Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

יש ברשותי מאזדה 3 דגם ספיריט שנת 2014.

יש לי בעיה בבלוטוס יש דיילאי מאוד מעצבן כשמנגנים שירים של חצי שנייה בממוצע

ולפי הבנתי הם משתמשים בבלוטוס 2.0 במערכת מולטימדיה המובנית של מאזדה וזה מאוד ישן וגם איכות אודיו גרועה יותר (לעומת bluetooth 5.0)

יש דרך במוסך המורשה של מאזדה לשדרג את הרכיב של הבלוטוס למשהו יותר מתקדם?

שאלתי אותם לגבי החלפת מולטימדיה הם אומרים שהם לא מחליפים יש רק את המקורי (שזה מה שיש לי כרגע)

פורסם (נערך)

אני אספר לך איך זה הולך בפג'ו 208 ותעשה את המחקר שלך לגבי מזדה 3

בפג'ו 208 אם אני רוצה לשדרג את המסך המקורי (שנת 2014) אני צריך לקנות בעליאקספרס משהו שתואם בוודאות, לקרוא ביקורות כמובן לראות שעובד.. 

ולראות סרטון ביוטיוב אם בא לי להחליף לבד או לשלם למישהו שיודע להתקין - לא מוסך. מקום שיודע להתקין חיווט ברכב חשמלי. כמו למשל גלרון בב"ש.

לא החלפתי כי אין לי בעיה רצינית עם השמע ברכב. 

הבעיה שקיימת זה שאתה שם את הטלפון על מתקן כמו IOTTIE 5 והטלפון מתחמם בגלל הווייז

לכן צריך מתקן שיושב על פתחי המזגן, במקרה שלי, יש לי אחד כזה בעת הצורך

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעה, lior00 כתב:

שלום רב.

יש ברשותי מאזדה 3 דגם ספיריט שנת 2014.

יש לי בעיה בבלוטוס יש דיילאי מאוד מעצבן כשמנגנים שירים של חצי שנייה בממוצע

ולפי הבנתי הם משתמשים בבלוטוס 2.0 במערכת מולטימדיה המובנית של מאזדה וזה מאוד ישן וגם איכות אודיו גרועה יותר (לעומת bluetooth 5.0)

יש דרך במוסך המורשה של מאזדה לשדרג את הרכיב של הבלוטוס למשהו יותר מתקדם?

שאלתי אותם לגבי החלפת מולטימדיה הם אומרים שהם לא מחליפים יש רק את המקורי (שזה מה שיש לי כרגע)

אין דרך להחליף רק את רכיב ה-BT במערכת קיימת (יש, אבל אתה צריך בשביל זה חוקר embedded שעלות העבודה שלו היה גבוהה יותר משווי הרכב, אולי אפילו שווי הרכב כשהיה חדש). אם לאורך השנים של אותו הדור של Mazda3 המערכת עברה שדרוגים, תוכל לשים את המערכת המקורית העדכנית ביותר (לדור שלך), אבל מאוד לא סביר שהיו שם הבדלי חומרה משמעותיים, בטח לא קפיצה מ-Bluetooth 2 ל-5.

אתה יכול להחליף את המערכת המקורית במערכת לא מקורית (לא במוסך מורשה של מאזדה). אתה יכול ללכת על מערכת שכבר מגיעה מותאמת לדגם הרכב שלך, כמו שגולדן הציע, או מערכת גנרית בתוספת של פלסטיקים מתאמים. טווח האיכויות של המערכות האלה גדול מאוד - בין זבל סיני שנתקע וחצי מגיב, למערכות באיכות גבוהה יותר מהמערכת המקורית. טווח המחירים רחב בהתאם.

אופציה נוספת, קלה מואד להתקנה לבד, וזולה מאוד (יחסית) - היא רכישה של מתאם Bluetooth מודרני, לדוגמא: https://www.amazon.com/dp/B0C1HDS1B1. המתאם הזה מציע חיבור Bluetooth מודרני, עם מקודדים מודרניים, ונשמע מצוין. לפתרון הזה כמה מגרעות (לא משמעותיות, בעיניי - אבל לשיקולך):

1.  יהיו לך כבלים שמובילים מהמתאם למערכת המקורית של הרכב.
  2. אתה תשתמש במיקרופון של המתאם, ולא במיקרופון המובנה ברכב (לעתים זה דווקא יכול להוביל לשיפור באיכות, אבל לרוב המיקרופון המקורי של הרכב עדיף, הן באיכותו והן במיקומו).
  3. אם המערכת המקורית מציגה לך על המסך פרטים על השיר המתנגן, זה לא יעבוד יותר (כי המתאם מתחבר למערכת דרך חיבור AUX).
  4. אם יש לך כפתורי שליטה מההגה - רק השליטה על הווליום תישאר, החלפת שירים לא תעבוד (מאותה סיבה כמו 3). על המתאם עצמו יש כפתור שמשמש להפסקה/הפעלה של השמע ולדילוג בין שירים, אז זה לא כ"כ נורא - אבל קח בחשבון.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מוסיף לנ"ל -

לבדוק אם יש עדכוני תוכנה למערכת המקורית.

