Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, גולדן191 כתב:

איך הוא אומר בסרטון, השטן יצר אותם? וואלה כן, נראה ככה

ושלי יותר בומבסטי ממה שהוא מראה

בגדול אם אין פלייר משאבות, אפשר להשתמש בפלייר פטנט רגיל. מכווצים יותר מהמרווח הנוכחי כך שברגע שינעל זה ישחרר אותו. דורש קצת נסיון וקצת כיוונון, אבל מי שיודע לעבוד זה יוצא בקלות.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי טענה שהצינורות גומי מתכווצים ומתנפחים בכל שינוי טמפרטורה במהלך עבודתם.

הגודל של הבנד הקונבנציונאלי נשאר קבוע וחורץ בסופו של דבר את הצינור. הבנד הקפיצי גדל נפתח יחד עם התרחבות הצינור.

בכלל לא נורא לתפעל את הבנדים הקפיציים עם הכלי הייעודי.

הבנדים הקונבציונאליים נהרסים אחרי שנים ויש צורך לחדש אותם, בקפיציים זה לא קורה. עוד חיסרון של הקונבנציונאליים שצריך להדק אותם במידה הנכונה, לא חלש מידי ולא חזק מידי.

יש עוד כל מיני פטנטים לשיחרור מהיר של בנדים בדורות שונים של מנועים. צריך להכיר את הטריק או הכלי שמתאים לכל אחד.

אני משאיר את אותו סוג של בנד שהרכב הגיע איתו, לא רוצה סלט בתא מנוע ורוצה שכל הבנדים יהיו מאותו סוג.

• אהבתי 8

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 דקות, amosbmw כתב:

הגודל של הבנד הקונבנציונאלי נשאר קבוע וחורץ בסופו של דבר את הצינור. הבנד הקפיצי גדל נפתח יחד עם התרחבות הצינור.

שמעתי את הטענה וחשבתי על זה גם, אבל הגומי שהבנד יושב עליו יושב על מגרעת קבועה כך שזה  פחות יכול להתנפח שם. עכשיו אין שום בעיה למי שרוצה לשמור על הכל מקורי, זכותו, ובמקום שיש גישה קלה גם אני מתעצל לפעמים ללכת להביא בנד תוך כדי העבודה ומשאיר את המקורי כי בעתיד לא תהיה לי בעיה איתו. אבל יש פעמים שהבנדים האלו יושבים במקום עם גישה מהגהנום, ואחרי שאתה מצליח להוציא אותו רק מהמחשבה להחזיר אותו שוב לאותו מקום אתה לוקח 2 כדורי הרגעה.

פורסם

הניפוח מגיע עד לתחילת הבאנד בלי קשר למגרעת ולכן אם אין גמישות זה חורץ את הגומי. מה גם שהבאנד הקפיצי הוא עבה הרבה יותר משא"כ בהברגה שהם דקים וחותכים

פורסם
לפני 14 שעות, amosbmw כתב:

בכלל לא נורא לתפעל את הבנדים הקפיציים עם הכלי הייעודי.

הבנדים הקונבציונאליים נהרסים אחרי שנים ויש צורך לחדש אותם, בקפיציים זה לא קורה. עוד חיסרון של הקונבנציונאליים שצריך להדק אותם במידה הנכונה, לא חלש מידי ולא חזק מידי.

יש עוד כל מיני פטנטים לשיחרור מהיר של בנדים בדורות שונים של מנועים. צריך להכיר את הטריק או הכלי שמתאים לכל אחד.

אני משאיר את אותו סוג של בנד שהרכב הגיע איתו, לא רוצה סלט בתא מנוע ורוצה שכל הבנדים יהיו מאותו סוג.

עמוס צודק. כתבתי על כך באחד השרשורים פה בשבוע שעבר.

