Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל בשביל חבר.

דירה ישנה מאוד.

גר בה כ-5-6 שנים.

עברה קצת עדכון לפני שעבר (צבע כללי - קרמיקה חלקית בחדר שירותים) - שאר הדירה ישנה - כולל ריצוף, צנרת, חלונות הכל. 

בחוזה כתוב שהדירה תוחזר עם בלאי סביר.

כעת בעל הדירה טוען שהוא קיבל דירה מסויידת ועליו להחזיר דירה מסויידת לחלוטין.

וכן לבצע ניקיון יסודי עם חברת ניקיון, כולל פאנלים תריסים וכו'.

לנו נראה שסתימת כל החורים שבוצעו ותיקוני צבע נקודתיים יחד עם ניקיון בסיסי זה לגמרי מעל ומעבר. 

עם כל הכבוד, יבינו בעלי הדירות בישראל שדירה זה עסק - ומה לעשות שפעם באף פעם גם צריך להשקיע כמה שקלים בעסק בתחלופה בין דיירים. 

מה דעתכם?

יש צורך לבצע ניקיון יסודי וצביעה כוללת טרם החזרת דירה?

שוב מדגיש - בחוזה לא מצוין כלום על צביעה מחדש - אלא בלאי סביר. אין סימני קשקושים על הדירות וכאמור כל חור שנעשה בקיר מולא ונצבע. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מצד אחד אם לא כתוב בחוזה... אז לא כתוב.

בדיוק בשביל זה קיימת המילה הכתובה

מצד שני צריך לפרש את המונח בלאי סביר.

קשה לדעת מהפוסט מה מצב הדירה. גם אם לא קשקשו על הקירות! 

לסתום חורים זה נחמד אבל בלי לצבוע את כל הקיר זה נראה נורא.

אז להתממם זאת אפשרות וסביר להניח שבעל הדירה יפדה את שטר הביטחון ואז תיפגשו בבית המשפט.

אפשרות אחרת היא לנסות להגיע להסכמות. לא תמיד זה מצליח אבל שווה לנסות לגמור את זה יפה.

כרגע שטר הביטחון אצל בעל הדירה וזה לא משחק לטובת השוכר... גם אם הוא צודק.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סתימת חורים וצביעה עצמית בחדרים שנסתמו. מעבר לזה ניקיון סביר וזהו.

זה בדיוק בלאי סביר.

• רעיון טוב! 6

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

התשובה תלויה בסוג הערבות שניתנה עם השכרת הדירה, כלומר האם המשכיר יכול לקנוס את השוכר בפועל ללא התערבות בית משפט.

בהנחה ואין סיכון כזה, אז כפי שנאמר לעיל + תיעוד מפורט בווידאו של מצב הדירה בעת ההחזרה. מעבר לזה, שילך לחפש. 

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, סולל הדרך כתב:

מצד אחד אם לא כתוב בחוזה... אז לא כתוב.

בדיוק בשביל זה קיימת המילה הכתובה

מצד שני צריך לפרש את המונח בלאי סביר.

קשה לדעת מהפוסט מה מצב הדירה. גם אם לא קשקשו על הקירות! 

לסתום חורים זה נחמד אבל בלי לצבוע את כל הקיר זה נראה נורא.

אז להתממם זאת אפשרות וסביר להניח שבעל הדירה יפדה את שטר הביטחון ואז תיפגשו בבית המשפט.

אפשרות אחרת היא לנסות להגיע להסכמות. לא תמיד זה מצליח אבל שווה לנסות לגמור את זה יפה.

כרגע שטר הביטחון אצל בעל הדירה וזה לא משחק לטובת השוכר... גם אם הוא צודק.

הדירה במצב טוב וב-2 הקירות שבוצעו תיקונים בוצעה צביעה של הקיר.

ברור שהצבע בשאר הדירה לא נראה חדש. אבל אין נזקים וכו' פשוט עברו כמה שנים וככה זה. 

אף אחד לא מיתמם. 

ניסיונות לפשרה (שלדעתי לא מגיעה לו) עלו בתוהו.

ולכן אני שואל האם בעל הדירה צודק?

DERISH - האמת שאני לא מכיר כל כך איזה ערבות אפשר לתת שניתן לפדות בלי מתן אפשרות לצד השני להציג את טענותיו. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

אני הייתי הולך על הקטע של ה 5-6 שנים שהוא גר שם. סה"כ הוא היה בסדר, והדירה היתה בסדר?

אני אישית הייתי מעדיף לסיים את הדברים ברוח טובה (גם אם זה אומר להיפרד מסכום כסף כלשהו...).

