Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום בבוקר נהג עבר באדום ופגע פגיעה קלה ברכבי - ג'אז 2017 דגם קומפורט עם חיישנים מקדימה.

הנהג מודה באשמה וגם יש סרטון ממצלמת דרך המתעד את המעבר של רכבי באור ירוק.

על פניו ניראה שרק הטמבון נפגע, אבל 2 מוסכים שהייתי אצלם (אחד מהם מורשה יבואן) אמרו שמדובר בנזק של כמה אלפים (בטמבון יש חיישנים מקדימה).

לטענתם כדאי לצד הפוגע לערב ביטוח ואם לא אז שיתכונן למשהו כמו 6-7 אלף שקלים לפחות. 

איך אתם מציעים לי להתנהל מולו? 

הוא היה נשמע מאוד מבוהל אמר שהרכב של ההורים שלו ושהוא מסובך וכו'.

פגיעה גאז.jpg

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל אדם שפוגע ומנסה להתחמק לפתע יש מיליון תירוצים וסיבות וסיפורים. ברגע שהאלמנט האנושי (שלך) נכנס לסיפור, אתה תתחיל להסתבך.

פגעו בך? פנה מייד לחבת הביטוח שלך, שלח להם את כל החומר הרלוונטי ותן להם לעבוד. נקודה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הוא פגע בך, הוא חייב לשלם. מניח שיש לך הקלטה או תיעוד אחר של ההודאה.

תקבל הצע"מ לתיקון (ואל תוותר על בדיקה פנימית - לוודא שלא נפגע משהו שלא רואים), ותודיע לו שצריך לשלם XXX ש"ח (תחשב גם את ירידת הערך).

אם להפעיל ביטוח זו החלטה שלו. אם יש לו זה יתרון עבורך ממי לגבות אם הוא יתחמק, אבל אם חשוב לו לא להפעיל ביטוח והוא מוכן לשלם מיד אני לא רואה סיבה לא להסכים. במקביל תוגיע לביטוח שלך כדי שאם בסוף זה יתגלגל אליהם שלא יגידו שהודעת באיחור.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 41 דקות, itamarg כתב:

תודה רבה.

מה קורה במידה ואין לו ביטוח צד ג?

הוא טוען שיש לו

א. את זה, כמו שאמרתי כבר - תן לחברת הביטוח שלך לבדוק. אתה לא גשש בלש וזו העבודה שלהם (במידה ויש לך מקיף..). 

ב. במידה ואין לפוגע ביטוח צד ג', יהיו לך 2 אפשרויות:

1. באם יש לך ביטוח מקיף - חברת הביטוח שלך תבצע את מהלך התביעה מול הפוגע. חברת הביטוח שלך תשלם את עלות התיקון. הרכב שלך יתוקן ולאחר שהכסף יתקבל מצד הפוגע (יכול גם לקחת כמה שנים) התביעה שלך מול הביטוח שלך תבוטל.

2. במידה ואין לך ביטוח מקיף - יפנו אותך להגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות ולקוות שהפוגע לא חי בצד האפור של החוק. רוב הסיכויים שתקבל את כספך. קיים סיכוי שהפוגע יתחמק מלשלם בדרך כזו או אחרת. בינתיים את הרכב תצטרך לתקן בעצמך (ולשמור קבלות על כל פיפס).

אה, וטיפ קטן ממני שלמדתי ממרומי גילי.. תלמד מתי להיות רובוט ומתי להיות בן אדם. תפסיק לדבר עם הפוגע. אתם לא חברים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובה המפורטת!.

אז לדבריך בכלל לא לתת אופציה של תיקון על ידיו גם אם הוא מוכן לשלם את ה 6-7 אלף הללו?. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

לא מה שאמרתי.

אם הפוגע מוכן לשלם בעבור הצעת מחיר שאתה קיבלת, בשמחה.

יתכבד הפוגע ויעביר לך סכום כסף בעבור התיקון, לשביעות רצונך.

*לא הייתי משתף פעולה עם פוגע שמציע "לתקן על ידיו" כפי שציינת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

1. אתה תבחר היכן לתקן, לא הפוגע.

