Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ניקו פ - כן בעל הדירה גם לא רצה להחזיר את הצ'קים לטובת החברות לאחר שהועברו חשבונות אליו. וידוע שזה לא תקין. הובהר לו.

נהג לילה - תשמע הוא לא התעקש. 

מה שהיה זה שבעל הדירה עבר איתו על הדירה, היו ריג'קטים, הוא סידר אותם

החזיר מפתח.

בדיעבד בעל הדירה החליט שלא תוקן/נוקה/סודר לשביעות רצונו ואז ביקש תשלום שמן על צבע כולל וניקוי יסודי.

הוצעה פשרה שלא התקבלה. 

THE END עד כה וכנראה שגם לתמיד אלא אם כן בעל הדירה ינסה את מזלו בבית המשפט ואני לא בטוח שהצדק עימו ולפי התגובות פה כנראה שלא (פרט ל-HANS שחושב שיש לי קריאה סלקטיבית). 

לי לפחות זה הגיוני שבין שוכרים בעל הדירה צריך להשקיע קצת בבית. מה לעשות.

כמו שוסחר מקבל רכב ועושה לו "הכנה". 

גם דירה צריכה קצת ריענון, לא משהו שצריך להפיל על השוכר היוצא, בטח אם התחלופה הייתה דלה כמו כאן שהוא יצא אחרי הרבה מאוד שנים

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • מעניין 1
פורסם

טוב אז אם אנחנו כבר אחרי, אין לחבר הרבה מ לעשות אלא להמתין לתגובה של בעל הדירה. 

אולי עו"הד שלו יוריד אותו מהעץ ואולי לא. 

בכל מקרה חשוב לתעד ולהקליט כל שיחה. שהכל יהיה מתועד. מקווה שגם תיעד החבר את כל מה שעשה ולא עשה בדירה. 

בעל הדירה שגה בכל מהלך - החל מכך שלא עשה חוזה ברור והחלטי, לא ביקש ביטחונות נורמליים, ועד לכך שלא הציב תנאים סבירים (חברת ניקיון מקצועית, ניקוי חלונות, ממש הגזמות). 

לדעתי אם הוא יתייעץ עם עו"ד יורידו אותו מהעץ והוא יסכים לפשרה שהחבר שלך הציג. 

מאידך יש גם עו"ד שלא תמיד טובת הלקוח באינטרס שלהם. 

יהיה מעניין לדעתך, אשמח אם תעדכן במידה ויהיו התפתחויות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 20 שעות, Nakamichi כתב:

מה שהיה זה שבעל הדירה עבר איתו על הדירה, היו ריג'קטים, הוא סידר אותם

החזיר מפתח.

בדיעבד בעל הדירה החליט שלא תוקן/נוקה/סודר לשביעות רצונו ואז ביקש תשלום שמן על צבע כולל וניקוי יסודי.

אם זה הסיפור המלא אז שבעל הדירה יילך קיבינימאט.

הסכמת למצב מסוים תתמודד.

פורסם (נערך)

מעולם לא ניתקלתי בדרישה לניקוי או תיקון בלאי, רק סתימת חורים וצביעה במידה והדירה נמסרה צבועה.

בדירה שאני כרגע, כשקיבלתי אותה הקירות היו צבועים כמתחייב בחוזה, אבל בעל הבית התבאס שהמשקופים לא, כי הוא כן צבע אותם לפני המסירה. הדייר היוצא מצידו התגונן שא. זה לא נכלל, וב. הוא מיוזמתו ניקה את הדירה.

אמרתי לבעל הבית, שלרוב משקופים באמת לא כלולים, אבל הוא, כאדם מההגונים שפגשתי, התבאס. הוא הוריד להם שכ״ד בקורונה כי הדייר לא עבד, האריך להם את החוזה לקיץ כדי שלא יוציאו ילדים ממסגרות. והנה הדייר היוצא מתקטנן איתו.

