Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה חלק צהתהליך שהובילה הממשלה כדי להוציא חלק מהכוח מידי הבנקים. חברות הביטוח עברו לנהל כספים בהיקפים עצומים - קופות פנסיה, השתלמות, גמל וכו׳ וגם כל מיני מכשירים כמו ״קופת גמל להשקעה״ או ״פוליסת חיסכון״. אז השקעה במסגרת חברת ביטוח היא מהלך שגרתי שנתון לפיקוח המפקח על שוק ההון. המחשבה שיש להשקיע בבחירת התוכנית דומה למחשבה הדרושה בתכנון כל חיסכון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 17:02, Haim_gds כתב:

מתקשרים אלי היום מאיזושהי חברה בשם Stable ICL | buy real estate in florida 

הדומיין נרכש ב 02.07 השנה.  לפני פחות מ 4 חודשים ....

האתר עצמו ... הוא לא אתר בעצם.  זה דף נחיתה אחד ארוך.  לא חושב שיש שם לינק אחד שיוצא לדף אחר באתר.

אין כל מידע אמיתי על החברה - מתי הוקמה, מי הבעלים וכו'.

נראה לי מספיק דגלים אדומים.

ואם מתקשרים למספר - מקבלים מוזיקת מעליות ולא מעבר.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

היום כל חברות הביטוח מתפקדות גם כבתי השקעה. אין לך איזה ״פוליסת חיסכון״ באחת מהן? כל עוד לא מדובר ב״קבר רחל״ זה בסדר.

זה קבר מסוג אחר, ראה מקרה סלייס וקרן מונטרו

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

היו גם הבנק למסחר ואתי אלון. אבל זו שאלה של סיכון. וככל שהגוף גדול, יציב ומפוקח הסיכון קטן. ורצוי לא לנהל את כל החסכונות אצל גוף אחד.

אגב, לא ברור לי המנגנון בו נלקח הכסף מהחוסכים בשני המוסדות שציינת, כי לפחות בחסכונות פנסיוניים הוא אמור להיות מופקד בנאמנות, כלומר שכבת בידוד בין הכסף הפרטי למוסד המנהל. יתכן שמדובר בכשל של הפיקוח (ולמיטב ידיעתי המפקח על הביטוח ושוק ההון חלש מהמפקח על הבנקים). ועד כמה שאני מבין הקרן השניה לא היתה בתחום הזה, קרסה כפי שכל קרן או מניה יכולה לקרוס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 45 דקות, dani666 כתב:

האתר עצמו ... הוא לא אתר בעצם.  זה דף נחיתה אחד ארוך.  לא חושב שיש שם לינק אחד שיוצא לדף אחר באתר.

גם הקישורים למדיה חברתית הם קישורים לדפים של WIX ולא של החברה.

לפני 45 דקות, dani666 כתב:

כנראה שהבעלים של החברה שכח את הטלפון במעלית של מגדל ספיר.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

היו גם הבנק למסחר ואתי אלון. אבל זו שאלה של סיכון. וככל שהגוף גדול, יציב ומפוקח הסיכון קטן. ורצוי לא לנהל את כל החסכונות אצל גוף אחד.

אגב, לא ברור לי המנגנון בו נלקח הכסף מהחוסכים בשני המוסדות שציינת, כי לפחות בחסכונות פנסיוניים הוא אמור להיות מופקד בנאמנות, כלומר שכבת בידוד בין הכסף הפרטי למוסד המנהל. יתכן שמדובר בכשל של הפיקוח (ולמיטב ידיעתי המפקח על הביטוח ושוק ההון חלש מהמפקח על הבנקים). ועד כמה שאני מבין הקרן השניה לא היתה בתחום הזה, קרסה כפי שכל קרן או מניה יכולה לקרוס.

פרשת סלייס חירבה לי לחלוטין את האמון ברגולטור 

פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 17:31, hans כתב:

אין שום שיחה ביקום מגורם חיצוני שאי פעם תיטיב איתך. לעולם.

