Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועוד דבר אני מאוד לא מבין למה הוא כותב לי תקלה בצילינדר 2? לכאורה זה אמור להיות תקלה כללית?

אני לא יודע למה הוא לא פותח לי הסרטון בינתיין

נראה לי שוב אני ינתק את החוט, ואני ייסע יותר מהסיבוב הקטן של אתמול, ואם באמת אין כלום אז ודאי שהבעיה היא בו.....

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 26.12.2025 בשעה 00:38, פשטות כתב:

הרכב בעיקרון במצב מצוין הצבע של השמן כמו חדש גם בטיפול 13000 ק"מ,

כל כמה קילומטר אתה מחליף שמן? אתה יודע שברכב הזה צריך להחליף כל 8,000-10,000 ק"מ או כל מקסימום שנה? לאט לאט מתגלים עוד ועוד פרטים ומבין מה הבעיה. בכל כמה זמן החליף הבעלים הקודם אתה יודע? בחברה אם זוכר זה כל 15,000.  לדעתי גם החיישן חמצן שהחלפת היה תקין והצביע על הבעיה, לא היה הבעיה בעצמו. הבעיה שלך הכללית באחוז גבוה היא בוצה ופיח. ולכן כל ניקוי שעשית שיפר במשהו.

כמו שכבר אמרתי, אתה צריך לעשות פלאש אגרסיבי למנוע לפני הכל, ורק לאחריו בכלל לעבור לאבחונים נוספים. אבל הבעיה שאתה לא מקשיב, אומרים לך מה לעשות ואז אתה עושה מה שבא לך. אין שום בעיה שתנתק שוב את הקונקטור ותבדוק, אבל אם שוב מפסיקים הבקפיירים אתה כבר יודע מה הבעיה והסברתי לך מה הפתרון.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, נירו72 כתב:

אתה יודע שברכב הזה צריך להחליף כל 8,000-10,000 ק"מ

תראה לי יותר מאחוז אחד שמחליף בכזה תדירות ברכב הנל [תמיד יש את המשוגע האזורי או אחד שנוסע קצת בשנה]

או כל מקסימום שנה

זה ברור

בכל כמה זמן החליף הבעלים הקודם אתה יודע?

כשנה  וכ12000 ק"מ אבל לא יותר מ15 אני יגיד לך מה שיש לי זמין הרגע 12/01/24 מד אוץ: 144877 לפני כן25/12/22 מד אוץ: 136889 לפני כן8/10/21 מד אוץ: 127721 לפני כן 11/09/20 מד אוץ: 116284  23/08/19 מד אוץ: 101773 לפני כן27/09/18 מד אוץ: 92471 וכולי [זה הרעיון בגדול]

אין שום בעיה שתנתק שוב את הקונקטור ותבדוק, אבל אם שוב מפסיקים הבקפיירים אתה כבר יודע מה הבעיה והסברתי לך מה הפתרון.

היום בצהריים נסעתי אם זה מנותק וזה עשה פיצוצים קטנים כשממש התעמצתי [ממש פיצים] הגעתי לעליה [וזה התעמצות]ואז חיברתי, והוא לא נסע בקושי ועשה פיצוצים חיברתי חזרה והוא נסע מצוין [יחסית],אז לכאורה אתה צודק, אבל הבעיה שבערב קרה בדיוק הפוך....

בלילה נסעתי כשמנותק והוא לא נסע טוב חיברתי חזרה והוא נסע יותר טוב ואז שוב לא נסע טוב עצרתי בצד רגע ואז פעם ראשונה שהסלד לא היה יציב כיבתי מנוע והדלקתי והרכב נסע 100 אחוז מושלם [לראשונה מאז תחילת הבעיה] מה שלכאורה מצביע שהבעיה חשמלית, כבר יש לי רעיון ואני מקווה ליישם אותו אחרי הגשם

הבעיה שאתה לא מקשיב

אתה לא ממש צודק, כיון שהתיעצתי גם אם מוסכניקים, הם לא ממש חשבו כמוך [למרות שאני אישית התחלתי להשתכנע] ולכן עד שאני לא בטוח באחוזים מאוד גבוהים כמוך אני לא רוצה להתחיל להשקיע פא 150 שקל ופא 300 שקל וכו [בפרט שמוזר לי הענין של צילינדר 2....]

