לי פה בשקט בלי להתאמץ (ואני אדע אם תחרטט... לבורנט בעצמי).

חלק מהאנשים מבינים לעומק את החומר (כמו עם המשוואת בעירה הפשוטה), וחלק מהאנשים מבינים שקיים דבר כזה שנקרא דג ופה ההבנה שלהם נגמרת. לא יכולים אפילו לקשר שדג + משוואת בעירה = ארוחת צהריים.

[וכמו שאני תמיד אומר, לכל דג יש סיר]

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

אתה מכיר הרבה אנשים שקוראים את כתובת הלינק לפני שהם לוחצים עליו? 

כל מי שאני מכיר. ללא יוצא מן הכלל. מעבר לזה, אם בטעות נכנסו ללינק, לא מזינים כלום. ככה שלא קרה כלום.

ואגב, לא יודע אם אתה נכנס ליוטיוב ל"כאן 11 חדשות" מדי פעם. במשך תקופה ארוכה אני בודק את הכתבות שם כל יום, לאחרונה פחות.

היו לא מעט כתבות על עניין הספאם, הספאם הרוסי (מתחזים לשוטרים רוסיים ברוסית) ולינקים חשודים.

גם אם לא בכל משפחה יש מישהו טכנולוגי, אני מאמין שאנשים מבוגרים רואים טלויזיה. אחרת מה יש להם לעשות עם עצמם? :)

לקרוא ספרים סבבה, אבל הרוב גם רואים טלויזיה.

שמע, האינטרנט קיים פה מלא זמן. אנשים יודעים שאין כתובת כזו did.li ואין דבר כזה bit.ly אלא אם כן נכנסת לאתר של דילים כלשהו, ואם נכנסת לשם, כנראה אתה יודע להיזהר יותר מהממוצע, כמו שאמרת, "בסביבתך הקרובה".

האינטרנט פה כבר עשורים. אנשים יודעים שיש .co.il ושיש .com והמון גם יודעים מה זה סיומת .dk ו .nl כמובן.

אם היית בא ואומר לי, האינטרנט חדש פה. הייתי אומר לך סבבה. אבל האינטרנט פה עוד מלפני שהפורום קיים.

האינטרנט המהיר פה מעל 23 שנה. לא מדבר אפילו על 56 קיי.

אתה רוצה להגיד לך שאנשים לא מכירים? כמה שנים הם צריכים בשביל להכיר? 100? 

אל תזלזל באנשים אחי :)

מי שהיום בן 80 למשל. כשהתחיל האינטרנט הוא היה לפני גיל 60 כמה שנים טובות.  הוא היה משועמם כנראה, בסופשים לפחות והיו לו שעות פנויות

אתה חושב שרובם לא רצו להתעניין מה זה הדבר החדש הזה שנכנס לחיים שלהם? אינטרנט? אתה רוצה להגיד לי שאנשים לא יודעים מה הולך בסביבה שלהם? 

מלא יודעים שאין דבר כזה did.li רק קומץ קטן ביותר לא יודע...... 1 לחצי מליון אולי לא יודע.... 

לפני 26 דקות, ברווז כתב:

אתה הוא החריג. לא כולם מבינים את זה כמו שאתה מבין את זה. 

אני לא החריג. האינטרנט פה 25 שנה. כולם יודעים מה זה .co.il . כולם יודעים מה זה .com

כולם יודעים שאין דבר כזה did.li ושזה חרטא.

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

כל מי שאני מכיר. ללא יוצא מן הכלל. מעבר לזה, אם בטעות נכנסו ללינק, לא מזינים כלום. ככה שלא קרה כלום.

נהדר. בלי טיפת ציניות. :mm_yeah:

אבל רק מלהכנס ללינק? לא יקרה כלום. 

בכנות? היכולות רק משתכללות מיום ליום. לך תדע. מעדיף להחמיר ולא לנסות אפילו להיכנס ללינק. יש שמועות שאני לא מעוניין לבדוק אם הן נכונות מבחינת היכולות. לא מכניס את עצמי לזה וזהו זה...

ואין דבר כזה bit.ly אלא אם כן נכנסת לאתר של דילים כלשהו,

נתקלתי בהרבה מאד אתרים עם ביט לי הזה. כל אלו שנכנסתי אליהם, הביט-לי הזה היה קישור לגיטימי. זה שירות קיצור כתובות גדולות, מכוערות ומגושמות. זה לא בהכרח מעיד על בעייה.

אתה רוצה להגיד לך שאנשים לא מכירים? כמה שנים הם צריכים בשביל להכיר? 100? 

