Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Roycohen1979 כתב:

לא יודע מי אמר לך את זה בקיה אבל הייתי בודק מה האינטרס שלו

בכל ספר רכב וגם ברכב שלך מופיע שצריכת שמן תקינה במנוע היא משהו כמו 1 ליטר ל 1000 ק"מ  במנועי 2.0 - 3.0 ליטר ו 0.5 ליטר ל 1000 ק"מ במנועי 1.0-1.3. 

רושמים את זה אולי בשביל לקבוע גבול להפעלת אחריות, בפועל כולנו יודעים שזו לא צריכה סבירה. 

אבל כאמור זה תמיד רשום בספר.

• אהבתי 2

פורסם

איזה מנוע זה 1600? או 2000?  שנת 2015 בערך?

אם כן זה מחלה שלהם עניין אכילת השמן והתווצרות בוצה אני ממליץ לחשוב על רכב אחר

בדקת אולי זה נזילה?

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Stavik כתב:

איזה מנוע זה 1600? או 2000?  שנת 2015 בערך?

הוא כתב בהודעה הראשונה, בנזין (רק 1.6 קיים) 2018.

@omol1 מצאתי ברשת TSB שמיועד לשוק האמריקאי, אבל כולל מנוע זהה לזה שמותקן אצלך לדעתי (Gamma GDI), ועשוי להיות רלוונטי.

יש שם הליך מסודר לניקוי הצילינדרים (וכנראה גם שחרור/ניקוי של הרינגים). שים לב אגב להמלצה לשמנים ספציפיים שם (אם כי עשויים להיות רלוונטים בהתאמה לשוק שם).

האם יש מישהו בארץ שמסוגל לבצע בדיוק כך? האם היבואן מכיר ב-TSB רלוונטי לשוק בארץ (אפשר לפנות אליהם עם האמריקאי)? 

או האם יש מוסך שיודע לבצע פעולה דומה ואולי לשפר את המצב?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 16 שעות, Buki כתב:

בכל ספר רכב וגם ברכב שלך מופיע שצריכת שמן תקינה במנוע היא משהו כמו 1 ליטר ל 1000 ק"מ  במנועי 2.0 - 3.0 ליטר ו 0.5 ליטר ל 1000 ק"מ במנועי 1.0-1.3. 

רושמים את זה אולי בשביל לקבוע גבול להפעלת אחריות, בפועל כולנו יודעים שזו לא צריכה סבירה. 

אבל כאמור זה תמיד רשום בספר.

כדאי להחליף חיישן PCV?

פורסם

חחחחח, יבואן קוריאני שמכיר בקיום TSB אמריקאי...

לפני שנים הבאתי לכלמוביל את הTSB של החלפת הקופלונג של ההגה כח החשמלי.

אמרו לי מה אתה רוצה מאיתנו? אמרתי להם - מה שהגיע מהיצרן עקב כשל לרכב בארהב מגיע גם לרכב שלי.

אחרי מספר אמיילים עם השירות לקוחות, הפנו אותי למוסך מורשה בראשון מערב. לקחו רק 500 שח, עשו פרצוף והוציאו את הרכב עם הגה מורכב בהסטה של שן.

במקום שועדת התחבורה של הכנסת  תזמן לדיון באזהרה את המנכל של כל חברה, וקצין משטרה שיודיע לו שברגע שתהיה תאונה אחת בגלל דבר כזה, הוא הולך לכלא, הם צוחקים כל הדרל אל הבנק.

היונדאי האלה ברגע שמחפפים ומתחילה בוצה ,ולא תופסים את זה בהתחלה ומטפלים, העסק לא טוב...

מנסיון עם יונדאי i30cw - הרכב שלי לא טופל ביד אוהבת, וכשהתרעתי למוסך, לא עניין אותם. מוסך פרטיזני ואז הוא פתח מוסך מסודר, ככה שזה מכונאי שאמור להיות ממש טוב וקיבלתי עליו המלצות חמות. הוא הציל לי רכב ישן עם תיקון מצערת ב50שח עם קצת יוזמה בזמנו.

ואז יום בהיר המנוע מת והתברר גם שהממיר גמור. הטענה הכללית שזה בלוק אלומיניום ולא מומלץ לעשות אוברול.