אבל שוב, אין לנו את כל הנתונים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לדעתי לא.

ב 5 השנים האלה הוא סייד את הדירה?

אם לא אז אין לו עילה 

לגבי ניקיון צריך להחזיר את הדירה נקיה. ניקיון לא שייך לבלאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 42 דקות, Nakamichi כתב:

עברה קצת עדכון לפני שעבר (צבע כללי - קרמיקה חלקית בחדר שירותים)

כעת בעל הדירה טוען שהוא קיבל דירה מסויידת ועליו להחזיר דירה מסויידת לחלוטין.

וכן לבצע ניקיון יסודי עם חברת ניקיון, כולל פאנלים תריסים וכו'.

לעניות דעתי, בלי שום קשר לצד המשפטי:

צבע כללי == דירה מסוידת.

אם קיבל אותה בצבע אחיד => שיחזיר בצבע אחיד.

אם הדירה לא עמוסה בריהוט, לבצע צבע כללי זה לא מסובך מדי.

בחיים לא נתקלתי בחוזה שבו כתוב ״בלאי סביר״ - זה פתח להשארת דירה במצב של חורבה מתקדמת...

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני 5 דקות, hans כתב:

לעניות דעתי, בלי שום קשר לצד המשפטי:

צבע כללי == דירה מסוידת.

אם קיבל אותה בצבע אחיד => שיחזיר בצבע אחיד.

אם הדירה לא עמוסה בריהוט, לבצע צבע כללי זה לא מסובך מדי.

בחיים לא נתקלתי בחוזה שבו כתוב ״בלאי סביר״ - זה פתח להשארת דירה במצב של חורבה מתקדמת...

אני מבין את דעתך, אני אישית לא מסכים איתך. 

כל מוצר אחר שאתה שוכר - רכב. מלון. ציוד כזה או אחר עובר בלאי כלשהו במהלך הזמן שהוא אצלך. הבלאי הזה מתורגם מן הסתם במחיר השכירות.

נגיד תיקח אוטו ליסינג או השכרה. תחזיר אותו אחרי 3 שנים - יש קצת סימני פתיחת דלתות, אולי איזה כתם על הלכה מקקי של ציפור שלא ניקו בזמן, סווירלים, אולי קצת לכלוך או כתמים קלים על הריפודים, המפתח מלוכלך, העור על ההגה וידית ההילוכים קצת התבלה, הצבע מהכתפורים של הרדיו קצת התקלף באיזור מסוים וכו' וכו' - כל זה בלאי סביר. מכה או שבר של חלק זה לא סביר. 

גם אל תשכח שלכל דבר יש איזשהי ירידת ערך עד שהוא גרט. נגיד אתה בעל רכב וקנית רכב - אתה מזדכה עליו במיסים והשווי שלו יורד עד שבשלב מסוים הוא כבר לא שווה כלום.

אתה באמת חושב שצבע שעשו לפני 6 שנים מצריך צבע חדש עכשיו על חשבון הדייר? אין בלאי סביר?

ואם הדייר היה גר בדירה 20 שנה ובעל הדירה לא היה צובע פעם אחת ב-20 שנה האלה הדייר היה צריך להחזיר צבע חדש? 

לגבי החוזה - זה החוזה. מה לעשות.

לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

לדעתי לא.

ב 5 השנים האלה הוא סייד את הדירה?

אם לא אז אין לו עילה 

לגבי ניקיון צריך להחזיר את הדירה נקיה. ניקיון לא שייך לבלאי.

השאלה מה זה ניקיון. תריסים, פאנלים, הלמעלה של המזגנים? 

או דירה סה"כ מפונה ונקייה. 

לפני 12 דקות, saar5555 כתב:

אני הייתי הולך על הקטע של ה 5-6 שנים שהוא גר שם. סה"כ הוא היה בסדר, והדירה היתה בסדר?

אני אישית הייתי מעדיף לסיים את הדברים ברוח טובה (גם אם זה אומר להיפרד מסכום כסף כלשהו...).

אבל שוב, אין לנו את כל הנתונים.

לא הבנתי למי אתה מתכוון? לבעל הדירה או הדייר? בכל מקרה לשני הצדדים לא היו אירועים מיוחדים.

הכל שולם בזמן. תקלות קטנות הדייר דאג לסדר בעצמו בד"כ, דברים גדולים יותר התקשר לבעל הדירה שבא וסידר. חלק התיקונים קצת חאפרים, אבל הכל תוקן. 

לגבי לסיים ברוח טובה וכו' - עברנו את השלב הזה, חבל על המאמץ. 