על תשכח שבהתחלה אמרו לי כהלים והחלפתי למרות שממש לא חשבתי ככה [180 שקל סתם והאמת שאם זה היה עולה כפול, לא הייתי משתכנע, אבל היה לי נח להשתכנע], ומה שמאוד מוזר שהייתי במוסך איתן  בגב"ש ירושלים [די גדול] והוא לא הכיר כזה דבר [אני עדין בהלם]

והאמת, אחרי שהלילה הוא הזכיר לי לגמרי לראשונה ב100 אחוז איך הרכב אמור לנסוע הלב שלי שולל בעיה במנוע [כולל שסתומים] אבל זה רק הלב ולא השכל [כך שבקלי קלות אתה יכול להפריך את זה]

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

רק חיזקת אותי שהבעיה שלך במערכת ה vct. אתה עוד תגיע לזה לבסוף. אבל אני לא מבין דבר אחד. קנית רכב ישן שהוא לא טויוטה, ואתה לא מוכן להשקיע בו אפילו כמה מאות לתיקון חירום שזה ברמת השמן, או להחליף בתדירות שמן כפי שמקובל וידוע שנכון למנוע בארץ, ואתה רוצה שיסע 5 שנים בלי להשקיע כלום. איך בדיוק זה אמור לעבוד אני לא יודע, אבל שיהיה בהצלחה.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, נירו72 כתב:

רק חיזקת אותי שהבעיה שלך במערכת ה vct

מאוד מענין אותי למה זה מחזק את דעתך

בפרט שהיה מישהו שאמר שזה מחזק אותו שהבעיה בשסתום ובכיוונים מסוימים [אם המערכת vct זה נהיה לפעמים יותר טוב ולפעמים יותר גרוע ולכן גם לדעתו נדלק תמיד מנורה על צילינדר 2 דווקה כי אם הבעיה במערכת הנל אין הגיון שהבעיה בצילינדר ספציפי [תקן אותי אם אני טועה] אלא אתה טענת שהבעיה היא כללית והוא סתם מדליק מנורה על צילינדר 2, אולי אולי כן ואולי לא

ואתה לא מוכן להשקיע בו אפילו כמה מאות לתיקון חירום שזה ברמת השמן, או להחליף בתדירות שמן כפי שמקובל וידוע שנכון למנוע בארץ

לגבי התדירות דיברנו על זה ולגבי להשקיע אני מוכן להשקיע אלפי שקלים אבל אני צריך לחשוב ולהיות בטוח ברמה גבוהה[ודאי שלא 100 אחוז] שזה הבעיה כי אם מתחילים פא 100 שקל ופא 150 ועוד ועוד ואז מחליפים מנוע, זה כואב ה

קנית רכב ישן שהוא לא טויוטה

אתה צודק זה פורד

זה לא בעיה שקשורה לפורד, לא שמעתי על מישהו שנתקל בכזו בעיה, 

כמו שלאבא שלי הלך מנוע בקרולה [אומנם אחרי 200000 ק"מ] אז קרולה זה זבל? לבן דוד שלי הלך צילינדר במנוע ביאריס אם כ150 ק"מ, סבא שלי הוציא מהיבואן אבנסיס ורסו, והוא היה מטופל ביבואן האמינות שלו דומה לרכב צרפתי והאמת שהסיבה שהוא עדין איתנו [הרכב] כי סבא שלי נפתר וסבתא שלי משקיע הון בכדי לשמר אותו [רגש]

וכרגע השגתי רכב אחר בכדי לחשוב בנחת מה לעשות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, פשטות כתב:

אלא אתה טענת שהבעיה היא כללית והוא סתם מדליק מנורה על צילינדר 2, אולי אולי כן ואולי לא

זה לא "סתם" אלא בעיה ב VCT תשפיע על הצילינדר שהכי פחות אוטם. אלו שעובדים הכי הרבה במנוע כמו שלך ונשחקים הראשונים אלו 2 ו 3 ולכן זה הגיוני שבצילינדר מס' 2 תדלק מנורה. אם תבדוק קומפרסיה ו/או מרווח שסתומים מאמין שתראה שזה הצילינדר עם הכי פחות קומפרסיה. אני אפילו ממליץ שתעשה את הבדיקה הזו. לכן גם הגיוני שהטיפול בפיח משפיע חלקית ויש שיפור. כי זה משפיע על האטימה של צילינדר 2.

החלפת פלג, החלפת קויל, עכשיו תבדוק את החיווט בצילינדר הזה אם רוצה לשלול. תחליף בין החוטים של צילינדר 2 עם צילינדר אחר ותבדוק אם הבעיה זזה למקום שהוחלף איתו חוט הצתה. לאחר מכן תעשה אותו הדבר עם המזרקים ותחליף בין צילינדר 2 לצילינדר אחר.

לפני 59 דקות, פשטות כתב:

זה לא בעיה שקשורה לפורד, לא שמעתי על מישהו שנתקל בכזו בעיה, 

לכל רכב בן 12 שנה כל תקלה יכולה לצוף, במיוחד אם הייתה אחזקת שבר שבה הוחלפו רק דברים שהתקלקלו ולא נעשה יישור קו. אני בשלי החלפתי לאחרונה את כל החיישנים כמעט יזום בלי בעיה מיוחדת. פשוט כי הגיעו לקילומטראז' מסוים וטווח ולא רוצה לחכות שיתחילו לי בעיות בדרך.  יכול להניע את הרכב שלי בכל דקה לנסוע לאילת דרך רמת הגולן וחזרה בלי למצמץ ובלי לנסוע על 90. זה היתרון של טיפול איכותי ברכב.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

אם תבדוק קומפרסיה

בדקתי קומפרסיה ויצא שצילינדר 2 לא פחות מאחרים וכמו שאמרתי בתחילת השירשור שאחרי שניקיתי כולם עלו ובאמת צילינדר 2 כשעשינו נדמה לי 20 סיבובים הוא לא עלה ורק כשהמשכתי הוא עלה למקס[ובעיקרון אפילו אם תעשה 30000000 סיבובים הוא לא אמור להמשיך מה שהחשיד שזה לכלוך ואז כשניקיתי הוא עלה מיד [אחרי ה20 סיבובים] וכשניקיתי את כולם אז כולם עלו בעוד קצת....

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

עכשיו תבדוק את החיווט בצילינדר הזה אם רוצה לשלול

הבעיה שהאורכים של שניהם לא מתאימים וגם אם זה הבעיה זה מוזר לי הפיצוצים הנל, נתקלתי בעשרות רכבים אם בעיות בחותי הצתה או פלאגים או כהלים ולא היה כאלו פיצוצים בפרק שמוסך איתן אמר לי מפורש שהוא לא נתקל בכזו תופאה  [אלא אם אני שם את הקוויל בלי ברגים] או שלא בדיוק הבנתי אותך

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

לאחר מכן תעשה אותו הדבר עם המזרקים ותחליף בין צילינדר 2 לצילינדר אחר.

