Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, נירו72 כתב:

אתה כבר מדבר ישר על להחליף מנוע

ממש לא. רק אני מעדיף להגיע מוכן לכל אופציה, ובלי קשר יש לי חלום להחזיק את הרכב 20 שנה [אספנות]ותמיד מענין אותי שכשהרכב יהיה ישן ממש, והוא יהפך רק לתחביב [ידני וכו] האם אני יוכל לשפץ אותו על ידי חלקים מפוקוס אוטומט, אבל באמת זה לא קשור לשירשור 

וסתם שאלה שהיא לא פוגענית האם נתקלתה בכזו בעיה?

וכמו שאמרתי השמן שלי תמיד נקי בצורה קיצונית [לא ראיתי רכבים בגיל הזה אם כזה שמן נקי] ולכן אנילא מספיק מתחבר למה שאתה טוען, כמו למשל יש דברים שאתה מוכיך מזה שהבעיה בתזמון משתנה ואחרים טוענים שזה ראיה שזה לא בתזמון משתנה, מי צודק? לא יודע אולי אתה ואולי הם, ולכן אני לא ממהר לעשות דברים שעולים כסף

לפני 7 שעות, נירו72 כתב:

לפני 7 שעות, נירו72 כתב:

תחליף בין החוטים של צילינדר 2 עם צילינדר אחר ותבדוק אם הבעיה זזה למקום שהוחלף איתו חוט הצתה

אתה צודק [למרות שזה לא הגיוני אבל ככה צריך לעשות]תיכננתי לעשות ולייצר קומבינה בכלל האורכים השונים [זה ממש לא כמו במונדאו]רק המזג אויר עצר אותי...

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, Tom_22 כתב:

זה לא נאמר כ"מתקפה", אלא הבחנה ע"ב הניסוח שזהה כמעט לחלוטין לדברים שגם אני בדקתי דרכו בחלק מהודעותיך, וכגילוי נאות מצידי לגבי הדברים שכתבתי לעיל.

את הענין של מצב הקפיצים ושן בטיימינג העלתי אני בפניו לפי השערה כללית.

הבעיה גם שהתסמינים שתוארו פה לאורך השרשור קצת מפוזרים, לא חד משמעיים או עקביים וללא עדויות מצולמות (כפי שנתבקש לא אחת) ולכן אני גם מסכים איתך שנדרש הליך איבחון סדור ע"י איש מקצוע (או חובבן שמוכן לאתגר ומשמעויותיו).

אני כבר הבנתי שאין לו את הכלים תאורטית ומעשית לפתור כזו בעיה, וגם אין לו שיטה. הוא מדלג מנושא לנושא, מלא פרדוקסים וסתירות כמו מצד אחד הוא רוצה לפתור בעיות מורכבות לבד בלי סקאנר, בלי אבחון מקצועי מינימלי כמו forscsn, מצד שני לא בא לו לפרק מכסה שסתומים, אחד הדברים היותר קלים, ואז הוא מדבר על להחליף מנוע לבד, אבל מנוע משומש שבגילו כל החיישנים וחצי ממנו גוססים. כל דרך קבלת ההחלטות שלו קופצנית ובעייתית, לכן ניסיתי לזרום איתו בדרך שלו, אני הייתי בודק אחרת. מה שכן שמח שג'פטו הסכים איתי, לפעמים הוא כן צודק 🙂 .

והשקעתי בזה לא מעט מחשבה וידע, כולל למשל חשבתי על דליפות אוויר בכניסה לצילינדר, בעיה בפרפר swirl flap שגורם לצילינדר 2 לקבל תערובת לא מדויקת ועוד. ובדרך האלימינציה וגם ידע שרכשתי על המנוע הזה מנסיוני. אבל כמו שהמוסכניק ששאל אמר גם אני נתקלתי בכל התקלות האלו, מעולם לא היו לי בקפיירים כמו שיש לו. 

בנסיון לעזור לו כי רק מוסכניק מקצועי או איש דיאגנוסטיקה טוב יעלה על זה מהר בלי לפרק ולהחליף חצי מנוע. למי שמבין זו לא תקלה מורכבת, אני מאמין שתוך 15 דקות עד שעה הייתי יודע מה גורם לה. ולכן כפשרה הצעתי לו לעשות פלאש מנוע ולהחליף שמן ופילטר שמן. הוא לא רוצה בלי ודאות, יותר מזה אין לי איך לעזור לו. בלי סקאנר ובדיקה רצינית, ובדיקת vct ופרמטרים נוספים ובלי לבדוק פייזרים על הקאמשפט אין לי דרך לעזור לו.

