Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, גולדן191 כתב:

על גז בגלל שהטמפ' גבוהה פי 2 לפחות,

נראה לי שאתה מגזים 

לפני 56 דקות, גולדן191 כתב:

וגם בגלל שהמנוע גדול ביחס לפלאגים

על תגזים זה כולה 400 סמ"ק לפלאג זה כמו רכב 1200 על 3 פלאגים

ודרך אגב נסעתי עכשיו כמה ק"מ בעדינות והוא נסע מצוין נקווה שהוא ימשיך ויחלים ובאמת האקמול [התוסף]יעזור

ולגבי החלפת פלאגים, אז כרגע זה לא הנושא אבל אני חוזר על זה שוב, שהקודמים שהיו זולים ונועדו ל20000 ק"מ החלפתי אחרי כ18000 ק"מ והם היו נראים חדשים, והחדשים שהם יקרים כבר אחרי כ7000 ק"מ נראים לא טוב, כמו כן אצל חבריי לא שמעתי על כך [וחברי 100000 ק"מ על גז באותו מנוע] אבל כרגע אין לי כח לחשוב מה לעשות בעתיד אם הפלאגים ואני חושב מה יהיה עכשיו, בעתיד?אולי אשתי תעשה רשיון על אוטומט, מי יודע אולי אזכה בלוטו והקנה פונטיאק בנוול סטיישן אם מנוע 6.6  [כמו שהיה לנו באמריקה]מי יודע?וכו וכו וכו

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

התאוריה היא כדלקמן:

1. לא סביר ששסתום התעקם בלי שקפץ טיימינג, ושרק בחלק מהזמן יהיו בקפיירים אם הוא עקום. לכן שולל שסתום עקום.

2. לפי דבריך על סל"ד סרק עובד בסדר ועגול וגם ובחלק מהזמן עובד בסדר, ולכן סיכוי נמוך שקפצה שן בטיימינג.

3. הרבה פיח על הפלגים מצביע על בעירה לא טובה/מדויקת.

4. רק במאמץ הבקפיירים קורים ובטווח סל"ד מסוים, שלפי דבריך סביב 2,500-3,500 סל"ד מה שלחלוטין שולל בעיה מכנית בשסתומים.

חשבתי מה יכול לגרום לכל זה? ועוד ברכב ישן שהמנוע עבד,  והתשובה היא מערכת ה vct שברכבים אחרים נקראת vvt.

מערכת תזמון שסתומים משתנה. יש לך כנראה בעיה בפייזר שנשאר מקודם מדי הבעירה מתחילה מוקדם מדי ולכן יש לך את הבקפיירים ואת כל הפיח פלוס חוסר סחיבה. השיפור כרגע כנראה מהתוסף לשמן שהמיס חלק מהבוצה שהצטברה בו. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 49 דקות, נירו72 כתב:

מערכת תזמון שסתומים משתנה. יש לך כנראה בעיה בפייזר שנשאר מקודם מדי הבעירה מתחילה מוקדם מדי ולכן יש לך את הבקפיירים ואת כל הפיח פלוס חוסר סחיבה. השיפור כרגע כנראה מהתוסף לשמן שהמיס חלק מהבוצה שהצטברה בו. 

אז לדעתך זה ימשיך להשתפר, יהרוס עוד דברים? אנחנו בכיוון נכון?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
Just now, פשטות כתב:

אז לדעתך זה ימשיך להשתפר, יהרוס עוד דברים? אנחנו בכיוון נכון?

תסע בינתיים ותדווח מה קורה. אחרי התוסף לשמן אתה צריך להחליף אותו?

פורסם
לפני 1 דקה, פשטות כתב:

אמרו לי בחנות שלא 

נשמע לי מוזר מאוד. אם התוסף אמור להמיס פיח הכל הולך לשמן, ואז להשאיר את זה ככה?

איזה תוסף שמת? תעלה את השם או צילום מסך. בכל מקרה לדעתי אתה צריך להוסיף לשמן פלאש למנוע, לעבוד לפי ההוראות, ואז לרוקן ולהחליף שמן ופילטר שמן. כי אם זה לא יעבוד לא יהיה מנוס מלפרק מלהתחיל לפרק לנקות ולבדוק את רכיבי ה vct. 

עלה לי כרגע רעיון נוסף לבדיקה. יש 2 סולנואידים vct שיושבים על הראש מנוע. תנתק את הקונקטור של זה שבצד של הסעפת יניקה, ותעשה סיבוב תבדוק אם הפיצוצים נעלמו או השתנו. אתה יודע על מה מדובר?

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, נירו72 כתב:

עלה לי כרגע רעיון נוסף לבדיקה. יש 2 סולנואידים vct שיושבים על הראש מנוע. תנתק את הקונקטור של זה שבצד של הסעפת יניקה, ותעשה סיבוב תבדוק אם הפיצוצים נעלמו או השתנו. אתה יודע על מה מדובר?

לא ממש הבנתי, אבל ראיתי רכבים שיש איזה קונטקטור [רכב של דודתי טיוטה אבנסיס ורסו 2006 וי וי טי] אבל ברכב שלי ושל אבי לא ראיתי, אבל אולי לא ראיתי מספיק טוב

עשיתי היום סיבוב של כ10 ק"מ הרכב בדר"כ נוסע טוב אבל לפעמים לא והוא עשה לי פיצוץ פעם אחת בלבד, וכשעליתי את בגין בירושלים אז בהתחלה נסע טוב, ואז התחיל לסוע לא טוב + היבובים במנורת מנוע

אתה בטוח שיש לי תזמון שסתומים משתנה? נראה לי שרק בגרסת ה2 ליטר, אבל אני ממש לא יודע ולא מספיק מבין בזה

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני כשעה, פשטות כתב:

אמרו לי בחנות שלא 

תלוי מאוד בסוג התוסף כפי שנירו ציין, ישנם תוספים מאוד אגרסיביים שמטרתם להסיר פיח ומשקעים קשים שבהם חובה להחליף שמן מנוע ופילטר מיד לאחר כמה דקות של הרצת התוסף במנוע, וישנם תוספים יותר עדינים שמיועדים לניקוי עדין יותר והדרגתי ע״י נסיעה של עשרות/מאות קילומטרים עם התוסף במערכת/במנוע ואין חובה להחליף שמן באופן מיידי למרות שרצוי להקדים קצת את הטיפול השנתי ואז להחליף שמן ופילטר.