בגז זה עושה אותן תופאות בדיוק כך שלא מסתבר שגם המזרק גז הלך

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

במיוחד אם הייתה אחזקת שבר שבה הוחלפו רק דברים שהתקלקלו ולא נעשה יישור קו

הרכב בכלל לא בתחזוקת שבר [אולי עכשיו היחס שלי השתנה אבל אני מקווה שלא]

הכל נעשה בזמן או לפני הזמן [יש בינינו ויכוח כמה לפני אבל אני לא מכיר אנשים שעושים כמוך שמן כל 8 ואפשר אולי לעשות סקר בענין ואני לא מדבר על סיויק 1.5 וכדומה]ומה שצריך הוחלף אבל הרוב עשו קצת לפני שקניתי [טיימינג למשל]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

בהתאם לתכתובות פה, ועם קצת ייעוץ מצ'אטג'יפטי (שדי ברור שנירו72 גם נעזר בו לפי התשובות), הייתי אולי בודק מצב מתחת למכסה שסתומים - קפיץ/מוביל שבור/חלש או בוצה מרובה. וגם אולי לבחון מצב של רצועת תזמון, שמא אולי קפצה שן. 

פורסם (נערך)

אם ברח שן אז הבעיה היתה תמידית ולגבי לפתוח מכסה שסתומים ולבדוק, בזה אתה מאה אחוז צודק ואני באמת חושב לעשות את זה אבל לא התחלתי מזה כי פחות התחשק לי......,[ואז גם נוכל לכאורה לבדוק בודאות מה ששנירו72 טוען] ולבחון רצועת תזמון אז כמו שאמרתי החליפו בפורד לפני כשנתיים וכ35000 קלומטר ואם הוא היה בעיתי אז הבעיה היא תמידית

ולגבי 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Tom_22 כתב:

מצ'אטג'יפטי

אתמול לראשונה השתמשתי איתו והוא מפגר ברמות, דבר ראשון התחלתי לשאול אותו האם המנוע של האוטומט מתאים לידני מבחינת חיבורים וגם שההגה כח באוטומט הידרואלי ובידני הוא חשמלי [גם במנוע 2.0] ואז הוא עונה לי תבדוק את החיבורים וכו [התחלתי לעשות שיעורי בית בנושא למקרה שחלילה....]

ולגבי הבעיה שלי הוא אומר לי ללכת למוסך מומחה ואז אני עונה לו שהייתי במוסך "אז תבדוק בפורומים בחו"ל וכולי וכולי למרות שבסוף הוא כן דיבר לענין

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

בהחלט מפגר בהרבה מקרים. אבל ככל שמדייקים אותו, מתוך הבנה טכנית כלשהי, אפשר לקבל לפחות רעיונות מסויימים ולבחון אותם באופן עצמאי. כמובן לא להסתמך בצורה עיוורת על דברים שהוא כותב, ללא שום סימוכין. 

פורסם
לפני 2 דקות, Aviady001 כתב:

אולי תנסה חוות דעת ממוסך אחר

דיברתי בטלפון אם מוסכים במרכז שהיתי בקשר חזק בעבר [ראה הודאות קודמות] וגם הם לא משוכנעים בשום דבר, וזה בדיוק הפחד שלי ממוסך, וגם הייתי במוסך חפץ חיים בגב"ש והיה אותו דבר בגדול [לא ממש היה לו זמן]

דרך אגב כמו שכתבתי בעבר אחד הסיבות שאני שונה מוסך זה שהם אגריסיביים, ראיתי איזה מוסך מפורסם ונקרא מאוד אמין והפועלים כולם יהודים מכניס פלאג אם מברגת אימפקט...[שזה רועד ויכול לשבור את הפלאג]

או למשל כשהחלפתי פילטר במערכת גז במוסך עובדיה [לפני כחצי שנה] הייתי במוסך שעתיים על 2 דקות עבודה "תסע קדימה תיסע אחורה וכו"במקום להעיף אותי מיד, וגם הוא פירק וחיבר את הפילטר אם מברגת אימפקת זה פילטר בגודל של זרת  שנמצא בתוך הרגלוטור  שרק פותחים ומחליפים גומיות ואז סוגרים ושמיםסבון לבדוק נזילה [בפרט אחרי איך שהוא עושה את זה ]אם כיסוי  זה ממש עיצבן אותי זה דברים שצריך לעשות מאוד בעדינות וכו ויש עוד המון דוגמאות, אבל כמו שמוסכניק אמר לי "מה אתה רוצה אני כל היום פותח וסוגר ברגים....ואם אתם רוצים אז לצערי יש לי המון דוגמאות כאלו מהרבה מוסכים [הייתי נמצא פיזית בהרבה במוסכים]

