Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 2.12.2025 בשעה 18:05, nadavd4 כתב:

אגב, אם אין שום אופציית אפטרמרקט לאינטרקולר חזית אוויר-אוויר למנוע הזה, אני הייתי מוותר על הפרויקט לחלוטין וחי עם מה שיש.
נגיד וטמפ' היניקה גבוהה, המנוע מאחר הצתה ומוריד לחץ גדישה (הנה עוד משהו למדוד), ויש אבדן כוח משמעותי - מה תעשה? תתקין הזרקת מתנול ברכב של 100 (בערך) כוחות סוס?

140 עם התוכנה.

בתאריך 2.12.2025 בשעה 19:33, נירו72 כתב:

יש לי פתרון הכי טוב עבורו שקשור לביצועים במנוע 1.0 וזרימת אוויר. שיקום בבוקר, יבדוק תחזית להיכן נושבת הרוח, ויסע עם רוח גבית. ישיג הרבה יותר ביצועים מהכונס. ואם רוצה להשקיע עוד יותר, שישים גלשן רוח על גגון, ויפתח את המפרש תוך נסיעה עם רוח גבית

האמת צחקתי.. אבל עכשיו ברצינות.. זה מנוע ליטר עם תוכנה שמביאה את המנוע ל-140 כוח, על רכב יחסית קל, ורכב שהוא מונמך כמעט עד הקצה שמאפשר נסיעה ללא השתפשפות בבמפרים וכו' (הכוונה שהוא מונמך בצורה כזו שתורמת מאוד לתאוצה..).. אני חושב שזה אחד הרכבים הזריזים בארץ במנוע ליטר.. 

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, hondacivic02es כתב:

140 עם התוכנה.

האמת צחקתי.. אבל עכשיו ברצינות.. זה מנוע ליטר עם תוכנה שמביאה את המנוע ל-140 כוח, על רכב יחסית קל, ורכב שהוא מונמך כמעט עד הקצה שמאפשר נסיעה ללא השתפשפות בבמפרים וכו' (הכוונה שהוא מונמך בצורה כזו שתורמת מאוד לתאוצה..).. אני חושב שזה אחד הרכבים הזריזים בארץ במנוע ליטר.. 

והמצחיק הוא שכל 208gti, DS3, קורסה opc ואפילו אבארט, כולן סטוק, יתנו לה בראש בקו ישר, בסיבובים, ואפילו במחירון (בקטע של- יהיו זולות יותר לקנייה).

אתה בנקודה שאם אתה רוצה משהו רציני יותר, תצטרך להחליף רכב.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • מבאס 1
פורסם
לפני 1 דקה, nadavd4 כתב:

והמצחיק הוא שכל 208gti, DS3, קורסה opc ואפילו אבארט, כולן סטוק, יתנו לה בראש בקו ישר, בסיבובים, ואפילו במחירון (בקטע של- יהיו זולות יותר לקנייה).

אתה בנקודה שאם אתה רוצה משהו רציני יותר, תצטרך להחליף רכב.

השאיפה לרכב הבא זה אוקטביה RS.. עד שחשבון הבנק יאפשר זאת... אני עם האיביזה :) 

פורסם
לפני 15 שעות, hondacivic02es כתב:

השאיפה לרכב הבא זה אוקטביה RS.. עד שחשבון הבנק יאפשר זאת... אני עם האיביזה :) 

רק תזכור שכל שקל שאתה מבזבז על האיביזה - זה שקל פחות על Octavia RS.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

2016 BMW M235i.

פורסם

@Fraysa פגע בול. רכבים כאלו הם שואבי כסף ואנרגיה ולא נותנים להתקדם. אל תשקיע בו שקל יותר, תהנה ממה שיש ותשים כסף בבנק. ואם אתה רוצה להגיע יותר מהר לאוקטביה, שים אותו בתיק השקעות. ככה הכסף שלך יגדל במקום שיקטן בבנק.

• מעניין 1
פורסם

אגב, אני מדבר מניסיון :-). אמנם לא בשיפורים, אבל מוזמן לראות את השרשורים שפתחתי על הגולף דור 7 שלי. היום עם M235i שהגיעה בזמן המדויק, אך הייתה יכולה להגיע גם הרבה לפני כן במקום ש"אסבול".

• מעניין 1

2016 BMW M235i.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 4.12.2025 בשעה 00:50, hondacivic02es כתב:

הוא מונמך בצורה כזו שתורמת מאוד לתאוצה

איך בדיוק? בשביל לשפר את התאוצה צריך יותר הספק ו/או פחות משקל. הנמכת הרכב לא עושה אף אחד מאלו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, eladts כתב:

איך בדיוק? בשביל לשפר את התאוצה צריך יותר הספק ו/או פחות משקל. הנמכת הרכב לא עושה אף אחד מאלו.

אתה מנמיך את מרכז הכובד של הרכב. אצלי זה משמעותי, מיד הרגשתי בהבדל. (זה בנוסף לSTAGE 1 שגם תורם לזריזות).

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם

מה שהנמכה עושה בפועל:

• פחות זרימת אוויר מתחת לרכב -> קצת פחות עילוי וגרר אווירודינמי.
  • מרכז כובד נמוך יותר -> פחות העברת משקל לאחור בהאצה.
  • פחות זוויות גלגול -> הרכב מרגיש "חד" ומהודק יותר.
  • במהירויות גבוהות הרכב יציב יותר ולכן לפעמים מרגיש חזק יותר.

הוספתי את זה מהGPT חבר שלנו.
פורסם
  • די זניח במהירויות חוקיות ובכל מקרה, כונס אוויר יחזיר את כל הגרר שחסכת עם ריבית.
  • לא ממש רלונטי ברכב עם 150 כ"ס.
  • עוזר בפניות(*), לא בהאצות.
  • תאוצות מודדים עם מכשירי מדידה, לא עם butt dyno.

* עד גבול מסויים. ברכב הזה ההנמכה לא משפרת שום דבר:
    wheels - Why do some tuned cars have very inclined tires ...
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...