Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אתם בטח כבר מכירים אותי ואת השגעונות שלי (זה למה אנחנו פה נכון? :) )

אז בגדול אני מחפש לשפר את האוורור וזרימת האוויר בתא המנוע, נכון שאנחנו כבר אחרי החום המעיק של יולי-אוגוסט, אבל כמובן ששמתי לב ובטח גם אתם יודעים, שבאוויר קר ובחורף המנועי טורבו הקטנים הרבה יותר אפקטייבים והרבה פחות סובלים... בדקתי לגבי אינטרקולר והעלות שם גבוהה מאוד מאוד, מה גם שלא בטוח שיש מקום בתוך הטמבון לאינטרקולר משופר ויותר גדול...

אז באחת הנסיעות שלי באיזור רחובות ראיתי כזו איביזה עם כונס אוויר (אני לא יודע אם זה באמת או סתם דמה.. אבל בכל מקרה לא יכולתי לעצור ולשאול את בעל הרכב לגבי זה...)

בגדול אני גם חושב שזה יוסיף לנראות של הרכב וגם יעזור לשפר את הקירור והאיוורור בתא המנוע... השאלה איפה אני יכול למצוא כזה דבר.. או קומפלט או מישהו שממש יודע לחתוך את המכסה מנוע ולהתקין\ להרכיב שם מה שצריך...

אשמח לעזרתכם תודה רבה.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאמין שזה ליופי נטו ועולה גרושים בעלי אקספרס. אתה מקבל עודף על 100 ש"ח.

חלק ליופי, חלק אולי אפקטיבים לא בדקתי לעומק. ליופי אפשר לבד עם דבק דו צדדי, עם חיתוך כל פחח נורמלי יכול לעשות לך.

אבל לגביי מיקום אפקטיבי ושלא ישנה לך את האוירודינמיקה, יפריע לך לשדה ראיה, או ישרוק לך צריך מישהו שמבין בשיפורים והתקנות בסגנון.

פורסם

לא חושב שזה אפשרי מבחינה חוקית.

לגבי מוסיף לנראות - זה סובייקטיבי. רוב האנשים שמבינים מה שהם רואים, יחשבו שזה מגוחך ולא מוסיף ליופי של הרכב. אבל אם לך זה עושה טוב בלב, זה לא משנה.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש את vp tuning בחולון, תבדוק איתם.

קח בחשבון את עניין החוקיות וטסטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 דקות, EliC25 כתב:

לא חושב שזה אפשרי מבחינה חוקית.

לגבי מוסיף לנראות - זה סובייקטיבי. רוב האנשים שמבינים מה שהם רואים, יחשבו שזה מגוחך ולא מוסיף ליופי של הרכב. אבל אם לך זה עושה טוב בלב, זה לא משנה.

יותר אני מחפש את זה בשביל קירור יותר טוב ואיוורור של התא מנוע.. 

לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

יש את vp tuning בחולון, תבדוק איתם.

קח בחשבון את עניין החוקיות וטסטים.

היי בדקתי איתם לפני כמה ימים הם לא מתעסקים עם זה לצערי.

פורסם
לפני 49 דקות, hondacivic02es כתב:

יותר אני מחפש את זה בשביל קירור יותר טוב ואיוורור של התא מנוע.. 

אם בדיוק מתחת לסקופ אין לך יניקה/רדיאטור או אינטרקולר כמו ב STI, הדבר היחיד שתקרר זה את המדבקות על חלקי הפלסטיק של המנוע.

מה המטרה שלך? להוריד טמפרטורת יניקה? טמפרטורת מים? שמן? מדדת אם אחד מהם בכלל גבוה מספיק כרגע כדי להצדיק את זה?

טמפ' יניקה - אינטרקולר מוגדל, יניקה קרה.

טמפ' שמן - קולר שמן.

טמפ' מים+שמן - גריל קדמי פתוח יותר.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא רוצה לשחרר חום מתא המנוע.

לדעתי הרכב מתוכנן כך שבמצב מקורי ללא שיפורים הטמפרטורה בתא המנוע אופטימלית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

חום של מה? אם צינור היניקה מגומי יהיה חם ב 10 מעלות יותר אבל טמפרטורת היניקה אחרי האינטרקולר תהיה בטווח הרצוי, למה זה משנה?

פורסם

לא חושב לפי מה שאתה כותב שאתה מבין מספיק בשיפורי מנוע ויתרונות מול חסרונות. אם טועה תקן אותי.

אני באמת לא רואה סיבה מוצדקת להתקנה עם חיתוכים שתצדיק כזה דבר ברכב כזה.