2. גש לקבל הצעת מחיר מסודרת ממוסך המקובל עליך. את הצעת המחיר העבר לפוגע - תן לו להחליט האם הוא רוצה לשלם מכיסו או להפעיל את הביטוח. הרי גם הרכב שלו נפגע, ואם הוא מבוטח במקיף מדובר בתביעה אחת, כך גם ההשתתפות העצמית.

3. אם קיימת ירידת ערך או שמערבים ביטוח יש צורך בדו״ח שמאי. העלות בסביבות 1,000 ש״ח שנכללים בתביעה.

4. מידת הנזק לא תוודע סופית עד שהפגוש (ואולי עוד חלקים) לא יפורק. יתכן נזק נסתר שיתגלה רק עם הפירוק, יתכן אפילו צורך במספר ביקורים של השמאי.

5. אם הפוגע ישלם מכיסו הרי שבסיום התיקון ולאחר התשלום יהיה עליך לתת לו מכתב בו אתה מאשר את קבלת התשלום ומוותר על תביעות נוספות בגין אירוע זה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה אדם טוב והגון, וכך הרושם, ויש בידך תיעוד של המקרה וכו', תקבל ממוסך פחחות להחלפת טמבון (אפשר מקורי מפירוק, אין סיבה שלא... אם מוצאים) כולל צבע ועבודה, חיישנים וכו', ותדרוש מהפוגע את הסכום + איזה סכום (500 שקל לצורך העניין) לרכב חילופי וכדו'. במידה ומעביא לך את הכסף, מה טוב. אם לא מעביר, תתבע את הביטוח שלך אם יש לך ביטוח מקיף.

אם אין לך ביטוח מקיף, הייתי מנסה ככל הניתן לבוא לקראת הפוגע ולסגור את הפינה נהר ובקלות. למה תביעה בבית המשפט חתיכת כאב ראש...

בהצלחה.

פורסם

מי אמר החיישנים נפגעו? למה לא מעבירים אותם.

יש פה בפורום נטיה לעשות ממכת טמבון אירוע שאסי מדרגה שלוש.

לך לפחח מומלץ, תן לו לבדוק ולתת לך הצעת מחיר ותעביר אותה לנהג הפוגע.

אני מנחש שהנזק סביב 3-4 אלף שקל 

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ביטוח צד שלישי מבטח את הפוגע בלבד ורק הוא יחליט האם הוא משלם מכיסו או לא. 

מבחינת הניפגע זה אותו דבר, מחליפים פרטים, מתקנים, תובעים את הפוגע. 

ירצה ישלם מכיסו  ירצה יבקש מהביטוח שלו שישלם עבורו. 

7000₪ יש כאלה שעדיף להם לא לערב ביטוח. 

• אהבתי 1

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם
לפני 47 דקות, סולל הדרך כתב:

מי אמר החיישנים נפגעו? למה לא מעבירים אותם.

יש פה בפורום נטיה לעשות ממכת טמבון אירוע שאסי מדרגה שלוש.

לך לפחח מומלץ, תן לו לבדוק ולתת לך הצעת מחיר ותעביר אותה לנהג הפוגע.

אני מנחש שהנזק סביב 3-4 אלף שקל 

שאלתי את המוסך שאני מטפל אצלו אם אפשר להעביר את החיישנים והוא אמר לי שלא תמיד זה אפשרי בטמבון חליפי ועדיף מקורי (הוא הראשון שהייתי אצלו היום, השני אמר דיי אותו הדבר).

התקשרתי לעוד מוסך שהמליצו לי עליו ועדיין לא הייתי אצלו והוא כמובן הזמין אותי לבדיקה אבל אמר שטמבון חליפי לא יושב טוב מהניסיון שלו.

אין לי חלילה רצון לקחת סתם כסף מבנאדם ואם אפשר לסגור את זה בתיקון איכותי בלי שהבחור הפוגע יחטוף תביעה אין לי התנגדות, אפילו הצעתי לו שיבדוק עלות של טמבון לררב הזה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...