לפני 7 דקות, פשטות כתב:

אתה צודק [למרות שזה לא הגיוני אבל ככה צריך לעשות]תיכננתי לעשות ולייצר קומבינה בכלל האורכים השונים [זה ממש לא כמו במונדאו

אני יודע שזה לא כמו במונדיאו, בדקתי את המנוע. שוכח ששלחתי לך צילום מסך של איפה הסולנואיד שצריך לנתק? אצלך זה קויל אחד ראשי, ואצלי זה קוילים על פלג.

אני גם חושב שזה סיכוי קלוש שזה החוט, כמו שלא חשבתי שזה הפלג או הקויל, אם יהיו בקפיירים כתוצאה מבעירה לא מושלמת הם יהיו באגזוז לא יעלו לסעפת יניקה.

בגלל שלך אין ידע מקצועי וכלים לאבחון טובים, ואני לא ליד המנוע ומתבסס רק על מה שאתה אומר, אפילו סרטון עם הקולות לא העלית, במקומך הייתי עובד מהבסיס. 

בעיניי זו יכולה להיות רק בעיה בשסתום, טיימינג, או VCT שבגדול אפשר לומר שזה סוג של טיימינג כי הראשי תיבות של VCT זה Variable Camshaft Timing. תזמון שסתומים משתנה. ובגלל שאצלך הבעיה רק חלק מהזמן זה שולל בעיית טיימינג עצמו, או שסתום. לו היית רואה את הסרטונים ששלחתי לך גם היית מבין. לפי הסימפטומים ודרך האלימינציה  אני כמעט בטוח  שהבעיה מה VCT. פשוט לא משאיר מקום למשהו אחר. הפייזר עובד אבל חלקי בניגוד למצב שהוא היה תקוע לגמרי וזה כמעט בטוח כתוצאה מכך ששמן עובר בצורה חלקית, ולכן הוא נפתח באיחור ונסגר באיחור וכתוצאה יוצר בעירה מוקדמת כששסתום היניקה עוד פתוח ולכן יש לך בקפיירים לכיוון הפילטר ואין לך סחיבה לסירוגין.

כשהרכב דורש קידום בלחיצת גז גבוהה הבעיה נוצרת. אם תיסע עדין ויעלה על סל"דים בצורה איטית הבעיה תהיה קלה או לא בכלל. וזה מה שתארת. ולכן אני משוכנע שזו הבעיה.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

טוב, אז הלילה פירקנו את הסעפת יניקה בכדי לראות עד כמה שניתן את השסתום+ לנקות אותו באופן ישיר יחד אם לחץ אויר לכיון הפלאג ומכיון הפלאג[הוצאנו את הפלאגים] האזור של השסתום היה מלוכלך ברמה שאני לא יודע אם ראיתי דבר כזה [בפרט בצילינדר 2]ואני ממש לא מצטער שעשינו את זה למעשה הרכב נוסע יותר טוב בפרט בסלד נמוך אך עדין הוא עושה פיצוצים ואז ניתקתי החיישן וכו

למעשה עכשיו אני די בטוח שנירו צודק [למרות שאני מאוד שמח במה שעשיתי] ועכשיו אני צריך לחשוב מה בדיוק לעשות, האם לעשות פלאש [שלא נראה לי באמת יעזור] או לפתוח רק מכסה שסתומים ולנקות [וכמובן להחליף שמן] או שצריך גם לפרק את הטיימינג בשביל זה זאת אומרת אני צריך לראות סרטונים על כל המערכת הנל, ואז לחשב את צעדי 

