Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוי חבל.. שיערתי שזה אתה..

אגב האלמרה שלו כבר מתה?

Just now, IsraCar כתב:

האם "פשטות" ו "pashut" הם אחים שלא נפגשו מעולם ? :conf:

לא, חברים מהעבר ללימודים

לא חלמתי שאפגוש אותו פה.. אבל האמת שאבא שלו בעל חוש טכני נדיר, אז ברוך ה’ התפוח לא נפל רחוק מהעץ..

• מעניין 1

משתדל לעזור

פורסם

א מענין מי אתה 

ב היו 2 אלמרות אחד [2002] הלך טוטולוס בנהג שבטעות לחץ גז במקום ברקס וזה היה הצלה כיון שהרכב היה בתהליך גסיסה 

והאלמרה השני [2006] עמד למות והיה מוציא פיח לתוך הרכב [אני לא זוכר בדיוק] ומכרו אותו לערבי ב1500 שקל אחרי שבוע פגשנו אותו והוא שם חמסות השחרת חלונות ספוילר מאחורה וטאסות ועוד כל מיני קישוטים, אחרי עוד שבוע הגיר מת טוטל, לפחות הוא לא בא בטענות

• מצחיק 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 15 דקות, פשטות כתב:

א מענין מי אתה 

ב היו 2 אלמרות אחד [2002] הלך טוטולוס בנהג שבטעות לחץ גז במקום ברקס וזה היה הצלה כיון שהרכב היה בתהליך גסיסה 

והאלמרה השני [2006] עמד למות והיה מוציא פיח לתוך הרכב [אני לא זוכר בדיוק] ומכרו אותו לערבי ב1500 שקל אחרי שבוע פגשנו אותו והוא שם חמסות השחרת חלונות ספוילר מאחורה וטאסות ועוד כל מיני קישוטים, אחרי עוד שבוע הגיר מת טוטל, לפחות הוא לא בא בטענות

נקרעתי מצחוק תודה רבה, שרק ירבו סיפורים כאלה😅

פורסם (נערך)

נשמע שאתה בדרך לפתיחת ראש מנוע.

מאיפה זה נשמע?

אם לנסוע זה לא מזיק אז אני ימשיך לנסוע בתקווה שזה ישתפר, אני עדיין חושב שכשיצאתי מהעיר וכשחזרתי אז היה שיפור אבל קשה להסיק מסקנות

ובאמת אם אין מנוס אז אני יפתח ראש ואני צריך לברר האם צריך להעביר את הראש לשיוף [ברח לי השם הרגע] גם כשסתם פותחים או רק כשהראש מתעקם [שהולך ראש מנוע]  ויכול להיות שאני אשלח למוסך או שאני יחליף מנוע במוסך או שאני יחליף מנוע לבד זה סיפור של לילה או 2 לילות עבודה, תלוי מתי מתחילים או מסיימים[יש לי את הציוד כולל מנוף שקצת קשה להגיע עליו ]ואני אחפש פוקוס אוטומט במצב מצוין שהלך הגיר 

בקיצור אני עוד לא החלטתי מה לעשות

לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

נקרעתי מצחוק תודה רבה, שרק ירבו סיפורים כאלה😅

דרך אגב גם האלמרה הראשונה הנהג הפוגע היה ערבי ואבא שלי מאוד נלחץ מה קורה? בפרט שזה היה במעבר חציה והוא כמאט דרס הולך רגל ולכן הוא לחץ חזק יותר על הברקס [מה שהגביר את הנזק]

ואז הנהג אומר במבטא ערבי  "אני מורה זה בסדר כך פרטי ביטוח פשוט טעיתי בין הגז לברקס"

עריכה אחרונה על ידי פשטות
  • רעיון טוב! 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 3 שעות, PASHUT כתב:

אולי זה מרכב שנסע 100 אלף ועבר תאונה ויש לו עד 200 אלף בשקט

ממליצים להחליף חיישן מקסימום ב 100,000 ק"מ.

לפני 39 דקות, פשטות כתב:

היבב המנורה ונסע לא כל כך טוב ואז נדלק הנורה ונסע גרוע, איפסתי הנורה הרכב חזר ליסוע בערך טוב ובחזור שוב אותו דבר, עכשיו פיצוצים לא קורים מחוץ לעיר 

עכשיו השאלה מה לעשות? האם לנסוע בכדי שהטוסף אולי ינקה השסתום?האם לחזור על הפעולה של הספריי לתוך המצערת? האם לפתוך את המכסה שסתומים ולנקות את החלק  של השסתום שהדלק לא מגיע עליו אלא השמן [אני שונה את זה] האם חלילה לפתוח את הראש?

אם ממילא אני הצטרך לפתוח את הראש אז בנתיין לנסוע בו אני יכול להרוס משהו נוסף?האם אני עלול להתקע[אני לא מדבר על לנסוע לאט]?