אראלה ממפעל הפיס בוכה עכשיו

• מצחיק 2

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

תבדוק את המאזן שלה מול האזרחים.

או, כפי שאמא שלי אומרת: אתה יודע כמה הרווחתח מהפיס שלא קניתי?

• אהבתי 1

פורסם

המקרה של סלייס שונה לגמרי. של סוכני ביטוח הבטיחו לאנשים עם בעיות אשראי, הלוואה. התנאי להלוואה היה העברת הפנסיה או קה״ש לניהול ira עצמאי, שבו החוסך אחראי לכסף שלו. ואז ניידו את החסכונות לקרנות עלומות בחו״ל. ושם הכסף הועלם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

תבדוק את המאזן שלה מול האזרחים.

או, כפי שאמא שלי אומרת: אתה יודע כמה הרווחתח מהפיס שלא קניתי?

אירוניה לא עוברת היטב ברשת

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 17:02, Haim_gds כתב:

בעוונותיי, אני מנומס ולא נוהג לטרוק לאנשים את הטלפון בפרצוף. מתקשרים אלי היום מאיזושהי חברה בשם Stable ICL | buy real estate in florida ומציעים לי עסקה שטובה מכדי שתהיה אמיתית.

ממה שאני זוכר מדובר על סכום של 50K$ לרכישת קרקע וסכום נוסף של 160K$ לבניה (חלקו ממשכנתא מבנק מקומי) שבסופו של דבר יתקבל בית במחיר של קרוב ל 300K$ עם "אפס סיכון" לדבריהם... הבטחונות המוצעים הם תשלום רק לאחר הרישום ב"טאבו" המקומי וליווי עו"ד. האתר שלהם הוא דף נחיתה כמעט ריק ואין עליהם שום תיעוד ברחבי הרשת. (קו-פיילוט אומר: לא נמצאה ישות נפרדת בשם "Stable ICL" בישראל)

מה המלכודת/מלכודות כאן? לא שאני ממש מעוניין לזרוק 200K$ אחרי שיחת טלפון אך קיבלתי את הרושם ממספר קרובי משפחה (מורחבת) שהם מקבלים טלפונים דומים ממשווקים אחרים וחלק מהם הביעו התעניינות😬.

זה כמו "קרקע חקלאית" בישראל. כנראה שמוכרים לך אשליה אבל מביאים על הדרך גם בית.

אם להוציא מיליון שקל אז נראה לי שיש פה איזה אחד טקסני שיכול לעזור @oryo

ולפי הcore belief שלו הוא data oriented  

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

פרשת סלייס חירבה לי לחלוטין את האמון ברגולטור 

אכן.

מצד שני. כולנו אנשים בוגרים ואמורים לדעת מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו.

הרגולטור יכול להגן וכו'

אבל הוא לא יכול לעצור אנשים לעשות דברים טיפשיים.

במקור. אפשרות ניהול ira עצמאי זה מהלך טוב. כל אחד יבחר במה כמה ולמה להשקיע.

בדיוק כמו עם כל שאר כספו הפרטי. 

זה שהיו אוסף של סוכנים נוכלים שניצלו את זה למטרה רעה זה לא אומר שצריך לחסום את האפשרות במקור.

.

פורסם
לפני 11 שעות, dani666 כתב:

הדומיין נרכש ב 02.07 השנה.  לפני פחות מ 4 חודשים ....

אין כל מידע אמיתי על החברה - מתי הוקמה, מי הבעלים וכו'.

נראה לי מספיק דגלים אדומים.

זה נראה כמו רמאות לזקנים (וזה מעליב אותי😁) הרי כל אדם נורמלי בגיל 30-40 מגגל מיד כשהוא שומע על משהו שאינו מכיר ואם הוא לא מוצא שום תוצאה נורמלית הוא מבין מה מנסים לעשות לו.  

לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

התקשרו אליי מביטוח ישיר (הרכב שבה רכבי מבוטח זו שנה שניה) והציעו אפיק השקעה כלשהו. 