לבדוק אם אפשרי ושווה לך להפעיל אנדרואיד אוטו/קארפליי במקורית. אולי זה יחליק את החוויה ואולי לא...

לבדוק אפשרות ל"פותח מסך"/קופסאת אנדרואיד אוטו/קארפליי עם יחידה חיצונית שאולי בעלת דור מתקדם יותר של BT.

פורסם (נערך)

קארפליי נראה שיצא ב-2014.

אנדרואיד אוטו ב-2015.

הייתי אופטימי 😉

ומצד שני בסרטון הזה וגם בזה, יש התייחסות להתקנה בשנתון 2014 (בראשון בתגובות, והשני זה הרכב בסרטון).

תנאי הכרחי הוא גרסה מסויימת ומעלה של התוכנה וכן רכישה של מודול USB חדש.

וכאמור, אולי אפשרות של מתאם חיצוני אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • מעניין 1
פורסם

גם אם היה אנדרואיד אוטו ב2014 או 2015, זה אנדרואיד 6, לא ניתן לשדרג את זה כנראה,

ומסוכן לשימוש, עבר כ"כ הרבה זמן שיש להניח שהוא קל מאד לפריצה ביחס לאנדרואיד 13 ומעלה

וכנראה עם מקסימום 1GB RAM שלא יתאים לכלום

אין אופציה, רק להחליף

סיפור של כ1,000 ש"ח כולל התקנה במידה ולא משלמים מע"מ על מה שמגיע מעליאקספרס (4GB RAM 128GB ROM) או קצת יותר במידה וצריך לשלם מע"מ.

• רעיון גרוע 1
פורסם

אנדרואיד אוטו זה ממשק מול מכשירי אנדרואיד (וקארפליי מול אפל) ל"שיקוף" אפליקציות.

זה לא מערכת הפעלה שאתה מתייחס אליה ביחידות ראש לרכב ע"ב אנדרואיד.

פורסם
לפני 28 דקות, Tom_22 כתב:

קארפליי נראה שיצא ב-2014.

אנדרואיד אוטו ב-2015.

הייתי אופטימי 😉

ומצד שני בסרטון הזה וגם בזה, יש התייחסות להתקנה בשנתון 2014 (בראשון בתגובות, והשני זה הרכב בסרטון).

תנאי הכרחי הוא גרסה מסויימת ומעלה של התוכנה וכן רכישה של מודול USB חדש.

וכאמור, אולי אפשרות של מתאם חיצוני אפשרי.

מעניין, זכרתי שזה התחיל מרכבי פרמיום, ולקח כמה שנים טובות עד שזה התחיל לחלחל לרכבים עממיים.

פורסם
לפני 6 שעות, chrono כתב:

אין דרך להחליף רק את רכיב ה-BT במערכת קיימת (יש, אבל אתה צריך בשביל זה חוקר embedded שעלות העבודה שלו היה גבוהה יותר משווי הרכב, אולי אפילו שווי הרכב כשהיה חדש). אם לאורך השנים של אותו הדור של Mazda3 המערכת עברה שדרוגים, תוכל לשים את המערכת המקורית העדכנית ביותר (לדור שלך), אבל מאוד לא סביר שהיו שם הבדלי חומרה משמעותיים, בטח לא קפיצה מ-Bluetooth 2 ל-5.

אתה יכול להחליף את המערכת המקורית במערכת לא מקורית (לא במוסך מורשה של מאזדה). אתה יכול ללכת על מערכת שכבר מגיעה מותאמת לדגם הרכב שלך, כמו שגולדן הציע, או מערכת גנרית בתוספת של פלסטיקים מתאמים. טווח האיכויות של המערכות האלה גדול מאוד - בין זבל סיני שנתקע וחצי מגיב, למערכות באיכות גבוהה יותר מהמערכת המקורית. טווח המחירים רחב בהתאם.

אופציה נוספת, קלה מואד להתקנה לבד, וזולה מאוד (יחסית) - היא רכישה של מתאם Bluetooth מודרני, לדוגמא: https://www.amazon.com/dp/B0C1HDS1B1. המתאם הזה מציע חיבור Bluetooth מודרני, עם מקודדים מודרניים, ונשמע מצוין. לפתרון הזה כמה מגרעות (לא משמעותיות, בעיניי - אבל לשיקולך):

1.  יהיו לך כבלים שמובילים מהמתאם למערכת המקורית של הרכב.
  2. אתה תשתמש במיקרופון של המתאם, ולא במיקרופון המובנה ברכב (לעתים זה דווקא יכול להוביל לשיפור באיכות, אבל לרוב המיקרופון המקורי של הרכב עדיף, הן באיכותו והן במיקומו).
  3. אם המערכת המקורית מציגה לך על המסך פרטים על השיר המתנגן, זה לא יעבוד יותר (כי המתאם מתחבר למערכת דרך חיבור AUX).
  4. אם יש לך כפתורי שליטה מההגה - רק השליטה על הווליום תישאר, החלפת שירים לא תעבוד (מאותה סיבה כמו 3). על המתאם עצמו יש כפתור שמשמש להפסקה/הפעלה של השמע ולדילוג בין שירים, אז זה לא כ"כ נורא - אבל קח בחשבון.

