Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני השתדל מחר 

אגב הפיצוצים כמאט לא קורים בנוטרל אלא הם רוראים בדרך כלל בנסיעה בעיקר בעליה

חוץ מזה למנוע אין מספיק כח דהיינו אני חייב למשוך את ההילוכים יותר....

אגב אתמול הוא עשה לי פיצוצים גם בנוטרל 

התחלתי לחשוב אולי שזה בעיה בשסטומים שמשהו קרה להם או הם יתלכלכו וכיוצה בזה

אבל זה מפחיד אותי לחשוב על זה....

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאחר מחשבה רבתי [כולל התייעצויות אם מוסכים] הגעתי למסקנה שהבעיה בשסתום כניסת האויר ולכן הוא לפעמים מחזיר את האוויר למצערת [ובאמת הברגים של הפילטר אוויר נשברו...] אני עכשיו יורד לבדוק קומפרסיה....

עכשעו לדעתי זה כנראה ליכלוך בשסתום ולכן השאלה היא אם יש דרך לנקות את השסתום בלי לפתוח את הראש מנוע

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

טוב. אז למעשה אני כמאט בטוח שזה השסטומים, כנראה כמו שהגיבו לי מעלי הפלאגים לא בדיוק מתאימים [ואולי באמת לכן המוסך מורשה של פורד תמיד שם פלאגים זולים גם לי וגם לחבריי]והם עשו פיח שעבר לשסתום וכו בדקתי קומפרסיה ואח"כ הכנסתי הרבה ספריי קובורטים לאזור השסתום [כמה שניתן] ואז בדקתי קומפרסיה שוב והיא עלתה משמעותית,

בינתיין עשיתי סיבוב והאוטו נוסע כמאט מצוין, לכן נראה לי שאני החזור על הפעולה שוב בערב, ונקווה שזה יפתור לגמרי 

אם למישהו יש עוד רעיון איך לנקות שסתומים [בלי לפתוח את הראש] אשמח מאוד אם יביא לי רעיון. תודה ואשוב והעדכן 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני כשעה, פשטות כתב:

לכן נראה לי שאני החזור על הפעולה שוב בערב

בפעולה זו חובה לחזור עליה כמה פעמים בכמה סבבים ולתת למנוע לעבוד בטמפרטורה גבוהה ומדי פעם לתת ״מכת גז״ בסלד״ים משתנים כדי לשחרר פיח רופף,בהצלחה

פורסם

עשיתי את הפעולה בצורה כזו פתחתי את הפלאג השפרצתי ספריי לכיוון השסתום תוך כדי הדלקתי את המנוע [על 3 צילינדרים] והשפרצתי עוד ספריי וכולי 

עכשיו אני חושב לעשות ככה לכל הצילינדרים 

ובאמת כמו שכתבתי אתמול שניקיתי פלאגים וכולי אז גם אז השפרצתי לכיוון השסתום ספריי אך לא בצורה הגריסיבית כמו היום ובאמת גם אז זה עזר קצת 

אז כנראה שזה הכיוון של הפתרון. ונקווה שלא נצטרך חלילה לפתוח את הראש, אין לי כח וזמן לזה [וגם כסף]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אתה עלול לגרום ליותר נזק מתועלת כך, להבנתי.

ספריי קרבורטורים לא נועד למטרה זו (גם אם יכול להמיס משקעים שומניים) ועשוי לגרום לנזקים של חלקים אחרים "במורד הדרך".

השפרצה שלו ישירות לתוך הצילינדר תו"כ עבודה של המנוע, ללא המצת וללא ניטרול של מזרק הדלק (אם לא מתבצע אוטומטית ע"י מחשב הרכב במקרה) תשטוף את הצילינדר משמן (ותזהם אותו בתורו) ותפגע בסיכוך שלו ושל הטבעות (אם כי אולי הן היו גם תפוסות קצת לאור התיאור של עליית הקומפרסיה). לא יודע מה קורה אם משתמש נטו בגז במקרה כזה ועד כמה פחות פוגע אם בכלל.

גם לא ברור לי איך אתה משפריץ אותו לכיוון השסתומים שנמצאים למעלה ועוד בפעולת המנוע אוויר נדחף דרכם (שסתומי היניקה כמובן) לתוך הצילינדר. 

ככל שהשסתומים אולי לא נקיים (למרות שהמנוע הוא בהזרקת דלק לא ישירה, כך שזה בדר"כ לא בעיה כי הדלק שוטף אותם, אבל לאור השימוש בגז אולי כן משהו מצטבר), השתמש בחומרים ייעודיים ב"אינפוזיה" דרך סעפת היניקה או בהשרייה של השסתומים (כשהם סגורים) וניקוי פיזי של כל הנוזל ומזהמים לפני שימוש במנוע (ובדיקה שלא דלף לתוך הצילינדר).

אם יש חשד לגבי תקינות השסתומים, אפשר לנסות להביט על מצבם הפיזי עם בורוסקופ.

האם יש משמנת? אולי זה גם פאקטור שקשור.

ובכל מקרה טרם העלת סרטון ברור של התופעה.

פורסם

ככה, לגבי סרטון אז כרגע אין לי איך להסריט כיון שהתופאה קורת בתדירות הרבה יותר נמוכה והרבה יותר חלשה, ורק בנסיעה שאז בהקלטה לא ישמעו את זה כלל

כמו כן כשאני עושה את זה אז אני על מצב דלק ולא גז 

כמו כן איך אני יכול לבדוק את מצבם הפיזי ז"א לא הבנתי מה זה בורוסקופ?