אל תזלזל באנשים אחי :)

אחחחח, תמימות של צעירים :lol:

אספר לך על אחד מהאקזמפלרים המנצנצים שאני מכיר אישית. 

נעזוב את שלל ה"מחמאות" שיש לי על ה"אישיות" של היצור הזה. לא קשורות לסיפור. 

אחת לכמה חודשים, במקום עבודה אחר, היה אוכל אותנו וירוס כופרה. ואחת לכמה חודשים המקום היה משלם לחברת אחזקה לטפל בגיבויים ושיחזורים ומחיקת הוירוס. 

ולמה כל כמה חודשים היה אוכל אותנו כופרה, תשאל? 

אני אגלה לך. אתה לא חייב לשאול אני אספר בכל מקרה. 

אותו יצור, לא נהנה לעבוד עם האאוטלוק (שיש לו סינון בסיסי, לפחות זה) והיה נכנס למיילים דרך הפורטל של נטוויז'ן. 

כולל לאלו שהיו בבירור נסיונות הונאה. 

שוב. 

ושוב.

ושוב. 

כל כמה חודשים. כל פעם מחדש. 

ושוב. 

דוגמא אחת... יש עוד. 

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה צעיר בגיל (רק מריח את ה-30 מרחוק קצת לדעתי), בעקבות הסגנון דיבור שלך, אוריינות דיגיטלית שלך ועוד כמה רמזים שהיו לי פה. 

אני מבוגר מזה. משמעותית אפילו. ראיתי כמה דברים בחיים שלי, שאתה לא תוכל לדמיין (רגע. זה היה ציטוט מסרט או שנדמה לי?

Quite possibly the best speech in sci-fi - GIFs - Imgur)

עצה לחיים? תוריד את רמת הוודאות שאתה חושב שיש לך. החיים יפתיעו אותך פחות ככה. 

ולסיפא של דבריך, אני לא מזלזל באנשים בקבוצות גדולות. 

הסיבה היא הציטוט הזה: 

George Carlin quote: Never underestimate the power of stupid people in large  groups.

אני לא מזלזל. 

אני לוקח את זה ברצינות מוחלטת :lol:

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

נעזוב את שלל ה"מחמאות" שיש לי על ה"אישיות" של היצור הזה. לא קשורות לסיפור. 

אחת לכמה חודשים, במקום עבודה אחר, היה אוכל אותנו וירוס כופרה. ואחת לכמה חודשים המקום היה משלם לחברת אחזקה לטפל בגיבויים ושיחזורים ומחיקת הוירוס. 

ולמה כל כמה חודשים היה אוכל אותנו כופרה, תשאל? 

אני אגלה לך. אתה לא חייב לשאול אני אספר בכל מקרה. 

אותו יצור, לא נהנה לעבוד עם האאוטלוק (שיש לו סינון בסיסי, לפחות זה) והיה נכנס למיילים דרך הפורטל של נטוויז'ן. 

כולל לאלו שהיו בבירור נסיונות הונאה. 

שוב. 

ושוב.

כי מדובר בעבודה, תזכור, יש כאלה שלא אכפת להם מהעבודה כי אפשהו הם רוצים שיפטרו אותם.... בבית שלו, לדעתי, הוא לא היה נוהג ככה.

בעבודה, אתה יכול לעבוד עם מישהי הרבה זמן ואם יש פאק הכי קטן היא תשרוף אותך... עבודה זה לא כמו החיים האישיים. דוגמא לא מספיק טובה לדעתי. 

אינטרסים, אנשים שאתה לא אוהב, להיתקע שם מלא שעות, זה עולם אחר.

לפני 10 דקות, ברווז כתב:

נתקלתי בהרבה מאד אתרים עם ביט לי הזה. כל אלו שנכנסתי אליהם, הביט-לי הזה היה קישור לגיטימי. זה שירות קיצור כתובות גדולות, מכוערות ומגושמות. זה לא בהכרח מעיד על בעייה.

דוגמא לא טובה מהצד שלי. bit.ly איננה דוגמא טובה, טעות שלי.

לפני 10 דקות, ברווז כתב:

עצה לחיים? תוריד את רמת הוודאות שאתה חושב שיש לך. החיים יפתיעו אותך פחות ככה. 

שמע, אם אתה אומר לי, מישהו התחיל ללמוד להחליף פילטרים ושמן לבד ברכב. עשה את זה פעם אחת, פעמיים, בפעם השלישית לא בדק טוב אם הבורג למטה סגור והייתה נזילה, אני אומר לך וואלה לא הייתה וודאות מההתחלה שהוא יודע לעבוד כמו מכונאי.