הבנד קפיץ שימושי מאחר והוא יכול להתרחב ולהתכווץ. שימו לב שהיצרן עושה שימוש בבנד הברגה בצינורות בהם אין שינוי קוטר ולחץ - צינורות אוויר או שמן בלחץ נמוך

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה לכולם

המדריך של החלפה ל EP3 נראה שהצליח גם ל EP6C שלי

היה קשה לפתוח כי הבוקים היו על הכי נמוך 

בסגירה העליתי את הבוקים כמובן עם פין נעילה 2 סגירות למעלה 

כנראה שעדיף את הפלייר קלאמפים עם כבל כמו ששחר המליץ לי

תודה לכולם במיוחד לשחר דאוץ גאוס נירו בוקי סתיו ואלי

אני חושב שלא מתחמם, והכל סגור כמו שצריך 

יצאתי לנסיעה ושיחררתי אוויר מהפקק עודפים

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

בדקתי עכשיו לראות אם במנוע שלך יש משאבת מים מכאנית או חשמלית. 

כל כך הרבה יותר קל לעשות ניקוז עם משאבה חשמלית.

ואז גיליתי שגם את זה הצליחו לסבך במנוע הארור הזה - יש לפרינס משאבה מכאנית עם קלאצ' חשמלי.

כמה טימטום במנוע אחד.

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה אפילו לא קלאץ' אלא מנגנון מכאני משונה ביותר.

IMG_20251218_145952.thumb.jpg.f477ff50eb1504ca339aecd56baf5239.jpg

פולי מנוע זה מספר 5.

פולי משאבת מים זה מספר 8.

בינהם יש את החלק מספר 7 שיכול לנוע בפקודת מחשב ולהעביר תנועה סיבובית מ 5 ל 8 או לא להעביר.

כשהמנוע קר חלק מספר 7 נמצא יותר למטה ומשאבת המים לא מסתובבת, מעל טמפרטורה מסויימת או כשמפעילים חימום חלק מספר 7 עולה למעלה ומעביר תנועה. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, high way כתב:

הניפוח מגיע עד לתחילת הבאנד בלי קשר למגרעת ולכן אם אין גמישות זה חורץ את הגומי. מה גם שהבאנד הקפיצי הוא עבה הרבה יותר משא"כ בהברגה שהם דקים וחותכים

הכל תלוי באיזה בנד אתה משתמש. יש מגוון עוביים וגדלים ואף איכויות.

אולי אחרי 10 שנים ומעל 100,000 ק"מ לבנד המקורי יהיה יתרון, אבל הצינור יפרוץ את הבנד כשהוא כבר גמור התייבש ואיבד גמישות ודרש את החלפתו הרבה לפני.  היתרון בבנד עם בורג שאם זה קרה לך בנסיעה אתה יכול עם מברג לחזק קצת את הבורג , בעוד בבנד קפיץ אם אין לך חלופי ואין לך מספיק אורך לחתוך חתיכה מהקצה אכלת אותה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אפשר לאחד את ההודעה הזו עם הקודמת,

החלפתי פקק למיכל עודפים רדיאטור והסתדר.. נראה לי. בכל מקרה אמשיך לעקוב ואעדכן. החימום ברכב עובד, עליתי עליות ונסעתי כמה נסיעות לא מתחמם. אזמין גם OBD שאוכל לראות טמפ' כשהמנוע חם.

פורסם
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

ואז גיליתי שגם את זה הצליחו לסבך במנוע הארור הזה - יש לפרינס משאבה מכאנית עם קלאצ' חשמלי.

כמה טימטום במנוע אחד.

לפני 6 שעות, Buki כתב:

בינהם יש את החלק מספר 7 שיכול לנוע בפקודת מחשב ולהעביר תנועה סיבובית מ 5 ל 8 או לא להעביר.

אז בעצם המשאבת מים פועלת גם בלי רצועת אביזרים?

מתעניין כי היה לי רכב עם מנוע כזה, פעמיים קרה לי שנקרעה רצועת אביזרים מחוץ לעיר ביום חם, בשני המקרים לקחתי הימור והמשכתי ליסוע 20-30 דקות עם כמה הפסקות קצרות באמצע, עד שהגעתי למוסך,

הייתי בטוח שאין סחרור מים, והפליא אותי איך לא נגרם נזק למנוע, עכשיו אני מבין שבעצם משאבת מים עבדה כרגיל?

• מבאס 1
פורסם (נערך)

יש מצב. להבנתי היא מופעלת על ידי רצועת אביזרים פשוט עם חלק מתווך. אבל יכול להיות שהיא מסתובבת גם כשהרצועה קרועה - נטו על ידי הפולי

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...