לגבי נקיון, סעיף לא קריטי לדעתי. הדייר היוצא אומנם ״ניקה״ את הדירה, אבל זה כלל שאיבה ושטיפת רצפה בלבד. את הגועל השמנוני שנשאר במטבח (על הקירות, השולחן המובנה, בתוך המגירות ועוד), אחסוך לכם. גם את הסיליקון השחור מעובש היה צריך להחליף. אז מצד אחד הוא כמובן לא מחוייב לעשות זאת, מצד שני, שטיפת הרצפה זה בטל בששים לעומת הנקיון שהיה עוד דרוש שם.

כשנכנסים להגדרה נוזלית כמו ״סביר״ זה פתח לבעיות. כל המערכות יכולות לתפקד, אבל להראות רע. לכן צריך שהחוזה יגדיר כמה שיותר במדוייק איך הדירה צריכה להמסר. אם הדירה עברה תחזוקה כלשהי לפני המסירה ומצפים שתוחזר באותה צורה, צריך לפרט. אם מישהו דורש שאנקה תריסים, שידאג לתעד שהוא מסר לי דירה עם תריסים שנוקו ממש לפני הכניסה. על אחת כמה וכמה אם יש דרישה לאיש מקצוע.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 8.3.2026 בשעה 17:23, Nakamichi כתב:

כעת בעל הדירה טוען שהוא קיבל דירה מסויידת ועליו להחזיר דירה מסויידת לחלוטין.

וכן לבצע ניקיון יסודי עם חברת ניקיון, כולל פאנלים תריסים וכו'.

מופיע בחוזה?

האם הוא קיבל את הדירה אחרי ניקיון יסודי כשהוא שכר אותה?

אם לא, אז למה הוא צריך להשקיע?  הייתי עושה ניקיון סביר וזהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לכלוכים שנוצרים באופן טבעי על קירות - 

תשים בסיס עם מזרון ליד קיר - תמיד יעבור צבע מהסדינים לקיר, תזיז את זה אחרי כמה שנים - תראה פס צבעוני ושהוא לא לבן. אולי יכול לרדת עם ספוג יפני.

שולחן - בגובה השולחן נוצרים לכלוכים.

שמתם ארון שצמוד לקיר - הזזתם אחרי כמה שנים - יש קו של אבק שנכנס לקיר.

ראיתי בעבר בעלי דירות שהיה כתוב בחוזה שדייר שעוזב צובע. יש לזה יתרון כי זה גורם לדייר להבין שכדאי לקחת דירה כזאת לטווח רחוק.

אבל ראיתי דירות כאלה עם צביעה מזעזעת. מלא בועות. ערימות צבע.  לך תצבע על שפריץ בכלל...

זה מסוג הדברים שכל עוד לא הגדרת בחוזה - יש מצב שתאכל אותה.

אז אם אני בעל הדירה - אני כותב כזה דבר - על הדייר לא לצבוע קירות.  היה לי בעל דירה שהעלה את המחיר ששילם השוכר הקודם שהכרתי, והוא אמר שהוא צובע את הדירה ומנקה. זה באמת נעשה. ואז ביציאה אחרי שנתיים הוא רצה שאצבע. הזכרתי לו שהסיבה לעלייה במחיר היתה שהוא צבע בין השוכרים ואני מחזיר את הדירה עפ החוזה, תקינה ונקייה. חרק שיניים, החזיר צ'קים וכו וקיבל מפתח חזרה.

פורסם
בתאריך 9.3.2026 בשעה 14:20, ניקו פ. כתב:

שטר חוב זו חתיכת נייר חמודה ולא מעבר לכך. 

בתאריך 9.3.2026 בשעה 14:31, Night Driver כתב:

החבר שלך יכול להתעקש ומקסימום ייפגשו בדיון בהוצל"פ עם שטר החוב.

ישנה סתירה... ממה שהבנתי שטר חוב ניתן לפרעון ללא סייגים, האם נכון?

פורסם

רק אומר שהעלות בשביל להביא *עכשיו* חברת ניקיון ולהביא *עכשיו* צבעי. יהיה יותר זול כאשר נכנסים לכל התהליך המשפטי.