תודה לעונים

כששמים תוספים בריכוז גבוה מנורות יכולות להבהב או להדלק בלי קשר למצב הרכב. עד שתסיים את התוסף תמלא מיכל דלק מלא ותחליף את השמן אל תתייחס אליה כי יכול להיות שרק התוספים עצמם גורמים לה להדלק. בפיצוצים/בקפיירים יש סיכון, אבל אם אין לך כרגע תסיים לנסוע עד שיגמר הדלק ותמלא חדש, ותחליף את השמן לפי הוראות התוסף לשמן ששמת. ואז תראה מה מצב הנורה והרכב. יש לי תאוריה מסוימת אפשרית לסיבה לבקפיירים, אבל קודם תסיים מה שכתבתי, ונראה הלאה.

פורסם (נערך)

לא רק המנורה היבבה אלא הרכב בהלוך נסע גרוע מאוד והמנורה היבבה כל הדרך גם כשהעברתי לנוטרל ואז איפסתי המנורה והוא נסע  לא גמרי בסדר ורק כשהעמצתי את הרכב הוא היבב עד שבאמצע הדרך נדלק המנורה והרכב איבד כח, איפסתי וכו

פיצוצים/בקפיירים קורים לפעמים רק בעיר כשמאמצים את המנוע [בהתחלה זה היה כל הזמן]ולכן אני המנע מזה כיון שלדעתי זה הורס את החלק של הסעפת יניקה ואולי גם את המצערת 

הפיצוצים/בקפיירים לדעתי קורים כיון שהשסתום לא נסגר והפליטה יוצאת [גם] משם במקום לצאת מהשסתום של היציאה אבל מענין מה התיאוריה שלך

השאלה היא אם לחזור על הסיפור של הספריי למצערת? לנסוע ככה?אני עלול להתקע?אין לי כח לחכות לגרר וכולי 

זה מאוד עצוב, כי הרכב בעיקרון במצב מצוין הצבע של השמן כמו חדש גם בטיפול 13000 ק"מ, הרכב יציב, היה חזק עד לפני שבוע, מעבר הילוכים חלק,מעביר הילוכים בדיוק מתי שאני רוצה😄, לא שותה טיפת מים או שמן, וכולי

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

זה הקטע בגז, הוא משאיר את השמן נקי, אבל השריפה שלו מתבצעת בטמפ' כל כך גבוהה והמנוע לא מת על זה

לא הבנתי מה הקשר בין המערכת גז לאיכות שמן של הרכב, אולי אדרבה אם זה בטמפרטורה גבוהה יותר אז השמן צריך יותר להשרף 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 13 דקות, פשטות כתב:

לא הבנתי מה הקשר בין המערכת גז לאיכות שמן של הרכב, אולי אדרבה אם זה בטמפרטורה גבוהה יותר אז השמן צריך יותר להשרף 

הבוטאן והפרופאן נשרפים במנוע עם פחות תוצרי לוואי, פחות לכלוכים נוצרים לעומת שריפה של בנזין. בשריפה של בוטאן ופרופאן אין כמעט פיח שנוצר.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אוקיי אבל גם לפני שהיה מערכת גז השמן היה נקי וגם אני מקיר כאלו אם מערכת גז והשמן לא נקי 

וחוץ מזה זה מחזק אותי שהבעיה שלי לא קשורה למערכת גז כי ראיתי מפורש שהפלאגים "החדשים" [בני כ7000 ק"מ]כולם נהיו אם קצת פיח והפלאגים הקודמים היו כ18000 ק"מ בלי טיפת פיח ואם מערכת גז מקלקלת זה את השסתום עצמו ואז לכאורה הרכב לא נוסע טוב בצורה עיקבית [אולי אני טועה] וגם לכאורה חומרי ניקוי לא אמורים לשפר את המצב

אצלי זה לא עיקבי וגם ברור שחומרי ניקוי משפר [אולי לא מספיק]

אבל סטינו מהנושא "ומה יהיהאם רכבי המסכן" אשמח לשמוע כל כיוון אפשרי

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אתה צריך להחליף פלאגים בתדירות גבוהה הרבה יותר בגלל שהפלאגים לא תוכננו למערכת גז אני חושב, המנוע הרבה יותר חם והפלאגים צריכים לעמוד בזה

מעבר חומר מגיע עם מעבר טמפ', אם הפלאגים היו קרים יותר והמנוע מאד חם יש גם מעבר חומר (פיח) ולא רק מעבר טמפ'.

פורסם

אני רוצה פתרון לעכשיו

ולגבי הפלאגים, הקודמים [שהיו סוג זול] היו נקיים כמאט כמו חדשים אחרי כ18000 ק"מ [כולם על גז] והחדשים קניתי סוג יקר  נדמה לי שאמרו לי 60000 ק"מ ועבר כולה כ7000 ק"מ

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אמרו לך 60000 אם היה מדובר בבנזין

על גז בגלל שהטמפ' גבוהה פי 2 לפחות, וגם בגלל שהמנוע גדול ביחס לפלאגים, יש מצב שפלאגים עם גז יחזיקו פי 4 פחות זמן וק"מ, 15000 אולי, לא כזה יקר אבל להחליף וזה קל בשבילך אני מניח? כאילו עם ידית מומנט אני די בטוח שזה כמו הליכה בפארק בשבילך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...