מבין שאתה להוט ונדלקת, מי לא היה שם, אז קח אחד ליופי פשוט תדביק אחד מעלי אקספרס וזהו. גם לא יעשו בעיות בטסטים כי זה לא שינוי מבני. לא יותר מגגון. רוצה לשפר, יש כ"כ הרבה דברים אחרים שעדיף לעשות בסכום הזה שיקח לך איש מקצוע שיסכים להתעסק עם זה.

אם כי לא רואה איש מקצוע שיחשוב שיש הצדקה לכך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, nadavd4 כתב:

אם בדיוק מתחת לסקופ אין לך יניקה/רדיאטור או אינטרקולר כמו ב STI, הדבר היחיד שתקרר זה את המדבקות על חלקי הפלסטיק של המנוע.

מה המטרה שלך? להוריד טמפרטורת יניקה? טמפרטורת מים? שמן? מדדת אם אחד מהם בכלל גבוה מספיק כרגע כדי להצדיק את זה?

טמפ' יניקה - אינטרקולר מוגדל, יניקה קרה.

טמפ' שמן - קולר שמן.

טמפ' מים+שמן - גריל קדמי פתוח יותר.

המטרה היא לגרום למנוע לנסוע ביותר קלילות בקיץ כמו שהוא נוסע ועובד בחורף.. יש הבדל ממש קיצוני בנסיעה בתנאי חום קשים לבין בחורף כשהאוויר יותר דחוס, מרגישים הבדל ממש מהותי בסחיבה ושהמנוע לא "סובל" כמו בחום שלנו פה .

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

לדעתי הרכב מתוכנן כך שבמצב מקורי ללא שיפורים הטמפרטורה בתא המנוע אופטימלית.

אני עם STAGE 1 אני די בטוח שעם העלאת הכוח והמומנט גם החום שמיוצר בתוך תא המנוע עולה משמעותית.

לפני 8 שעות, נירו72 כתב:

לא חושב לפי מה שאתה כותב שאתה מבין מספיק בשיפורי מנוע ויתרונות מול חסרונות. אם טועה תקן אותי.

אני באמת לא רואה סיבה מוצדקת להתקנה עם חיתוכים שתצדיק כזה דבר ברכב כזה.

מבין שאתה להוט ונדלקת, מי לא היה שם, אז קח אחד ליופי פשוט תדביק אחד מעלי אקספרס וזהו. גם לא יעשו בעיות בטסטים כי זה לא שינוי מבני. לא יותר מגגון. רוצה לשפר, יש כ"כ הרבה דברים אחרים שעדיף לעשות בסכום הזה שיקח לך איש מקצוע שיסכים להתעסק עם זה.

אם כי לא רואה איש מקצוע שיחשוב שיש הצדקה לכך.

איזה דברים כן יעזרו לי לשפר את הזרימת אוויר והאיוורור? פילטר K&n כבר יש.

פורסם (נערך)

החום העיקרי שעולה זה טמפרטורת היניקה כנראה, כי מה שתוכנה עושה בדרך כלל ברכבי טורבו זה להעלות את לחץ הגדישה.

שוב, העולם מלא באנשים שהרגישו יותר מהירים אחרי שהוסיפו racing stripes, ו butt dyno זה לא בדיוק דבר מדויק.

לפני שאתה זורק כסף, ממליץ למדוד עם OBD בשני שקל - אם יש הבדל אמיתי אתה תראה אותו בטמפרטורת יניקה גבוהה מאוד, בירידה בלחץ הגדישה אחרי לחיצה או שתיים, או אפילו בתיקוני הצתה שמחשב הרכב עושה כדי למנוע נזק.

זה הדבר היחיד שישפיע לך על כוח במנוע טורבו מודרני, לא כמה מעלות באוויר בין הגלגלות של חגורת האביזרים.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, hondacivic02es כתב:

איזה דברים כן יעזרו לי לשפר את הזרימת אוויר והאיוורור? פילטר K&n כבר יש.

נראה לי שהצלחתי להבין את קו המחשבה שלך. בחורף רכב נוסע יותר טוב כשקר בגלל דחיסות האוויר כי המולקולות דחוסות יותר בגלל הקור, ופחות השפעה יש לחום האוויר עצמו. הדחיסות היא פונקציה של החום.  יש יותר אוויר למטר מעוקב. על רכבי קרבורטורים זה היה משפיע מאוד כולל הכיוונונים (לך תכוון אלפא 4 קרבורטורים כל פעם שמשתנות 4 מעלות) , על הזרקה פחות, ובעיקר על מנוע אטמוספרי. אצלך יש טורבו ואינטקולר שאמור לקרר את האוויר ודוחס אותו בלחץ, לא יודע כמה השפעה תהיה לאוויר שמגיע מה intake. יש השפעה נוספת לחום שבו כל המנוע כולל הצנרות והבלוק מתחממים, השמן יותר חם, וכל זה גורם לעסק לעבוד פחות טוב. הרעיון שלך היה לתת קירור לכל זה, ולנסות להרוויח משהו. עכשיו אם אין בעיה של כסף, וזה סטייג' 3 עם 400 כו"ס ומעלה עוד הייתי שוקל את זה אבל די נמוך ברשימה של מה לעשות. אצלך לא נראה לי שיש הצדקה.

