Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

הקשר הוא שצביעה וניקיון הם הוצאה משנית של בעל הדירה בכל הנוגע לתחזוקת הנכס.

לא זו הסיטואציה שעליה דיברו בשרשור, וגם המסקנה שהסקת לא משתמעת ממה שנכתב.

תחזוקה ואחריות לתיקונים נקבעות בחוזה השכירות.

יש מקרים שבהם בעל דירה משכיר במחיר נמוך יותר ומעגן בחוזה שהשוכר אחראי גם לתחזוקה, ויש מקרים הפוכים.

לכן אי אפשר לדבר על זה בכלליות. כל מקרה נבחן לפי החוזה והנסיבות.

עניתי למה שנשאל בשרשור.

עומר :-)

פורסם

על פי החוק, האחריות לתחזוקה ולתיקונים חלה על בעלי הדירות, אלא אם סוכם אחרת במפורש בחוזה. בחוזים סטנדרטיים סעיף זה לרוב אינו מופיע כלל, שכן העניין מובן מאליו.
אתה כתבת:

ציטוט

אם כל שוכר היה צריך לצבוע דירה ולהזמין חברת ניקיון מקצועית, המשמעות בפועל היא שבעלי דירות לא היו צריכים כמעט לתחזק את הנכס שלהם עצמם בין שוכרים - וזה כמובן לא המצב.

זאת אומרת שכתבת באופן כללי ולא ביחס למקרה ספציפי, ורק בגלל זה הגבתי.

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

על פי החוק, האחריות לתחזוקה ולתיקונים חלה על בעלי הדירות, אלא אם סוכם אחרת במפורש בחוזה. בחוזים סטנדרטיים סעיף זה לרוב אינו מופיע כלל, שכן העניין מובן מאליו.
אתה כתבת:

זאת אומרת שכתבת באופן כללי ולא ביחס למקרה ספציפי, ורק בגלל זה הגבתי.

אין דבר כזה מובן מאליו, ואין צורך להטעות אנשים.

יש חוזים בדיוק בשביל שלא יהיו פרשנויות.

התגובה שלך לא רלוונטית לא לנכתב על ידי מי מכאן ולא לשרשור עצמו ולנסיבות עליהם דובר. אם יש לך שאלה פרטנית אתה מוזמן לעלות אותה.

פורסם
לפני 7 שעות, ProMeR כתב:

אין דבר כזה מובן מאליו, ואין צורך להטעות אנשים.

יש. זה נקרא חוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971, והתיקון משנת 2017 "חוזה שכירות למגורים", בתוספת תקנות חדשות שנכנסו לתוקף בתחילת שנת 2026.

לפני 7 שעות, ProMeR כתב:

יש חוזים בדיוק בשביל שלא יהיו פרשנויות.

שמעת על הוראות קוגנטיות? אלו הם כללים משפטיים שהצדדים לחוזה אינם רשאים לבטל או לשנות בהסכמה ביניהם, והן גוברות על האמור בחוזה. אם נחתם סעיף הסותר הוראה קוגנטית, הסעיף בטל והוראת החוק היא שגוברת.

לפני 7 שעות, ProMeR כתב:

התגובה שלך לא רלוונטית לא לנכתב על ידי מי מכאן ולא לשרשור עצמו ולנסיבות עליהם דובר. אם יש לך שאלה פרטנית אתה מוזמן לעלות אותה.

התבלבלת, אני בין המשיבים ולא שואל דבר, בטח לא ממי שאין לו מושג בנושא המדובר. ולעצם העניין:

אחריות השוכר לפי סעיף 25ח(א)
"(1) השוכר אחראי על כל ליקוי בדירה המושכרת, לרבות פגם, שנגרם עקב שימוש בלתי סביר בדירה המושכרת; (2) השוכר יתקן על חשבונו ליקוי כאמור בפסקה (1), אלא אם כן הסכימו הצדדים אחרת."

אחריות המשכיר לפי סעיף 25ח(ב)
"המשכיר יתקן על חשבונו כל ליקוי או פגם אחר בדירה המושכרת שאינו כאמור בסעיף קטן (א) ואינו קל ערך, בתוך זמן סביר ולא יאוחר מ-30 ימים מיום שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, ואם היה ליקוי שתיקונו דחוף – בתוך זמן סביר ולא יאוחר מ-3 ימים מיום שקיבל דרישה כאמור."