אז עדיף מערכת מולטימדיה חדשה שכוללת גם android auto / waze וגם בלוטוס 5.0 איכותי

יש דגמים מומלצים?

אני כן ארצה להרגיש הבדל באיכות של המסך ולא רק לקבל בלוטוס 5

תודה

פורסם
לפני 18 דקות, lior00 כתב:

אז עדיף מערכת מולטימדיה חדשה שכוללת גם android auto / waze וגם בלוטוס 5.0 איכותי

יש דגמים מומלצים?

אני כן ארצה להרגיש הבדל באיכות של המסך ולא רק לקבל בלוטוס 5

תודה

תחפש בעליאקספרס mazda 3 2014 multimedia

תסנן לפי ביקורות, וותק של מוכר

ותחפש ביוטיוב סרטון הרכבה

לפג'ו שלי עם 4GB RAM + 128GB ROM עולה כ 180$ עד הבית ונניח ואין מע"מ

אפשר כנראה להסתדר גם עם 2GB RAM ופחות ROM

אני כותב לך את זה כי הסיכוי שמישהו התקין לא גבוה במיוחד

כמו שאני מאמין שלא התקינו לפג'ו 208

פורסם
בתאריך 22.10.2025 בשעה 17:28, גולדן191 כתב:

תחפש בעליאקספרס mazda 3 2014 multimedia

תסנן לפי ביקורות, וותק של מוכר

ותחפש ביוטיוב סרטון הרכבה

לפג'ו שלי עם 4GB RAM + 128GB ROM עולה כ 180$ עד הבית ונניח ואין מע"מ

אפשר כנראה להסתדר גם עם 2GB RAM ופחות ROM

אני כותב לך את זה כי הסיכוי שמישהו התקין לא גבוה במיוחד

כמו שאני מאמין שלא התקינו לפג'ו 208

ואם אני רוצה רק להחליף את הרכיב בלוטוס עד כמה זה מסובך?

המוסך המורשה של מאזדה אמרו לי שהם לא מתעסקים בזה

אתה יודע להגיד לי אם זה אפשרי?

ואם כן יש מקום שאתה ממליץ?

אני רוצה רק לשדרג את רכיב הבלוטוס ל 5.0

פורסם
לפני 3 דקות, lior00 כתב:

ואם אני רוצה רק להחליף את הרכיב בלוטוס עד כמה זה מסובך?

המוסך המורשה של מאזדה אמרו לי שהם לא מתעסקים בזה

אתה יודע להגיד לי אם זה אפשרי?

ואם כן יש מקום שאתה ממליץ?

אני רוצה רק לשדרג את רכיב הבלוטוס ל 5.0

Replacing the Mazda 3's multimedia Bluetooth hardware typically involves installing an aftermarket head unit or an auxiliary Bluetooth adapter kit, as the factory Bluetooth is not a user-replaceable hardware component. For aftermarket radios, this means removing the old head unit, wiring the new unit with a specific adapter harness, and reassembling the dash. For an auxiliary kit, you install the kit under the dash and route a microphone and cable for power, connecting to an existing factory radio feature like the CD player. 
פורסם (נערך)
בתאריך 26.10.2025 בשעה 13:25, גולדן191 כתב:
Replacing the Mazda 3's multimedia Bluetooth hardware typically involves installing an aftermarket head unit or an auxiliary Bluetooth adapter kit, as the factory Bluetooth is not a user-replaceable hardware component. For aftermarket radios, this means removing the old head unit, wiring the new unit with a specific adapter harness, and reassembling the dash. For an auxiliary kit, you install the kit under the dash and route a microphone and cable for power, connecting to an existing factory radio feature like the CD player. 

מאוד מבאס, כי זה אומר שעל רכיב קטן שלא איכותי אני צריך להחליף מערכת שלמה...

ראיתי ב ksp את המערכת הזאת, מה אתה אומר עליה?

4gb ram

64gb rom 

בלוטוס 5.0

מסך 9 אינץ

אנדרואיד 14

נראה טוב לא?

גם המחיר יחסית נחמד, למרות שאני אוסיף כסף ואשתמש במרכז שירות של היצרן

שיתקינו לי בתוספת 200₪

עריכה אחרונה על ידי lior00

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...