Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פשטות כתב:

לתוסף נקרא בשם HIDRAULIK LIFTER CARE  P2131HLC

בעיקרון זה תוסף שמיועד לטיפול במרימיי שסתומים הידראוליים (hydraulic lifters) במנוע לניקוי משקעים ולשיפור תיפקודם ולהפחתת רעשים.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 6 דקות, Camaro 92 כתב:

בעיקרון זה תוסף שמיועד לטיפול במרימיי שסתומים הידראוליים (hydraulic lifters) במנוע לניקוי משקעים ולשיפור תיפקודם ולהפחתת רעשים.

זה ברור, אם כי נראה לי חרטא שיווקית. בתור אחד שפירק כאלו ושיפץ אותם ומאמין שגם אתה עם הרקע שלך, סה"כ זה אמור להמיס את הבוצה שבפנים שלא נותנת לשמן לזרום פנימה ותוקעת אותם. אין שום דבר מיוחד בבוצה שם ביחס לפייזרים למשל או במקומות אחרים. בלי שהוא התכוון יצא שהם התחילו להמיס לו גם חלק מהבוצה בפייזרים ובסולנואידים וזה כנראה השיפור שהוא מרגיש.

פורסם

אבל כמו שכתבתי קודם, השיפור המשמעותי היה עוד לפני שהוספתי תוספים לכן אני לא חושב שזה בפייזרים וכולי

ולגבי לנתק את החוט, אני מקווה שבהמשך הערב אני יעשה את זה,

כמה לסוע אם החוט המנותק? ומה אמור לקרות? [אני לא מבין מה זה עושה בדיוק]

עוד דבר, מישהו חחם אמר לי שהבעיה יכלה להיות בשסתומי יציאה והאמת לא כל כך הבנתי למה, אבל אולי בהמשך הוא יסביר לי בצורה שאני הבין

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

הא ועוד נקודה שאחזור והדגיש, שתמיד שהמנורה נדלקת היא מדברת על הצתה בצילינדר 2 ונראה לי [שוב, אני לא מבין בזה]

שאם הבעיה בתזמון שסתומים משתנה אז הבעיה היא לא דווקה בצילינדר 2

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

טוב נסעתי הערב אם הרכב וכשאני מאמץ הוא לפעמים עשה פיצוצים ומאבד כח , הוצאתי את החוט שנירו72 אמר להוציא והרכב הגיב הרבה יותר טוב ובלי פיצוצים, עכשיו השאלה היא איך מתקדמים מפה,

ואני מתכנן לצאת הלילה לבית שמש הלוך חזור, האם זה מזיק לרכב, האם להחזיר את החוט הנל או להמשיך לנסוע בלי ולראות מה קורה?

ובנוסף הוא הדליק לי קוד תקלה נוסף [היה צפוי]PO0010

בקיצור התבלבלתי לגמרי, לאן אני הולך האם לתיקון פשוט או לפתיחת ראש או החלפת מנוע ......?

או שזה בסך הכל חלק [שאני עדין לא מבין מהו]שפותחים את המכסה שסתומים ומגעים עליו

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

הייתי ממליץ לך להתקדם לעבר המוסך.

אבל אתה כנראה יש לך עקרונות בחיים.

והמנעות מתשלום סכומי כסף למוסך, הוא אחד העקרונות האלה.

מקריאה של רוב הודעותייך, לא השתכנעתי שהרכב שלך שמור.

כלומר, אתה מתעסק איתו הרבה, אבל לא ממש מתחזק אותו לפי הספר.

לכן אני אשאל אותך דוגרי.

האם הרכב שלך מוזנח?

אני שואל את זה, כי קיבלת כאן תשובות מאוד מושקעות מאנשים שמאוד מבנים.

אבל אני לא השתכנעתי שאתה שווה את התשובות המושקעות. (סליחה על הישירות)

מצד אחד אתה אומר, משהו בסגנון של  "אני לא חושב ...שזה מה שרשמתם".

מצד שני, אתה מודה שאתה לא יודע מה זה החלק או המושג שהם רשמו.

תסלח לי, זה לא ממש רציני.

חבל להמשיך בכיוון הזה.

אני אחזור על הודעה הכי קצרה בשירשור הזה.

אתה בדרך לפתיחת ראש מנוע.

בקצב הזה אתה הולך להתקע בצד הדרך.

זה יעלה לך סכום שלא ישתלם לך לתקן את הרכב. (אבל לפחות יהיו לך חלקים).

זה לא בגלל שאני בעל חוש נבואי מיוחד.

לא צריך להיות נביא, לי זה ברור מהתנהלות הדברים.