ובאמת אם אתה יודע אם המנועים מתאימים השמח לדעת 

כי יכול להיות שאם אני מוצא פוקוס מטופל מאוד שהלך הגיר או בתאונה יהיה שווה לי להחליף מנוע במקום לפתוח ראש אם חלילה זה מה שצריך, וכמו שאמרתי כל האפשרויות על השולחן ונקווה שלא נגיע לזה

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

שדי ברור שנירו72 גם נעזר בו לפי התשובות

נירו לא צריך להעזר בו הוא מכיר את המנוע הזה היטב. כפי שכבר פרסמתי לא פעם יש לי פורד מונדאו 2.3 דורטק. 

לפני כשעה, Tom_22 כתב:

קפיץ/מוביל שבור/חלש או בוצה מרובה

אם יש בוצה באזור הקאמשפטים בוודאות תהיה בוצה בפייזרים. לו הייתה לו בעיה בקפיץ/מוביל  שן בטיימינג לא היה עובד עגול בסרק, הסחיבה לא הייתה משתנה ולא היה עושה בקפיירים רק בחלק מהזמן ובעיקר במאמץ.  אלו דברים של רמת הבנה בסיסית במנוע רכב. אבל אולי זה מה שאמר הג'פטו כששאלת אותו.

לפני שעה, פשטות כתב:

הבעיה שהאורכים של שניהם לא מתאימים וגם אם זה הבעיה זה מוזר לי הפיצוצים הנל

תשמע עם כל הכבוד הכל יכול להשמע לך מוזר. אתה לא מכונאי מקצועי שמתעסק יום יום ברכבים בשביל להכיר את כל הבעיות. ויותר גרוע אתה לא עובד לפי שיטה, אלא לפי אינטואיציה ושליפות, ואין לך את הידע המקצועי והנסיון לעבוד כך. בסוף במקום לעבוד לפי שיטה ומקסימום להוציא כמה מאות ש"ח בשביל פתרון אתה תוציא פי עשר. אתה כבר מדבר ישר על להחליף מנוע. ואיזה מנוע תקנה? חדש מפורד? אתה תקנה מנוע מפירוק ישן כמו שלך שלא בטוח שבמצב יותר טוב. תעבוד מסודר ונכון.

לא משנה אם לי או לאיש מקצוע שמבין על מה מדבר, אבל לכל אחד יש שיטה, העיקר שבסוף מגיעים לבעיה ולפתרון. אני מנסה לעזור לך מרחוק, ואתה כל דבר שוקל, חושב, קופץ להוא ולהוא ולזה, מדלג ממקום למקום ובסוף לא מגיע לשום מקום. אין דבר כזה לפתור בעיה בלי שיטה בלי לשלול דבר דבר ובלי לעבוד מסודר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, נירו72 כתב:

נירו לא צריך להעזר בו הוא מכיר את המנוע הזה היטב. כפי שכבר פרסמתי לא פעם יש לי פורד מונדאו 2.3 דורטק. 

זה לא נאמר כ"מתקפה", אלא הבחנה ע"ב הניסוח שזהה כמעט לחלוטין לדברים שגם אני בדקתי דרכו בחלק מהודעותיך, וכגילוי נאות מצידי לגבי הדברים שכתבתי לעיל.

את הענין של מצב הקפיצים ושן בטיימינג העלתי אני בפניו לפי השערה כללית.

הבעיה גם שהתסמינים שתוארו פה לאורך השרשור קצת מפוזרים, לא חד משמעיים או עקביים וללא עדויות מצולמות (כפי שנתבקש לא אחת) ולכן אני גם מסכים איתך שנדרש הליך איבחון סדור ע"י איש מקצוע (או חובבן שמוכן לאתגר ומשמעויותיו).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...