בנתיין אני ינסה ללמוד את זה ואטפל בזה תחילת שבוע הבא כשיהיה מזג אויר נחמד 

ובאמת תודה רבה לכולם 

ואגב נירו עכשיו שאני די בטוח במה  שאתה טוען [למרות שאני קצת חושב שהבעיה בחיישן 2 וכו זה בגלל הליכלוך, אבל נראה אם המנורה תחזור...מה אתה ממליץ לעשות ואני מבחינתי לעשות הכל אם צריך, ולא לעשות משהו שגם אם יעזור זה לא יהיה מושלם, וסתם אנ שואל האם יש מצבים שאי אפשר לתקן את זה?[כמו שאני מאוד שמח במה שעשיתי היום, כן אני עושה תחזוקה מונעת ] ודרך אגב מידי פעם אני מסתכל על הצינורות וכו ו כדי שלא נגיע לידי פיצוץ בצינור, ולראשונה מאז שהרכב אצלי ראיתי צינור שמתחי ממש להיתקלקל ובתקופה הקרובה אני החליף אותו 

לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

ולכן כפשרה הצעתי לו לעשות פלאש מנוע ולהחליף שמן ופילטר שמן. הוא לא רוצה בלי ודאות

מכיון שאני לא ממש מאמיןשפלאש לבד יעזור אז לא מיהרתי לעשות את זה [לא ששללתי לגמרי]

לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

שוכח ששלחתי לך צילום מסך של איפה הסולנואיד שצריך לנתק?

דרך אגב זה לא מדויק כמו המנוע שלי [אצלי הוא ישב לרוכב ולא לתוך המנוע]

לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

הוא לא רוצה בלי ודאות

אז כמו שאמרתי כבר, הבעיה היא שיש אנשים שמוכיכים כך ויש אנשים שמוכיכים הפוך, אז למי אני צריך להקשיב?[ברור שתגיד לי לך, אבל אני לא מכיר אותך]

לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

מצד שני לא בא לו לפרק מכסה שסתומים

תראה ,לא בא לי כלום, אבל העדפתי לקחת את הזמן במחשבה ולא להיות פזיז 

והאמת סתם אני לא אוהב שפותחים אותו [משהו נפשי, למרות שהזה לא נכון, רק בגלל שראתי מלא רכבים שיש נזילה משם והם הולכים למוסך בכדי לתקן ומלא פעמים הנזילה  חוזרת , לכן אני לא ממהר לעשות הנל כיון שבריכבי זה יבש לחלוטין] אבל עכשיו שאני מבין שמשם תבוא הפתרון אז כנראה תחילת שבוע הבא אני הפתח אותו [והאמת הסתפקתי בתחילת הלילה האם לפתוח אותו או מה שעשיתי, היו שיקולים לכאן ולכאן ובסוף הוחלט.... 

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אני ברמת המתחנן כמעט, מבקש שוב שתעלה תיעוד מצולם לדברים שאתה מוצא/עושה.

מעבר לכך שזה יכול אולי לסייע באבחונים כעת, זה תיעוד טוב לטובת אחרים שאולי יתקלו בבעיות דומות.

@נירו72 אומנם אני מניח שיש קצת הבדלים בין המונדאו 2.3 לפוקוס 1.6, אבל אתה יודע להסביר איזו סיבה יש ל"לכלוך ברמה שהוא מעולם לא ראה" על השסתומים? להבנתי ההזרקה ברכב לא ישירה ואמורה למעשה לשמור על שסתומים נקיים יחסית.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 22 דקות, Tom_22 כתב:

אבל אתה יודע להסביר איזו סיבה יש ל"לכלוך ברמה שהוא מעולם לא ראה" על השסתומים? להבנתי ההזרקה ברכב לא ישירה ואמורה למעשה לשמור על שסתומים נקיים יחסית

ה egr מתחבר לסעפת יניקה. למעשה זו תופעה ידועה בהרבה מכוניות שהמעבר בראש לשסתומים נסתם עם הזמן וצריך לנקות. גם אצלי ניקיתי כשפירקתי סעפת יניקה לצורך החלפת הפרפרים בסעפת. זה ממש נהיה גוש ומבין על מה הוא מדבר. בכלל מערכת ה egr טובה לסביבה, רעה מאוד למנוע. לא מכיר את כל הרכבים אבל יודע שבהרבה יצרנים ביטלו אותה בשנים האחרונות. גם בגלל שאין ממש צורך. בהזרקה ישירה  ופייזרים התערובת כ"כ מדויקת שהיא לא תורמת כלום מלבד צרות.

פורסם

את ענין ה-EGR אני מכיר, אבל שוב, האם ההזרקה בסעפת (כפי שהיא לפי מה שמצאתי) לא אמורה לנקות את זה?

או שאולי זה פועל יוצא של השימוש העיקרי בגז?