סוף.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

תראה בא נחלק את זה כך הרכב עד שהגיע עלי [לפני כ20 חודש] היה מטופל רק בפורד אחר כך אני קניתי אותו והלך חיישן חמצן והחלפתי במוסך, טיפולים עשיתי לבד לפני הזמן החיישן חמצן שהמוסך שם התקלקל אז החלפתי לאחר לבד, פלאגים החלפתי לבד וחוץ מזה לא היה עוד דברים לעשות [אפילו אם הייתי הולך למוסך יקר] עכשיו הלכתי להתיעץ אם 2 מוסכים והם לא בדיוק יודעים מה לעשות [שוב, לא באמת השארתי את הרכב אצלהם אבל הם אמרו לי שזה מה שהם יעשו והיום לא נוגעים במנועים וכו]

עכשיו אני נמצא בצומת גורלית מה לעשות אם הרכב לא תיכננתי שיקרה לו כזה דבר ב5 שנים הקרובות 

למען האמת אני מתיעץ אם אבי שהוא מומחה מאוד, הוא כבר עשה שיפוץ מנוע לרכבו באמריקה [פונטיאק בנוול 6.6] ולפני כן כשהיה בחור צעיר הוא החליף ראש מנוע [האודי 80] וכו וכו וכו כשהינו באמריקה אז מי שרצה לזרוק רכב הוא הביא לנו אותו [אבל זה סיפור אחר] כבר היה לנו תקלה ברכב ששום מסך לא עלה על זה ואנחנו [בעיקר אבי] עלה על זה

לכן אני יאמר את האמת שאם חלילה אצטרך לפתוח ראש אני יעשה את זה איתו [הוא בעיקר יעשה את זה] כי בחלק הזה של פנים המנוע אני לא באמת מבין בזה  באמת ואני מודה על האמת בזה, ולגבי להחליף מנוע לבד בזה אני כן מבין ויש לי את הציוד, עכשיו כיון שחלק מהמוסכים אומרים שהיום מחליפים מנוע ולא נוגעים במנוע , אז אין לי באמת מה להפסיד, כיון שאם ממילא צריך להחליף מנוע אז.....או שאם מוסך יהודי רוצה על פתיחת מנוע [כולל הכל] אלפי שקלים אז אולי אני יחליף מנוע לבד [יש מספיק פוקוסים אם מנוע טוב שהולכים לפירוק]ובזה אני כן יכול לעשות כיון שזה כמו לגו ואני גם שונא עבודות של מוסכים [הסתובבתי מאות שעות אצל מוסכים [עבדתי קצת בשינוע רכב בחברת השכרה של חבר] וסליחה שאני אומר, הם מתנהגים באגרסביות לרכב, פעם שאלתי מוסכניק למה אתה לא פותח ביד, למה אתה פותח אם לחץ אוויר?? והוא ענה לי אתה צודק אבל כל יום יש לי עשרות רכבים.....😷

למשל בשביל הכיף אבא שלי  ניסה לעשות שיפוץ גיר לגאלקסי [זה התחיל שהרכב נקנה ללמוד עליו ולא היה אכפת לו מה התוצאה באמת ]והוא פירק את כל הגלגלי שינים וגם את המח גיר ומה שקרה שהוא לא ידע מה זה מח גיר [לא בדקנו ביוטיוב=טעות] וכל קפיצים ברחו והוא החזיר הכל לפי הגיון שלו והרכב נסע [אבל בלי רוורס😀 ואז לקחנו מח גיר אחר וב10 דקות החלפנו]

אבל עכשיו אני שואל מה לעשות?????????????????

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)

כמה ק"מ אתה עושה בשנה?

האם הרכב חשוב לך לשימוש כל יום לעבודה / סידורים, הרבה קילמטרים.

אם כן, אז:

גש למוסך מורשה יבואן של פורד

אם הרכב הוא שעשוע לשעות הפנאי, לא הייתי שולל את האופצייה של אבא (שלך)

(*) תבטל את הגפ"מ.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם (נערך)

מוסך מורשה ירצו יותר ממחיר הרכב [רק לחשוב שבזמנו רצו על חיישן חמצן כ2000 שקל לא כולל עבודה

והרכב, כיום הרכב חשוב לי לסידורים וכו ולא לשעשוע

אני אם הרכב בעיקרון עושה כ14000 ק"מ ספיציפית השנה זה כנראה יגמר בכפול אבל אני מאמין ששנה הבאה זה יחזור חזרה לכ13 עד 16 לשנה

אני באמת גם שוקל להחליף מנוע במוסך טוב [כ6500 שקל] וכבר ביקרתי במוסך איתן [נדמה לי בבית הדפוס] ובמוסך חפץ חיים ןבעקרון גם הם אמרו לי לעשות מה שאני עושה [כולל הבדיקת קומפרסיה וכו...] ויש לי קשר עדין אם עוד מוסכים במהלך עבודתי לשעבר וגם הם אמרו לי בערך כך [לא הייתי פיזית כי זה במרכז]

• רעיון טוב! 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

מהיכותי עם המשפחה, הגפ’’ם אצלם זה עשרות שנים, בלב ובנשמה, ולדעתי הוא לא יבטל..