אבל לינקים? אינטרנט? להזין כרטיסי אשראי? אנחנו חיים אינטרנט משנת 2002. נניח מישהו לא כמונו, לא חי מ-2002. הוא חי את זה לפחות מ-2008 ככה. זה המון שנים.

גדלנו על זה. אני קצת מעל גיל 35, אז ברור שאני חי את זה.

אבל גם אם יש מישהי שלא אוהבת מסכים, לא אהבה, עד 2008. מ2008 ככה היא חיה את זה.

לפני 10 דקות, ברווז כתב:

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה צעיר בגיל (רק מריח את ה-30 מרחוק קצת לדעתי), בעקבות הסגנון דיבור שלך, אוריינות דיגיטלית שלך ועוד כמה רמזים שהיו לי פה. 

אני מבוגר מזה. משמעותית אפילו. ראיתי כמה דברים בחיים שלי, שאתה לא תוכל לדמיין (רגע. זה היה ציטוט מסרט או שנדמה לי?

אני קצת מעל 35, להבנתי אתה קצת מעל 45, אני מסכים שיש הפתעות, אבל אינטרנט זה משהו שאתה חי אותו, כמו שאתה חי אוכל כמעט.

כמה זמן שמעת כבר את המונח ש"אנשים מכורים למסכים"? לפחות מ 2013 נכון?

אתה מבין כמה זמן עבר?

אני מכיר הרבה אנשים. לא מכיר אף אחד שהזין פרטי אשראי במקום שלא היה צריך. לא מכיר נעקצים. זה נדיר לדעתי.

• מעניין 1
פורסם

לפני כ-25 שנה. כשקופות החולים התחילו להפיץ תוצאות בדיקות ברשת, רוב הפציינטים שלי מעל גיל 60 לא הסתדרו עם זה. כשהייתי מבקש לראות את תוצאות הבדיקות התגובה היתה ״אני? אינטרנט?״. נגמר. היום בני 85 מגיעים עם תוצאות החיפוש בג׳מיני וצאו GPT. אבל, כמובן, יש עדיין חסרי מיומנויות או חששנים, או אוכלוסיות שלא מתחברות לאינטרנט מסיבות אידיאולוגיות.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

גולדן - בפעם המיליון. אתה לא יכול להשליך מההיכרות הפרטית שלך אל הכלל.

בכלל - יש עד היום אחוז מסוים, לא נמוך, של אנשים עם אוריינות דיגיטלית חלשה ואפס אנגלית,

ומזל שיש מנגנונים אוטומטיים משוכללים להפליא של חברות האשראי שמצילות אותם.

+לספריאל על האידיאולוגיה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עליאקספרס מלא במודעות ל-S26 ב-$100. משום מה חסרה המילה ״סמסונג״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 39 דקות, hans כתב:

גולדן - בפעם המיליון. אתה לא יכול להשליך מההיכרות הפרטית שלך אל הכלל.

+ 100

אני מכיר גב' מבוגרת שקיבלה מייל מאוד מכובד לכאורה ממשרד עו"ד בספרד שאומר שיש לה קרוב בספרד, חלק ממשפחת המלוכה, שאין לו קרובים ולקח לו המון זמן לאתר את אותה הגב' רק כדי להוריש לה נכסים וכסף.

היא מאוד שמחה, והביא קשיש נוסף כדי שיעזור לה לענות לאותו המייל, וכך שני הקשישים החביבים אך הלא ממש מחוברים למציאות מתקשרים עם הנוכל איפה שהוא לא יהיה.

לא עזר שאמרתי שזו נוכלות.

"אולי בכל זאת יש לי קרוב שאני לא מכירה?"

כמה חודשים לאחר מכן הבן שלה קיבל מכתב מסודר רשמי לתיבת הדואר בו משתתפים בצערו על מות אימו המבוגרת...מיותר לציין שהיא חיה עד היום באושר. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבנתי, טוב אז מישהו צריך להרים את הכפפה ברמה הלאומית. מה לעשות.

אין לי מה לתרום לדיון בקטע שזה נדיר, אמרתי את כל הטענות שלי, אני מקווה שאנשים לא יפלו בדברים האלה.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אני מכיר הרבה אנשים. לא מכיר אף אחד שהזין פרטי אשראי במקום שלא היה צריך. לא מכיר נעקצים. זה נדיר לדעתי.

אני מכיר מישהו כזה. שסיפר לי שעייפות וזה, הוא לא שם לב, הקליד מספר אשראי ופשוט גנבו לו כמה אלפים מהעו"ש, או על חשבון כרטיס האשראי שלו. 

בן אדם משכיל, אבל רגע של חוסר ריכוז..

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...