Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפורד פוקוס 2013 ידני, אני נוסע ברכב ופתאום מתחיל מעין פיצוצים והרכב מאבד מכחו [ונהיה קשה אם החצי קלאץ..] בתחילה זה רק כשהמנוע מתאמץ ובנסיעה [בנוטרל לא]

אח"כ זה מתגבר והמנורת מנוע מהבעבת,בדקתי שהפיצוצים מהמנוע [ולא מהאגזוז]

עכשיו הפיצוצים קוראים גם בנוטרל בסל"ד בין 2.5 ל3.5 והסל"ד עובד יציב בכל הטווח [עד 6.5 בדקתי]

בדקתי קוד תקלה והוא הראה שיש בעיה בתזמון הניצוץ באחד הפלאגים [לא זוכר בדיוק, בטעות מחקתי]

השאלה היא מה עושים עכשיו...

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכאורה קשור לכוהלים או פלאגים או חוטי הצתה 

צריך בדיקה מקצועית במוסך מומחה

לוקוס בעבר דווח גם משאבות דלק שמתבלות.

*לפוקוס

משתדל לעזור

פורסם

דלק שלא נשרף בצילינדר בשל בעיית הצתה, נשרף "מתפוצץ" באגזוז.

קודם כל תחליף פלאגים אם לא הוחלפו לאחרונה. הבעיה ממשיכה - תחליף גם קוילים. לא "כוהלים".

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אז ככה, אתמול בלילה הוצאתי את הפלאגים שהם די חדשים כ7000 ק"מ וסוג יקר והם היו אם קצת פיח שמתי את הפלאגים הקודמים שהיו זולים ונסעו כ18500 ק"מ והיו נקיים [וניקיתי עוד יותר כמו כן שפחתי שם קצת ספריי קובורטים]

כמו כן במקביל עשיתי ניקוי מצערת, הרכב בהתחלה נסע מצוין כ3 ק"מ ואז חזר לסורו והדליק נורה על שם PO302 [וכמובן מנורת מנוע היבהבה ונהיה קשה החצי קלאץ ופיצוצים מהמנוע וכולי....]

עכשיו אני אילך לקנות כוהל הציעו לי של חברת valeo ב180 שקל [אי אפשר להחליף בינהם ולראות אם עובר כיון שזה כוהל ברבעיה]

אציין שוב שהמנוע לא רועד והטורים יציבים בכל טווח הסל"ד

כמו כן זה ודאי לא בעיה במערכת דלק כיון שהרכב על גז...

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)

P0302 זה פספוס הצתה בצילינדר 2.

מה הדגם המדויק של המצתים "החדשים" אצלך? מאיפה רכשת? 

בפרופיל ובחתימה כתוב שיש לך גם מערכת גפ"מ, היא פעילה? יש הבדל בתופעות אם נוסע רק על דלק? מערכת גז בהחלט יכולה לתרום לתופעות. 

וגם עמוס כבר תיקן אותך, נתקן שוב - קויל, לא כוהל. Coil באנגלית. או בעברית צחה סליל הצתה. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אז הוספתי וכתבתי שזה קורה בין על גז ובין על דלק ככה שזה לא בעיה במזרק דלק [או משאבה]

המצתים הישנים שהחזרתי היו של בוש אמרו לי בזמנו שזה מתאים לכ20000 ק"מ והחדשים [שהוצאתי עכשיו] הם של חברת דנסו והם יקרים ואמרו לי [כמה שאני זוכר ]שזה מתאים לכ60000 ק"מ דגם מדויק PT16VR13 5068

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

לא כתבת קודם, גם בעריכה שזה קורה בכל המצבים. אבל כעת כן.

אני לא בטוח שמדובר במצתים המתאימים (מבחינת מידות כן מתאים לכאורה). כי;

בקטלוג של דנסו ההמלצה היא לדגם ITV20TT למנוע שלדעתי אצלך (1.6 125 כ"ס), ללא מערכת גז. 

PT16VR13 לכאורה בדרגת חום נמוכה יותר-חם יותר (16 לעומת 20) בעוד שלהבנתי נדרשת דרגת חום זהה או גבוהה יותר-קר יותר, לפי הכתוב באתר NGK לצורך הענין. ומצד נוסף, אולי דנסו שינו את המספור כפי שעולה כאן, למרות שהמק"ט שציינת לא נראה קשור. 

מדגיש, כי איני בטוח לגבי המידע הנ"ל, ואיני בקיא במשמעויות של מערכת גז. ובכלל זה, האם הנ"ל יתרום בוודאות לבעיות שאתה חווה כעת. 

פורסם

אני לא מעמין שהבעיה בפלאגים א כי מה קרה עכשיו אחרי אלפי ק"מ? 

בהחזרתי את הפלאגים הקודמים שלא עשו שום בעיה [בעבר] והבעיה לא נפתרה

קניתי היום קויל [לא קוהל, קוהל זה דבר שאסור לנהוג איתו😝] והערב [או הלילה] אני החליף ואז אני הדווח מה קורה 

נ.ב האתנהגות של הרכב יכולה להסביר שהבעיה בקויל או הפלאג אבל הפיצוצים מאוד משונים לי

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אתה שואל בשביל ידיעה או שאתה מקשר את הבעיה?

תראה אנחנו 4 חברים אם פוקוס ידני [אחד מכר לאחרונה] ו3 מתוכם על גז ואין תלונות 

נתקלתי בכאלו [אוטומטים] על גז אם קילומטראג מעל 250 

אז גם אם נניח שב250 יילך מנוע, זה עדיין היה שווה[100000 ק"מ על גז שווה חסכון של  כ30000 שקל]

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 21 דקות, פשטות כתב:

אתה שואל בשביל ידיעה או שאתה מקשר את הבעיה?

מקשר לבעיה. חושב, לא קובע עובדות.

לפני 22 דקות, פשטות כתב:

תראה אנחנו 4 חברים אם פוקוס ידני [אחד מכר לאחרונה] ו3 מתוכם על גז ואין תלונות 

מישהו מכם הצליח לעבור 50K ק"מ על גז?

לפני 22 דקות, פשטות כתב:

נתקלתי בכאלו [אוטומטים] על גז אם קילומטראג מעל 250 

מטורף, שהתחיל כאילו מסביב הכמה? כמה עבר על גז?

פורסם (נערך)

אני אישית כ30 חברי גם כ30 ואז הוא מחר לחבר שלו ולאחרונה שאלתי אותו על הרכב והכל בסדר, אז יתכן שכבר הגיע ל40 והחבר השלישי להערכתי כ10+

ואם מדברים על גז גרידה יש לי 2 חברים אם סונטה 2006 ואחד בוודאות עשה 100 על הגז [הגיע ל300+] ולפני שבועים הוא החליף מנוע [יש לו כמה סונטות והוא החליף לבד]והשני גם עשה כ100 אך באמצע הוא החליף מנוע כיון שהיה נזילת שמן והוא נסע ללא שמן...[דהיינו שבוודאות המנוע לא הלך בגלל הגז]

לאבא שלי יש גז על גלאקסי 2.3 לפחות 50000 ק"מ....

אבל די סטינו מהנושא של רכבי שצריך רפואה שלימה....

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

טוב החלפתי קויל  וזה לא עזר, בינתיין עוד לא נדלק מנורה אבל יש היבובים

האם יש למישהו פתרון?

אציין שוב שיש פיצוצים כמו רכב ארסים אבל מכיון המנוע, ברמה כזאת שהפילטר אויר קופץ, ולכן מתחילה לא באמת חשבתי שמדובר בפלג וכדומה [מה שהתברר כנכון]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...