Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 15.1.2026 בשעה 16:48, razi_pazi כתב:

זה לא נכון.

אם מחליפים צמד שמים אותם מקדימה ואת הקדמיים מעבירים לאחור (ככל והם תקינים ומחליפים רק צמד). 

כתבת לא נכון ואז כתבת מה שאני חושב, לשים קדימה. התבלבלת?

גם בפיצוץ תיאורתי של צמיג אחורי, ברגע שיש בקרות לרכב זה לא מסוכן כמו שהיה ברכבים ישנים, שגם בהם רוב הפעמים שהתפוצץ הרכב לא התהפך ועף לתהום אלא עצר בשולי הדרך. נכון, יש תרחישי קיצון, אבל מדברים בכללי. אני מדבר על זוג צמיגים במצב טוב בן שנתיים עם 30,000 ק"מ למשל שעוברים אחורה ובמקומם צמיגים חדשים קדימה.

פעם חיפשתי מידע על תקינה באתר של מישלין והמידע שם היה שגוי בזמן שתקינה הוחלפה 11 שנה לפני זה. אני לא אומר שהם טועים גם כאן אבל לאדם שנוסע מ-A ל-B, הסיטואציות שיתקל בהן לרוב יהיו בלימות חזקות על אספלט ישראלי טיפוסי. שם יהיה הבדל לא מבוטל לטובת החדש מקדימה.

זה בלי לדבר על שלולית שבאה לך בהפתעה ב-80-100 קמ"ש ומתברר שהיא יותר עמוקה ממה שחשבת... 🤭 

בתאריך 15.1.2026 בשעה 21:14, גולדן191 כתב:

@Tom_22 FYI

@Shmelovחשבתי גם כמוך, עד הסרטונים האלה.

ישראלי טיפוסי שנוסע A ל-B עושה פניות על הצד בכבישים מוצפים? עזוב אותך שטויות. יהיו מצבים כאלה קיצוניים בודדים וה-ESP יתקן. פה הוא אומר שהוא עם מערכות בטיחות פועלות, בסדר. תראה עשרות סרטונים שגם שם הן פועלות וה-ESP מתקן והכל טוב. אבל איפה זה פוגש אותך יותר פעמים והרבה יותר נפוץ? בבלימה. תשים צמיג בן 3 שהוא כבר קצת יבש ועדיין במצב טוב  מקדימה, לעומת אותו דגם אבל חדש מקדימה. זה ההבדל בין תאונה לכמעט.

בתאריך 15.1.2026 בשעה 21:32, BoazB11 כתב:

ועדיין אני סבור ההיפך וגם נוהג כך, ומעדיף לשים את החדשים קדימה.

גם אני, אם אני מגיע למצב שצריך זוג, אז אשים אותו קדימה וככה גם ממליץ למי ששואל אותי אחרי שאני מסביר לו גם את היתרונות של לשים את החדש מאחורה. וככה גם מי שהתפוצצו לו גלגלים מאחורה בכביש הערבה בשנות ה-90 כי נסע עם צמיגים בני 10 ברכב ללא בקרות, בוחר לשים את החדשים מקדימה. כמובן שהאחוריים צריכים להיות בסדר גמור ולא ישנים מאוד או שחוקים.

עולה לי עכשיו סיפור מלפני כ-10 שנים,

שמו לי בליסינג במזדה CX5 צמיגים אחוריים חדשים, בלי להחליף את הקדמיים (מטעמי קמצנות, אולי בגלל זה החברה כבר לא קיימת). לא התעקשתי שישימו לי את החדשים קדימה. גם הצמיגים הישנים שהם החליפו והם החדשים היו של חברת קומהו מאותו הדגם בדיוק. נסעתי בכיכרות של בית שמש די מהר והייתה ירידה ובסופה כיכר. לכיכר נכנס מערבל בטון על איזה 50 קמ"ש (התברר שהיה בטלפון), עלה על המדרכה ודרס שיחים ותמרורים. ראיתי אותו ובלמתי חירום (האספלט שם חלק מאוד), האוטו המשיך ישר כאילו אני לא בולם, ברגע מסוים עזבתי את הברקס ופשוט שברתי את ההגה שמאלה כדי לא להכנס בו. למחרת התעקשתי שיחליפו לי עוד זוג לחדש, לא הסכימו (נלחמו איתי כאילו החיים שלהם תלויים בזה) למרות שלא ביקשתי מישלין, הייתי מסכים גם לקומהו האלה. אמרתי להם שלפחות ישימו את החדשים קדימה או שאני אעשה את זה בעצמי, הסכימו. באותו היום שוב פעם הייתי בבית שמש בענייני עבודה, שוב באותו המקום ובאותה השעה. אמרתי שאני חייב לבדוק שם בלימת חירום באותה הנקודה בדיוק. הפלא ופלא, האוטו עצר הרבה לפני הכיכר. אחרי זה ניסיתי שוב, הפעם קרוב יותר לכיכר, שוב הצלחתי לעצור. כעבור כחודשיים וסביב ה-8,000 ק"מ בערך הייתה שוב ביקורת רכב והפעם הם הסכימו להחליף לי את הזוג השני שעכשיו יושב מאחורה ונראה בדיוק כמו לפני זה (הזויים כבר אמרתי). אחרי זה יצא לי להיות שוב באותה הנקודה ושוב בדקתי. היה הבדל לטובה אבל לא כמו הפער שהיה בהתחלה.

בתאריך 15.1.2026 בשעה 22:04, Stavik כתב:

עדיין יהיו ויכוחים כי אנשים מסתכלים על מה יותר חשוב להם מהיתרונות או החסרונות שיש לכל החלפה כזו של קדימה או אחורה.

בין הקישורים ששלחת:

https://www.cartube.co.il/המגזין/צמיגים-חדשים-מלפנים-או-מאחור

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

אין לזה פתרון

לכל בעייה יש פתרון.

אם זה היה קריטי היו מוצאים פתרון, אני כבר יכול לחשוב על כמה...

כנראה שהפתרון של שמן רב-דרגי מתוסף עושה את העבודה לא רע בכלל.

עובדה שמנועים מודרניים עושים מאות אלפי ק"מ לאורך שנים. הרבה יותר מפעם למעשה.

פורסם
לפני 6 דקות, BoazB11 כתב:

לכל בעייה יש פתרון.

אם זה היה קריטי היו מוצאים פתרון, אני כבר יכול לחשוב על כמה...

כנראה שהפתרון של שמן רב-דרגי מתוסף עושה את העבודה לא רע בכלל.

עובדה שמנועים מודרניים עושים מאות אלפי ק"מ לאורך שנים. הרבה יותר מפעם למעשה.

לא אמרו שפגו 404 גם ידע לעשות חצי מליון ק"מ? 

• משעמם 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...