הפתרון -> למצוא את הכי הזול שיש והמינימלי ביותר+חשבוניות מס וסגרתם עניין.

כאמור, לקבל מבעל הדירה אישור בכתב שזה הדבר האחרון שיבוצע לדירה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

רק אומר שהעלות בשביל להביא *עכשיו* חברת ניקיון ולהביא *עכשיו* צבעי. יהיה יותר זול כאשר נכנסים לכל התהליך המשפטי.

הפתרון -> למצוא את הכי הזול שיש והמינימלי ביותר+חשבוניות מס וסגרתם עניין.

כאמור, לקבל מבעל הדירה אישור בכתב שזה הדבר האחרון שיבוצע לדירה.

לפי מה אתה סבור שצריך להביא חברת ניקיון ולצבוע את הדירה?

עומר :-)

פורסם
בתאריך 9.3.2026 בשעה 11:56, ProMeR כתב:

אם כל שוכר היה צריך לצבוע דירה ולהזמין חברת ניקיון מקצועית, המשמעות בפועל היא שבעלי דירות לא היו צריכים כמעט לתחזק את הנכס שלהם עצמם בין שוכרים - וזה כמובן לא המצב.

כלומר, צביעה ושטיפת רצפה הן עיקר התחזוקה? מה לגבי נזילות, ברזים תקולים, או דוד שמש ומזגן שהתקלקלו ולעיתים אף מצריכים החלפה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שיארגן את המעבר כך שיש לו לעוד כמה ימים את המפתחות של הדירה הריקה, שיצבע בעצמו תיקוני צבע איפה שצריך וישטוף את הרצפה והמטבח.

בחוזה לא כתוב שום דבר על חברת ניקיון וצביעה ע"י איש מקצוע.

יחזיר לבעלים את הדירה נקיה עם קירות חלקים וזהו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכלל לא חושב שדרישה לחברת ניקיון היא חוקית.

אפשר להתוכח על הדרישה לניקיון ובאיזו רמה אבל להגיד מי ינקה?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 59 דקות, mikyl כתב:

כלומר, צביעה ושטיפת רצפה הן עיקר התחזוקה? מה לגבי נזילות, ברזים תקולים, או דוד שמש ומזגן שהתקלקלו ולעיתים אף מצריכים החלפה?

לא הבנתי מה הקשר.
אתה מתייחס לסיטואציה אחרת לגמרי, ושם התשובה כבר תלויה בנסיבות.

עומר :-)

פורסם

הקשר הוא שצביעה וניקיון הם הוצאה משנית של בעל הדירה בכל הנוגע לתחזוקת הנכס.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

בכלל לא חושב שדרישה לחברת ניקיון היא חוקית.

אפשר להתוכח על הדרישה לניקיון ובאיזו רמה אבל להגיד מי ינקה?

הכל תלוי מה הוסכם.

בעבר השאלנו מפות לאירוע 

הדרישה היתה להחזיר לאחר כביסה במכבסה ספציפית שהם עובדים איתה 

אבל זה נאמר לנו מראש. 

ראינו שמחירי הכביסה שם לא שונים משאר המכבסות אז לא היה לנו כל בעיה (למרות שיש לי מכונת כביסה ומייבש בבית ואני יודע לכבס מפות מצויין) 

לא יודע מה בעל הנכס סגר עם השוכר.

מניח שאם השוכר יעשה עבודה טובה בצבע ובניקיון זה בהחלט ירצה את בעל הבית.

בדרך כלל הדרישה לבעל מקצוע זה מתוך רצון לסטנדט מסויים

ושהשוכר הבא יוכל להכנס ישירות ב1 לחודש ולהתחיל לחיות שם. בלי צורך בצביעה. ניקיון וכו'

מכיר גם בעלי בית שאוסרים לצבוע את הבית כלל. מתוך הבנה שאם שוכר יצבע הוא ישתמש בחומרים הכי זולים ובאיכות גימור בסיסית

כאמור. הכל תלוי במה שהוסכם.

.

• תוכן חדש...