קרה לי גם דבר דומה, התקשרו מבית השקעות המשווק ״פוליסת חיסכון״. הרצתי עליהם בדיקה ברשת, קראתי סקירות/בלוגים והתייעצתי. בסופו של דבר הסקתי כי מדובר במשהו לגיטימי והשקעתי שם סכום מסויים. בנתיים התשואה יותר ממספקת... 

• מעניין 1
פורסם
לפני שעה, Haim_gds כתב:

זה נראה כמו רמאות לזקנים (וזה מעליב אותי😁) הרי כל אדם נורמלי בגיל 30-40 מגגל מיד כשהוא שומע על משהו שאינו מכיר ואם הוא לא מוצא שום תוצאה נורמלית הוא מבין מה מנסים לעשות לו.  

לפני 18 שעות, saar5555 כתב:

אל תכה את עצמך...

אתה לא מבין כמה רמאויות יש לצעירים בעיקר חיילים וכאלה שמשתחררים עם חלומות על התעשרות מהירה ושפשוט גוזלים מהם את מענקי השחרור והכסף שנפל עליהם בסיום הצבא.

פורסם
לפני 12 שעות, פינדר כתב:

המקרה של סלייס שונה לגמרי. של סוכני ביטוח הבטיחו לאנשים עם בעיות אשראי, הלוואה. התנאי להלוואה היה העברת הפנסיה או קה״ש לניהול ira עצמאי, שבו החוסך אחראי לכסף שלו. ואז ניידו את החסכונות לקרנות עלומות בחו״ל. ושם הכסף הועלם.

לפני 11 שעות, om2 כתב:

אכן.

מצד שני. כולנו אנשים בוגרים ואמורים לדעת מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו.

הרגולטור יכול להגן וכו'

אבל הוא לא יכול לעצור אנשים לעשות דברים טיפשיים.

במקור. אפשרות ניהול ira עצמאי זה מהלך טוב. כל אחד יבחר במה כמה ולמה להשקיע.

בדיוק כמו עם כל שאר כספו הפרטי. 

זה שהיו אוסף של סוכנים נוכלים שניצלו את זה למטרה רעה זה לא אומר שצריך לחסום את האפשרות במקור.

זה ממש לא רק כמה סוכנים וממש לא כל כך פשוט.

הבעיה היא לא ב ira כקונספט.

לפני שמניידים פנסיה ל ira יש רגולציה של למי מותר לפתוח חשבון ira. אף אחד לא אכף את הרגולציה. יש גם רגולציה במה מותר ומה אסור להשקיע בה ira. גם כאן כשלון טוטאלי, אף אחד לא אכף את הרגולציה. לא בית ההשקעות ולא הרגולטור.

יש עדויות של אנשים, כתבים, סוכני ביטוח שפנו לרגולטור מספר רב של פעמים להסב את תשומת ליבו למעשים שנעשים בקופות ה ira של סלייס, נפנפו אותם לכל הרוחות. זה היה הרבה לפני שהנזק היה כל כך גדול.

פרשת סלייס התפוצצה לפני די הרבה זמן. כסף לא ממש החזירו למרות הבטחות. מי שבקרנות האדומות קפוט. גם מי שלא, הכספים שלו עדיין נעולים.

כסף לא חוזר, אף אחד אפילו לא נמצא בכלא. דאקינג (סליחה ברווז) מיליארד שח הועלמו ואף אחד לא בכלא. הספקולציה אומרת שחוששים לעשות בלגאן בעניין בארהב, לשם נעלמו רוב הכספים. חוששים שהכספים יסווגו כהלבנת הון, וכתוצאה מכך הגופים הפיננסיים בארץ יחטפו.

אז מה שווה הרגולטור תסבירו לי? אחרי הפרשה הזו לטעמי לא הרבה בכלל. גם כשמשכו בדש מעילו לא עשה כלום.

מיליארד שח נעלמו, אף אחד לא משלם על זה ונראה שלא אכפת לאף אחד. מתפוצץ לי המוח.

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...