מבין ששמת פילטר פתוח, השאלה איך יושב ולאן פונה הקופסה בהנחה שזה עם קופסה ולא פתוח לגמרי שזה הכי גרוע. באופן כללי מפנים את היניקה בבית פילטר מקורי לכיוון גריל המנוע, שיקבל אוויר יותר דחוס ובלחץ מבחוץ דרך הנסיעה, אם שלך למשל יונק חום גם מהמנוע עצמו, כלל לא בטוח שהרווחת משהו ולא הפסדת. 

אם המטרה שלך לקרר את המנוע  ואת האוויר שהפילטר יונק, הייתי מתמקד יותר בחיבור צינור עם ראש גדול בצורך משפך מאחורי הגריל באזור שמקבל אוויר מהנסיעה מאזור הגריל/פנסים וחיבורו לבית פילטר. יהיה יותר יעיל למה שאתה רוצה, חוקי, ואולי תרוויח משהו. בוא נגיד אצלך בין 2-7 כו"ס הערכה גסה ומאוד אופטימית ברף העליון בנסיעה מהירה כשהאוויר יהיה דחוס ו"יוזרק" ישר לפילטר. כל כוח נחשב, השאלה תמיד אם ההשקעה מצדיקה את התמורה. במקרה דנן זה לא סיפור מורכב.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם
לפני 7 דקות, נירו72 כתב:

נראה לי שהצלחתי להבין את קו המחשבה שלך. בחורף רכב נוסע יותר טוב כשקר בגלל דחיסות האוויר כי המולקולות דחוסות יותר בגלל הקור, ופחות השפעה יש לחום האוויר עצמו. הדחיסות היא פונקציה של החום.  יש יותר אוויר למטר מעוקב. על רכבי קרבורטורים זה היה משפיע מאוד כולל הכיוונונים (לך תכוון אלפא 4 קרבורטורים כל פעם שמשתנות 4 מעלות) , על הזרקה פחות, ובעיקר על מנוע אטמוספרי. אצלך יש טורבו ואינטקולר שאמור לקרר את האוויר ודוחס אותו בלחץ, לא יודע כמה השפעה תהיה לאוויר שמגיע מה intake. יש השפעה נוספת לחום שבו כל המנוע כולל הצנרות והבלוק מתחממים, השמן יותר חם, וכל זה גורם לעסק לעבוד פחות טוב. הרעיון שלך היה לתת קירור לכל זה, ולנסות להרוויח משהו. עכשיו אם אין בעיה של כסף, וזה סטייג' 3 עם 400 כו"ס ומעלה עוד הייתי שוקל את זה אבל די נמוך ברשימה של מה לעשות. אצלך לא נראה לי שיש הצדקה.

מבין ששמת פילטר פתוח, השאלה איך יושב ולאן פונה הקופסה בהנחה שזה עם קופסה ולא פתוח לגמרי שזה הכי גרוע. באופן כללי מפנים את היניקה בבית פילטר מקורי לכיוון גריל המנוע, שיקבל אוויר יותר דחוס ובלחץ מבחוץ דרך הנסיעה, אם שלך למשל יונק חום גם מהמנוע עצמו, כלל לא בטוח שהרווחת משהו ולא הפסדת. 

אם המטרה שלך לקרר את המנוע  ואת האוויר שהפילטר יונק, הייתי מתמקד יותר בחיבור צינור עם ראש גדול בצורך משפך מאחורי הגריל באזור שמקבל אוויר מהנסיעה מאזור הגריל/פנסים וחיבורו לבית פילטר. יהיה יותר יעיל למה שאתה רוצה, חוקי, ואולי תרוויח משהו. בוא נגיד אצלך בין 2-7 כו"ס הערכה גסה ומאוד אופטימית ברף העליון בנסיעה מהירה כשהאוויר יהיה דחוס ו"יוזרק" ישר לפילטר. כל כוח נחשב, השאלה תמיד אם ההשקעה מצדיקה את התמורה. במקרה דנן זה לא סיפור מורכב.

אני רק רוצה לחדד, הפילטר הוא של K&n אבל לא פילטר פתוח. זה כן פילטר משופר אבל שיושב בתוך הבית פילטר המקורי של הרכב. נותן סחיבה יותר טובה בוודאות, לא יודע כמה כוח במספרים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...