פורסם
לפני 40 דקות, פשטות כתב:

לא ממש הבנתי, אבל ראיתי רכבים שיש איזה קונטקטור [רכב של דודתי טיוטה אבנסיס ורסו 2006 וי וי טי] אבל ברכב שלי ושל אבי לא ראיתי, אבל אולי לא ראיתי מספיק טוב

עשיתי היום סיבוב של כ10 ק"מ הרכב בדר"כ נוסע טוב אבל לפעמים לא והוא עשה לי פיצוץ פעם אחת בלבד, וכשעליתי את בגין בירושלים אז בהתחלה נסע טוב, ואז התחיל לסוע לא טוב + היבובים במנורת מנוע

אתה בטוח שיש לי תזמון שסתומים משתנה? נראה לי שרק בגרסת ה2 ליטר, אבל אני ממש לא יודע ולא מספיק מבין בזה

יש לך.

לפני 18 דקות, פשטות כתב:

לתוסף נקרא בשם HIDRAULIK LIFTER CARE  P2131HLC

זה תוסף עדין, שלא חובה להחליף שמן מיד לפי ההוראות, אבל אם יש בוצה והיא נמסה לתוך השמן זה לא מצב אידיאלי.

לדעתי תקנה פלאש מנוע, שמן חדש איכותי להחלפה, ופילטר שמן. תשים את הפלאש מנוע לפי ההוראות, ואז תחליף שמן ופילטר. אם תצטרך לפרק ראש תמיד תוכל לשמור את השמן בכדי ולהחזיר אותו שוב. בנוסף אחפש לך איפה הקונקטור שלך. תן לי את הדגם המדויק של הרכב

• רעיון טוב! 1
פורסם

דגם מדויק של הרכב הוא, פורד פוקוס 2013 מנוע 1596 סמ"ק 125 כ"ס ידני 5 הילוכים רמת גימור ספורט דגם מנוע PNDA

לפני 8 דקות, נירו72 כתב:

יש לך.

זה תוסף עדין, שלא חובה להחליף שמן מיד לפי ההוראות, אבל אם יש בוצה והיא נמסה לתוך השמן זה לא מצב אידיאלי.

לדעתי תקנה פלאש מנוע, שמן חדש איכותי להחלפה, ופילטר שמן. תשים את הפלאש מנוע לפי ההוראות, ואז תחליף שמן ופילטר. אם תצטרך לפרק ראש תמיד תוכל לשמור את השמן בכדי ולהחזיר אותו שוב. בנוסף אחפש לך איפה הקונקטור שלך. תן לי את הדגם המדויק של הרכב

לא נראה לי שהבעיה בחלק של השסתום שבשמן כיון שמהתחלה ראיתי שכשמנקים את האזור שהדלק עובר בו זה משפר החל מניקוי הפלאגים +מצערת יחד אם כמות עדינה למצערת עד ששמתי ספריי במצערת וגם שעל הפלאגים היו פיח [זה לא מוכיח,אבל] וכו מה שמוביל אותי למסקנה שזה איפה שהדלק עובר, אבל הדרבה אני שמח לשמוע עוד כיוונים ועוד כיווני חשיבה

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 21 דקות, פשטות כתב:

דגם מדויק של הרכב הוא, פורד פוקוס 2013 מנוע 1596 סמ"ק 125 כ"ס ידני 5 הילוכים רמת גימור ספורט דגם מנוע PNDA

לא נראה לי שהבעיה בחלק של השסתום שבשמן כיון שמהתחלה ראיתי שכשמנקים את האזור שהדלק עובר בו זה משפר החל מניקוי הפלאגים +מצערת יחד אם כמות עדינה למצערת עד ששמתי ספריי במצערת וגם שעל הפלאגים היו פיח [זה לא מוכיח,אבל] וכו מה שמוביל אותי למסקנה שזה איפה שהדלק עובר, אבל הדרבה אני שמח לשמוע עוד כיוונים ועוד כיווני חשיבה

זה לא קשור לשסתום ישירות וניקוי שלו לא ישנה הרבה להערכתי מלבד היתרונות שבניקוי טוב. כפי שכבר כתבתי הבעיה כנראה במערכת ה vct שנקראת vvt באחרים. מבלי להבין אותה לא תבין מה הקשר.

מצרף תמונה ואיפה שסימנתי תנתק את הקונקטור תיסע ותדווח מה קורה. כמובן שתחזיר למקום כשמסיים לבדוק.

Screenshot_20251226_151246_YouTube.jpg

• אהבתי 1
פורסם

רק אותו, או את שניהם?

בעצם ראיתי עכשיו שכתבתה בעבר, רק אחד מה אני אמור להרגיש?

נראה אם אני יעשה את זה לפני שבת 

וכמו שכבר כתבתי, שכיום כמאט ואין פיצוצים [בהתחלה זה היה נורא] ורק יש חוסר סחיבה ומנורה מהבהבת לפעמים [ומסתמה היא תדלק שוב ]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...