Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם ככה כנראה שבאמת העלות גבוה משחשבתי...
תשקף לו את המצב וקבל הערכת מחיר ותראה איך הוא מגיב

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתמול נתקלתי בתופעה שלא קרתה לפני הפגיעה:

אור הדרך בפנס הימני (לא בצד הפגיעה) הפסיק לפעול. לתומי חשבתי שנשרפה מנורה לכן שלפתי נורת H4 חדשה שקניתי מראש אך כשנגעתי בחוטים שליד בית המנורה היא לפתע נדלקה.

אני מקווה שזה לא יחזור יותר אבל בוודאות זה לא קרה לפני.

הרכב אצלי 4 שנים ולא היו לו תביעות ביטוח או תיקוני פחחות כלל גם אצל הבעלים הקודמים.

פורסם
לפני 7 שעות, itamarg כתב:

אור הדרך בפנס הימני (לא בצד הפגיעה) הפסיק לפעול. לתומי חשבתי שנשרפה מנורה לכן שלפתי נורת H4 חדשה שקניתי מראש אך כשנגעתי בחוטים שליד בית המנורה היא לפתע נדלקה.

״מאחל״ לך שבכל רכב שתחזיק שאלה יהיו הצרות/התקלות שלך.

פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 12:31, omricn כתב:

פנה מייד לחבת הביטוח שלך, שלח להם את כל החומר הרלוונטי ותן להם לעבוד. נקודה.

לפני 23 שעות, omricn כתב:

תלמד מתי להיות רובוט ומתי להיות בן אדם. תפסיק לדבר עם הפוגע. אתם לא חברים.

לפני 19 שעות, בעל נסיון כתב:

מנסה ככל הניתן לבוא לקראת הפוגע

כן.. מה כבר יכול להשתבש בדרך הזו..

לפני 19 שעות, itamarg כתב:

ישש לי ביטוח מקיף לרכב

אחזיר אותך בלופ להודעות שלי שצוטטתי מעלה וחוזר חלילה. 

חבר, אתה עושה את כל הטעויות הקלאסיות. ובנוסף, משלם לחברת הביטוח ועושה את העבודה בשבילה, לא יאומן..

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הבחור הפוגע לא משחרר ומתעעקש לקחת אתת הרכב שלי לאיזה מישהו שילחים אותו.

אני כמובן לא הסכמתי.

הפעלתי כבר את הביטוח שלי

שמאי שבחרתי ראה את הרכב וגם המוסך שבחרתתי כבר הזמין חלקים.

הייתי אצל עוד 2 מוסכים היום וגם שמאי אחר שבמקרה היה שם ראו את הרכב וכולם אמרו את אותה התשובה והזהירו אותי מתיקונים פרוביזוריים שיתפרקו מכל מכה/פס האטה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, itamarg כתב:

הבחור הפוגע לא משחרר ומתעעקש לקחת אתת הרכב שלי לאיזה מישהו שילחים אותו.

אני כמובן לא הסכמתי.

הפעלתי כבר את הביטוח שלי

שמאי שבחרתי ראה את הרכב וגם המוסך שבחרתתי כבר הזמין חלקים.

הייתי אצל עוד 2 מוסכים היום וגם שמאי אחר שבמקרה היה שם ראו את הרכב וכולם אמרו את אותה התשובה והזהירו אותי מתיקונים פרוביזוריים שיתפרקו מכל מכה/פס האטה. 

עשית בשכל, הוא לא מבין שברגע שאתה מסכים לתיקון בלי ביטוח אתה הוא זה שמכתיב איפה יהיה התיקון..

פורסם

אם אתה מסוגל להקצות את הסכום הנדרש לתיקון + שמאות שלם מכיסך ותבע את הפוגע בתביעות קטנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה אתם חושבים שתביעות קטנות זה סבבה? כמה זמן עד שיש דיון? כמה זמן עד שמקבלים תוצאות? ואם צריך הוצאה לפועל?

למשטרה יש כח אדם להקצות להוצאה לפועל?

כשקראתי את הסיפור חשבתי שיתגלה שמדובר בנהג חדש ולא היה לו ביטוח מקיף מופעל באותו הרגע, ושהוא רוצה שאבא ישלם או יסדיר את העניין, בנוסף כי הוא עבר עבירה וכו וכו, אז להשתיק את כל העסק.

אני חושב שצריך לשקף לו שאתה בוחר מוסך סטנדרטי, לא מוסך יבואן, ולא שאתה לא מוכן מוסך שלו.

חייב לציין שאני מתחיל להבין את הנוהל בחו"ל של הזמנת משטרה בכל תאונה. רק ככה יש דיווח מסודר.

