Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ככל שמוצא, בצמיגות 5W30, התקן הנדרש הוא Ford WSS-M2C913-D. הוא קרוב יותר לתקני ACEA בדרגת A5/B5 מאשר C2/C3. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, פשטות כתב:

כיון שאני רואה דרך הפקק שמן שהשמן צלול ואין שום בוצה

אפילו נירו או בשמו האמיתי ניר הרים ידיים אחרי זה. כבר יותר מדי פעמים דפקתי את הראש בשרשור הזה, אני חושש שהקיר או הראש החבוט שלי לא יעמדו בעוד. 

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, פשטות כתב:

פטרוטק 5W30 בתקן C2 וC3

פטרוטק זה ייבוא של שמן ממפעל ב UAE והמפעל הזה מאושר באיזשהו שמן על ידי מרצדס, לא מאמין ששם טמונה הבעיה

אני גם עם השמן הזה כרגע, שמתי לפני שהכרתי את הפורום, טיפול הבא שם של חברה גדולה למרות שזה כנראה לא באמת משנה

פטרוטק 5W30 C2 C3 זה מה שיש לי גם כרגע, לא מרגיש שום בעיה איתו הרכב נוסע מצוין. גם לא אכל לי בינתיים שמן, עברו כ 4K ק"מ מהטיפול.

עריכה: טום צודק, לא בטוח בכלל שאתה צריך C2/C3 אלא משהו אחר. אצלי אני צריך C2 בעדיפות, C3 גם הולך. 

לגבי הפוסט, אני גם חושב שהגיע הזמן שתעלה תמונות כי המגילות שאתה כותב, אני בספק שמישהו קורא אותם בשלב הזה, ללא תמונות.

אני הפסקתי לקרוא לפני כמה הודעות.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אתמול בדקתי את הנושא, וכנראה ששמן בתקן לא נכון גורם לבעיות כאלו [בפורד יש רגישות]

בצומי הבא לרכב [שבוע הבא] אני מקווה שאני יכתוב מגילה מצוירת [אם תמונות] ואני יסביר את ההיגיון ...

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

אתה צריך שמן 5W30 בתקן PSA B71 2297 (אם כי יתכן וההמלצה עודכנה לתקן של סטלנטיס FPW9.55535/03), שאכן מקורב ל-C2/C3.

אני לא בטוח למה אני צריך שמן בתקן PSA B71 2297. המנוע יוצר על ידי BMW-PSA והוא נמצא גם במנועי מיני ו BMW, מבחינתם הם משתמשים בשמן 5W30 C2 בלי להתייחס לתקן של PSA, למה אני צריך?

עם נוזל קירור אני מבין, הרדיאטור ומשאבת המים אולי לא של BMW. אבל המנוע עצמו כן, לא?

פורסם

כי זה מה שהוגדר לכאורה לרכבך. 

לרכבי ב.מ.וו/מיני עם המנוע המקביל, ההמלצה לפי מה שמוצא תקן BMW LL-01 (עם כי בחלק מהמקרים גם LL-01 FE ו-LL-04).

למה? לא יודע להגיד לך בדיוק (דרישות הנדסיות אחרות, מערכת פליטה שונה אולי וכן הלאה). ובוא לא נחטוף עוד שרשור בגלל שאלות שלך... 😉 

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Tom_22 כתב:

כי זה מה שהוגדר לכאורה לרכבך. 

לא יודע אם זה לצרכי שיווק או לא. בכל מקרה, נראה שלאחר ההצטרפות לפורום לעולם לא אקנה שמן של מותג מדבקה אלא משהו של אחת החברות הגדולות.

לרכבי ב.מ.וו/מיני עם המנוע המקביל, ההמלצה לפי מה שמוצא תקן BMW LL-01 (עם כי בחלק מהמקרים גם LL-01 FE ו-LL-04).

זה אותו מנוע. VTi Prince 1.6. בדיוק אותו מנוע, לא מקביל. לא יודע.. אחקור על זה מחר

למה? לא יודע להגיד לך בדיוק (דרישות הנדסיות אחרות, מערכת פליטה שונה אולי וכן הלאה). ובוא לא נחטוף עוד שרשור בגלל שאלות שלך... 😉 

האשכול בהשכרה עד שפשטות יצלם לנו תמונות :) 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מצחיק 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...