בפרט שכאן התקלה לא קשורה

יצא לראות פוקוס דור 2 רכב חברה שעשה 490 אלף ק’’מ עם גפ’’ם

לפני 11 דקות, IsraCar כתב:

*) תבטל את הגפ"מ.

• מעניין 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 1 דקה, PASHUT כתב:

מהיכותי עם המשפחה, הגפ’’ם אצלם זה עשרות שנים, בלב ובנשמה, ולדעתי הוא לא יבטל..

בפרט שכאן התקלה לא קשורה

יצא לראות פוקוס דור 2 רכב חברה שעשה 490 אלף ק’’מ עם גפ’’ם

אולי הוא כן צודק וזה כן קשור? ואולי הוא לא צודק,  אנחנו לא באמת יודעים אנחנו עדין לא באמת יודעים מה הבעיה

אבל תכלס מה עושים עכשיו, לא מה עושים אם הפלאגים והמערכת גז ובהמשך....

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

האמת ש ב 6.5 אלף (מחיר מנוע) תוכל למכור את הפוקוס ב 2000 לחלקים

ולמצוא רכב אחר, מה דעתך?

תוכל להעביר לרכב החדש את המערכת גז..

או למצוא דיזל חסכוני כמו פאביה

מה דעתך ידידי?

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני שעה, פשטות כתב:

הוצאתי את החוט שנירו72 אמר להוציא והרכב הגיב הרבה יותר טוב ובלי פיצוצים, עכשיו השאלה היא איך מתקדמים מפה - כבר אמרתי לך בהודעה הקודמת מה לעשות. בשלב א' תעשה פלאש אגרסיבי למנוע, ותחליף שמן ופילטר. בשאיפה שזה יסדר. אם לא יעזור, תצטרך לפרק לנקות ולבדוק את הפייזרים והסולונואידים שלהם שיושבים בראש. זה דורש פירוק טיימינג. אבל הבעיה שלך חד משמעית במערכת ה VCT וכל שאר הדברים שהתעסקת עד עכשיו לא רלבנטיים.

ואני מתכנן לצאת הלילה לבית שמש הלוך חזור, האם זה מזיק לרכב, האם להחזיר את החוט הנל או להמשיך לנסוע בלי ולראות מה קורה? - אתה יכול להשאיר את החוט מנותק ולהתעלם מהמנורה. במצב שלך זה עדיף מאשר "הפיצוצים"/בקפיירים מבחינת נזק למנוע. מה שזה עושה המחשב מכניס למצב קבוע של ההצתה ונשען על שאר החיישנים, ולכן מבחינתך כרגע זה עדיף. ברכבים משופרים מבטלים לגמרי את המערכת בחלק מהם.

מצרף לך 2 סרטונים שיעזרו לך להבין את המערכת ואת הקשר.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, נירו72 כתב:

זה דורש פירוק טיימינג. אבל הבעיה שלך חד משמעית במערכת ה VCT וכל שאר הדברים שהתעסקת עד עכשיו לא רלבנטיים.

למעשה בערך בשעה 12 הוצאתי את החיישן הנל וניקיתי אותו דאגתי שהוא יפתח ויסגר וכו 

נסעתי איתו לבית שמש, אין מה להשוות בין יום שישי לנסיעה עכשיו....[אולי הייתי נוסע מנותק, אבל לא ראיתי את ההודאה שלך וגם רציתי לראות אם זה ישפר...]

למעשה כבר הבנתי מה קורה וחבל שכרגע המחשב לא נותן לי לפתוח את הסירטונים 

וסתם שאלה, אולי כדי לי לנקות גם את השני דהיינו זה שאחראי על התזמון משתנה של היציאה

לפני שעתיים, IsraCar כתב:

גש למוסך מורשה יבואן של פורד

עכשיו שאני מתחיל להיות משוכנע מה הבעיה אני השקול ברצינות ללכת למוסך[כמובן שלא מורשה] כי באמת חבל להפוך את הרכב לטרנטה,

אבל לפני כן גם מוסך היה עושה את רוב מה שעשיתי [ואולי יותר]כי לצערי הרבה מוסכים לא מספיק מתעמקים וכו וכשיש בעיה לא ברורה גם הרכב שוכב אצלהם הרבה זמן וגם הם מחליפים פלאגים ואז עוד דבר וניקוי מצערת וכו [כמו שאמרתי הסתובבתי בהרבה מוסכים בעבר ודי התחברתי אליהם]

לפני שעה, נירו72 כתב:

זה דורש פירוק טיימינג

וגם את הראש? [אני כרגע לא רואה את הסרטונים]

אבל עדיין אני לא מבין למה הנקיונות בדלק ובמצערתעזרו אם הבעיה בתזמון שסתומים?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...