צריך להפעיל את זה גם בישראל. אפילו מדיווח רטרואקטיבי על כל נזק מעל 10,000 שח, כי זה פוטנציאל לנזק לגוף.

פורסם

כי אם הוא יפעיל את הביטוח שלו ישלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה. כמה? תלוי בתנאי הפוליסה. ויש גם סיכון שתהיה תביעה נוספת שתהפוך אותו למסורב ביטוח.  אז אם הוא יכול להוצי מכיסו את עלות התיקון פלוס השמאי - אני מניח שיגיע לסביבות 8,000-10,000 ש״ח - ואז לתבוע אותם - סיכוי גבוה לצאת, בסופו של דבר, בנזק כספי מינימלי.

מתי לנהוג אחרת? אם מתרשמים שבעל הרכב האחר לא ישלם את חובותיו.

לגבי בחירת מוסך - צריך לבחור מוסך לפי טיב העבודה שהוא צפוי לעשות. מישהו פגע בך ואתה עוד תתחשב בו ותספוג תיקון ירוד?

לגבי אירופה - מתברר שיש מדינות בהן חובת הדיווח למשטרה היא רק אם הנזק מעל סכום מסויים. אבל יש להם פטנט נהדר - דו״ח תאונה סטנדרטי אירופי שממולא על ידי המשטרה או על ידי הצדדים המעורבים וכולל את כל המידע הנדרש. כל צד מקבל שני העתקים (אחד לו ואחד לביטוח). כל רכב מחזיק דו״ח כזה בשפת המדינה (הקישור שלי הוא דוגמה מדנמרק).

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מבין את ההיגיון במה ש @sperial כותב
מצד שני יש לי כ"כ הרבה דברים על הראש ואני לאחר פרוצדורה רפואית כך שאין לי כוחות להתעסק עם תביעות קטנות כרגע.

אני מקווה שיש לו ביטוח והוא ייקח אחריות או שישלם למוסך ישירות את ה 8-10 אלף הללו אם הוא לא רוצה להיות מסורב ביטוח.

ממה שהתרשמתי מהמוסך שבחרתי הם לא חיפשו להוסיף חלקים,

מנהל מחלקת פחחות גם אמר לי בפירוש שמבחינתו מה שמקורי ברכב ויכול להישאר מקורי- שישאר כך. 

בימים הקרובים יגיעו החלקים והרכב יכנס לתיקון.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

למה שישלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה?.. אתם מטעים, זה לא כזה מסובך. מדובר פה במקרה קלאסי שלשני הצדדים יש ביטוח (לפי פות"ש) - לפוגע יש צד ג' ולנפגע יש מקיף. המקיף של הנפגע תובע את ה-ג' של הפוגע וזה הכל. הנפגע לא משלם מכיסו שקל.

פורסם

הוא טוען שיש לו ביטוח והוא מסובך איתו.

אני כבר איבדתי סבלנות מולו עם ההצעות ההזויות שלו (הציע שהוא יקח את הרכב שלי למישהו ב"גוש" יתן לי רכב חליפי ופיצוי 500 שקל)
חושב שבאתי מספיק לקראתו שאמרתי לו שאני מוכן ללכת למוסך מסודר שהוא מכיר שיתן הצעת מחיר ויתקן עם אחריות והכל.

לא להלחים את הטמבון ולא קומבינות. 

"

פורסם
לפני 45 דקות, omricn כתב:

למה שישלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה?.. אתם מטעים, זה לא כזה מסובך. מדובר פה במקרה קלאסי שלשני הצדדים יש ביטוח (לפי פות"ש) - לפוגע יש צד ג' ולנפגע יש מקיף. המקיף של הנפגע תובע את ה-ג' של הפוגע וזה הכל. הנפגע לא משלם מכיסו שקל.

תלוי איזה פוליסה נתבעת. אם הנפגע יתבע את הפוליסה שלו הוא ישלם השתתפות עצמית ועלית פרמיה (כמובן בכפוף לתנאי הפוליסה) - כי בגבייתם אים התחשבות במי אשם בתאונה אלא רק בעצם התביעה. לכן, אם פות״ש יתבע את הפוליסה של עצמו, הוא ישלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה.

פורסם

למה שיתבע את הפוליסה של עצמו אם לפוגע יש צד ג.. אתה מעלה פה השערות לא הגיוניות.

חברת הביטוח של הנפגע תבדוק ותאשר שיש לפוגע צד ג ומיד תתבע אותו ובזה נגמר הסיפור.

כבר הסברתי לנפגע מה האופציות שלו במידה ולפוגע אין צד ג' אבל זה לא הסיפור פה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...