פורסם (נערך)

המזרקים יושבים בראש באלכסון לכיוון החלק הפנימי של התעלה שמובילה לשסתום, האוויר מגיע מהחוץ של התעלה, ושניהם אלכסוניים כלפי מטה. השילוב של זה עם מבנה התעלה וסחרור האוויר כלפי פנים ומטה יוצר מבנה שהחלק העליון והחיצון של התעלה לא עובר דרכו דלק, משם זה מתחיל להיבנות בהדרגה כלפי פנים. כשרכב מתחיל לאכול שמן זה מגיע ל egr ומחמיר במהירות.

השוני הוא שבדור הישן של המנועים ההזרקה הייתה בכלל לפני הראש, בקצה של סעפת היניקה שם התערבבה עם האוויר, בדור שלאחריה המזרקים הזריקו ישירות לראש ולא לסעפת. פה התחילו הבעיות של ההצטברות.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, פשטות כתב:

ואגב נירו עכשיו שאני די בטוח במה  שאתה טוען [למרות שאני קצת חושב שהבעיה בחיישן 2 וכו זה בגלל הליכלוך, אבל נראה אם המנורה תחזור...מה אתה ממליץ לעשות ואני מבחינתי לעשות הכל אם צריך, ולא לעשות משהו שגם אם יעזור זה לא יהיה מושלם, וסתם אנ שואל האם יש מצבים שאי אפשר לתקן את זה?[

אסביר לך למה עדיף שתתחיל בפלאשינג לפני הכל. כי אין ספק לפי מה שאתה מתאר שיש בוצה במנוע. הבוצה הזו יש לה נטיה לסתום את כל המעברים הצרים, ובהם גם הסולנואידים, הפייזרים, במכוניות שיש שסתומים הידראוליים נתקע בתוכם, מעברי שמן דקים מסביב לקאמשפטים וכו'. המערכת VCT בנויה על לחץ שמן, המותחנים של הטייימינג ועוד מערכות. המשאבת שמן כבר לא חדשה ולא 100% תפוקה, ואם המעברים לא מספיק טובים הלחץ יורד וזה פוגע במנוע כשקר וגם במערכת ה VCT גם אם תנקה אותה בנפרד. לכן קודם כל צריך להיפטר מכל הבוצה במנוע. צלם כשתפרק את המכסה שסתומים מכמה זוויות ואראה לך. 

לאחר שתעשה את זה, תנקה את הסולנואידים של ה VCT עם ספריי קרבורטורים. אבל כדי שהמעברים ייפתחו חבר להם 12V או סוללה של 9V גם תספיק. ואז תשחק עם המגע במהירות שייפתחו וייסגרו בתקתוקים מהירים. תעשה את זה כמה פעמים לשניהם. פייזרים זה כבר יותר מורכב. יש מנועים שאפשר לקבע את הקאמשפטים ולפרק את הפייזרים בלי לפרק את הטיימינג אלא רק לתפוס אותו במקומו שלא יזוז. זו הדרך הפשוטה. אצלי אי אפשר כי אין גישה לברגים של הפייזרים. לא יודע איך זה אצלך.

כשתפרק מכסה שסתומים  תצלם מכל הזוויות, וגם את הפייזרים שזה בגדול עבורך הדור החדש של הפולים שעל הקאמשפט ונראה אם יש גישה. ההסבר הכי פשוט עבורך שהם מדמים תזוזת שן בטיימינג קדימה או אחורה לפי הצורך. עכשיו תבין למה זה יכול לעשות בקפיירים.

לפני 7 שעות, פשטות כתב:

רק בגלל שראתי מלא רכבים שיש נזילה משם והם הולכים למוסך בכדי לתקן ומלא פעמים הנזילה  חוזרת , לכן אני לא ממהר לעשות הנל כיון שבריכבי זה יבש לחלוטין]

זה בגלל גומיה ישנה ו/או בעיה במערכת ה PCV שיוצרת לחץ על הגומיה ומשם זה דולף. או שלא שמו סיליקון בנקודות החיבור בראש גם לאחר החלפה ואז יטענו שהגומיה לא טובה 🙂 .