נמכר בלא מעט כסף למכונאי חובב בגלל הקורונה. גם שילמנו לא מעט על רכב יד2.

אתה בדרך הזאת.

ב90% מהמקרים מפרקים בורג ריקון שמן, הולכים לעשות משהו אחר. סוגרים אותו וממלאים שמן. לא מעניין כלום. לא איך נראה השמן, לא להציץ מה הולך בפתח מילוי שמן. מאז אני כל הזמן בודק. גם ברכבי ליסינג תפעולי שלי.

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

חחחחח, יבואן קוריאני שמכיר בקיום TSB אמריקאי...

לפני שנים הבאתי לכלמוביל את הTSB של החלפת הקופלונג של ההגה כח החשמלי.

אמרו לי מה אתה רוצה מאיתנו? אמרתי להם - מה שהגיע מהיצרן עקב כשל לרכב בארהב מגיע גם לרכב שלי.

אחרי מספר אמיילים עם השירות לקוחות, הפנו אותי למוסך מורשה בראשון מערב. לקחו רק 500 שח, עשו פרצוף והוציאו את הרכב עם הגה מורכב בהסטה של שן.

במקום שועדת התחבורה של הכנסת  תזמן לדיון באזהרה את המנכל של כל חברה, וקצין משטרה שיודיע לו שברגע שתהיה תאונה אחת בגלל דבר כזה, הוא הולך לכלא, הם צוחקים כל הדרל אל הבנק.

היונדאי האלה ברגע שמחפפים ומתחילה בוצה ,ולא תופסים את זה בהתחלה ומטפלים, העסק לא טוב...

מנסיון עם יונדאי i30cw - הרכב שלי לא טופל ביד אוהבת, וכשהתרעתי למוסך, לא עניין אותם. מוסך פרטיזני ואז הוא פתח מוסך מסודר, ככה שזה מכונאי שאמור להיות ממש טוב וקיבלתי עליו המלצות חמות. הוא הציל לי רכב ישן עם תיקון מצערת ב50שח עם קצת יוזמה בזמנו.

ואז יום בהיר המנוע מת והתברר גם שהממיר גמור. הטענה הכללית שזה בלוק אלומיניום ולא מומלץ לעשות אוברול.

נמכר בלא מעט כסף למכונאי חובב בגלל הקורונה. גם שילמנו לא מעט על רכב יד2.

אתה בדרך הזאת.

ב90% מהמקרים מפרקים בורג ריקון שמן, הולכים לעשות משהו אחר. סוגרים אותו וממלאים שמן. לא מעניין כלום. לא איך נראה השמן, לא להציץ מה הולך בפתח מילוי שמן. מאז אני כל הזמן בודק. גם ברכבי ליסינג תפעולי שלי.

השאלה מתי זה יגיע

ב 120 אלף ק"מ

או ב 180 אלף ק"מ

כי יש לי אותו רק שנה וחבל לי למכור כרגע

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

חחחחח, יבואן קוריאני שמכיר בקיום TSB אמריקאי

לא ביקשתי שיכירו בו, ביקשתי שיבדקו אם קיים אחד דומה לשוק הישראלי/אירופאי. זה פשוט משהו שמראה שקיים ענין ו"מזכיר" להם לבדוק. או שהם כבר מכירים ויש להם את הציוד המתאים והידע לבצע זאת, אם ירצה. 

לרכב של אבא שלי, סיד 2010 בתחילת דרכו, מצאתי TSB גם לגבי הקופלונג או משהו אחר בהגה (לא זוכר בדיוק), עוד לפני שהוכר בצורה רשמית ורחבה יותר, וזה עזר לביצוע ההחלפה. 

יש גם הבדל בין TSB לריקול.

הראשון עשוי להיות ללא עלות בתחום האחריות. מחוצה לה סביר שידרשו תשלום. אולי מופחת ואולי הסדר אחר אם כך נקבע (אאל"ט, כדוגמה באותם רכבים, הדשבורד שהתנפח והחלפתו הורחבה ל-5 שנים או משהו כזה). 

השני יבוצע בכל זמן, ללא עלות, מאחר ומדובר במשהו בטיחותי משמעותי. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...