המונח "שימוש בלתי סביר" מתפרש בפסיקה כפעולה שאינה תואמת את אופן השימוש הרגיל בנכס מגורים, או כזו הנגועה ברשלנות או בזדון.
חלוקת האחריות כאן היא קוגנטית; המשכיר אינו יכול לקבוע בחוזה שהשוכר אחראי לתיקון המזגן או דוד השמש אם הקלקול נבע מהתיישנות המכשיר.
דוגמאות לבלאי סביר באחריות המשכיר:
1. קצר בלוח החשמל המרכזי, פיצוץ בצינור מים פנימי בתוך הקיר, או דליפת גז.
2. קלקול במדחס של המזגן, פיצוץ בגוף החימום של דוד השמש, או תקלה במנוע של תריס חשמלי.
3. רטיבות המופיעה בתקרה עקב איטום לקוי של הגג או הקירות החיצוניים של הבניין.

• אהבתי 1
פורסם

טיפ קטן - שטיפה טובה אחרי הצביעה,גם אם סתם צבעת נניח רק את הסלון.

אין יותר מבאס מלקרצף את כל הבית רק בשביל לחזור על זה כי הצבע נזל\טפטף לרצפה בכל זאת,למרות שפרסת יריעות ניילון וקפצת על כל טיפה עם מגבונים (מקרה מצער)

נ.ב מים חמים מכסחים כל צבע,חוסך שפשופים :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
בתאריך 13.3.2026 בשעה 10:44, ProMeR כתב:

לפי מה אתה סבור שצריך להביא חברת ניקיון ולצבוע את הדירה?

הדרישה של בעל הדירה?

אני לא הייתי רוצה שהדייר שלי יעשה כאלה דברים ומעדיף שיעוף כמה שיותר מהר ומבלי שיבצע שום נזק בתהליך היציאה מהדירה אבל אני לא כמו כל בעלי הבתים לכן הגישה שלי עבור דיירים אחרים שהם לא שלי היא כמה שיותר לחסוך וכמה שיותר להיצמד למה שבעל הדירה דורש.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נזק? איזה נזק ייגרם משטיפה של כמה שעות וסיוד\צבע של עוד יום בלחץ ?

גרנו ב 2 דירות שונות במרכז,אפילו לא צבענו את כל הבית בכל פעם,רק מה שנראה "דורש צביעה" לפי הבעלים

קנינו גלון מהום סנטר,נגמר הענין.

זה צביעה ושטיפה,לא שיפוץ,כל אחד עם 2 ידיים מתפקדות יצליח...

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 16 שעות, ezuf כתב:

שטיפת קיר עם צבע סיד בזרם מים.

נסיון לצבוע קיר סיד עם צבע פלסטי בלי שכבה מקשרת.

תמיד יהיו מוכשרים שיצליחו למצוא דרך לגרום לנזק.

פורסם

לפני יומיים פנו אלי השוכרים מבקשים לצאת מספר חודשים לפני תום החוזה. שוכר חליפי כבר ממתין לכניסה.

כבר כ 4 שנים בנכס.

תוכל למצוא לנו את מספר הצבע ? 

קיבלו יחס מחזירים יחס.

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 19 שעות, ezuf כתב:

לכל מי שפה בפורום, הנחת היסוד שלי, היא שיש לו יכולת מסוים לעשות דברים בסיסיים אבל מהיכרות שלי עם אנשים שמשכירים דירות, עדיף שלא.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 שעות, ezuf כתב:

תתפליי, חבר (שאגב היה כותב פה בפורום) הזמין חברת ניקיון ששטפו לו את הארונות עץ עם מים, הכל התנפח 😖

• מבאס 4
פורסם
בתאריך 15.3.2026 בשעה 18:08, flytomars כתב:

תתפליי, חבר (שאגב היה כותב פה בפורום) הזמין חברת ניקיון ששטפו לו את הארונות עץ עם מים, הכל התנפח 😖

הם לקחו על זה אחריות?

האם הדירה הייתה מושכרת והארונות היו שייכים לבעלי הדירה? אם כן איך הגיבו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, ProMeR כתב:

הם לקחו על זה אחריות?

האם הדירה הייתה מושכרת והארונות היו שייכים לבעלי הדירה? אם כן איך הגיבו?

עונה בשביל חבר:

"לא לקחו אחריות , הדירה הייתה שלי , בעל המקצוע היה חסר אמצעים אז לא היה טעם לתבוע אותו"

זה היה ממש מזמן, מאז הוא כבר הספיק לעשות שיפוץ ואפילו בנה מטבח חדש בעצמו...

• מבאס 2
  • תוכן חדש...