אם אצלך זה יבש זה אומר שאין לך בעיה במערכת ה PCV והגומיה עדיין אוטמת. אני למשל כמניעה אם מפרק מכסה שסתומים ומתכוון להחזיק את הרכב תקופה, מחליף כבר גומיה על הדרך.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, נירו72 כתב:

תנקה את הסולנואידים של ה VCT עם ספריי קרבורטורים

זה מה שהראתה לי בתמונה?אז ניקיתי כבר לפני כמה ימים את של היניקה [ובאמת במונדאו נדמה לי שצריך לפרק את המכסה שסתומים כי יש בורג מבפנים]

לפני שעה, נירו72 כתב:

אבל כדי שהמעברים ייפתחו חבר להם 12V או סוללה של 9V גם תספיק

אם זה מה שהבנתי, אז הוצאתי אותו החוצה [כשהוא מחובר לחשמל]הפעלתי סויץ  [בלי להדליק מנוע]וכו זה פתח וסגר אותם

לפני שעה, נירו72 כתב:

כשתפרק מכסה שסתומים

אז למה לא לעשות פלאשינג תוך כדי או שבאמת יש סיכוי הגיוני מאוד[65%]שזה יעזור

לפני שעה, נירו72 כתב:

פייזרים זה כבר יותר מורכב. יש מנועים שאפשר לקבע את הקאמשפטים ולפרק את הפייזרים בלי לפרק את הטיימינג אלא רק לתפוס אותו במקומו שלא יזוז. זו הדרך הפשוטה. אצלי אי אפשר כי אין גישה לברגים של הפייזרים. לא יודע איך זה אצלך.

אני באמת צריך ללמוד את הנושא הנל איך זה ברכב שלי [ואיך באמת זה עובד]

תמיד ידעתי שיש מערכת תזמון משתנה, אבל מטיפשותי [לא מתאים לי]לא השקעתי על זה בחיי יותר מ2 שניות מחשבה, ולכן זה דבר חדש ומרתק שבאמת חייבים לדעת אותו

עכשיו מענין אותי האם לדעתך ניקוי לבד יעזור?או שצריך להחליף את הפייזרים וזה יעזור, והאם אפשר לקנות את זה?

בקיצור אם הבעיה היא כמו שאתה אומר תמיד שייך לתקן או לפעמים לא[סתם מענין אותי]

לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

אני ברמת המתחנן כמעט, מבקש שוב שתעלה תיעוד מצולם לדברים שאתה מוצא/עושה.

אתה צודק רק אין לי מצלמה בפלאפון ולכן אני לא זוכר 

אגב אמול עשינו את זה לא ליד הבית אלא במקום של אזור מסחרי בכדי לא לעשות רעש אם הקומפרסור [ויש לי דרך ז"א אישור לקחת חשמל ממישהו]וזכרתי להביא מצלמה רק היא היתה בלי בטריה😬 ולא יכלתי לעלות הביתה להטעין....

ולגבי הבומבות אז אמרתי שאין כיום מה לראות בצילום 

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 14 דקות, פשטות כתב:

האם לדעתך ניקוי לבד יעזור?או שצריך להחליף את הפייזרים וזה יעזור, והאם אפשר לקנות את זה?

קשה לדעת אם ניקוי לבד יעזור.  יכול לעזור ברמה שהבקפיירים יפסיקו והסחיבה תעלה וייסע חלק מה שיתן לך זמן לעבוד כשנעים ולא בשיא החורף, ומבלי לעשות נזק למנוע. כן יכול להיות שלא יעזור להגיע למלוא הפוטנציאל של המערכת. אבל זה תמיד שיקולים של עלות תועלת. האם במנוע ישן, שיש לו הרבה מערכות ואף אחת כבר לא 100% שווה להשקיע ובמה.

זו החלטה אישית, ותלוי מה רמת השיפור שתהיה. על סקאנר אפשר לבדוק אם המערכת מגיעה לשיא הפוטנציאל כי הפתיחה והסגירה תתבטא במעלות וידוע מה הטווח הנכון של היצרן. אבל תמיד עדיף להתחיל מהקל לקשה.

פייזרים זה לא דבר זול. וחלק ניתן לשפץ. לא יודע מה העלות כיום של חדשים, אבל מניח ששניים כולל מכס ומיסים מחו"ל יגיעו בקלות לבין 1,000 ל 2,000 ש"ח. בארץ בספק אם תמצא, ואם של חברה איכותית. ואחרי שתשמע את המחיר תיבהל.