בעל הדירה דורש איזה סכום לא הגיוני, הצעת פשרה יותר מהוגנת נדחתה, חבל על הזמן. 

• מבאס 1
פורסם
לפני 6 דקות, Nakamichi כתב:

לא הבנתי למי אתה מתכוון? לבעל הדירה או הדייר? בכל מקרה לשני הצדדים לא היו אירועים מיוחדים.

מתכוון לדייר. נניח שאני הדייר,

אז זאת החשיבה שלי. וואלה, הייתי בסדר, הוגן, ושוב, השאלה בכמה כסף מדובר? לצבוע דירה שלמה?

לפני 9 דקות, Nakamichi כתב:

כל מוצר אחר שאתה שוכר - רכב. מלון. ציוד כזה או אחר עובר בלאי כלשהו במהלך הזמן שהוא אצלך. הבלאי הזה מתורגם מן הסתם במחיר השכירות.

נגיד תיקח אוטו ליסינג או השכרה. תחזיר אותו אחרי 3 שנים - יש קצת סימני פתיחת דלתות, אולי איזה כתם על הלכה מקקי של ציפור שלא ניקו בזמן, סווירלים, אולי קצת לכלוך או כתמים קלים על הריפודים, המפתח מלוכלך, העור על ההגה וידית ההילוכים קצת התבלה, הצבע מהכתפורים של הרדיו קצת התקלף באיזור מסוים וכו' וכו' - כל זה בלאי סביר.

אני מסכים איתך לחלוטין.. ועם זאת, לו אתה מחזיר רכב לחברת השכרה, לא תחזיר אותו מטונף ועם שריטות עמוקות בפח, נכון?

אז אולי המטרה זה סה"כ לעשות ריענון קל לפני שיגיע דייר חדש..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

אתה לא אמור ולא צריך להסכים, בכוונה כתבתי שאני מתעלם מהצד המשפטי...

בחוזים שאני חתמתי עליהם היה כתוב בפשטות שהדירה מגיעה מסויידת ושהיא צריכה לחזור מסויידת

וזה דרש ממני להקדיש לזה יום עבודה ועשיתי מה שצריך והדירה עברה במצב נקי ומצוחצח לדייר הבא כי ככה נעים להביא לידי סגירה דברים בחיים. בכללי.

לגבי דרישה לחברת ניקוי וכו׳ - זאת סיטואציה שלא נתקלתי בה, אם זה בכיוון של בעל דירה

ש״תפס קריזה״ אז מנפנפים אותו בנימוס ועוברים הלאה בחיים.

(והאנלוגיה לרכב וגרט לא קשורה בכלום. זה לא רכב).

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קיבלו דירה צבועה - > מחזירים דירה צבועה. 

עוזבים - עושים נקיון טוב. 

ככה פשוט. 

כל היתר בלאי סביר שיהיה בלאי סביר ולא נזקים. 

• אהבתי 8

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המלצה שלי, להביא צבעי בשקל תשעים, לבצע את הצביעה, להביא מנקה שתעשה משהו (כאמור את שניהם הייתי דורש מהם לקבל חשבונית) וסוגר עניין.

מבעל הדירה - לבקש ממנו לקבל נקודות מה צריך להשים דגש הן מבחינת צבע והן מבחינת ניקיון - באופן כתוב! (קרי בהודעת whatapp) ואם לא אז הקלטה של השיחה.

מעבר לנק' שהוא אומר לא להשקיע שקל מעבר.

תוצאה ראשונה בגוגל - 4 חדרים 2000 שקל לפני מע"מ.

https://paintme.co.il/?gad_source=1&gad_campaignid=23599794221&gbraid=0AAAABCUc3U8-nNxtMDQEjKsvJ7x8r122D

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קיבל דירה מסויידת - מחזיר אותה מסויידת.

לצלם ולתעד לפני, במהלך ואחרי הסיוד.

אם אין סעיף מפורש לגבי חברת נקיון, מטאטא וספונג׳ה זה מספיק.

אם יש פקדון שבעל הדירה מחלט על דעת עצמו, תביעה קטנה פלוס התיעוד והצילומים של הדירה, יחזירו את הכסף.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

כנ"ל 

אם קיבל מסויד מחזיר מסויד

(כתוב באיזה צבע? אולי שחור או ירוק גם טוב🤔)

נ.ב. בגלל כל מיני סיפורים אני מבקש מהמשכיר אל תצבע לי ואני לא יצבע לך, כך כשאני נכנס אני צובע לבד ואח"כ אין ויכוח האם הצבע והרמה מספיקים וכו'.

עריכה אחרונה על ידי GREEN.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

• תוכן חדש...