אין לי משמנת ויתכן שזה טעות אבל זה לא הנושא...

ובאמת שאלתי כבר בעבר איזה חומרים יכולים לנקות וכולי, הדרבה תביא לי המלצות לחומרים , כמו כן איך שייך להשרות את השסתומים [אלא אם כן אתה מתכון לפרק את הראש וכולי....

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

בורוסקופ (הסבר וסרטון).

הקשר בין אי התקנת משמנת לבעיה אפשרית בשסתומים קיים (להבהיר, לא טוען שזו הבעיה אצלך. ויודע שלא תמיד נדרש משמנת. אני כאמור לא בקיא בכל הקשור למערכות גז לרכב), בעיקר אם אתה מרבה לסוע רק או לרוב על גז. ראה כאן הסבר וסרטון.

לגבי חומרי ניקוי, יש מוצרים ייעודיים כאמור של כל מיני חברות בתחום. ליקווי מולי, CRC, Seafoam ואחרים. אפשר למצוא כמה מהם למשל פה.

הם מגיעים כתרסיס שאותו מרססים לסעפת (אחרי פילטר וחיישן אוויר) תו"כ שהמנוע פועל בטורים מורמים. אפשר למצוא סרטונים ביוטיוב.

אבל שוב, אני בכלל לא בטוח כמה זה באמת רלוונטי אצלך בהתחשב בהזרקת דלק בסעפת ולא ישירה.

פורסם

בקפייר לפילטר מיד אומר שזו בעיית שסתום יניקה. היית צריך להתחיל בזה. אבל אם כבר בוחרים לנקות עם ספריי קרבורטורים אתה עושה את זה לא נכון.  אכתוב לך את ההליך הנכון בהמשך, אבל לדעתי קודם צריך לבדוק כיוון שסתומים. בשביל זה לא צריך לפרק ראש מנוע רק מכסה שסתומים ועם פילר גייג' לבדוק מרווח שסתומים ביחס למה שהיצרן קבע. 

ההליך הנכון:

תפרק את הגומיה בין בית הפילטר לבית המצערת. תניע את הרכב (פה תצטרך עוד מישהו) ושמישהו ילחץ גז סביב 2,500 סל"ד. השני יזריק בלחיצות של כ-2 שניות ספריי עד שהמנוע מתחיל להיחנק והסל"ד יורד (זה תקין) תן לו לעלות שוב, ותלחץ על הספריי עד שייחנק וחוזר חלילה, ככה בערך חצי ספריי. שלב שני זה להחזיק דוושת גז לחוצה עד הסוף, ותתחיל לרסס בלחיצות ארוכות עד שהסל"ד יורד נמוך, תפסיק, תן לסל"ד לטפס גבוה, ותלחץ שוב רצוף עד שירד נמוך, ותרסס שוב. ככה עד שתגמור את הספריי. תרכיב הכל בחזרה.

תשים K44 על רבע מיכל דלק, ותיסע עם מכות גז וסל"ד גבוה מדי פעם. לאחר מכן תשים K44 נוסף ותמלא מיכל מלא.

• רעיון טוב! 1
פורסם

האמת שהתחלתי בזה אבל בקטנה[אתה יכול לראות בתחילת השירשור]רק אנשים כתבו לי פלאגים וכדומה והעדפתי להתחיל בזה 😜

למעשה הערב עשיתי שוב כמו שאמרתה אבל הוא לא משנה את הסלד כמאט כשאני משפריץ ורק על נוטרל זה משנה

למעשה זה שיפר אבל לא מספיק 

עכשיו השאלה אם התוסף יכול לעזור?האם ליסוע באוטו למרות שעדין לפעמים יש פיצוצים, האם אני עלול להתקע [אם ממילא המנוע סוף הדרך...] והאם יש עוד מה לעשות ז"א להגיד קדיש על המנוע?

האם לחזור על הפעולה הנ"ל שוב?

[והציין עוד נקודה שבתחילת 2024 החליפו טיימינג בפורד]

ועוד נקודה למה אני לא חושב שהבעיה בכיוון שסתומים

א כי אני רואה שכל הנקיונות הנל עוזרות [גם אם לא מספיק אבל זה שיפר משמעותית]

ב לפעמים הרכב פתאום נהיה מצוין דהיינו שזה לא עיקבי ולכן חשבתי שזה ליכלוך שלפעמים תופס את השסתום וכולי 

ג הסלד מאוד יציב [אם כי זה לא ראיה גמורה]

• לא הבנתי... 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

ראיתי שיש תוסף יחודי לשסטומים [לא להזרקה ישירה כיון שהדלק לא מגיע לשסטום ....]האם זה עדיף על פני הK44 שכתוב עליו מנקה מערכת הדלק וכו ולא ראיתי שכתוב עליו מנקה שסטומים 

ושוב אני שואל אם זה לא יעזור אז להחליף מנוע או לפתוח את הראש?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

טוב אז ככה, כנראה שהפלאגים לא בדיוק התאימו כמו שאמרו מעלי ולכן זה ייצר פיח [כמו שראיתי עליהם פיח, ופיח לא קשור למערכת גז] והפיח הגיע לשסתומים ותפסו אותם וכולי,

ולכן יעצו לי א לשים תוסף בדלק

ב כיון שהחלק התחתון של השסתום הוא בתוך המנוע [ולא מגיע עליו דלק] אז לשים תוסף בשמן 

עכשיו מישהו קנה לי ובאמשך היום אני יעשה את זה, והעדכן בערב

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...