פורסם

נירו, באמת אם היה פה פרס על סובלנות ונתינה, השרשור הזה מוכיח שמגיע לך.

פות"ש זורק פה בדיקות לפי שליפה, אבחנות לפי תחושה, ותיקונים לפי הרגשה. אבל אפס תהליך סדור ואפס תמונות לאבחנה (על 8 עמודים!).

פות"ש, כמו שנאמר כאן קודם, וסליחה על הישירות, קבל המלצה למוסך אמין ותשקיע מה שצריך או שתמכור לחלקים. אלה האופציות הכי הגיוניות.

• אהבתי 5
פורסם

תראה כרגע אין לי מה לעלות תמונות א אין בכלל פיצוצים ןגם כשהיה [חוץ מביום הראשון אוהשני] לא היה מה לצלם [זה היה רק בנסיעה ברמה שמכשיר הקלטה לא יכול להשמוע] 

למעשה אחרי שניקיתי את השסתום נסעתי איתו והוא המשיך קצת פיצוצים הוצאתי את השסתום של התיזמון משתנה ולראשונה אין בכלל פיצוצים ולראשונה הוא לא מראה על בעיה בצילינדר 2 

רציתי להחליף אם מישהו שסתום ל10 דקות [זה כלום עבודה] והוא לה הסכים ואז הוא בדק בבינה שאמרה לו שהפליטה והיניקה אפשר להחליף בינהם פתחתי וראיתי שזה אותו דבר רק בדיוק הפוך [וגם הקוד שעליו שונה רק בספרה האחרונה]

אז ניקיתי אותו שוב [ספריי קובורטורים+פתיחת הסויץ וסגירה בשביל שהמעברי שמן בו יפתחו ויסגרו החזרתי אות ונסעתי כ100 ק"מ ולראשונה אין אפילו פיצוץ קטן גם כשאני מנסה לנסוע בצורה שוודאי יעשה פיצוץ[כבר יש לי ניסיון]

רק כרגע אין לאוטו מספיק כח והשבוע אני גם לא צריך את הרכב באמת וגם המזג אויר...

ולכן אני חושב כן לעשוס פלאש , ולגבי פתיחת המכסה שסתומים אני התחלתי לראות סרטונים בענין ואני לא בטוח שיש לי מה לפתוח כיון שזה לא מעברי שמן שרואים אותם וגם לא נראה לי שיש שם בוצה ברמה, כי השמן שלי מאוד נקי אבל יש לי עוד כמה ימים לגבש דיעה.ותודה ל כ ו ל ם  

• משעמם 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

איזה חברת שמן אתם ממליצים לרכב שלי, מה שהיה הוא של חברת פטרוטק 5W30 בתקן C2 וC3 [ואולי בזה תמון הבעיה..]וכמו שאמרתי שלא נראה לי שיש לי למה לפתוח מכסה שסתומים כיון שאני רואה דרך הפקק שמן שהשמן צלול ואין שום בוצה [הלוואי על כל רכב מעל 8 שנים שהשמן יהיה במצב הזה]

ומה שהרכב לא סחב טוב כי שככתי לחבר את החשמל של השסתום האחורי😒 [של התזמון משתנה]ניקיתי אותו וחיברתי אותו והרכב נוסע מצוין ורק במצבים מאוד מסוימים הוא לא טוב יש לי צד שהשסתום האחורי הבעיה תמון בה ולפעמים הוא לא עובד [אבל אני צריך לבדוק לעומק]ואולי כדי לנקות פעמיים....נעקוב אחרי זה

סיכום ביניים מה היה לנו פא א די ברור לי שהיה בעיה בגלל ליכלוך בשסתום 

ב כנראה יש איזושהו בעיה במערכת תיזמון משתנה וצריך לחשוב מה לעשות, כיון שלפתוח מכסה שסתומים אני לא רואה שיהיה לי בשביל מה אלא אם כן הבעיה בפייזר ולפי מה שנירו 72 כתב [לא בדקתי] זה דבר מאוד יקר [וגם הרבה עבודה..]וגם לא מסתבר שהבעיה בו ולגבי ליכלוך [או בוצה כעין זפת]אז מהחור של השמן זה נראה מעולה 

ולכן אני יראה מה לעשות בדיוק בתחילת שבוע הבא [כנראה נעשה פלאשינג..]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...